Až keď je synček úplne vyčerpaný, tak zaspí. Ako to zmeniť?
Ahojte baby, potrebujem poradit, maly je totalne vycerpany, sucha si ocka, spi pomaly v sede, ale nezaspi. Stale lozi, co lozi on doslova sprintuje na tej posteli, stavia sa nozky, kuse do cela postele (pravdepodobne mu idu zubky, ale este nemame ani jeden) a ked ho dam na polohu chrbatik zacne plakat az ricat. Ma aj svojho macika na zaspavanie, aj plienku, lezim pri nom aby mal istotu, ze mama je tu, hladny spat nejde, uspavanie trva aj hodinu,Straaasne som z toho vycerpana a aj maly. Poradte nejaky tipy, rady, triky, hocico co mu pomoze zaspinkat bez toho aby lozil a skakal ako divoch 🙂 Dakujem za vsetky rady 🙂
@ninison ja nekojim, ale maly si vyzaduje aby som lezala a bola pri nom ako mne to nevadi, ja si aj pospim pri nom potom, ale to zaspavania je dlheeee ,, 2-3 hhodky uff potom sme na to este dobre 🙂
@tea333 - nemame problem s kojenim. kojenie je u nas super, mala krasne pribera aj ked sa narodila s nizsou porodnou hmotnostou. od zaciatku ma brutalny tah 😀 a silny saci reflex. cez den papa tak 10-15 min. problem je pri vecernom zaspavani, kde som ju od 3. mesiaca zacala uspavat tak ze som si k nej lahla, kojila a takto mi do hodky zaspala. samozrejme ze nepapala celu dobu. papa predpokladam ze tak ako cez den a zvysok uz len dudluje. teraz od 4. mesiaca sa to pokazilo a trva to tak 2-3 hodky, kedy mala sa najskor napapa a potom dudluje. odvrati sa, chvilku drieme a zase hlada prsko, ked nenajde, zobudi sa.. dnes som po 2 hodkach rezignovala a uz som si k nej len lahla, drzala som ju za rucku, zaspievala uspavanku a hladkala po hlavicke. sice si chvilku porevala a stale pozerala na hrudnik ci to prso nevytiahnem, ale do 20min spala. pisem to kvoli tomu, ze aj ja som si nasla ze uspavat na prsku je super a odporuca sa, ale na vlastnom priklade vidim ze nie. a aj vo vela clankoch (teraz dodatocne som si nasla), ze by sa nemalo spajat spinkanie s papanim. pisem to pre kocky, ktore mozu mat podobny problem alebo sa rozhoduju ako budu uspavat dietatko... kocky, na prsniku nie. btw. je uz o tom tema na inom mieste 😉
@ketrinka17 hodka mi nevadila. hodku som ochotna akceptovat a tiez to beriem tak ze si zdriemnem pri tom, alebo zrelaxujem. tri hodky uz ale nedam... som potom zuriva, nervozna pretoze na vecer uz mam vzdy vymysleny program co nestihnem cez den ako pozehlit, navarit si na dalsi den a podobne... 🙂 o 15 minutach len sniiivam 😅 hadam raz..

@ketrinka17 @tea333 - neviem ci je uspavanie pri kojeni vyhra. my sme tak zaspavali cely 3. mesiac a trvalo to tak hodinu. teraz od 4. mesiaca sa to znacne zhorsilo - trva to tak 2-3hodky. zlate casy ked to bolo hodinku...a bez prska uz zaspat nevie...je to peklo! 😀