icon

Beriete deti so sebou na výlet?

21. apr 2023

Beriete svoje malé deti napríklad na turistiku, nákupy a podobne alebo dávate dieťa strážiť? Deti vi veku od 1 do 3 rokov myslím.

ema22270
21. apr 2023

Deti chodia takmer vsade s nami. Ale nakup niekedy robi manzel cestou s prace. Na výlety chodime v ramci moznost. Aj na pobyty a dovolenky v lete. Strazit deti nedavame. Nie je komu. Aj ked chcem uz najst nejaku pani na strazenie na par hodin do mesiaca, aby sme mohli aspon s manzelom niekam ist sami po 6 rokoch. - inak všetko absolvujeme s detmi.

777januska777
21. apr 2023

Aj aj. Zas to ze som mama neznamená, že nemám chuť na čas strávený len s manželom alebo s kamarátkou bez deti. Občas som rada keď môžem stráviť čas ako kedysi a robiť veci aké deti ešte nemôžu alebo by ich nebavili.

basska_b
21. apr 2023

@thoughtfulweirdo No, ono to nie je ze cudzi strazi, ale napr. niektore moje kamosky nechavaju deti s muzom a idu nakupovat. Zena vsak neni schopna odvliect 30kg nakup... jedine ze by sla autom

h2
21. apr 2023

@basska_b Tiež ma tu udivujú názory, že platiť opatrovateľku, alebo zháňať stráženie, kvôli nákupom. Veď keď mám muža, tak buď nakúpi on cestou z práce, alebo idem ja, keď on je doma s dieťaťom. Mám na mysli veľký nákup, nie, že keď som na prechádzke s kočíkom, zastavím sa v miestnom obchode po mlieko a rožky.
A nie je to o tom, že dieťa by nákup nezvládlo. Jasné, že zvládne. Ale nemám potrebu ho tam zbytočne ťahať.

thoughtfulweirdo
21. apr 2023

@basska_b Ale veď to nie je stráženie 😄 keď zostanú deti s otcom, to je normálna bežná záležitosť, nie stráženie. Autorka použila slová "dávate deti strážiť", od toho som sa odrazila 🙂
@h2

basska_b
21. apr 2023

@h2 Jj, je nakup a nakup, niekedy len vbehneme nieco male, inokedy treba koncepcne nieco na vikendove varenie, inokedy muz taha mlieko, mineralky... je dobre ist podla zoznamu a neprechadzat sa po obchode. Potom su nakupy typu darceky, knihy, topanky, drogeria... to rada chodim sama, ak sa da... moje deti sa celkom naucili spravat v obchode, najma nebehat, nebrat random veci z regalov, nechytat, ak to neplanujeme kupit. Ale tie situacie su niekedy vtipne, kamoska hovorila, ze jej syn sa rozbehol s detskym vozikom a z celej sily narazil do ineho vozika, naschval... nuz, aj to je udel rodica 😃

denisah6
Autor odpoveď zmazal
lenka.25
21. apr 2023

všade som chodila a chodím s deťmi , teraz už nemusia, staršia má sedemnásť a aj tak sa teší na každý výlet čo s nami ide . Do obchodu na nákup , tiež vždy išli so mnou , akože kde som ich mala nechávať a vlastne by ma ani nenapadlo ich nebrať so sebou , nevidím dôvod

h2
21. apr 2023

@thoughtfulweirdo Myslela som to tak, že som nechodila s dieťaťom na veľký nákup (kde bolo treba ísť autom), pokiaľ som vyslovene nemusela. Išiel jeden z nás, rodičov, kým druhý bol s dieťaťom.

denkatn
21. apr 2023

ja som brala vsade, dokonca aj na urady islo so mnou moje dieta, aspon sa teraz vyzna. ale zase mne nemal kto strazit. ale kazda minca ma dve strany, raz mozno bude mat z toho aj vyhodu. je ostrielana uz teraz.

thoughtfulweirdo
21. apr 2023

@h2 Tomu ja rozumiem, tiež väčšinou neberieme deti na veľký nákup alebo čisto dospelácku aktivitu, ale sú vtedy s druhým rodičom, to u mňa nie je nechať ich na stráženie, preto som tak odpovedala 🙂

basska_b
21. apr 2023

@thoughtfulweirdo Jj, to som pochopila, ked sa to vezme doslova... zial, mnohi chlapi to beru ako strazenie 🤦‍♀️

tiezjedna
21. apr 2023

Do obchodu nikdy, alebo výnimočne, na výlety, ktoré plánujeme s nimi, tak samozrejme áno, na tie, ktoré plánujeme bez nich nie (tie sú určené iba pre nás vo dvojici s manželom😉).

