icon

Ako zvládnuť kočíkovanie bábätka, ktoré nespí?

butterh
29. júl 2024

Ahojte som zúfalá a smutná. Aký zmysel má kocikovat bábätko ktoré má osem týždňov a vôbec v kočíku nespí. 40 minút kruzim po ulici a ona stále len pozerá mrnka a pritom by aj spala ale nespí v tom kocari predtým keď som bola kocikovat najprv veľký rev a potom zaspala a za dvadsať minút sa zobudila. Ja neviem aký to má zmysel aj chodiť von som v depresii idem po vonku ako kôpka nešťastia nasrana a druhé mamičky keď vidím natesene tak mi je do revu. Predtým ako idem von samozrejme že malú nakrmim a prebalim. Ako to mám zvládať ako sa mám tešiť s prechádzok poraďte mi ako ste to mali s takými malými bábätkami?

Strana
z2
mimixxxx
29. júl 2024

Podľa mňa sú bábätka, ktoré sa neradi kocikuju. Keď už sedia, sa to väčšinou zmení. Ja by som skúsila nosič, možno je bábätko len kontaktnejsie.

angeli121212
29. júl 2024

@butterh keď mi malý nespal v kočíku normalne som sa na to vykašľala a nekočíkovala ho natešená ale išli sme domov.. ak je to malej nepríjemné netreba to siliť.. nepíšeš či bývaš v byte či dome.. sú aj iné možnosti byť vonku s drobcom ako kočíkovať.. nevyčítaj si nič aj keby ti mali iní niečo vyčítať... Každá z nás sa do istej miery prispôsobila svojmu dieťaťu a tie čo im deti spali len vonku v kočíku kočíkovali veľa...

basulaak
29. júl 2024

@butterh nic siz toho nerob, mala som to iste. Moj syn mal v lete 3,4 mesiace a neznasal to. Byva im teplo, nic nevidia a pod. Nosila som ho na kratke trasy v nosici (vyvencit psa). A potom prisla studena jesen a uz 5 mesacne dieta mi v kociku spavalo 2 a viac hod. Chlad plus to, ze videl (vajce, sportova cast) urobili svoje. Spaval v kociku odvtedy do 2 rokov. Takze skus zas neskor, ak nie tak nie.

ella1234
29. júl 2024

@butterh lebo veľa mamičiek si predstavuje materskú ze krásne prechádzky s kocikom, kava v ruke, opalim sa na slniečku.... Potom pride realita a naozaj niektoré bábätká tam byt nechcú.
Ale skúšaj ďalej, si aspoň na čerstvom vzduchu, mozno raz keď ho prelozis do sportovej časti tak si to zacne užívať.
A inak 8 týždňové bábätká maju bezne taketo krátke spánky.
A ani dobre nevidí, len samé smuhy, mozno za mesiac to bude lepšie.
A posledne... Kocikujes v tych najhorucejsich dňoch, nevravim ze chodíš von v tom najvacsom horku ale predsta vzduch je teraz stále teply, zle sa spi aj dospelemu človeku.

egonsk
29. júl 2024

@ella1234 niekto vravi, ze pekne romanticke predstavy o babatku sa koncia prvou presr*tou plienkou az na chrbat, prvou kolikou, ogrckanym oblubenym trickom a neprespatou druhou nocou 😁😋

simca06022011
29. júl 2024

to ze sa vyvetras ty aj dieta... dieta je na vzduchu a nie v byte/dome zavrete... moje nespavala, obzerala, zvuky si robila a tak... pripadne som sa s nou len rozpravala.. nikdy nespala hodiny v kociku a to ani nebol ciel. Spavalo sa u nas doma, v postielke.
neviem o inom sposobe ako sa dostat von s dietatom par tyzdnovym, par mesacniym ako pohodne dat do kocika a ist hocikam, ci na nakupy, alebo kavu alebo len tak sa prejst.

viestta
29. júl 2024

Ja som rada kocikovala. Strcila som krpca do kocika a chodila dookola. On bol na vzduchu, ja tiez. Vypla som hlavu, ked zaspal sadla som si do tiena a uzivala si nicnerobenie ked odo mna nikto nic nechcel.

