icon

Ako zvládate 2 detičky s 2-ročným rozdielom?

lenuska9999
3. feb 2021

Ahoj maminky. Tie z vás, ktoré majú 2 detičky .. ako to zvládate? Prednedávnom som sem písala, že plánujeme ešte jedno bábo. Veľmi by som ho chcela , no mám aj veľké obavy. Ak by sa podarilo bol by medzi nimi vekový rozdiel 2- 2,5 roka. Ako také deti spolu v budúcnosti vychádzajú ??? Čo sa týka financií je to oveľa väčší rozdiel mať dve deti ako jedno ? Alebo sa to dá zvládnuť ? S mužom by som nás radila do takej strednej triedy čo sa týka zárobku. Plus ako ste to robili keď ste šli vonku ? Neprisli ste o nervy, kým ste sa vytrepali s dvoma deťmi z domu , alebo keď ste boli niekde na výlete??

Strana
z2
diusqa761
4. feb 2021

Dolu a drkocú si kým nezaspia 🙈 a prechádzka: prebaľovaciu kabelu mám nachystanú vždy len tam dohodím každej pitie a dačo pod zub keby sme boli dlhšie. Najprv nachystám seba iba kabát a boty nie, potom nachystám staršiu už aj s kabátom a boty, (mladšia je zatiaľ v stoličke alebo sedí na koberci a hraje sa) , potom si dám kabát a boty a nachystám mladšiu, tú mám šup šup . Nič ťažké ☺️

diusqa761
4. feb 2021

Zaberie to teraz v zime Max 20 minút cez leto menej ☺️

lubina
4. feb 2021

@lenuska9999 mam dve deti, rozdiel medzi nimi je 3 r a 4 mes. Uz chodia do skoly obe a rozumeju si super. Vekovy rozdiel nie je vobec podstatny medzi mini, maju sa velmi rady....co sa tyka zvladania dvoch deti, kym bola druha babatko a spinkala vacsinu dna sa to dalo v pohode, trosku narocnejsie obdobie prislo, ked zacala druha chodit a isli sme vonku, ta priprava bola dlhsia, ale ked sa chce da sa vsetko zvladnut a musim povedat, ze dve deti, najma ked su trosku vacsie sa spolu aj pohraju aj zabavia....

lilke
4. feb 2021

@lenuska9999 máme deti s rozdielom 1,5 roka. Bol to zámer, aby mali k sebe bližšie, a vyšiel. 🙂 Keď boli maličkí, bolo treba naskocit na zmeny režimov u bábätka, a prispôsobovať sa. Prvý rok bol náročný, ale potom už fajn. Spolu sa prehrali, samozrejme aj často poharkali. Prirodzená situácia, hľadajú si miesto... Ale pre mňa obrovská výpomoc, keďže mentálne a intelektuálne podobne, aktivity počas prázdnin a voľna primerané pre oboch, podobná obtiažnosť, nik z nich nemusel sa príliš prispôsobovať, aj nám sa lepšie plánuje. Veľmi sa vzájomne ťahajú. Len aktuálne obdobie, keď sú obaja na vrchole puberty, obaja rovnaký nástup - chlapec starší, dievča mladšie, hodnotím ako najnáročnejšie. 😉 Aj čo v našom okolí vidím deti s menším vekovým rozdielom, rodičia si pochvaľujú najmä ušetrený čas, keďže sa tieto deti vedia zahrať spoločne.

Strana
z2