Ako večer uspávate bábätko?
babetko nechce spat
tak my uspavame od narodenia jedine v postielke,na ktoru sme dokupili kolieska 😉 ,niekedy sa stane,ze maleho polozim do postielky a kym odidem z izby,tak uz spi ,a niekedy ho musim trosku v tej postielke povozit a do 15min. spime 😀
Prvu zo zaciatku na fitlopte a na prsniku. Okolo 4 mesiacov zacala fitloptu odmietat a ostal len prsnik....... to som zrusila v 1,5 roku a zaspavala pri mne vo svojej postielke. O rok neskor dostala vlastnu izbu a postel, zaspavala tak ze sme ju drzali za rucicku a sedeli sme pri nej. Teraz pribudla dalsia dcerka, viac roboty, takze starsia zaspava po pomojkani sama s tym ze v kuchyni zehlim a vidi na mna. Mladsia v nemocnici zaspavala pekne sama v postielke, teraz ako kedy: v kociku velmi rada, doma vacsinou na prsniku, manzelovi na rukach, v postielke sama ked je velmi unavena, napapana a kludna (vecer davam aj cumlik lebo sa budi ked tu este pobehujeme). Hned ako bude len 1 nocne kojenie a priblizne rovnaky cas zaspavania tak budu spolu pekne v izbicke, zatial ma mala svoju postielku v spalni pri mne.
Mala ma takmer 2,5 spi stale s nami,ale ideme kupit postel,tak sa tesim...no a umyjeme zubky,precitame rozpravku,dame flasu a musi mi drzat vlasy,inac to nejde...no a vedla postele mame postielku bez bocnice,malemu-9 mesiacov umyjeme zubky,precitame knizky,cicik do pusy a ked zaspi len ho prehodim 🙂
eden bedem tramky alebo kom kom kominar a boli v risi snov od takeho 10 mesiaca do cca 1,5 roka..potom som musela repertoar rozsirit 🙂 a vpodstate s pesnickami zaspavaju az dodnes,hlavne Hanka si to vyzaduje,Kubko ten od malicka spi aj bez spievania,no ked spievam ,tak nenamieta 🙂 a Adelka to je take nocne vtaca..aj ked zaspala tak o hodinku bola hore a vyprevadzala so mnou navstevy,co mi prisli pomoct ked bol manzel v robote 😀
pri vysavaci 😀
vecer o osmej mu dam mliecko a lahneme si spolu do postele.trosku sa potulka,hladkam ho po hlavicke a do 20min. spinka.ale do 1r sme uspavali iba na rukach a to bola hroza.takto si zvykol po tyzdennom oducani. 🙂
náš dlho len na rukách ale kedže už niečo váži tak som urobila radikálny krok a zaviedla samozaspávanie. prvé dni to bolo kruté. ale teraz je to v pohode. máme taký rituál že pred spaním ho idem prebaliť už tam mu dám dudel, jeho oblúbenú vreckovku a on začne jojkať. a niekedy sa stane že už tam zaspí. ale v postielkevždy do 5 minut. ale musí byť minimálne tri hodiny hore
kupanie, kasicka, umyjeme zubky, pusa tatovi a mame, ulozim ho do postielky, dam dudlik a oblubeneho dracika, prikryjem a idem prec. vacsinou sa musim zotrikrat vratit podat vypadnuty dudlik alebo dat napit, ale potom zaspinka. niekedy zaspinka aj hned.
Položím ho do postieľky, zhasnem svetlo a odídem. 🙂 A pekne spí až do rána.
okupkať, mliečko, položím do postieľky, natiahnem lienočku dám jej "pipu" (rozumej látková plienka) a spí do rána 🙂
S najstaršou dcérkou to bol horor, bývali sme u našich, všade kopec ľudí, žiadne súkromie.... zaspávala dve hodiny rôzne, na rukách, v postieľke, na posteli...
S mladšou som už bola staršia a múdrejšia - od prvého dňa som ju položila do postielky a po kratšom či dlhom šomraní zaspala - duda do pusy a do ruky spinkáčik, otočí sa na druhú stranu a už aj spinká.
Malý to isté, len on je strašne ukecaný, nemôžem ich dať zaspávať naraz, lebo on rozpráva keď zaspáva pekne nahlas ... takže vždy najskôr zaspí dcérka a až potom malý.
