Ako uspať 3,5 mesačného syna v postieľke?
Moj synček má 3,5mesiaca a nechce spávať v novej postieľke.Doteraz spal vo vozíku na koliečka,tak sa tam dal ukolísat´.Nepoznám niečo také ,že položím ho a on zaspí.Má niekto nejaké skusenosti?Na rukách ho nechcem uspávať.
hehe, nas tak zaspaval od prichodu z porodnice - nemuseli sme robit nic. ale ak mal zly den alebo proste sa mu este nechcelo, no ja som chcela ist narp. do mesta a uz som ho chcela ulozit. tak spolu na posteli. on sa nerad hupal. aj v kociku sme museli uplne pomalicky a ziadne jamy. ale v noci ked sa moc prehadzuje alebo pomrnkava,tak ide k nam do postele...takze ti neporadim - my sme take dieta "vychytali" 🙂 mozno skus u seba na posteli a tesne pred tym nez zavrie oci,ale uz je evidentne,ze sa nepreberie,tak sups do postielky. a ono si zvykne. myslim,ze mal iste obdobie asi dva tyzdne ked vymyslal a takto som to robila. uspala skoro do zaspatia,ale nie tak,ze sa este vie prebrat a spustit rev a dala do postielky. a tam uz zaspal - treba len vystihnut spravny moment 🙂
proste nerieš!nech si spí kde chce.alebo ak si tvrdá povaha,tak ho tam nechaj vrieskať..čo ja by som v živote nedokázala....
trpezlivosť,trpezlivosť,trpezlivosť....ja som môjho učila tak,že som pri nom sedela a on sa mrvil,hral a všetko možné,len som ho hladkala,dala piť čajík,a cumlík,a naučil sa....no len každé bambino je iné...tak držím palčeky 😉
kazdy sposob ako uspat dieta je dobry...a treba zaroven stale skusat aj ine...mne do takmer roka zaspaval maly jedine na prse alebo v kociku, v aute...ale nic take ze polozit, dat pusu a on zaspi...
najlepsie sa mi teraz uspava ked uz som mu postupne oddelovala kojenie od spanku a skusala ho postupne a velmi trpezlivo ukladat do postielky...ja som total proti vyrevovaniu....takze robim vsetko postupne a podla toho ako na to krpec reaguje a takto nam to funguej
si mamina, urcite prides na sposob ktory vam vyhovuje obom ale nezistis to tak ze ti tu niekto napise zazracne riesenie..ako kocky pisali, kazde dieta je ine...poznam take co od narodenia dali do spotielky a spali, v pol roku dostali vlastnu izbu a zaspavaju same a prespia celu noc...ale tych je ovela menej ako takych co aj v 18mes. potrebuju maminu na uspatie...
a zase je fajn si to uzit teraz...ved mas este male babatko, tak su to vzacne chvile byt pri nom 🙂
@marus28
otazka je, preco ho nechces uspavat na rukach? 😒 ako napisala @jankako nado mnou, nech si spi kde chce a ako chce, hlavne je predsa, ze spi, nie? To je to co chces predsa docielit, to je ten ciel a to je to, co to dietatko potrebuje pre zdravy rasta a vyvoj. Nechapem, ze sama si vytvaras uplne zbytocne problemy a stresujes takto seba aj dieta. K comu to je dobre? Na to si ho 9mesiacov nosila v sebe aby si teraz od neho mala pokoj... aby lahol a zaspal a teba vobec nepotreboval...
..lebo ty ho nechces uspavat na rukach??? nechces nahodou aby sa sam nakrmil, sam sa prebalil a sam isiel aj na prechadzku?
sorry, ale tieto reci tu na fore o tom, ze nechcem, nechce sa mi, este pripojim ze zvykne si.......... privadzaju ma pomaly ale isto do sialenstva 😅 😅 😅
moj maly zaspava sam v postielke uz od 3 mesiaca, staci ked ho hladkam po licku a ma svojho pritulnicka ktoreho som ja naprv nosila pod trickom :o) aby mal moju vonu a on si ho da pekne k nosteku a vonia ma tam. Ale ak je nervozny alebo nadmerne unaveny tak si ho dam na hrud a pomojkam a ked zaspi tak hned s nim sups do postele 😀 , ale kazde dieta je ine.
nasa takmer 4 mesiace spala takmer stale s nami 😅 aj cez den som pri nej musela lezat lebo ako nahle som po spickach vysla z izba uz bola hore 🙄 ale uz asi mesiac ju dam do postielky, posedim pri nej, bud jej spievam, alebo potichucku rozpravam rozpravku a zaspi 😉 nastastie 🙂
Nasa zacala v postielke spat az ked mala rok .. dovtedy bola v posteli vedla maminky 🙂) tak vela zdaru a trpezlivosti prajem 🙂
@marus28 a ja za seba pridavam link k clanku , preco deti spia a chcu spat pri mamine http://ozene.zoznam.sk/cl/10159/258146/Deti-by-..., precitaj a potom sa rozhodni.
Dieta bolo sucastou matky, po celych 9mesiacov ked sa narodi a ono sa rodi nezrele, potrebuje sa dovyvijat a ako inak ako pri matke sa to ma stat? Ak ta trapi, ze nemozes doma nic urobt, tak su zaobstaraj babysatku, alebo nosic ,myslim ergonomicky nosic nie klokanku.Aj vo zvieracej risi vidime priklady, ze nosia svoje mladata a tiez spolu s nimi spia, tak preco by clovek, tvor inteligenty nemal dopriat toto svojim detom? 😉 Nesuhlasim s tvrdenim, ze matka ked spi s dietatom mu moze ublizit, nieje to vedecky dolozene, matersky instinkt je matersky instikt.Existuje kopec studii ze nosenie, a spolocne spanie, je zdrave pre nervovy system, pre jeho dusevny rozvoj akokolvek tazko sa niektorej z vas cita.Neutocim na nijaku z vas. 😉 Studie dokazuju prave opak, dieta matku potrebuje aby dozrelo, a pokial sa mu jeho potreby naplnia v rannom detstve, bude sa lahsie vyrovnat so stresom neskor. Uzi si to , ze ta potrebuje, jeho blizkost, neskor to uz takto nebude 😎
mladší syn má 19 mesiacov a stále nezaspí sám že ho dám do postieľky a zaspí, nie 3,5 mesačné dieťa 😒 na rukách ho nenosím ale sedím pri ňom kým zaspí a držím ho za ručičky. starší syn mi začal zaspávať sám skôr, ale každé dieťatko je iné a treba sa tomu prispôsobiť, určite nič nesiliť.
Tak my mame skoro 2 roky a kedze este kojim zaspi pri kojeni....Hadam je nacase s tym uz daco robit🙂 Ale ako trojmesacne dieta same dat spat ma teda nenapadlo...

hmm, kolko super mamiciek je tu ani za nic na svet by si nepripustili, ze aj oni uspavali na rukach svoje dieta na rukach, ze ho aj nosili........ asi ja nie som dokonala, ale ja vyrevat dcerky som nenechala, a na co aj? ked starsia a aj mladsia zaspia, tak som ich prelozila do postielky a spinkali tam a v noci ked sa mladisa zobudi tak si ju dam k sebe do postele lepsie ako stale vstavat a chodit k nej a hladkat ju 😕 , to by som ju len prebrala a cakala by ma nocna .....