Ako odnaučiť bábätko od perinky?
Dobrý deň, mamičky chcela som sa poradiť ako mam svoju dcérku odnaucit od perinky ? Moja ma 4 mesiace a stále spinka v perinke so zviazanymi rúčkami. Skúšam ju nechať v perinke len s voľnými ručičkami ale ona sa tak stále budí. Šomre s rucickami a proste sa nimi budí. Neviem ako urobit aby proste tie ručičky poslucháli a ona spinkala aj bez tej perinky.
Za každú radu vám ďakujem 🙂
Uz ked si ju naucila,tak vydrzat,pokym nepride stav,ze nebude zavinovacky/perinky ci hniezda a bude pripravena spat pokojnejsie. Ja zas naopak som uz v nemocnici mala deti bez perinky. :DD
@ivangeline to som chcela aj ja lenze tym ze som bola prvorodicka sestricky vraveli ze jej to tak lepsie kôli kostiam a tak ta som robila a teraz bez perinky nezaspi a este ked ma volne rucicky tak sa nimi budi 😒
@ema230 myslím, že dieťa dá vedieť, ako ňu najlepšie spinkať. Musíte sa spoznávať, ešte sa poznáte krátko, všetko sa učíte za pochodu. Každé dieťatko je iné, každá mama je iná. Vyskúšaj dát cez deň spinkať na bruško, uvidíš, či ti tak bude chcieť spinkať a v noci potom zavinúť. Postupne sa bude pretáčať, kopať viac, bude chcieť cestovať po postieľke, tak už ani zviazané nebude chcieť byť. Kým sa zmestí a nepotí sa, tak všetko v poriadku.
@ema230 nasa spala v perinke asi do 5 ci 6m, ja som teda ziadne oducanie neriesila, aj ked jej uz bola perinka mala. len som ju zviazala po bokoch... potom uz sa zacala vrtiet a uz to bolo zle, tak som perinku zrusila a dala ju do vaku spacieho... par vecerov bolo takych rusnejsich, kym si zvykla a potom bola uz pohoda.
neries to, dieta si samo povie kedy uz staci... pokial potrebuje mat zatial zviazane ruky, tak by som ju viazala, ved je este malicka.
My mame 5mes a stale je v perinke, trcia ruky nohy odvsadial ale aspon mi necestuje po postielke v noci hore dole a je v teple inak sa neustale odkopava
Naozaj kasli na to a neries ked ti dobre spi.Ona da vediet ked to uz nebude potrebne.Urcite ju nebude treba nejako pracne oducat.Ja mam 3 deti.Ani jedno do 3 rokov neprespalo celu noc.Nemen co funguje.
Čo tak prejsť na spací vak? Náš maly zas potrebuje voľnosť a hýbať sa. Každé babo je iné 🙂
@ema230 šomranie je mrmlanie si popod nos.
Ručičkami zrejme šermuje.
@ema230 dobry den ako ste to prosim vyriesili? My riesime to iste, pred par dnami mal maly 4 mes. Prave sme ho ulozili spat, zaspal pri mliecku v postielke bez zavinutia, uvidime co bude v noci ked sa preberie.

@anavixy budeme to skusat a postupne na nu pôjdem a mozno ze si privikne aj na volno