icon

Ako zvládnuť návštevu svokrovcov po narodení bábätka?

31. mar 2024

Som zúfalá , dočkali sme sa nášho vytúženého bábätka čakali sme naňho 6 rokov. Chceli by sme si prvé týždne užiť s ním len my dvaja s mužom. Muž bude mat aj dovolenku v práci a bude s nami doma 3 týždne. Myslím že sú to chvíle ktoré majú byt spolu len rodičia a mimino a nikto iný . Ide o to že svokrovci chcú hneď chodiť vraj oni nevydržia nevidieť ešte týždne vnúča. Ale bývajú 350km od nás takze by to nebola návšteva na hodinku ale na minimálne cely víkend MINIMÁLNE! Nemám nato nervy tu chodiť zničená stále kojiť uspavat atd a ešte sa starať o to ako vyzerám kvôli svokrovcom. Bude to riešiť s nimi určite ich synacik tak máte nejaké rady ako to povedať aby to pochopili a neprišli aj napriek tomu ? Napríklad moja sestra býva 10minut od nás ona keby prišla by mi to vôbec nevadilo lebo viem že odíde domov do par minút ale myslím že takto na prespavacku je to moc skoro !!!!!

majlo1234
31. mar 2024

Ja by som sa nic nedohadovala. Navsteva je vas ustupok, nie ich pravo. A nech si mysli kazdy, kto chce. Ked raz budem mat nevestu, ani ma nenapadne sa jej nanominovat po porode do domu, pokial nezdementniem. Pockam si na pozvanie a podmienky, za ktorych im to bude vyhovovat. Chvalabohu mam normalnu svokru aj matku

hylary
31. mar 2024

Mne prišla po prvom pôrode pomôcť mama na asi 2 týždne... Ale bola to mama, nie svokra... Býva ďaleko takže spala u nás na byte... Muž chodil do roboty a ona mi pomáhala... Svokru by som nezniesla... Svokra nie je mama...

tamta
31. mar 2024

@slnecnica82 ty musis byt veľmi príjemná a empaticka duša.. Posielam ❤️, nech nemáš v sebe toľko zlosti a jedu...

kikushaa
31. mar 2024

Kompromis, nech pridu, ale nech nebyvaju u vas. Proste nech ai zajednaju hotel. Ak ste na dedine, tak hotel niekde v okoli (mesto, mensie mesto) aby mohli prist na navstevu a ist tam spat. Na prespavacku urcite nepristupte, a uz vonkoncom nie ak sa nato necitis.

nikiki29
31. mar 2024

Ak chcú prísť skôr ako o 2-3 týždne tak určite nech prespia v hoteli. Ja nikoho po pôrode neubytuvávam.

heidy222
31. mar 2024

Držím palce, ja som to nejak nezvládla odkomunikovať a dopadlo to tak že 10 dní po pôrode som mala doma svokru na 3 dni a ešte som lestila kúpeľnu predtým 🤦

anjelicek26
31. mar 2024

Inak nie je fer robiť také rozdiely medzi mamou a svokrou.. si predstav,ked budeš mat len synov,v akej pozícii sa ocitnes...dohodnite s mužom kompromis, s ktorým budete všetci spokojný,príkazy a zákazy len situáciu zbytočne vyhrotia. Ja by som tiez chcela svoje vnuca vidiet, co najskor.. Býva 350km ďaleko,nie s vami v jednom dome,nebude ti nikdy robiť žiadne prepadovky ci kecať ti do stravovania ci výchovy.. bude to len babka pre malé,co ho obcas vezme na prazdniny alebi pomoze vykryt ocr.

matullienka
31. mar 2024

@mer12 fuu asi keby som ich videla vo dverách so psom k novorodencovi by som.im zabuchla dvere pred nosom. To už je neskutočná drzosť a bezohľadnosť z ich strany

elenka74
31. mar 2024

Ak máš svokrovcov v pohode, mala by si byť rada, že ti pomôžu. Nakúpia vám, svokra uvarí, vyžehlí, veď to je obrovská pomoc.

