Ako sa vaše dieťa naučilo spávať?
Ahojte, napíšte prosím v akom veku ste dieťa učili zaspávať podľa tejto knihy, prečo ste sa rozhodli pre túto metódu, či ste dávali spať dieťa len do jeho postieľky alebo rovno do samostatnej izby, koľko pokusov ste mali (píšte aj keď sa vám to nepodarilo a nič sa nezmenilo), ako dlho bojovalo vaše dieťa, aké následky alebo problémy, resp. pozitíva vám to prinieslo. Ďakujem.
Príklad: dcéra 13 mesiacov, nevedela spávať bez toho, aby ma držala za ruku, dávala som ju do spálne k nám do jej postieľky, vyšlo to na prvý pokus, bojovala 5 nocí, následky žiadne, teraz prespí celú noc.
Kniha je normálne v predaji?Ak áno,kto to napísal?
knihu som nečítala. náš 8mesačný drobec spí vo svojej postielke s nami v izbe. celú noc prespí od jeho 2mesiacov. zaspinká bez problémov - dá sa do spacieho vaku do postielky, pustí sa mu kolotočik, vypne svetlo a ideme preč. 🙂
my máme na uspávanie vypestovaný reflex, a vždy ho dávam spat ked vidím že je unavený, vtedy rozprestriem jeho dečku, vytiahneme dudlik a už sa sám zamumlá do dečky a za chvílku zaspí. minule ked som mu nahodou nechala vonku dečku aj s dudlom, tak hned šupol dudel do pusy a ukladal si hlavičku na dečku.
Tiež si myslím, že toľko možností čo je detí nenapísal nikto v žiadnej knihe 🙂 - Dcérka mi spala od 7.mesiacov v postielke celu noc,od9.mesiacov sama v izbe.....syncek????? od 6.mesiacov je kazdú hodinu v noci hore, nezaspi inak nez v kociku...aj som skusala metodu uspavania , zabrala na 2 txzne, dostavili sa choroby a opet sme boli tam kde sme boli.....Ked opet vyzdravel, tak plakaval, ze sa dovracal, no to naozaj nemalo vyznam..... neviem tiez co s nim, kedy ho to prejde a zacne spavat sam celu noc...
Jednoducho kazde dieta je ine, navod neexistuje, treba to prežiť a vyčkať 🙂
ja som skušala tuto metodu asi 2x, nechať vyplakať, prisť po 5 min, potom nechať plakať, zase po 7 min a t d. Nepomohlo to, zaspal pekne sám ale v noci sa mi stále bude na flašu, boli noci kedy sa budil aj 5x na mlieko, a pokial flašu nedostal, potedy vydržal plakať. Cim je starší, tym je tych prespatych noci viac. na mleiko sa budí už len 1x-2x, u nás táto metoda nezabrala vôbec. je to len o zvyku
môj názor je, že dieťa sa nemá vychovávať podľa príručiek a kníh. každé dieťa je individuálne.starší syn spal pri mne dosť dlhú dobu - asi tri roky. vtedy som na to hromžila. no teraz má desať a ja by som dala všetko zato, keby prišiel a opýtal sa: ,, mami, môžem pri tebe spinkať? ,, ale na to je už podľa neho ,,dosť starý,, a tak aspoň spomíname, ako sme ho spiaceho prenášali..
Knihu som vyskusala, nam to zafungovalo fantasticky. Vsetkym odporucam. Samozrejme, zavisi od veku vasho bejby, treba sa tiez riadit intuiciou, pristupovat individualne, ale system - nechat v positelke, pobozkat, odist, o chvilu prist a takto dookola, ziadnemu dietatku neublizi. Znama na moju radu vyskusala a tiez zafungovalo. Rovnako nam "kniha" vyriesila problem odstavovania, ktore suivselo so spanim. Nejde o to riadit sa priruckou. Ide o spokojne spiace dieta a mamicku, ktora bude plna energie, teda, vyspata...drzim vsetkym paste!
Ja si myslím, že dieťa, keď je unavené a nie je choré, alebo ho netrápia "nočné mory", tak zaspí samo kedykoľkek a kdekoľvek...my sme žiaden režim spania nemali, žiadnu knihu nepotrebovali a naša Vikinka, keď je unavená zaspí, kde sa len dá hlávka skloniť... 🙂 Keď nebola unavená, tak som do nej mohla "hustiť" nech spinká, alebo zatvárať ju do izby a nechávať v postielke...
Ani neviem, kedy presne začala mať svoj režim...večer do pol deviatej si sama zoberie cumeľ a už viem, že je unavená, spinká celú noc do tej 7- 8 hod...
