icon

Ako uspávate 1,5 ročné dieťa na dovolenke?

mimififi
24. máj 2014

Ahojte maminy,chcem sa opytat,na taky mensi problem,lebo sa blizi leto a mam problem ako a v com uspat maleho niekde pri vode,kedze je zvyknuty len na svoju postielku!Ako to riesite vy na dovolenke?Cez den mi spi len raz na obed cca 2-3 hod.

jaja1979
24. máj 2014

@mimififi My sme kupili cestovnu postielku, v ktorej maly spaval doma par dni pred dovolenkou a potom sme ju zobrali so sebou a pomohlo. Bez problemov spaval v nej aj tam.

anuskaaprazko
24. máj 2014

@jaja1979 ale asi nie pri vode na plazi 🙂 ci?

anuskaaprazko
24. máj 2014

@mimififi inak to by tiez aj mna zaujimalo, asi nijako, aj tak cez obed by sa malo byt dnu a nie na plazi ;)

sonkab
24. máj 2014

My v kočíku - kedže mame ešte staršieho syna, ktorý by ju budil ak by spala vnútri

mimififi
autor
24. máj 2014

@jaja1979 Ahoj,ano aj nad tym sme uvazovali,ale vies ak chceme ist niekde len na cely den,tak pri vode nevytiahnem cestovku,a zase len tak na deke mi nezaspi,aj by som sa bala,ze ho nieco dostipe.A v kociku to je uz prenho uzko 😉

lauricka
24. máj 2014

minuly rok v lete sme boli s nasimi dvojcatami na dovolenke v Chorvatsku a vtedy mali cca 1,5 roka. Na dovolenke mi to pride fajn, lebo tam je co robit, ist von, k vode...proste, unavit ich aktivitami a novymi podnetmi a je to. Moji spali poobede v kociku priamo na plazi pod stromami v tieni, v kociku su zvyknuti, takze im stacilo dat flasu s mlieckom, trochu "podrncat" a spali. No a vecer sme kludne vyrazili aj na vecerny program, nevadilo, ved sme boli na dovolenke a tak sme ich casto niesli uz spiacich na rukach 😀 v noci rovno do postele, pripadne odkvacli dost rychlo po celom pestrom dni. Skoro stale na vzduchu, vonku...to je predsa idealne 😉 Bolo to super. Aj ked, dvaja dospeli na dve male deti je trosku narocne, ked nemas chvilku pre seba, ale aj tak to bolo pekne. Jediny cas, ked sme mohli ist kazdy samostatne si chvilu zaplavat do mora, bolo prave vtedy, ked poobede spali...sme sa vystriedali. Inak nonstop makacka okolo nich. Ale oni si to tak uzivali, ze aj my sme sa z toho tesili.

jaja1979
24. máj 2014

@anuskaaprazko Pri vode mi nikdy decka nespavali. Vzdy najneskor okolo 11.00 sme sa isli najest a potom decka spali na obed vnutri. Nie som zastanca celodenneho prazenia sa na slnku - my sme cela family bledokozci a nikomu prilisne slnko a teplo nijak extra neprospieva, takze na cca tri hodky chodime dnu a poobede zase k vode. Takze spanie vonku som nikdy neriesila.

lauricka
24. máj 2014

ozaj, co sa tyka nocneho spanku, tak maly je nauceny spat vo svojej postielke, ktora uz dlhsiu dobu je vlastne cestovna (tu drevenu sme zrusili uz davnejsie), ale s normalnym matracom a tak sme mu ju tam len vzali aj s tym matracom (na uplne prvy pobyt mimo domu sme tahali inak v aute dve postielky, dva matrace, dvojkocik, nosice a vsetky veci nas styroch :D), mal tam teda svoju. A mala je zvyknuta spat na posteli, takze jej sme tam nebrali postielku vobec, len sa snazime to tam vzdy dako ohradit, pripadne aby bola jednou, dvomi stranami pri stene, pri nohach mala vlastne uz maleho postielku...no nejako, aby nespadla. A hladame take ubytko, aby sme mohli mat viac miestnosti. Tam, kde spia a potom dalsiu, kde mozeme este vecer byt my s manzelom hore a sa rozpravat, pripadne sediet na terase a tak a nerusit deti.

