Ako ostrihať 16 mesačného chlapčeka?
Ahojte budem rada, ak mi date nejake vase napady a pomozete i s tymto problemikom. Maleho sme uz strihlali 2 krat naposledy vo februari to bolo este v pohode, ale teraz ako trosku podrastol a zacal vnimat veci inac tak sa stojceka na vlasky velmi boji a nedovoli sa nam ani priblizit k hlavicke. Nechcem ho v ziadnom pripade stresovat, ale ma velmi huste vlasky a je mu teplo. dakujeme 🙂
Ja dam malemu nadstavce do ruky, aj mu ukazem, ze to brni ako vcelicka a ideme na to, po stranach noznicami mu to uz dorovnavam pocas dna, takze strojcekom pobehane je to za tri minutky.. Saska mu vtedy vzdy vytiahne jeho milovanu knizku z autami a ide to...
no ja som tiez maleho nezvladla ostrihat, a tak sme sli do kadernictva, sice to bolo s placom, ale vysledok bol za 3 minuty a dufam, ze vydrzi cele leto.. nam vlasy totiz ani nevypadali, len rastu a hustnu a maly sa tiez riadne poti.. drzim palce 😉
toto sme my riesili pred nedavnom. maly sa zacal bat strojceka a stale sa za nim otacal a uhybal. treba len prist na to co ho zabavi. ja som skusala mu dat mobil do ruk,kde mu hrali pesnicky (to bolo tak na 2 minuty) potom ovladatko od telky (dalsie 2 minuty) a potom prisla suseda, ktora mu robila opicky. to ho nastastie zabavilo tak,ze som ho stihla dostrihat celeho.
Drzim palce 😉
Ja som prveho syna stresovala strihanim od roku a vysledok-sice vzdy ostrihany,ale do 5 rokov to bolo s revom a panikou ☹
druheho syna som nechala s dlhymi vlaskami ,prvy krat bol strihany az ked sam suhlasil ze sa ide ostrihat- to mal 28m-teda pred mesiacom a prebehlo to uplne v pohode a v klude /ofinu som doma ako tak vedela podstrihnut aj sama/-ale asi zas nechame trochu viac vlasky narast-tak bol suprovy. 😉
my sme nasu malu nechali najprv pohrat sa zo strojcekom , aby si ho zapla a vypla. Samozrejme sme jej vysvetlovali ze je to na strihanie vlaskov a bla bla bla, trvalo to asi polhodinu, potom manzel zacal strihat a vypol strojcek ukazal jej vlasky a zase si ho zapla a vypla sama a potom sme ju pekne ostrihali a bez problemov a to mala asi 14 mesiacov. Ja si myslim ze deti sa toho hluku pri usku boja viac ako strojceka a preto sme ju nechali nech sama najprv zisti co to je , co to robi.... 😉 😉
my sme nasho maleho posadili pred telku do jedalenskej stolicky, zapli sme oblubenu rozpravku, a kedze proti strojceku razne protestoval, ostrihali sme noznickami prvykrat v 14 mesiacoch. Bez problemov, cely cas ani nemukol, a s vysledkom som bola celkom spokojna. Uz sme to absolvovali 2 krat, a teraz sa chystame do tretice 🙂
náš ked sa 1x strihal, tak to sme boli náhodou u kamošky kaderníčky v salone, a muž sa bol strihať, že či neostriháme aj malého, ale nechcel pláštenku s drakmi, tak mu ju muž ukazoval a ona zatial rýchlo strihala 😀 😀 kým mi malý sedel na nohách, a v pohode, skoda že viac vlasov som mala na sebe ja ako malý 🙂
a načo strihať? veľa chlapčekov má dlhé vlásky a aj dosť husté a žijú🙂 Ja by som svojho syna nestrihala, keb yprotestoval, nechala by som mu dlhé.
daj mu do ruky nejaký nefunkčný strojček alebo niečo, čím on môže akože strihať vlasy hračkám, že striháte obaja spoločne...na našu to platí pri strihaní čohokoľvek 🙂 🙂
moj bol u holičky tiež som sa bala a stresovala ako to dopadne a tak sa bal že cely čas pekne držal hlavičku a pozeral sa do zrkadla a ani sa nepohol ešte ho chvalila a ked sa ho opytam či ideme sa strihat povie nie bojim 😀
Ahoj my sme maleho ostihali hned po roku, dali sme mu letny strih, a o mesiac ho dame zase, moja mamina ho strihala holiacim strojcekom a ja som mu drzala hlavicku nakolko bol velmi zvedavy aj si trosku poplakal (neviem ci za vlaskami 😀 😀 ) ale zvladli sme to 🙂
Mne kadernicka poradila, ze najlepsie to bude, ked ho budem kupat, tak sme to tak urobili (maly miluje kupanie 🙂 )... do vanicky sme dali rozne hracky a manzel strihal strojcekom.. maly ani nezbadal, co sa deje, drzal, vobec mu to nevadilo, nebranil sa🙂 uvidime ake to bude druhykrat...snad to zvladneme tiez...
Ja nezastavam nazor, aby mali chlapci dlhe vlasy. niektori este aj sponky nosia - mami z nich chcu mat asi dievcata. my sme isli kadernicke. trosku plakal prvy krat, ale kadernicka tam ma detske obrazkove knizky, takp ozeral zvieratka a strihanie netrvalo ani 10 minut. myslim ze druhy, ci treti krat uz ani nemukol, pekne rovno sedel. Strihala ho noznickami, nie strojcekom.
ja maleho striham od malicka tak ze ja mam jeden strojcek,dalsí nezapnutý dam jemu s nejakou plysovou hrackou-ja striham jeho a on akoze toho plysaka....nema z toho ziadny stres,ani ja....je to v pohode....... 😉 😉 ale ako kadernicka by som odporucila strihat strojcekom nie noznickami nakolko deticky sa dost casto myknu,pohmýria a moze sa stat nebodaj nejaka mala nehoda 😖 ale urcite to zvladnete 😉
v kadernictve a ostrihaju aj bez strojceka, len noznickami......mam maminu aj sestru kadernicky a teda vedia ako na deti 😉
My to riesime chrumkami. Dame mu do obdivoch ruk a drzi ako hluchy dvere 🙂 Tiez ma 16 mesiacov. Noznickami by som sa bala.
..môj sa bojí všetkých hlučných zvukov, takže strojček nehrozil..keď som ho chcela ostrihať, tak mi utekal..nakoniec som to vyriešila tak, že keď tuho zaspal, ostrihala som ho kľudne v spánku, bez stresov 🙂 skúšali sme kadečo, ale nedal sa ničim zaujať 🙂
My sme boli v detskom kadernictve, strihali noznickami, kym sa tam hral....ale drahe to bolo dost, avsak inak by to asi neslo, tiez sa boji
skuste kadernicku a noznickami to si mozno necha. starsí prestava plakavat az teraz ale uz sa to snazi ovladat.
Mladsi ako kedy niekedy je to v pohode inokedy ma odhana.
Skusat a skusat nic ine ti neostava.
A rady ze nechat narast vlasy asi baby nemaju doma deti s naozaj hustymi vlasmi a este k tomu co sa potia. to je strasna kombinacia. sa v lete bol schopny doskrabat do krvi. takze krik nekrik vlasy museli ist dole.

tak mu nechaj narast dlhsie vlasy, ved v dnesnej dobe chlapci nemusia byt vystrihaní na 2 mm 😉