Rada by som naučila svoju dcéru (8mes.) zaspávať samú, od malička zaspávala na rukách a hojdaním, nemohli sme ísť ani autom bez toho, aby som ju neuhojdala, už som nevládala nosiť ju na rukách, tak keď mala 6mes, začali sme uspávať na našej posteli a zvykla si zaspať kojením. v noci sa budí 2x aj to už len tak, že ju zoberiem na ruky a dám späť a spinká ďalej v postielke. Takže to bol pokrok, už som si necítila ani chrbát, uspávanie kojením mi neprekáža, ale myslím si, že je čas aby zaspinkala už aj bez,plakať ju ale neviem nechať, nezvládnem ten plač. ona neplakala ani doteraz skoro vôbec, neviem ako to urobím 😕
ahojte, prave som sa dostala k tejto knihe a mam v umysle ju aplikovat na mojom 6-mesacnom synovi,
myslela som si,ze budenie suviselo so stresom, ktorý som prezivala v skole a som ho prenasala na maleho, budil sa s neskutocnym revom a pritom stale spal, ked som zostatnicovala a stres zo mna opadol 2noci spal relativne dobre, no teraz sa to opat vratilo,spava s nami v manzelskej posteli,lebo som nemala silu vstavat k postielke, ako nahle zacne plakat otoci sa ku mne vypluje dudlik a uz hlada prsnik,2x si cucne a spi dalej a tak sa to opakuje minimlane kazdu hodinu do 4 a potom spi do 8...kedze zaspava na rukach,cez den v kociku, chcela by som tuto metodu vyskusat,len on ked spusti plac tak tak to stoji za to-sa niekedy bojim ze sa mu nieco stane,lebo akokeby sa nemohol nadýchnut...mam ist do toho? mama mi stale hovori ,ze ked zacne chodit bude unaveny a bude spat,ale moja mamam mi toho uz narozpravala...
Ja som naučila syna spávať podľa tejto knihy niekedy okolo 9. mesiaca. A vďakabohu, že som sa na to dala.
Rozhodla som sa tak nie pre uspávanie, ale pre jeho celonočný spánok. Nemali sme dudlík, ale prsník a on už bez neho nedokázal spať ani celú hodinu. Iné som celú noc nerobila, len ho kojila a ukladala do postieľky. Niektoré noci jedol aj 12 až 15krát. Bola som fakt nesmierne vyčerpaná. mám ešte jedno dieťa a dospávať som nemala kedy. Pomohol mi aj manžel - to je veľmi dôležité, aby ste sa podporili. Výsledok
1 noc - 50 min plač - najhorší večer, plakala som s ním, plač aj v noci, keď chcel prsník, ale krátky 3-5 min
2 noc - 20 min miernejší plač - kojenie okolo 2-3 a potom ráno
3 noc - 10 min mrnkanie - kojenie okolo 2-3
4 noc - veľká pusa a pá pá a ticho. - kojenie okolo 2-3
v noci som ho kojila asi so 13 mesiacov,
1rok a 7mes. -bez problémov prechod do veľkej postele vo svojej izbe, kakao sme pili okolo 5 hod a potom ešte spinkal
2 roky a 2 mesiace bez ranného kakaa
Najhoršie je vydržať, keď už začneme, v tomto mi hrozne pomohol manžel, lebo bol rozhodnejší ako ja.
Určite by som to urobila znova. Teraz máme 2r. a 3 mes. večer si v kresle prečítame rozprávku zoberieme mliečko, postískame sa ideme do postele, keď vypije zakričí ja idem zobrať flašku, ešte jedna pusa , zavriem dvere. Niekedy ho počujem ako si ešte blaboce a potom zaspinká. JA TO Z VLASTNEJ SKÚSENOSTI ODPORÚČAM
Ked som si tak citala odpovede mamiciek na otazku, mam pocit, ze niektore deti na tuto metodu nepristanu. Otazka vyvstava, ze ci tie, co pristanu, ci mi ich mame podporovat v tom? Co ak to nie je dobre pre tie deti? Co ak maju dovod, preco v noci buntosia? Ja som psychologicka a skor analyticky (hlbinne) orientovana ako behavioralne (na spravanie), a tak mna by zaujimali skor dovody. Zda sa mi tiez dolezite respektovat aktualne potreby dietata - vacsinou su obdobia, ked sa budi castejsie a chce byt s mamou viac ako inokedy, - asi pre nieco to tak je.
Zda sa mi na skodu pre nas rodicov nedat sa poucit od vlastnych deti a naucit sa nieco nove, inej forme vztahu nez aku si predstavujeme, nechat sa tak trochu aj viest a nechat sa ucit - byt v tomto zmysle partnerom pre dieta.

no moja mala ma 17 mesiacov a nezaspava sama, popýta sa "haji" a pohojdam ju v kresielku, zaspi tak do 5-10 min a potom ju prenesiem do postielky, ktora je v spalni pri nas, zvykne prespať už celu noc, pokial nemame nejaky zdr. problem.... tu knihu som sice necitala, ale mala zaspavala krásne od porodnice. Spinkala sama v kolíske. Zlom nastal ked sme sa prestahovali do bytu. Zmena prostredia ju strasne rozhodila a nevedeli sme ju takmer dva mesiace uložit... hruza... potom sa mi ju podarilo naučit, že si prisla ku mne lažkať a ja som hladkala a ona zaspinkala. Lenže som dostala obličkovu koliku a ked som sa vratila z nemocnice po troch nasla som mm ako ju kočikuje večer po byte... hruza... ale co mal chudak robit? 😀 tak zacal nas boj nanovo. Bolo to strasne obdobie. Ja s ubolených chrbtom a mala tristvrte hodiny blacala na lesy. Potom som už od zúfalstva nevedela že čo, tak som ju zobrala na ruky na fit loptu. Zaspievali sme pesnicku a pritulkala . sa ku mne, ukludnila sa a zaspala so 5 min. Balzam na nervy, to ticho... Teraz ked cakame druhe, tak nevladzem už s nou tolko, ale v kresielku nam to vyhovuje. verim že postupne zaspinka aj sama.