Beriete deti so sebou na výlet?
Beriete svoje malé deti napríklad na turistiku, nákupy a podobne alebo dávate dieťa strážiť? Deti vi veku od 1 do 3 rokov myslím.
Všade chodia s nami,aj chodili od mala.Kam som ich mala akože odložiť? Kvoli nákupu?Bol to miestami boj ale zvladli sme.
Komu strážiť ?? Akože pôjdem prosim niekoho, lebo ja chcem isť turistikovať, shoppingovať ? NIE. Brala som ich všade, v Tatrách sme ich mali v nosičoch, o pol roka. Na nákupy všade. Veď do roka ležká v kočiku, potom sedi, potom môže cupkať. A posedávať po hypáčoch som nechodila nikdy. Teda venčiť sa, myslim.
Kamarat bral trojrocneho syna so sebou aj na kratsie obchodne jednania (ale podozrievam ho z toho, ze ho tam bral len ak chcel schodzku rychlo ukoncit :D )
Normálne všade na výlety turistiku nákupy ...veď je v kočíku,alebo nosiči, my sme s prvým synom začali práve po jeho narodení veľa turistikovat s prešli sme asi všetky atrakcie pre deti po Slovensku, dieťaťom sa život nekončí,stáva sa normálnym členom rodiny a treba to tak brat od začiatku, kocikovala som 3 hodiny denne a popri tom som si vybavila samozrejme aj všetky nákupy.
Áno všade, od narodenia. Nákupy, výlety, ľahká turistika.
Úplne vždy a všade beriem aj deti od malička.Do všetkého ich zapájam ,nech sa učia;ako sa kde správa, čo sa kde robí,ako sa čo volá atď. Myslím si že je to potrebné.Ak mám dávať deti niekde "odkladať" načo som si ich robila?!
Vylety postupne primerane veku, nakup s detmi len maly, naco ich terigat hodinu po obchode... Inak neviem si predstavit celkom ze mam 2r dieta, necham ho s niekym a ja idem vysmiata na vylet...
@aurora33 však jasné, ze nedá, keď idú do obchodu raz za rok a potom sú ako v ríši divov. 🙈 a potom druháci, tretiaci nemajú žiadny pojem o peniazoch, nákupe, ako si vypýtať lístok na autobus, ako si nakúpit v malom obchode, ako sa správať pri objednávaní jedla... lebo ich treba odložiť a pohodlne nakupovať. 🙈
Áno, ja som dokonca jednorodič, a všade chodia so mnou, od bábätka. Mám rozdiel 1.5 roka medzi nimi.
Nákupy, úrady, banky, hobby centrá, zásielkovne, samozrejme výlety po Slovensku, všetko. Vďaka tomu sa ale aj vedia všade správať a niesú ako také zvieratká 💁♀️
Od narodenia dávam deti strážiť babkam iba v nevyhnutných prípadoch teda kde sa dá ísť s deťmi idem. Myslím nákup, výlet kde môžu ísť zase nie každú cenu. Dám ich keď idem s mužom do kina alebo aj na prázdniny ich dám od 3r chodia. Aj keď boli úplne maličký išli s nami kde sa dalo
@h2 mne sa páči, keď večer vidím v obchode unavené mrzute deti, muža tmoliaceho sa pri žene a žena nevie čo skôr🙂
Chodili sme všade s dieťaťom, alebo bol muž doma, sedel s ňou v aute a ja nakupovala, alebo nakúpil sám po ceste z práce, ale skôr som si nakupovala doobeda s nou.Aj k zubárovi išla so mnou od malička sedela pri sestričke nebola iná moznost.Vylety spolu.
Ja som brala normálne dieťa na nákupy aj veľké.Radsej som muža nechala doma,pri ňom som polovicu zabudla kúpiť.Syna som mala kludneho,sadol do nákupného vozíka a sa vozil.Pripadne dala niečo do rúčky autíčko alebo čo, keďže bol prvorodený ta sa mu takto aj hračky kupovali,aby sa mal s čím hrať a nechal mi už kuchynské nástroje na pokoji 😂😂.Čo sa týka výletov, aj tak išiel s nami ale na pár hodinové výlety.Na víkendové výlety a dlhšie sme ho brali od 5 rokov.Uz bol predsa rozumnejši a aj z toho niečo mal
Ako kedy a ako kde. Na dlhe nakupy nie, na kratke ano. Na turistiku nie, tam daleko nezajdes, alebo dieta supni do nosica, ale to je masaker. Len na male vyletiky kids friendly, to ano.