bubelko
24. máj 2014

@mimififi neriesila som to, nechala som to plynut a spali ako prislo. väcsinou v kociku, v nosici, dokonca v turistickom nosici, ked boli unaveni zaspalli, hoci boli zvyknuti na postielku... tes sa na prazdniny, budte v pohode a rieste situacie za pochodu. lebo ak si pripravite nejaky plan a ten nebude fungovat, tak budete akurat v zbytocnom strese a dovolenku si neuzijete 😉

lauricka
24. máj 2014

@jaja1979 pri vode v campingu pod korunami stromov v tieni na cerstvom vzduchu sa spi uzasne aj detom. Moja mala je tiez v podstate bledsi typ a absolutne neboli ani trosinku spaleni. A to tam spali kazdy den pocas celej dovolenky. Pohoda. Prazenie na slnku a spanie na plazi neznamena to iste. Staci prekryt lahuckou plienockou alebo pare alebo tak, co je po ruke, zatiahnut striesku, dat do tiena a hura do hajan.

zuzkagu
24. máj 2014

@mimififi tak môj keď mal 2 roky spal cez deň v kočíku mala som peg perego pliko a zmestil sa parádne ešte vtedy aj 4 ročná dcéra vňom po sediačky zadriemala, ja si neviem predstaviť že by som išla s 1,5 ročným dieťaťom bez kočíka na dovolenku.

lauricka
24. máj 2014

@zuzkagu moja rec. A cez den sa kvoli tomu trepat naspat na izbu, kde je bud totalne dusno, horko a neprijemne alebo tam treba zapnut klimu, co nie je bohvieco pri malych detoch a my dvaja tam zatial cakat vnutri, kym sa deti vyspia, to nee 😉. Ked nie kocik a vie spat aj bez, tak maly stan plazovy a moze spat aj tam a stale byt vonku 🙂. Jo a nehovoriac o tom, kolko veci sme v tom kociku boli schopni odviezt a nemuseli ich vlacit v rukach :D. Okrem velkeho sme tam este mali aj golface - 2x 🙂. Sme boli jak kocovni cigani.

zuzkagu
24. máj 2014

@lauricka presne, akurát som si pozerala fotky z tej dovolenky a čo všetko som ja mala v tom kočíku, juj škoda že teraz je už veliký,

mimififi
autor
24. máj 2014

@lauricka jaj ten stan,no to by aj mohlo byt,maju aj sietky proti hmyzu,a myslis,ze by tam vedel spat?

lauricka
24. máj 2014

@mimififi nuz, treba sa prisposobovat. Na celodenne vylety, kde by nemohli spat, sme nechodili. Zozen si za par supov vacsi kocik. Ak odmieta spat v kociku, tak potom ho budete musiet poriadne unavit, aby zaspal aj keby nechcel. Pripadne nepojde spat nejaky den a pojde skor vecer. Ide o dovolenku, tam sa nemusi vsetko dodrziavat. Prisposobite sa aktualnej situacii.

lauricka
24. máj 2014

@mimififi no ak vie zaspat na posteli, tak by mal zaspat aj tam, si pripadne k nemu lahnes nachvilocku...neviem, ake ma ritualy alebo zvyky na zaspavanie, tak kolko sa da, tak dodrzat...pripadne mu dat nieco pit z flasky, to mnohe deti upokojuje...vyskusate, uvidite 😉

siska53
24. máj 2014

@mimififi my sme cez obed,kedy sa aj tak nema zdrziavat na slnku,sli vzdy do izby,maly a i mala si pospali tam,bud na posteli,alebo dakedy zahajali i v kociku cestou z plaze. A boli sme presne v tom veku,1,5roka.
podla mna,ich to slnko a voda unavia,ze zahajaju bez problemov.

a v horach,kde sme chodili na dlhsie tury,si vzdy pospali v nosici,mame zopar takych fotiek,kde si spokojne,drichminkaju v nosici.
takze u nas bezproblemovo..

mimififi
autor
24. máj 2014

@lauricka no ja ho neuspavam,dam ho do postielky s flasou mliecka a idem prec z izby,bojim sa aby si nezvykol potom na ine uspavanie,som asi komplikovana,ze? 😉

brady1
24. máj 2014

priprav sa nato že asi nebude chciet spat zvyčajny cas alebo niektore dni vobec a hlavne sa preto netreba stresovat, ked budes vidiet že je velmi unaveny šup do kočika na prechadzku alebo ti zaspi v aute alebo ked je unaveny skus si ist s nim lahnut ak nechce v kociku. 🙂 neboj bude to v pohode všetko je prvy krat ine aj prenho aj pre Vas.na druhu dovolenku už budes vediet asi ako sa bude spravat.

