icon

Ako zvládať staršie deti po príchode bábätka?

marconellie
29. júl 2017

Ahojte maminky, mám na vás pár otázok 😊 poraďte ako zvládate viaceré detičky ? Náš synček má 4 roky , dcérka má 1 a ďalšie sa nám narodí niekedy koncom decembra. Som šťastná ako má mamička byť a všetko sa zatiaľ zvláda hoc je to niekedy ťažšie ak prídu komplikovanejšie dni kedy mi nieje najlepšie ...neviem si zatiaľ predstaviť ako to bude keď sa narodí bábätko synček uz je starší a dajú sa mu vysvetliť veci ale dcerka ešte bude drobec keď sa narodí bábo... 😐.. 1. Ako ste zvládali tehotenstvo keď to "zatiaľ" najmladšie si vyžaduje dosť pozornosti a starostlivosti. Čo sa týka zdvihania na ruky a podobne ... 2. Ako ste zvládali starostlivosť o novorodenca a o ostatné deti ... Neviem ako budem riešiť napríklad dojčenie maličkého kedy potrebuje svoj pokoj ( čo hádam mať mliečko budem) a ako sa počas toho budem venovať dcérke keďže to akurát začne byť v tom období dobre pobehujuce šidlo... 3. Ako riešiť spánok ked príde bábo keďže dcérka spi s nami v spálni a príde mi skoro ju dávať prec ku synčekovi do izby bude mať len rok a pol (vidím to na 2 postieľky v spálni 😁)... Ako ste zvládali režim celého dňa ????😁😬😁 Teším sa na to no mám v hlave veľa otázok čo a ako bude po príchode drobčeka 😊❤

Strana
z2
marconellie
autor
30. júl 2017

@karolinka1991 ako vidim tak asi nie 🙂 mne sa zdá že toho na robote asi moc nemajú ak odpovedajú na príspevok ale bez "odpovede" , ...keď im to robí radosť .... A tak ako pises hoc pre nás ťažšie no je to len určité obdobie kým sú malé 😊 nieje nič lepšie ako veľká šťastná rodinka 😍❤ ja mám tak isto 2 súrodencov a je to fajn mať sa vždy na koho obrátiť nehovoriac o tom ak sa všetci stretneme ... Už sa teším na ich rodinky a aké to bude potom 😊 ....veru žiadna "náhoda" a som rada že to vyšlo takto po sebe synček sa už teší na ďalšieho súrodenca 😊❤

ewicac
30. júl 2017

@uzanka16 my sme mali takú pridavnu sedanku, len som už zabudla ako sa to volá, ale rýchlo sme to predali, lebo starší chcel viac chodiť a u nás sú vysoké obrubniky, zle sa s tým potom manevrovalo.Ale nie je to zlá alternatíva k surodeneckemu kociku.

bienennest
31. júl 2017

Ahoj, neboj vsetko sa da zvladnut ked sa chce. Volakedy mali zeny deti s rocnymi odstupmi a nikdo to neriesil. Odporucam vyuzit ten cas do porodu, ktory ti este ostava na naucenie dcerky na spanie v inej izbe... ono to vzdy potrva, pokial si navyknu. Budes mat neskor o 1 problem menej.

Este jedna rada, ktora pomohla znamej a som ju tu este nenasla, odporucam dokupit na kocik stupienok pre tvoju dcerku, aby si mohla bez problemov chodit so vsetkymi na prechadzky (napriklad tento-http://www.prenasedeti.sk/obchod/fillikid-filli...). Drzim palce.

marconellie
autor
31. júl 2017

@bienennest Ďakujem pekne za radu 😊 a veru keď sa chce tak sa to dá zvládnuť 😊 verím že to pôjde všetko ako má a to čo najlepšie 🙂

blabla195
31. júl 2017

Ja mam rozdiel 19m a z mojich skusenosti je super, ak starsie uz spi samo - moja od 14-15m viac menej prespala noc (po odstaveni od kojenia), najprv spavala sama v spalni a plynule sme ju presunuli do detskej (to bolo super, kedze mladsi takmer nespal a prereval noci, tak aspon ona mala sancu sa vyspat😂). Taktiez som ju nechavala jest samu a v 1,5 roku sa viac menej dokazala sama najest (supla som ju do stolicky, ona jedla, ja som kojila). Ja som bola stastna, ze nie je odplienkovana - prebalila som ju, ked som mala cas, neriesila som nehody a neskor sa odplienkovala za par dni s asi 3 nehodami 😉. Ku kociku sme dokupili stupienok (so surodeneckym by som sa takmer nikde nedostala). "Pomahala" mi s malym, no chcela ho stale dvihat na ruky a pod., tak som vsade mala koberce/vankuse a maleho som vzdy polozila na dohlad - aj na wc som tak chodila, lebo ona by za nim aj do postielky vliezla a vedela otvarat dvere 😆
V polke tehu som maka problemy, tak som ju prestala dvihat a vysvetlila, ze mamu boli brusko - vzala to v pohode a po praci ju ponosil tato ☺.

marconellie
autor
31. júl 2017

@blabla195 tak to bolo u vás teda veselé 😁😊 ... Už sa teším na to keď to začne byť také zaujímavé u nás 😊 zatiaľ ešte mala vstáva v noci častejšie tak počkám do toho cca 15 m kedy hadam bude spat lepsie a skúsim ju dať ku synčekovi ... A čo sa týka toho stupienku mám pocit že mi z toho bude stále utekať ...

blabla195
31. júl 2017

@marconellie mladsi bol velmi narocne babo a nechapem, ako som prezila bez spanku, normalneho jedla a pomoci rodiny, no dalsie uz nechcem 😂😂😂
Mojej sa zlepsil spanok po odstaveni, budila sa na kojenie len zo zvyku, potom uz pekne spala ☺
Zo skejtika nema velmi ako ujst a vacsinou sa detom paci, ze sa vezu a maju vyhlad ☺. Mnohe mamicky pouzivaju aj satky a nosice, babo nosit a starsie do kocika, no ja som nemala silu nosit, bola som rada, ze zijem a idem 😂

marconellie
autor
31. júl 2017

😂👌... 😊 ... Práve nad nositkom som uvažovala kedze už s tým mám skúsenosť ...menšie doň a dcérku ešte do kočíka ak bude treba ... Ale považujem nad tým skejtikom mám pocit že sa zíde 😊

bienennest
31. júl 2017

@marconellie ahoj moj druhy syn sa casto budieval v noci a moja porodna asistentka mi odporucila ho dat spat k bratovi a cuduj sa svete tam omnoho lepsie spal a menej sa budil. Niekedy sa deti zbytocne nabudia lebo vedia, ze mama je vedla..ked su v inej izbe tak rychlo zas zaspia ani nevedia ako 😉. Vyskusaj a uvidis (ps: kojila som raz v noci do 18.mesiaca)

marconellie
autor
31. júl 2017

@bienennest tak to je dobrá rada môže na tom niečo byť 🙂 vyskúšam to.. ďakujem 😊👌

Strana
z2