Ako zvládate školu, škôlku a prácu do šiestej?
ahojte,
neviem ci tu podobna tema je, ale zaujimalo by ma, ako zvladate skolu, skolku a pracu do vecera... Moje baby v septembri nastupuju do skoly a skolky... starsia sice len do nulteho rocnika, obe maju problem so sustredenim sa, mladsia ma naruseny vyvyin reci.. behame po logopedoch a psychologoch.. aj skolku a skolu som vyberala podla toho.. zatial som s nimi doma, ale uz si zacinam hladat pracu, vsak to poznate, hypo, uvery, proste dalsi prijem sa vzdy hodi 🙂
obavam sa ale toho, ako zvladnem deti a pracu skombinovat.. ponuka nie je velka, ak budem niekde robit do 18-20, co s detmi? manzel je podnikatel, pracuje dlho, on je hlavny "zivitel" rodiny.. Neviem si predstavit ze skoncim o piatej, utekat pre deti a potom domov, rychlo upratat, ulohy atd... Ste niekto v podobnej situacii?
ja celkom neviem čo máte s tými polovičnými úväzkami, ak niekto potrebuje peniaze tak mu asi polovičný úväzok nepomôže, však môže byť človek rád ak zarobí 200€ a z toho koľko precestuje, plus strava, oblečenie.
sú aj polovičné úväzky kde sa zarába viac, ale tam je to už o tom, že napríklad 4 hodiny robíte raz do týždňa a ostatné musíte potiahnuť dlhšie, niekedy aj 9 hodín. žiadna firma nedá zamestnancovi prácu na 4 hodiny a plat ako na plný úväzok.
uvidíš čo si nájdeš a potom to riešiť asi len družinami, prípadne nejaká opatrovateľka alebo aj nejaká susedka, známa, čo by bola ochotná za pár € ísť ti vyzdvihnúť deti a byť s nimi chvíľku kým prídeš.
ale zbytočne to budeš riešiť teraz, ked ešte nevieš ako budeš robiť.
hoci je dosť možné, že do večera, nakoľko teraz je dosť trend aj vo firmách kde je jedna zmena začínať napríklad len o deviatej a robiť do večera. a škôlky, družiny, sa nejako tomu neprispôsobili.
možno by bolo lepšie hľadať niečo práve vo firmách kde sú aj 3 zmeny a firma má veľa zamestnancov, tam by možno sa skôr vedeli tomu prispôsobiť, že by si robila len rannú.
každopádne držím palce, aby si našla niečo čo sa ti bude páčiť a bude ti aj vyhovovať, lebo v dnešnej dobe je to fakt s prácou zložité.
no ja neviem, ale ak nemám po ruke žiadnu babku a nikoho, tak s 2 detmi sa nedá zvládať práca, ktorá bude dlhšie trvať ako je škôlka.To je skôr o tom, či muž zarobí veľa ak je preč, alebo ak nie tak si musí pohladať niečo bližšie, aby pomáhal.
a už vidím ako v práci budú všetci nadčení, že niekto chce ranné 🙂 lebo niekto má deti, taká era skončila
@medovka14 ja robím do 16 h, do 16,15, prípadne podľa potreby šéfa...ked som nastúpila do práce, malá mala 19 mesiacov a začala chodiť do jaslí...chorobnosť hrôza!!!! nebyť otca, ktorý je na dôchodku, môžem na prácu zabudnúť ☹ . Od septembra je malá v škôlke, ktorú mám pod nosom, malá chorá vôbec nebývala, klop klop klop klop..je to úžasné, ked je zdravá a ja môžem ísť do práce a stíhať ju zaniesť aj vyzdvihnúť...môj záložný zdroj je po operácii, tak sa mi tiež situácia skomplikovala🙂)) ale ten prvý rok v kolektíve, na to sa treba hlavne psychicky pripraviť, že to bude chcieť viac rúk
neviem aké máš vzdelanie, ale možno od toho by si mala začať.
Ja som aj kvôli deťom začala pdonikat aby som stíhala ale pravda je taká že su obdobia kedy nestíham a vtedy platím opatrovatelku , je to síce nápor na financie, lenže detinebudú vždy malé ,podrastú , budú samostatnejšie.
Okrem iného mne už pomáha hodne aj syn , ktorý ma 12,5 roka a pomáha mi od 10 rokov, kedy vyzdviholval postihnutu dcéru zo školy a bol s nou doma kým neprídem. Keď sa narodila najmladšia, pracovala som aj popri nej , mala sm opät opatrovatelku a aj pomoc syna, cez víkendy manžela.
Z otho čo som zarobila som vela dala na opatrovatelku , vozdenie detí a tak . Viem však že bude doba kedy deti budu väčšie a samostatnejšie a toto už nebudem riešiť.
Preto podla mna netreba uvažovat nad tým že ked si zabezpečím opatrovatelku že mi nič nezostane, zostane práca ...a prax.
@maminuska ja som skor ochotna robit takmer hocico, len aby som bola v rozumnom case doma.. aby som mohla ist pre deti do skolky a skoly, robit s nimi ulohy.. preto som aj pisala, ze uvazujem nad sudnou zapisovatelkou, aj ked plat je o nicom, ale cosi domov prinesiem a hlavne deti budu so mnou... opatrovatelku neriesim, to by som sa nedoplatila, kedze skolka aj skola su cca 40 minut autom od domu.. rodicia nemozu pomoct a svokrovci detto...
inak mam strednu skolu, obchodnu akademiu, prax, ktoru mam, tiez nie je na zahodenie... u nas je karierista manzel, ten podnika, ja som nikdy nejako neprahla po vrcholovej pozicii ani po pracovnom uznani, radsej som bola s detmi doma, kym to slo...
@medovka14 stačí ked si najmeš opatrovatelku na vyberanie zo škôlky a zotrvanie hodinku , dve v jej byte. Ja som platila mladej slobodnej mamičke 3 EUR na hodinu .
Inak som to nevedela riešit.
Nepovažujem podnikanie za karierizmus 🙂 , je to forma obživy s možnosťou moderovania si vlastného času.
S ekonomickým stredným vzdelaním môžeš íst aj na daňový úrad, robit do štátnych inštitucii asistentku , sekretárku ....
@maminuska mozno to zle vyznelo, ale nemyslela som, ze podnikanie je karierizmus 🙂 aj u nas je manzelove podnikanie formou obzivy, skor som tym chcela povedat, kedze on je hlavny zivitel, ja som ta ktora je s detmi doma ked su chore, chodi s nimi po lekaroch atd... nemam teraz nikoho kto by mi s nimi pomohol, kto by s nimi robil logopedicke cvicenia atd...
ano, o par rokov, ked budu baby starsie, to uz bude ine, nebudem mat problem s dlhsou pracovnou dobou, ale teraz, koli zdravotnym problemom obidvoch si to dovolit nemozem... asi mi zostava vziat nieco vo verejnej sprave, alebo ostat na predlzenej RD do siestich rokoch mladsej dcery..

@bea1971 aha ak máš nárok na podporu tak by som hladala niečo vhodné dovtedy