Ako podporiť štvornožkovanie 1,5 ročnej dcérky so svalovou hypotóniou ?
Ahojte, mám 1,5 ročnú dcéru s vrodenou svalovou hypotoniou, cvičíme vojtovku. Vie sa postaviť pri nábytku, sadnúť si na päty, dat sa na 4, pohupuje sa, snaží sa ísť dopredu ale moc to nejde. Viete mi poradiť nejaky grif, ako ju v stvornozkovani podporiť? Skúšam pred ňou posúvať veci, ze sa rukami drží a kolenackuje, ale zatiaľ to nema efekt.
Ak máte, alebo mali ste niekto podobný problém s hypotoniou budem rada, ak napíšete😊 dakujem
@silvinka510 Sykorova. Ingridka.
Ale my mame toho viac. Denne 2x Vojtu, masaz, vaňa, magnet,biolampa,laser.
@horalka1986 ano tak sme aj my mali 2x vojtovka, bioptron, laser, masáž a vaňa 😊 tak vam drzim obom palce😊
@soldi jej ďakujem za info, myslím že za tú konzultáciu nic nedáme. A ak sa môžem spýtať, sestre odporučili aj pobyt?
@silvinka510
ahoj, ja mám dcérku t.č. 2 ročnú s diagnózou stredne ťažká hypotónia, od neurologa sme boli poslaní na rehabilitácie a cvičili s nami nie vojtovku ale cvičenia podľa Bobatha... chodili sme viac ako rok a cvičili aj doma....mala rok aj týždeň, keď začala štvornožkovať, 13 mesačná sa posadila a 17,5 mes. začala chodiť...my sme boli aj na MR mozgu, nakoľko v určitom období jej rástla hlavička viac ako bol priemer...MR v poriadku...teraz je to už uzavreté, nakoľko už chodí už sme 2 krát do roka sledovaní na neurologii.....
zatiaľ cvičiť nám už netreba, len sa jej máme veľa venovať v tom zmysle, aby sa veľa hýbala.....
@jany149 ahoj ďakujem, dúfam, že aj u nas to tak dopadne😔 a cvicili ste okrem bobatha aj nieco ine? Alebo skôr nejaké aktivity ako plavanie atd. Dakujem😊
@silvinka510 nie nič iné...len tie cviky, čo mi vždy kázala na fyzioterapii, aby sme doma cvičili...
strašne držím palce, nech to všetko dobre dopadne a malej veľa veľa zdravíčka a nech čím skôr behá❤
@jany149 ja uz mam take paranoje niekedy, stále ju sledujem, ale verím ze to bude ok😊 dakujem krasne
@silvinka510 ja viem, nie je to ľahké, musíte bojovať, verím, že to dá a za chvíľu bude tak behať, že ju nezastavíte
@silvinka510 prosím vás ako ste dopadli po rokoch? Ďakujem
@kythos21 malá zacala behať tesne pred druhými narodeninami, vsetko dobehla ale teda cvičili sme zopar krat na rehabilitacnych pobytoch. Teraz má 4 roky, behá, skáče, uteká, chodí do škôlky, nic jej nechýba 🙂 akurat ze je taká nesmela v tom pohybe, bojí sa niekedy sama po schodoch, zoskocit odniekiaľ a tak...
@silvinka510 jej, super. My uplne rovnako. 2 roky mala, ked sme boli v Adeli a tam ju rozchodili. Teraz chodime do Hendicentra. Akurat v pondelok nastupujeme na dalsiu liecbu.
@horalka1986 tak parada🙂 my uz sme boli na jar len v luznej ale inak uz necvicime, uz len doma take posilnovacie cviky. Vsetko chcelo len svoj cas, vdakabohu🙏
@silvinka510 Super, že už sa nemusíte trápiť. U nás bola minulý rok zistená 40 percentná skolióza a dosť robí problémy, takže sa cvičenia asi nezbavíme už nikdy.

@soldi fúha , veď každý deň je cvičenie minimálne 1hodinu...vyšetrí, čo dokáže a čo nieprvú hodinu si fyzioterapeut dieťatko skôr "očekuje" čo dokáže a na čo sa treba zamerať a podľa toho dáva cviky....ale asi pár cvikov ukážu...my chodíme do Kováčovej nie do Adely, tam si prvý deň pacienta vždy prvé cvičenie vyšetrí čo dokáže a podľa toho volí cvičenie. Ale my keďže tam chodíme ako samoplatci tak nám chce dať vždy čo najviac cvičení, takže necvičíme stále rovnaké cviky , ale každý deň sa menia, napr.ak sme boli na 10dní tak nám dala cvičenie na 3dni a to sme si potom opakovali....1.den sa zamerala len na nohy, druhý na ruky, tretí na panvu a rovnovážne cviky a to sme potom takto striedali...