icon

Budíte deti do 1 roka z denných spánkov

kajus2227
Včera o 19:21

Budíte detičky do 1 roka z denných spánkov ? Mám 9 mesačného synčeka 😊

Strana
z3
kajus2227
autor
Včera o 21:30
@michaela329

Mám 11 mesačného a nikdy som nebudila, držím sa bdelych okien - momentálne 3.5 max 4 hodiny a ide spinkať. Stačí mu za den 2.5-3hodiny, menej nie, to mu pokazí nočný spánok. Ale cez deň mi spí iba v kočíku - takže chodím vonku. Prechod na dva spánky trval asi týždeň, zuby mu idú tiež - už má 8 a každý jeden bol dráma 😅. Večer mi zaspí o pol ôsmej, nad ránom sa zobudí jesť a spí do siedmej - pol ôsmej. Mne pomohla úplná tma v izbe a ak má horšiu noc, ide ku mne.

@michaela329 takze nechavat proste spinkat kolko chce ale isty pocet hodin bdelych okien musi byt splneny 😊 ?

kajus2227
autor
Včera o 21:32
@nataliia_11

@kajus2227 každopádne výpočtami asi ďaleko nedojdeme, čísla veľa zniesu😄 jediná možnosť len skúšať posunúť budíček a večierku, lebo tie BO medzi jednotlivými spankami sú podľa mňa ok

@nataliia_11 uz aj trz mi kus mravci tu, ci sa mu zub hybe o makromilimeter alebo co mu je ani srnky netusia ale to robi aj na 3 spankoch takze skory prechod to nebude 😅😅😅

michaela329
Včera o 21:36
@kajus2227

@michaela329 takze nechavat proste spinkat kolko chce ale isty pocet hodin bdelych okien musi byt splneny 😊 ?

@kajus2227 ono všetko je o tom, kedy vstane ráno. Keby mi vstal o šiestej, budú jednoducho tri. Vstava po siedmej - spánky sú dva. Hoci to posledny by bol len šlofik - do tej 16-16:30. Ja som zistila, že keď je moc dlho hore - napríklad na oslave, alebo návšteve, kde mi pred nočným spánkom bol moc dlho hore, tak noc bola peklo 🫣 A ďalšia vec, ja ho poobede doslova umojkam, umasirujem, ustiskamn- nožičky, ručičky. Myslela som si, že je to len nejaká blbost z Instagramu, ale taká stimulácia u môjho znižuje to rotovanie v posteli.

michaelacabadova
Dnes o 03:28

@kajus2227 nie, nikdy, spal koľko potreboval, vždy som dodržiavala čas ukladania, i keď bol čas medzi posledným spánkom a nočným 2 - 3 hodiny, tak zaspal a spal bez problémov. Jeho telo vedelo, čo potrebuje, nezasahovala som do toho.

anonym_ced486
Dnes o 05:26
@kajus2227

@nataliia_11 o tej 20 je sice o tu polhodku dlhsie hore ako sestry ale zase ked vstane o 6, mu je dlho v izbe a chce ist za sestrami ktore samozrejme spia 19.30-7 a budit ich nechcem 🤣

@kajus2227 Ty si asi neuvedomujes ako mu zarabas na spankove poruchy, ze?
Samej je ti zle, ked si nevyspana, a toto robis svojmu dietatu. A ono nie a nie sa to naucit - takisto ako tebe nie a nie je lepsie ani po tolkych mesiacoch zleho spania. Vidis tam tu paralelu?

Spanok je zivotna potreba. Neda sa to prenastavit nasilu. Rovnako ako dietatu zbytocne hovoris, ze co nespi v noci. No nespi. Tebe ked sa neda spat v noci, co robis? Nespis. A jak to ma teda spravit dieta? Proste jak je mozog hore, tak spat nebude, vedome a nasilu to nespravis.

Ved ho nechaj spat ako potrebuje. Alebo si docitaj, ako velmi potrebuje mozog ( nielen dietata) spanok, ako sa tam deju zmeny uz po par nociach nedostatocneho spanku.

Mozete skusit spravit nejake male zmeny okolo uspavacich a ranajsich ritualov, aby vam bolo lepsie ako rodine, nemusite rano chodit po spickach, ty si rob svoje veci, ale nechaj ho spat.
On prirodzene zacne skracovat spanie, predlzovat bdely cas, ale postupne. Navyse je este aj zima, tma, to je mozgu omnoho tazsie ako v lete.

letfenixa
Dnes o 05:45
@anonym_ced486

@kajus2227 Ty si asi neuvedomujes ako mu zarabas na spankove poruchy, ze?
Samej je ti zle, ked si nevyspana, a toto robis svojmu dietatu. A ono nie a nie sa to naucit - takisto ako tebe nie a nie je lepsie ani po tolkych mesiacoch zleho spania. Vidis tam tu paralelu?