juliet86
31. mar 2024

ty si uvedom ze ty sa stavas matkou. si zodpovedna v prvom rade ty za seba a za vase dieta. je to tvoja uloha aby si bola ty v pohode a dieta v pohode. svokrovci su dospeli mali by sa vediet postarat sami o seba. chapem ak to maju zauzivane inak tak ich to moze ranit ak maju ine potreby alebo ocakavania. ale 600nedelie existuje z nejakeho dovodum kutna plachta. chapes. ak oni nechaou ich problem

jaond19
31. mar 2024

Jediny rozumny kompromis ktory tuna vidim je, ze pridu k vam pocas tvojho pobytu v nemocnici, nech sa o nich postara muz u vas na 2-3dni a vnuca pridu pozriet max na hodinku pocas navstevnych hodin, ako to byva zvykom a v den ked vas budu pustat z nemocnice, uz budu doma... neviem si predstavit mat v takej citlivej chvili doma nasackovaneho hocikoho, zvlast ked mi tieklo z prs ako z kohutika a vlozky som nestacila menit.... takyto stav obecenstvo nepotrebuje

janinah
31. mar 2024

V dnešnej dobe videí a video rozhovorov taká návšteva ozaj nie je namieste.Ja mám vnucatka 500 km ďaleko a obe som naživo videla keď mali 3 mesiace.dovtedy cez WhatsApp.
Šestonedelie nie je iba slovomJe to čas.kedy si rodina zvyká na dieťa.dieta si zvyká na to.ze je na svete.matka sa zotavuje fyzicky aj psychicky z pôrodu.Toto nerešpektovať a nasackovat sa hneď na návštevu môže len sebec alebo niekto.komu toto nedôjde.Ja som za budovanie vzťahov dieťa a starí rodičia všetkými desiatimi.ale s rozumom a zodpovedne .

janinah
31. mar 2024

@elenka74 na nákupy a žehlenie je manžel a otec.

zobaka
31. mar 2024

chcú vidieť vnucatko kým je maličké, jedine hotel

ivangeline
31. mar 2024

Ved povies,ze si neprajes a hotovo. To ozaj zaklopu na dvere aj napriek tomu? Nemyslim si. O_o U mna bola taka navsteva v sestonedeli a bolo to v niecom dobre ale v niecom zle.. Odvtedy nie. Len my doma.

kitycat
31. mar 2024

Nech pridu stari rodicia aka svokrovci hned ako porodis. Ty budes v porodnici s dietatom 3-4 dni a oni nech byvaju u vas. V den prepustania domov pojdu domov aj svokrovci a na dieta nech sa dojdu pozerat v navstevnych hodinach?

Ku nam dosli na otocku vsetci naraz a to byvaju tieyˇz takto daleko aj moji aj muzovi

slnecnica82
31. mar 2024

To najlepšie potrebuješ prave ty, chýba ti totiz toho veľa ...

lenkakoc444
31. mar 2024

Priatelovi rodicia boli u nas 4dni ked mal maly mesiac. Su zo zahranicia tak na kratsie sa im neoplatilo. Bolo to uplne v pohode respektovali, ze dieta a jeho potreby su na prvom mieste, jeho mama varila skoro kazdy den a kazdy den vybehli na kavu, prechadzku cize som mala s malym klud. Velmi by mi vadilo mat navstevu dlhsie ako par hodin prve 2-3 tyzdne, ale neukazat vnuca 6t je podla mna prehnane. Samozrejme zalezi aki su to ludia ci chapu, ze navsteva nebude o nich.

natall113
31. mar 2024

@slnecnica82 tvoj prístup je naozaj smutný,
Autorka, treba jasne nastaviť hranice, vy ste rodičia, manžel nech to vykomunikuje proste keď nechcete tak nie. Naozaj si neviem predstaviť v dvojizbovom byte 4 dospelých a novorodenca, matku po pôrode ktorá potrebuje kľud....
A keď píšeš ešte že svokra je taká akčná tak už dupľom nie

slnecnica82
31. mar 2024

@tamta nabudúce si to ♥️ usetri pre niekoho ako je autorka ...nestojím on...a nesud má ja som.dala.odpoved autorke, v ktorej nebolo nič zlého,...
to že.sa tebe nepáči je tvoj problém, vyjadriť sa má.kazdy právo.🤪

svetlonos
31. mar 2024

Bolo by mi uplne jedno, ci vydrzi alebo pustí a ci sa nasetu na dlho. My sme prve mali pocas covidu a zakazu cestovania - úžasné 😀 A druhe som tiez povedala nie. NIE nepotrebujem, nechcem pomoc !!! A keby aj - rafsrj zsplatim cudziu pani, ktora nebude presadzovať svoje 😏