A ja som strašne rada, lebo takto ušetrím kopec času a energie na seba, na najstaršiu, na muža ... na koníka 🙂
deti sa nenaučia zaspávať s niečím. to ich rodičia naučia, keď si nevedia rady a potom si nevedia rady, ako ich to odučiť. ja som od narodenia našu malú okúpala, nakojila a položila do postieľky. občas si trošku pomraukala, ale vedela, že to nepomáha a dodnes zaspáva sama vo svojej posteli. 😉
aj moja od narodenia zaspáva sama v postielke, o siedmej večer sa napapá a ide spinkať tak je naučená ale ked sa jej nedalo zaspať zapla som vysávač a za 5 minút bola v ríši snov, niekedy si pomrnčí ale to len cez deň keď ju dám spať ale tiež keď vidí že to nepomáha tak si podudluje dudulku a spí
závisí od povahy dieťaťa, nie od naučenia,aj ke´d samozrejme uspávacie rituály sú dôležité...to ste ešte nepočuli o deťoch,ktoré po nadojčení a vložení do postieľky začnú revať,akoby ich z kože drali????? to sú proste deti,ktoré potrebujú intenzívne cítiť rodiča... moja dcéra síce spí v postieľke,ale keď má svoj deň alebo sme u babky, tak reve na posteli aj hodinu v kuse a potom sa celá dogrcá... takže tak je to s naučením...mne ten detský rev za to nestojí,aby som jej vnucovala uspávanie,ktoré jej nevyhovuje... u nás sa zaspávanie mení.... do piatich mesiacov bolo na prsníku a potom šup do postieľky, potom hladkanie po hlavičke na našej posteli a potom šup do ppostieľky, teraz je to behanie ako zmyslov zbavená do úplného vybitia bateriek a ešte aj tak protesty v postieľke,ale pec nám spadla a Mám tě rád (od Barneyho z Jim Jamu) ju vždy uspia. Nikdy nemala cumeľ ani nijakú uspávaciu hračku,pretože sa s ňou začala donekonečna hrať až sa úplne prebrala.... potrebuje prítmie, monotónny zvuk a mamičku.....a žiadne vyrušovanie
Na prsniku v manzelskej posteli 🙂 A uz 20 mesiacov.
moj maly momentalne zaspava pri prsniku, ale prešli sme si rôznymi fazami od nosenia na rukach cez futloptu buchanie po ritke , alebo aj tak že ležal na mne a ja som sa pohupovala na posteli.... Akoriadna komedia 😀 😀 😀 niekedy to vyzeralo fest zaujimavo. On si zakaždym vyžadoval dačo ine. A ja som mu musela ako spravnemu baranovi povoliť.. aj ked niekedy mi rupnu nervy a už sa vyhražam : spi lebo pojdem vedla, alebo som skušala že prišiel miesto mna tatino ked už som nemala nervy hodinu uspavať, ale to bol len vresk. Aj som na chvilku odišla z izby. On mi ešte aj zakyval, že papapa. KEd som zavrela dvere chvilu bolo ticho lebo si myslel že si robim srandu a ked zistil že nie tak kriky. Takže nakoniec vždy zaspavame spolu. A ja si uvedomujem že to je tak spravne, ale občas mi chybaju nervy a som z toho na prašky. Ale to je už moj problem a nie môjho syna
Moj ml.syn je prikladom toho ako si dieta vychovava nas 🙂 -od narodenie do 6m zaspaval sam,pekne v postielke-stacilo zavinut ručičky a bolo 😉
Po ockovani v 6m sa to posr... a do 9m len plakal a plakal a plakal-v noci aj 20 krat a o samostatnom zaspavani som mohla len snivat-takže kde a kedy som si ho to naučila?????
V tejto dobe som s nim musela spavat aj si s nim lihat kym zasapal-neslo to inak aj ked dovtedy to tak slo. 😕
Od 15m zase spaval a aj zaspaval sam-dokonca už bol sam v izbe-to trvalo do 22m,kym nedostal febrilne krce a neskoncili sme v nemocke-tam sme boli stale spolu,vedla seba sme spali-mal natesno pri mne postielku-lebo som mu musela stale kontrolovat teplotu a ked sme prisli domov zas som mohla len snivat o samostatnom zaspavani a spani-teraz opat 2 tyždne spim s nim,s nim si liham kym zaspi-opat to nejde inak.-ja si vyplakavat dieta do zmodrania a grcania nenecham.
Mna nik nepresvedči o tom, že je to len o pristupe rodica-v PRVOM rade je to o dietati-ved ako sa mi može jedno dieta takto menit,ked ja robim veci po starom???