Deti beriem aj na nákupy, aj na výlety - oboje bolo ale vždy prispôsobené ich veku. Jedine “odloženie” sme robili na predvianočný nákup darcekov, kde sme išli sami, oni boli u babky a dedka. Ale inak tuto odkladaciu turistiku na všetko možné neobľubujem, hoci je jasne, že sú situácie, kedy to inak nejde. No ja to mam v sebe nastavené tak, že tieto veci sa musia ucit odmala, nemozem cakat, že zrazu bude mat 9-10 r a bude “vediet všetko”. Často sa stretávam s tým, že mi niekto povie: ale tvoje deti sú poslušne (neznášam to slovo) a inak by si hovorila, keby sa ti hodili o zem, ked im nieco nekúpiš. Nuz, aj u nás chceli vselico, aj u nás sa hundralo, aj u nás bolo jedno hodenie o zem v obchode 🙈, ale to sú presne tie situácie, na ktorých sa to naučili. samo sa nenakúpi ani nezaplati a do obchodu sa chodiť musí. takze ja som to mala nastavené aj ako učenie v praxi 🙂
Čo sa výletov týka - ja tie výlety vymýšľam prave pre nich, cize ak niekam ideme, vždy je to s ohladom na to, aby mali cast programu aj oni, cast sa musia prisposobit nám, čo si chceme pozriet aj my a cast je taká spolocna. Tiež ich vlacime odmalička kade tade - aj na turistiku, aj na pamiatky, aj vlakom, aj autom. Dokonca chodia so mnou aj na podujatia, síce chodím pracovne, ale už vedia, ze ked je práca, môže byt aj zábava. Samozrejme, všetko od malicka vyberáme primerane veku a chce to veľkú organizaciu, aby sme boli spokojní všetci. Ale vo vysledku to stoji za to ☺️ tu mal napr 2,5 r, cesta z Chopku na Ďumbier - presiel takmer všetko sám, čosi pospal v nosiči. Keď boli menší, chystala som im na výlety rôzne hry - hľadali sme “kocky”, ktoré som po ceste rozmiestnovala. Potom sme napr plnili rôzne úlohy, ktoré som si pripravila. No vždy to bola nejaka somarina, ktorá ich na tom vylete bavila a vždy sa tešili na další 🙂
Ked nemas komu dat strazit, tak taketo neriesis 😃
Na nakúpi moc nie iba keď je manžel doma alebo niekto ide somnou keďže syn má rok a najmenšie babo mesiac a na výlety pôjdu všetci s nami nenechala by som doma ani jedného
Ano brali a vždy sme si vylet naplanovali podľa ich moznosti a zvladnutia .Nikdy sme nesli na vylet ktorý by deti nezvládli
My sme dieťa brali vždy a všade so sebou. Či na nákup, či na výlet, či na dovolenku.
...ibak, už dva dni doma preberáme túto otázku a prišli sme k tomu, že práve vďaka tomu, že máme deti, tak chodíme na kopu miest, výletov, akcií, kde by sme bez nich nešli. Takže asi nie my berieme deti, ale deti berú nás. 😄
Na malé nákupy do obchodu u nas na dedine deti beriem. Raz mesačne ale idem na veľký nákup pol hodinu autom do mesta a to si teda deti neberiem. Za prvé, potrebujem toho veľa kúpiť, deti to nebaví nevydržia so mnou dve hodiny kupovať muku a podobne. A za druhé, ja mám tiež právo nakúpiť si v klude a nenahlit sa, tento nákup si každý mesiac doslova užívam 😀 deti si zatiaľ užije muž. Výlety vyberáme podľa deti, aby zvládali a mali z toho zážitok. Ale pokial mame chuť ísť s mužom na nejaký výlet ktorý nie je vhodný pre deti, tak proste ideme. Deti si zatiaľ užijú babku a dedka.
Moja svagrina takto odkladala deti a tie sa potom nevedeli nikde spravat. Sestra brala vsade so sebou deti a vidno to na detoch,ze su socializovane. Samozrejme,ze je narocnejsie ist na nakup alebo urad s detmi,ale naucili sa a su to riadni partaci.
sme na to len a manzel, ak moze jeden z nas strazit druhy ide nakupit. ak je manzel v praci a treba nakupit idu so mnou deti… na turistiku ked ideme tak urcite vsetci a prisposobena detom, lahsia trasa, trasa kde sa da aj skocarom
Ďakujem všetkým za odpovede 🙂 zhodujem sa s vami
Všade, vedia čo si môžu dovoliť a co nie,, nákupy, výlety, turistiky....... my sme rodinné tipy nie dat varovať za každú maličkosť
Všade chodia s nami 🙂

Na velky nakup chodim ja alebo muz bez deti. Je to narocne ustriehnut 5 deti a na nic z nakupu nezabudnut. Ale na male nakupy chodim aj so vsetkymi. Na vylety len vsetci spolu. Ak je teren narocnejsi volime pre 2 mensich nosice.