slnecnica82
31. mar 2024

@natall113 v čom je smutný???v Tom že aj ona možná raz bude babkou a nevesta sa ku nej postaví rovnako ako teraz? Veď to je choré celé, novopečene matky nevedia čo so sebou

jana_eyre_2
31. mar 2024

Svokrovcov chápem, ale chápem aj a hlavne teba.. ak niečo mi je proti srsti tak je to taká dlhá návšteva a teda o to viac ak je v dome bábätko kde si na seba a nový život ešte len zvykáme.. ak by šlo o mňa na tvojom mieste, svokrovcom by som zaplatila cez booking nejaké ubytko blízko vás, nech si urobia výlet a k vám prídu na hodinku pozrieť vnúča.. a povedala by som to úplne úprimne, neviem prečo by sa mali uraziť, keby som povedala že proste v šestonedelí by som bola rada sama s bábätkom a nevydržíme dlhšie návštevy.. ale tak to som ja.. síce mnoho krát veci prekusnem, vlastne pohodlie s bábätkom by som nevedela obetovať.. ak by sa urazili, tak by sa časom aj teba odrazili..

makodob
31. mar 2024

@slnecnica82 no rodičia však nie sú svokrovci. Mne prišli rodičia pomocť, doniesli navarené jedlo napríklad. A hlavne nemusela som ich hostiť, lebo to chápali. Svokrovcov hostiť musíš a pár dní po porode je to fakt ohľaduplné gesto od nich. Ty asi tiež budeš ohľaduplná svokra. Pokiaľ je blízky vzťah so svokrovcami je to iné, no autorka to takto nemá.

natall113
31. mar 2024

@slnecnica82 čo je choré? Že chce kľud? Je to úplne normálne, niektoré novopečene babičky nevedia čo zo sebou, ak žena porodí a chce kľud so svojím dieťaťom je to taký problém rešpektovať? Veď neberie to vnúča do Afriky a babkám nič neutecie, počkaju 2-3 týždne a môžu prísť.
V prípade autorky žijú v 2 izbovom byte, bude po pôrode unavená a ešte rozmýšľať čo navariť lebo ma doma hostí, upravovať sa a nemať to domáce pohodlie lebo máš ďalších dvoch ľudí v malom byte
Myslíš že je to okej?
Naozaj sú niektoré babičky premotivovane a dieťa im treba doslova trhať z rúk lebo by najradšej za nevestu alebo dcéru aj kojili, ak sa žena na takúto návštevu necíti po pôrode prečo je to problém rešpektovať?
Veď si sama bude zvykať na život s bábätkom nepotrebuje mať doma ľudí na víkend, tá hodina im musí stačiť

moneequa
31. mar 2024

@slnecnica82 chore cele je podla mna sa vobec pchat prespavat do dvojizbaku k zene po porode..Predsa sa potrebuje zotavit a nejak prisposobit novej situacii, a nie nemat ani sukromie vo vlastnom byte..

moneequa
31. mar 2024

@natall113 👍🏻👍🏻👍🏻

lulu0123
31. mar 2024

My byvame v Ba,nasi aj svokrovci na vychode.Prisli k nam az po cca mesiaci postupne.Ved dovtedy sme komunikovali,posielali fotky.Prisli na vikend.Pri prvom a druhom spali u nas,pri tretom sami prisli s tym,ze prespia v hoteli.

bimbina
31. mar 2024

Oni sa tešia … vžij sa do ich situácie . Možno kvôli hormónom si rozčúlená a nechceš to … ale zas si to vezmi obrátene .

petamich
31. mar 2024

otvorene sme povedali, ze prve dva tyzdne si navstevy neprajeme, manzel mal dovolenku, ja som mala velmi tazke zotavovanie po porode a nevedela som ani chodit a respektovali to, nasledne prisli na navstevu ale nie na prespatie (byvaju blizsie ak by chceli zarezervovali by sme im ubytocanie) ale platilo to pre obe strany

mne pride absurdne tvrdenie mama je mama a svokra je svokra - svokra je takisto mama, mama mojho manzela a je to jej vnuca rovnako ako mojej mami