icon

Ako si poradiť s plačom bábätka v novom prostredí?

11. feb 2024

Ahojte, náš drobček má 4 mesiace. Nevieme si dať radu s jedinou vecou,keď niekde ideme začne strašne plakať a nedá sa utíšiť,až sa bojím že mi prestane dýchať. Chceli sme ísť napríklad chodiť plávať,no ešte sme boli len v šatni a plač neskutočný,neukliudnilo ho nič až nakoniec od únavy zaspal. Alebo sme išli k mojej mamine, na ktorú je zvyknutý len na prostredie nie. Museli sme snim ísť domov lebo plakal neskutočne. Snažíme sa chodiť na nové miesta aby získaval nové podnety no väčšinou to skončí rovnako. Nevie. Už čo robiť,viem že je maličký ale bojím sa aby to časom nebolo ešte horšie. Náje sa maminka ktorá to mala podobné a urpavilo sa to ?

danielinda
11. feb 2024

Ahoj, pocula si uz o vysoko citlivych detoch? U babatiek byva zrovno toto, co popisujes priznakom. Skus hodit do googlu.

danyelia
11. feb 2024

Ahoj, neviem, či už také malé bábo dokáže ,,vnímať,, nové prostredie... 🤔 Nie je skôr chorý, hladný, smädný, či unavený v tej chvíli? Či teda necíti tú nepohodu z niečoho iného ako z prostredia. Ja mám 4 malé deti, ale v cudzom prostredí nikdy nebol problém, väčšinou to prespali...

pribinak
11. feb 2024

Tak začni robiť presný opak …nesnaž sa s ním motať kade-tade, evidentne mu to vadí

Na získavanie podnetov mu zatiaľ stačí aj byt či dom kde žijete a navstevy ktoré prídu k vám

autor
11. feb 2024

@danyelia nie nebol ani hladný ani smädný ani nič. On veľmi reaguje napríklad aj na vône, svokra minule prišla navonana zobrala ho na ruky a plakal. Nešli sme ho utíšiť. Tak isto aj v novom prostredí. Plače a plače,nič nepomáha ani položiť ho nemôžem

autor
11. feb 2024

@pribinak no to nechcem . Boji sa že to bude časom ešte horšie. Nechcem byť s dieťaťom uveznena doma . Chcem normálne chodiť medzi ľudí,do obchodu a proste normálne žiť.

autor
11. feb 2024

@danielinda skúsim pozrieť dakujem

danielinda
11. feb 2024

Reakcie na zmenu prostredia, pachov, svetla zvukov.... najdes na nete vela odbornych informacii o vysoko citlivych detoch.
To je prve, co mi napadlo pri tvojom prispevku, nemusi to vsak byt vas pripad.

autor
11. feb 2024

@danielinda pozerala som no nie všetko na nás sedí. No dúfam že to nebude náš prípad 🥺 bojím sa aby to nebolo niečo ešte horšie 🥺 vytúžené bábätko po 8rokoch a viacerých potraroch. Tešila som sa ako snim budem chodiť na výlety a teraz si to neveim predstaviť

lia2022
11. feb 2024

Ani by som neverila že 4.mesačné bábätko vie byť také vnímave pokiaľ by som si to sama neprežila s mojim. Presne to isté čo vaše. Od narodenia keď ho niekdo zobral popestovať na chvíľu na ruky nebol problém..zlom nastal presne v tom 4.tom mesiaci. Na ruky nechcel ísť absolútne nikomu okrem nás rodičov. Neskutočne plakal až som mala problém ho utíšiť. Taktiež keď niekto cudzí pozrel do kočíka reval a reval...raz sme išli do Tesa .. ako som sa začala rozprávať s kolegyňou ktorú som stretla..tiež taky cirkus spravil , že ako sme aj začali nakupovať, tak sme aj veľmi rýchlo skončili, všetko nechali tam a utekali domov. On tiež nemal rád cudzie prostredie, cudzích ľudí už vôbec nie .. no hrozne náročné. Tiež som si pár krát aj poplakala že to musí byť takto a všade hneď spraví škandál 😂..no už je to za nami má 2,5r. ale až nedávno mu prestali vadiť cudzí ľudia a nema problém keď sa mu prihovaraju 🙏.

nevenka
11. feb 2024

@danyelia ja mam tiez 4 deti a druhe bolo presne taketo, ona sa ani nenakojila inde ako doma, neskor u starkych, ked si zvykla po 1 dni, tak bolo lepsie. Vekom sa to zlepsovalo, ale bola taky moj prisavnik cca do 2 rokov aj tak 🙂

kulumulu123
11. feb 2024

Skusala si dane miesto navstivit opat napr na druhy den? U nas to fungovalo... Prvy krat neskutocny rev ktory sa nedal zastavit ale ked sme na to iste miesto prisli 2/3x tak to bolo celkom fajn az si nakoniec uplne zvykol... To iste pri cudzich ludoch... Proste si potrebune zvyknut na dane miesto situaciu ludi....

domi07
13. feb 2024

My sme mali to iste, keď sme niekam prišli, strašný plač, ktorý sice po par minútach prestal a mohli sme na danom mieste ostať, ale stále na nové miesto alebo ľudí reagoval takto… teraz ma 20 mesiacov a nemá žiadny problém 🙂 ono sa to postupne zlepšovalo, až to úplne prestalo 🙂