Ako odplienkovať dvojročného?

smajluska
28. jún 2022

Ahojte maminky, poradíte mi prosím ako odplienkovať 2 ročného syna? Keď sme na chate, tak si behá po záhrade bez plienky a ciká kade tade 😁 Ale stále ho zaujíma jeho pipík, stále si ho chytá a naťahuje... Aj Vaši chlapci to robili? Keď je doma na nočníku tak tam presedí aj 2 hodiny. Vôbec ešte nechápe načo tam sedí... Ďakujem za rady.

joesvk
28. jún 2022

@smajluska Keď uvidíš, že začína pišať, chyť ho na ruky a utekajte ku záchodu alebo nočníku. A keď sa podarí trochu potom dočúrať do záchoda, tak ho pochváľ, vystískaj atď. A nedávaj plienky.

pribinak
28. jún 2022

@smajluska 2 hodiny sedí na nocniku? Veď to je šialene !!!!!
Mu môžeš poškodiť aj zvierač na konečníku.

smajluska
autor
28. jún 2022

@pribinak To ho nenechávam bežne sedieť 2 hodiny na nočníku. Iba výnimočne, keď potrebujem odobrať vzorku moču k lekárovi keď ideme

smajluska
autor
28. jún 2022

@pribinak Inak je to nemožné doniesť moč

livuska124
28. jún 2022

A načo to takto silíš, keď ešte vôbec nechápe, prečo tam sedí? Mne napríklad vôbec netrhalo žily, že sa dcéra odplienkovala až keď mala 2 roky a 10 mesiacov. A "odplienkovanie" trvalo až dva dni. Videla som, že už je pripravená, všetkému rozumie.... Za tie dva dni sa prvý deň 2x pocikala, druhý deň 1x a potom už nič. Bez stresu, bez nervov mojich aj jej....

pribinak
28. jún 2022

@smajluska u chlapčeka? Nalepím sacik na pipika a dám plienku
Postavím do vane, pustím studensiu vodu a chystám moč do skúmavky

ankare
28. jún 2022

@smajluska na chytenie mocu kúpiš v lekárni také sáčky na pipik.

jaskolka
28. jún 2022

Načo ho preboha trápiš, aj seba, keď vidíš, že absolútne nie je pripravený? Ak ide len o to ako odobrať moc, tak kúp v lekárni sáčky na moč pre deti, nalep mu a hotovo.
Ale toto nemá význam. Ja ani v tom behsni za dieťaťom s nocnikom (ono sa vycika tam, pretože ho rodič x krát tam posadí nie preto ze chápe, čo ma robiť) a už dupľom nechávani dieťata s holým zadkom a utierani mlacok ako za šteniatkom význam nevidím,len preto že "musí" byť 2 ročne odplienkovane za každú cenu, aj keď ono vôbec ešte nerozumie, čo od neho chceme

jaskolka
28. jún 2022

@livuska124 úplný súhlas👌

hariet
28. jún 2022

Uz ti baby napisali vyssie, ze to nema cenu, ked na to este nie je pripraveny. Aj ja som skusila v dvoch rokoch a potom este niekolkokrat..neslo. Odplienkoval sa sam s 3. narodeninami za par dni. Tieto veci sa neoplati uplne silou mocou takto riesit a nechat dieta sediet na nocniku 2 hodiny nie je ok.

cyberk
28. jún 2022

jeezis, mozno sa len nechce citit trapne pred kamaratkami za to ze oni mali vacsiu trpezlivost pri dietati, nie kazda chce do 3r, aby dieta nosilo plienky, je to na hanbu matky a nie dietata

beata_k
28. jún 2022

@smajluska Ako sama pises...nechape. Tak ho nechaj kym pochopi sam.

basska_b
28. jún 2022

Ono je to tym, ze cika holy. Tak nespozna rozdiel medzi mokrym a suchym. Mokre mu musi vadit. Do mna tiez vsetci rypali, ze preco deti v 2 rokoch nie su odplienkovane, odplienkovali sme za par dni vo veku 2 roky 4 mesiace. Zozaciatku tiez nechapali, naco je nocnik, ale ked sa pocikali, som im vysvetlovala, ze tam sa treba vycikat, mladsiu som na stvrty den zacala posadzovat v tych casoch, kedy uz mala nazbierane v mechuri, lebo to nejako nechapala... a rychlo pochopila

beata_k
28. jún 2022

@cyberk Na hanbu matky? Vobec to so snazenim matky nesuvisi. Iba zeby behala rok s mopom, potom je to ozaj "sikovna" zena.

3009
28. jún 2022

@cyberk čo to za kravinu píšeš že vizitka matky. Aj doktorka povedala, že dieťaťu musí dozrieť mozog a vtedy sa sám odplienkuje. Do troch rokov je to OK ak má plienku. Aj naša sa odplienkovala keď mala 2 roky a 10 mesiacov zo dňa na deň. Dovtedy x pokusov a nešlo to.

nikpa
28. jún 2022

@smajluska sama píšeš, že vôbec nechápe načo sedí na nočníku. Treba aby dieťa na odplienkovanie dozrelo najprv v hlave. Niektoré deti to chápu skôr, iné neskôr. Podľa toho čo píšeš, tvoj ešte nie je pripravený. Zbytočne to budeš siliť.

lucijalucy
28. jún 2022

Náš aktuálne doma behá druhý deň holatý bez plienky. Včera hneď pochopil že čo sa tam robí, niekoľkokrát išiel sám načas na obe potreby. Dieťa keď je pripravené, tak to pôjde skoro samo. Samozrejme, že má aj nehody, keď začne cikať mimo nočníka hneď ho zdvihnem a posadím naň aby dokončil čo začal tam a pochválim ho. Odsledovala som si aké dáva signály, sám sa ozve že sa niečo deje, začne mrnčať a ide na to. Hlavne byť v kľude a mať nachystané nervy a handru 😅 Treba vyskúšať a uvidíš, či to pôjde. Ja dúfam, že toto bude u nás prvý a posledný pokus, no uvidíme. Aj keby nie, je to v poriadku.

kluska
21. dec 2022

jedina rada, pockat po zime 🙂