viestta
29. júl 2024

Este pripomeniem, ze nas bol januarovy, takze kym som ho obliekla a vyvliekla s fusakom do kociara z tretieho poschodia, tak som ja sama mala dost a ta prechadzka bez nejakeho konkretneho ciela mi len dobre spravila

mikadooo
29. júl 2024

@butterh skús pod hustý strom, či nebude pozerať. Aké nepamätám si už, v akom veku malá na to pozerala. Viem len, že ešte len ležala... 🤷. Proste čučala na tie listy ako na zázrak 😄, takže sme boli pod stromom, toľko k romantickým prechádzkam 🤭. A keď jej bolo dosť kukania, tak začala mravčať a šli sme domov 🤷. Pri druhom dieťati už nebolo času riešiť, keď nechcela byť v kočíku, šuchla som ju do manducy a prechádzky boli - do škôlky, zo škôlky, do obchodu, z obchodu, na ihrisko, po ihrisku za staršou, z ihriska domov... Prípadne na ihrisku pod stromom sme čučali zas len na listy, aby menšia nejak vydržala a staršia sa trošku pohrala.... Nezúfaj, je to len fáza. Drobček ti trošku vyrastie a možno si zrazu kočík obľúbi.a ak nie, skús ten nosič, alebo ho daj spávať do kočíka na balkón, zapni tam vysielačku a bude "na vzduchu". skús zas o mesiac, o dva, atď. To dieťatko sa stále mení, to čo je dnes, už o mesiac bude ináč...

ella1234
29. júl 2024

@egonsk 🤣🤣🤣🤣 smutné ale pravdivé 😁

luxus10
29. júl 2024

@butterh a nema mala refluxy? vtedy su deti v polohe uplne rovno lezmo nepokojne...
dalej-aky mas kocik? ma nafukovacie ci polyuret. kolesa? nafuk. su skvele, tvrde-ako zhutnovaci stroj...moj sa velmi rad vozil v kociku, a lubil tam spat, on pustil alarm, ked sa kocik zastavil...😍

skusila by som jej mierne napolohovat chrbatik...

tamvtme
29. júl 2024

ja mam augustove dieta a tiez najprv nespala, len revala, nebavilo ma to chodit von, len stres, ci sa nezobudi a ci zas nebude vrieskat na celu ulicu kym nedojdeme domov.....problem bol asi to velke teplo a tym padom takmer nic v kociku....ked prisla zima a ona bola zababusena vo fusaku, tak spinkala jedna radost 🙂

sabinka022
29. júl 2024

@butterh U nas tak isto. Mam 3 mesacnu dceru a moj krasny znackovy kocik je odparkovany v chodbe 😀 Keby v nom nespala,ale aspon vklude lezala,tak budiz. Ale ona v nom len reve, takze to skusam a cakam ci sa to zlepsi 😊

luxus10
29. júl 2024

aj to teplo ma napadlo...

tinalia
29. júl 2024

Nasa ma dni kedy sabotuje kočík ale vonku chodit musime, lebo musim vyvencit psa, kym je muz v praci. Tak si zazijeme aj rev v kočíku a inokedy tam bez problémov spí. Osvedčilo sa mi ju tam dávat az ked mi zaspi na rukach a potom ju tam šupnúť. Ak sa mi uz ale v kocíku zobudi, malokedy mi este zaspi. Proste to nesílim a idem domov. Starsie susedky aj mama lamentuju ze neexist ze tam nespi, ako to ze tam place. No normalne plače niekedy az sa zadúša. Kym to moja mama nezazila sama pri kocíkovaní, tak si myslela, že som len precitlivela a pri prvom plači ju beriem domov. Nie je to tak. Skúšaj chodit von, viem, ze je to stres (so psom dvojnasobny 🤭), ale niekedy sa to podda a cerstvy vzduch vam obom urobi dobre. Pripadne ak zvladnes, presun kocik na balkon a skus na jeden spanok aspon tam nechat babo spat (mne sa neda kocik stale presuvat, von aj tak musim kvoli psovi 😁).

bororka
29. júl 2024

@butterh moja revala dokým nevidela von. Musela som kúpiť nový kočík s okienkami von a v 6m som sa konečne mohla prechádzať. Dovtedy sme boli doma

diaszoky
29. júl 2024

@butterh my sme mali opacny problwm tev pri spanku doma v byte.Den w spanky nespala iba v kociku vobku. Ano pod pknoma ni na balkone len pocas pohybu vonku. A nepomalahalo ani barlicka ze nauc dieta spat vnutri! Nenaucila! Prerevala sa
Do dalsieho mlieka. Takze sucitim preslo to az v 5tom mesiaci.