m.i.r.i
24. máj 2014

my sme s takym malym nechodili na celodenne vylety..vzdy tak aby mohol spat..bud cestou v aute cez svoj zvycajny cas alebo niekde, kde sa dala rozlozit cestovna postielka...nas ma uz 4 roky a stale to tak robime, lebo este stale cez obed spava..ale uz bez tej cestovnej postielky samozrejme...vo veku tvojho jednoznacne tak, ze cez obed ist dnu aby sa vyspal...ja si neviem veru predstavit byt s dietatom vonku cez obednu horucavu v lete...aj doma ked sme tak v lete sme medzi 11 a 15h dnu...a zas cas leti ako voda, este si tych vyletov na cely den uzijete dost...ked uz spanok nebudes riesit...podla mna netreba silit a prisposobit si dovolenky a vylety rezimu deti a primerane veku...a tym si dovolenku aj uzit a nielen stresovat...

lenka110611
24. máj 2014

my sme boli vlani na Makarskej s malou (2r) a vždy sme šli na výlet skoro ráno, aby sme o 12,00 boli doma a o 15,00 sme šli zas von, ona mi spinká len v posteli, kočík už nepoužívame a na pláži bol aj tak hluk. A cez obed bolo aj tak horúco. Ak ti nespí v kočíku tak to treba zariadiť podobne... ak sa už niekto rozhodne ísť na dovolenku s maličkým dieťaťom, musí počítať s tým, že dieťa bude určovať režim dňa 🙂

lauricka
24. máj 2014

@mimififi vyborne, vobec nie si komplikovana. Toto Ti pomoze mozno. Das ho do stanu s flasou mlieka 🙂. Pripadne na izbe....kazdopadne, flasu mlieka mu mozes dat, nech bude lezat hocikde. To bude v pohode, uvidis. Ved on uvidi, ze vsetko je ine, ze je inde. Pripadne zoberiete cestovnu postielku a do toho mu date jeho obliecky, jeho vankusik alebo plysaka, to, co ma aj doma. Myslim, ze to nebude brat nejako tragicky, ze nema presne svoju postielku. Uzite si to!

janinah
24. máj 2014

neviem,či vydržíte byť pri vode celý deň,celé dni...lepšie ísť cez obed na byt a užiť si siestu /aj rodičia 😉 / spať sa dá kdekoľvek,ak je dieťa v kočíku,už som sa aj o jednej v noci prechádzala po gréckej ulici a uspávala,s tým si nerob problém

milota164
24. máj 2014

my ked niekam cestujeme tak nosime cestovnu postielku, teraz ked je uz vacsia a ideme len nakratko tak uz prespi aj na velkej posteli.

katrinka8
24. máj 2014

Baby, tak ja mam opacny problem 😀 Nam malicky spava prave cez obed iba v kociku 😀 Tak neviem, kde ho odlifrujem v Chorvatsku cez obed, kedy sa asi vsetci presunieme prave dnu... 😀 Bude mat osem mesiacov vtedy, tak trosku dufam, ze sa mu to spanie trosku dovtedy poposuva... 😉

eeffka
24. máj 2014

normalne v kociku a ked zaspala sme ju vybrali na deku, v chorvatsku baby rastu aj stromy 😎 a isteze nebudeme drepiet zvysok rodiny na izbe lebo "krpec spi" sak nech spi na deke v tieni.
Netreba vyrabat z komara somara, unavene decko zaspi hocikde.
HR je praveze idealne v tom ze sa da sediet v borovicovom hajiku 10m od mora, nie ako niekde v Turecku kde je najblizsi strom 20km

vanduska3
26. máj 2014

@mimififi No, ja mám teraz tretie dieťa a veru cez leto spávali po obede všelijako.Najstaršia v tieni na nafukovačke, syn v kufry auta, ktoré sme adekvátne vystlali alebo na lehátku pri mori pod slnečníkom alebo v športiaku 😀 😀 😀 😀 😀 😀 . riešili sme to vždy až na mieste a podľa toho, koľko miesta pri spaní potrebovali.Dieťa fak zaspí hocikde a hocijako ak je unavené 😀 😀 😀 😀 . Neboj sa a uži si dovolenku aspoň počas drobcovho spánku 😀 😀 😀

stanislavao
26. máj 2014

@mimififi my sme cez obed nikdy neni pri vode. ideme sa nejest a potom na izbu si oddychnut a tam syn spal normalne v posteli. ked bol mensi, tak na izbe v kocari som ho uspala.