lucka12399
21. apr 2023

Vždy a všade 🤣 nemala som možnosť dať niekomu strážiť .. ale mám len jedného ..kludasa takze sa to dá 😃

zuza265
21. apr 2023

Aj ja ju beriem vsade. Iba ak napr je muz doma a ja odbehnem nieco kupit (vecer, alebo ked spi, alebo sa pomahlam). Nemame komu ani dieta dat na strazenie. Takze vylety aj nakupy aj vsetko vsetko vsetko robime spolu🙂 tiez si neviem predstavit, ze niekomu donesiem dieta, ze ideme na vylet… asi preto, ze ani nemame komu …

abbey1
21. apr 2023

Deti si súčasťou našej rodiny. Prečo by som im mala niekam odkladať? Sú súčasťou bežných povinnosti i voľnočasových aktivít našej rodiny.

abbey1
21. apr 2023

@basska_b Alebo bicyklom. Ja každý nákup vozím bicyklom. Aj ten maxi. Všetko je o zvyku. ;)

jaond19
21. apr 2023

Výlety/turistiku prisposobujeme veku a zdatnosti detí, tiez nie som nejaky sportovec tak mi to vyhovuje, ked chce ist muz na nieco narocnejsie, ide s turisticky zdatnymi kamaratmi. Nakupujem iba potraviny (zakladne), ziadne 2hodinove motanice v hypermarketoch na zasoby na mesiac, tak mi nerobi problem ist s detmi, vsetko ostatne riesim online. Vynimku tvoria len choroby, vtedy idem nakupit sama ked niekto doma strazi. Nastastie je to tak 2-3x do roka.

nikayla
21. apr 2023

Berieme ich všade a všetkých 🤷

nekonecna_katastrofa
21. apr 2023

Snažíme sa pomôcť si sami, ale neberieme ich všade za každých okolností. Ochotnú rodinu máme, takže keď je jednoduchšie deti nechať doma, využijeme to. Veľký nákup robí manžel sám, malé ja s deťmi. Ale občas treba mať aj priestor a kľud. Keď sme kupovali kuchyňu, deti boli u svokrovcov. 2-3x do roka postráži segra a ja si sama vybehnem na nákupy. Sestra s nimi chce byť, nevidím dôvod pozerať na ňu ako sa hrajú, keď ja si za ten čas môžem vybaviť nákup napr podprsenky, na čo by moje deti určite trpezlivosť nemali. Aj keď ideme na vyšetrenia, strážia svokrovci. Muž ma viezol na operáciu očí, kolonoskopiu, tak nebudeme so sebou ťahať do nemocky deti, keď máme ochotných starkých. Ale to sú také výnimočné situácie. Výlety prispôsobujeme deťom. Sme zdatní turisti, ale malé deti na Kriváň ťahať nebudeme. No keď máme možnosť, že sme napr u našich, tak oni si radi deti užijú (bývajú ďaleko) a my môžeme ísť niekam sami na poriadnu celodennú túru.

simca06022011
21. apr 2023

Vsade som dceru vzdy brala so sebou. Zase keby som chodila na vysokohorsku turistiku, tak by som ich nebrala, ALE teda prisposobila by som sa asi skor detom, nie ich dala niekomu strazit.

andrea_prestastna
21. apr 2023

Berem ich vsade, nemam nikoho a nebudem ich ani odkladat, bud nosic alebo kocik a idem

majlo1234
21. apr 2023

Ja by som kludne odlozila, keby bolo kde a komu a keby nebol syn dojceny stale😃ale kedze je, tak musime stale chodit spolu. Co vsak neznamena, ze si obcasny nakup alebo obed osamote neuzijem najviac

dkethe
23. apr 2023

Wut? Kazdy jeden vylet prispsobujem detom. Ze ci beriem deti na vylet...😂 sak pre ne robim vylet.
Ak chcem byt s muzom sama ideme do welnessu. Kina, na vecerne rande

aurora33
23. apr 2023

Ja som bravala aj aj.

lorin29
23. apr 2023

Doteraz sme bravali všade ale na nákupy už nebravame zhruba týždeň lebo je to hrúza ako tam vymýšľa (ma 1,5r) tak to robíme tak že jeden je s ňou von a druhý rýchlo nakúpi 🙂
Ale inak všade chodí s nami🙂

a_da99
23. apr 2023

Vsade chodia s nami. Cudzieho by som k ním nevolala a rodinu mame ďaleko 🤷🏻‍♀️

penelope2066
23. apr 2023

Všade... Výlety prispôsujeme veku

gab1sol
23. apr 2023

Samozrejme, takmer všade chodili a chodia s nami. Deti sme chceli, aby sme boli rodina, nie, aby sme ich odkladali… Výnimočne sa stalo a teraz sa stáva častejšie, že niekam ideme bez detí, ale nie preto, že sme ich odložili, ale že deti “odložili” nás a chceli byť u deda a babky.
Na druhej strane, ak to má niekto takto nastavené, nezamýšľam sa nad tým, či je divný iný, alebo ja. Každý nech si robí ako chce…

zuzanockamt
23. apr 2023

Beriem všade, dokonca aj k Dr, keď som išla sa už stalo, že som mala dieťa so sebou. Výlety plánujem podľa veku. Ale vybavovačky, Dr., nákupy s dieťaťom/deťmi. Iná možnosť nie je.