gab1sol
29. júl 2024

@butterh ja som kočíkovanie nebrala ako čas na spánok - pre mňa to bolo, že som sa išla prejsť, zmeniť prostredie a byť aj s dcérou trochu na vzduchu. Často som nechala obe deti vyspať doma v postieľke a až tak sme išli na prechádzku. Pre mňa to bol relax.
Netráp sa, že na prechádzke nespí, ale na vzduch je fajn ísť aspoň na chvíľu. Ak sa bábo vyspí doma, nie je nutné, aby spalo v kočíku. 😉

luccija
29. júl 2024

@butterh keď spí doma lepšie, tak ju nechaj spať doma.Sadni si na lavičku a hojdaj, alebo si ju vyber na ruky možno si chce prdnúť, grgnut...ja som musela chodiť von doma by ma slahlo musela som vidieť ľudí, život..porozprávať sa s niekym

diewcatqoo
29. júl 2024

Tak s nim nechod von, pokial nemusis. Moj starsi syn bol takyto. Nikdy mi nespal v kociku, fakt nikdy. Zavidela som inym mamickam, ze dokazu ist niekam s kocikom, v pohode, bez stresu. U nas sa kocik vyuzival len na nutne presuny a syn tam reval akoby ho z koze drali.

deti95060810
29. júl 2024

moja jedna dcéra spávala len v kočíku na dvore pod orechom... na dvore bol stále niekto - väčšinou otec, takže po probléme.
keď dieťa plakalo - prišiel okamžite povedať.

katie253
29. júl 2024

Skus ju dat nabok, aby nelezala na chrbte, mne tiež nechcel jeden na chrbte ležať. Potom som ho aj na bruško dávala a zaspal. Samozrejme som dávala pozor na SIDS, aby sa nestalo, ze prestal dýchať.

marcellka32
29. júl 2024

Dcerin kočiar musel ísť jedným kolesom v jarku, mimo chodníka, vážne....akonáhle išiel kočiar po chodníku oči veľké ako cibule otvorila...
Som povedala, že na to kašlem...syn spával poobede doma a potom sme šli von

jaroe
29. júl 2024

moje bolo v kociku len pocas spanku. A ak sa kocik nehybal, tak do pol hodiny bolo po spanku a teda aj po kocikovani. Presne som vedela, kedy a na ako dlho sa mozem zlozit na nejaku lavicku a kedy cca sa zdvihnut a ist dalej a dietko bud spalo dalej alebo sa aj napriek mojej skvelej taktike zobudilo 😀

kate_cs
29. júl 2024

@butterh kočíkovanie má zmysel vtedy, ak ti dieťa vtedy spí. Je na vzduchu, ty vypadneš tiež von. Ale určite to nie je niečo, čo zákonite musí vyhovovať každému. Mladšieho syna som skoro nekočíkovala, zaspal v kočíku, dala som ho na terasu spolu s kamerou a ja som sa zatiaľ venovala 2 ročnému. Základ je nájsť to, čo funguje u vás, aby si ty bola spokojná. Niektoré deti skôr zaspia v nosiči alebo postieľke. Bude lepšie, neboj.

kris_tin257
29. júl 2024

Môj syn spával iba v kočíku a dcéra iba v postieľke, ani jeden naopak 😊 treba skúšať čo vyhovuje vášmu bábätku

janettdamian
29. júl 2024

Záleží od povahy dieťaťa. Moja dcéra ako bábätko vonku v kočíku tiež revy. Uspávala som ju dlhšie ako spala. Zato v noci doma spala iba v kočíku a musela som ju celé noci natriasať v ňom. Keď mala asi 8-9 mesiacov musela byť "uviazaná" v trakoch, aby z neho nevypadla. Všetko mi z kočiara vyhádzala, žiadne perinky, dečky, romantické prechádzky s ňou nehrozili. Okolo roku v kočíku stála a nie sedela, stále uviazaná v trakoch v ňom skákala ako divá. Raz mi pri tom jej skákaní vytrhlo kočiar z rúk v strede cesty a sa prevrátil, ešte šťastie že nešlo žiadne auto. O pár dní bude sama mamou tak, je hovorím na čo sa môže pripraviť.... 😀

dominikamacakova
29. júl 2024

Nemusíš kocikovat

pralinka25
29. júl 2024

mne je zo slovneho spojenia cerstvy vzduch nevolno.
pokial nezijete v plesnivej pivnicnej kobke bez okien tak si myslim ze v byte kde sa normalne vetra je cerstveho vzduchu dost. teda u nas doma je.
nemusis kocikovat aby tvoje dieta mohl dychat a zit

vlastne nemusis kocikovat vobec. kazde dieta je ine. moje prve to neznasalo, potom sme zistili ze ma reflux. vozit sa chcel az ked mohol sediet. druha ta sa vozit milovala.
nie je to nutnost ani povinnost. nekomplikuj si zivot.

ktochytavzite
29. júl 2024

@butterh no nie vsetky deti miluju kočík.Moje neznášali kocikovanie,neznasalonosiče.Ja som s nim chodila na vzduch ked nespalo a bolo na rukach,aj v nosiči,ci šatke neznášali byt.Co uz preslo to a tebe to prejde tiez.

Strana
z2