Ozaj stači malo-zubky,ockovanie,choroba atd a vsetko sa može otocit aj u super mamiciek 😉
Kto to nezažil neuveri ani nepochopi.
naša malá papa o 7 večer, potom si ju položím k sebe, ležkáme spolu, ja podávam cumlík, mojkám a tak zaspinka(ale musím stražit aby nevyplula cumel...to sa prebere a už nechce zaspinkat)...o deviatej ju preberem ešte na papanie,,,to vypije už len trošku, zapí na pleci kým čakáme a grg...to je už bez cunlíka, preložím do postielky...spinká do 6rána , mame 3 mesiace dačo a takto fungujeme už skoro 2 mesiace...kým sme prišli ako na nu
Heh velmi tazko ked uz je naozaj unaveny a zoberieme ho spat pyta si mliecko a ked sa nacica tak mu to vleje tolko energie ako by vypil redbul...noo mi mame taky ritual ze hodinku predtym nez ide spat snim lezime v posteli 😉
o 18 kupeme o 18.45 uz je napapana a v postielke, zaspava sama a o 7 uz spi. Naucili sme ju tak od jej 3 mesiacov
vecer ju okupem, nakojim, polozim do postielky a zaspi sama, tak zaspava od narodenia..
no cez den ju musim uspavat na rukach, isty cas zaspavala sama v postielke aj cez den, no potom som ju zacala znova uspavat na rukach, bolo mi luto, ze ju malo nosim.. 😀 a jej sa to potvorke paci.,, 🙂 alebo spinka na prechadzke v kociku, alebo v manduce doma..no vecer som ju nemusela uspat este ani raz..
vytvorili sme si režim, kupkanie, papanie a uloženie do postielky... niekedy štrajkuje, musím ju prísť ešte pomojkať, vziať na ruky, alebo ju capkám po zadočku, ked leží v postielke, ale v celku zaspáva dobre aj sama... do postielky som jej zvykla dávať od bába ešte aj plienočku a aj dudlík má na zaspatie, ale po čase ho sama vypluje...
ale malé bábo, to je niečo iné... ked mávala koliky, to som ju mala na rukách každú hodinu a pol, či noc, či den... alebo som ju sem tam uspávala aj v kočíku...
základ je si nájsť nejaký spôsob, ktorý zaberie a potom ho praktizovať, urobiť si rituál..
my sme od zaciatku nemali ziaden problem s uspavanim...malicku som okupkala, alebo umyla, nakojila, dala odgrcnut a donedavna este zaspavala na guci s nami v izbe..odvcera sme vsak skusili polozit ju do spalne do postielky, zavriet dvere a ona ani nemukla a do 5 minut spala..az som ostala prekvapena..ale kazde babatko je ine..len podla mna je potrebne dodrziavat rovnaky cas na ukladanie a tzv. ritualy pred spanim...napr. my hodinu pred spanim stlmime svetlo v izbe, spievame, uz sa nejasime, potom okupkame, nakojim, dam odgrcnut a ulozim do postielky - v izbe je chladnejsie, vyvetrane, zasvietene mierne svetielko a pustena relaxacna hudba pre deti....a malu umyvame, kojim, kupeme a ukladame spat kazdy den od narodenia v rovnakom case...

tak my sme presli roznymi stadiami, prv ked bol malicky, po prichode z porodnice zaspal pekne sam v postielke, potom zacal mat reflux, tak inac ako na rukach nezaspal_na pleci, chcel byt vo vertikalnej polohe_ ked zaspal(co niekdy trvalo aj hodinu),tak sme ho ulozili do posielky, a spinkal az do dalsieho dojcenia,(budil sa kazde 3 hodiny, takze sme skoro vobec nespali),,obcas tiez zaspaval s nami v posteli- v mojom obiati,co bolo naozaj krasne, teraz neako nechce-zaspava vecer v kociku, musime hojdat,,, ked zaspinka, zobudi sa o 3-4 hodiny, a pokmeni a prebaleni ho ulozim rovno do positielky a krasne zaspi, ani cumel nepotrebuje,,, a aj po dalsom krmeni zase krasne do postielky a spi, ale nad rano o 5 po krmemi uz do posielky nechce, tak bud do kocika a hojdat, alebo obcas sa mu podari zaspat pri mne v nasej posteli, kedy ako,,,, Potreby babetka sa menia ako rastie, a ja som tu pre neho, postielku mam na svojej strane postele, aby som bola stale pri nom aj v noci, neako si neviem predstavit, ze by som ho dala do postielky a odisla z izby(viem ze by plakal polial by som po neho neprisla), ja som tu pre neho, a chcem aby mal pocit bezpecia, a ze som tu pre neho, keby som ho nechavala v izbe sameho zatvoreneho, tak to som niake dieta mat nemusela,, to je akoby som ho odlozila do skrine a povedala neotravuj.... 😖