Spanok je zivotna potreba. Neda sa to prenastavit nasilu. Rovnako ako dietatu zbytocne hovoris, ze co nespi v noci. No nespi. Tebe ked sa neda spat v noci, co robis? Nespis. A jak to ma teda spravit dieta? Proste jak je mozog hore, tak spat nebude, vedome a nasilu to nespravis.

Ved ho nechaj spat ako potrebuje. Alebo si docitaj, ako velmi potrebuje mozog ( nielen dietata) spanok, ako sa tam deju zmeny uz po par nociach nedostatocneho spanku.

Mozete skusit spravit nejake male zmeny okolo uspavacich a ranajsich ritualov, aby vam bolo lepsie ako rodine, nemusite rano chodit po spickach, ty si rob svoje veci, ale nechaj ho spat.
On prirodzene zacne skracovat spanie, predlzovat bdely cas, ale postupne. Navyse je este aj zima, tma, to je mozgu omnoho tazsie ako v lete.

@anonym_ced486 ďakujem za tento príspevok, mne tu vlasy dupkom vstavaju, čo tu čítam. Syn sa budil 4,44, mal 2 max 45 minútove spanky, zaspal o 19, v noci mával dvojhodinove bdele okná alebo 2-hodinovy neutiselny plač = nočné desy, plus sa hocikedy zobudil, toto preslo okolo 5.roku, a ja som od jeho roka chodila do roboty. Nereagoval na žiadne plánovanie spania, riadila som sa jeho potrebami.

michaelam2
Dnes o 12:56

Nepises tu prvykrat a uz predtym ti vela zien pisalo ze sa prestan fixovat na tie casy a prepocitavat stale kolko spal, nespal, kolko mal BO a podobne. On chudak je podla mna uplne hotovy zo vsetkych tych pokusov zmenit mu rezim. Ja viem ze je to narocne, mam doma velkeho nespavca a to od narodenia. Proste musite vydrzat ale tymito vsetkymi moznymi pokusmi mu len zle robis.

michaelacabadova
Dnes o 15:05

@kajus2227 a podla mna je este maly, moj si paradoxne na urcite obdobie tesne pred prvym rokom este pridal jeden denny spanok, isiel z dvoch na tri, nerieaila som

kajus2227
autor
Dnes o 15:07
@letfenixa

@anonym_ced486 ďakujem za tento príspevok, mne tu vlasy dupkom vstavaju, čo tu čítam. Syn sa budil 4,44, mal 2 max 45 minútove spanky, zaspal o 19, v noci mával dvojhodinove bdele okná alebo 2-hodinovy neutiselny plač = nočné desy, plus sa hocikedy zobudil, toto preslo okolo 5.roku, a ja som od jeho roka chodila do roboty. Nereagoval na žiadne plánovanie spania, riadila som sa jeho potrebami.

@letfenixa aj ja pracovala pri prvej aj pri druhej od polroka a prvu nechavala spinkat kolko chcela ale 3 su 3 deti a cez den to nie vzdy ide a takisto aj den sa musi nejako prezit s nimi, a keby nerobim zmeny neziatim nijak raz ze 3 spanky su mu vela a chce jednoducho 2, aj spankova poradkyna mi povedala 2-3 dni skusat ci uvidim zmenu stale zle, zase zmena, ved vidim na nom ze tie disco mu nerobia dobre a tiez nemoze cez den spinkat 5 hodin ked tu ma 2 sestry hlucne to sa uz pri troch neda takto proste hore dole, hocikedy vecierka, hocikedy budik.... ja mu nemozem dat o 22 vecierku a o 6 budik lebo ideme do zariadeni ..... pri prvom sa dalo ale pri tretom uz naozaj byt rozhadzany a kazdy den inak a este aj bdiet v noci 2 mesiace ked vidim ze mu to nerobi dobre je uz niekde problem .... to je jedno uz sa mi to nechce vysvetlovat kazdopadne pri prvych dvoch pracovala aj ja ..... energie kopec

maryetta
Dnes o 15:12

V živote by som dieta nebudila kym to nebolo nejako extra potrebne-ist ku dr napr.
Ale zasmoji boli nepavci. A vazila som si kazdu jednu minutu kym spali.
Najmensia od 10.mesiaca ma len jeden spanok.

kajus2227
autor
Dnes o 15:14
@letfenixa

@letfenixa lenze ja nemam nespavca, praveze on spat vie a spinka vela .... mame šum, mame tmu, mame 22-23 stupnov v noci, jednoducho tazko prechadzame na 2 spabky to je cele, nemame desy, nemame 30-45 minutove spanky, nemame reflux, prdy, nic z toho .... proste skodia mu 3 spanky.... a nevieme doladit tie 2 aby dobre bolo .... samozrejme nezavidim a uprimne obdivujem take fungovanie ale mojmu nevyhovuje nocne disko nieto budik o 4.44 a spanky 45 minutove.... keby bol spokojny nic neriesim ale vidim ze je po tych nociach unaveny a riesim ako odstranit nocne party, kazdopadne trz ked ma 2 spinka kolko chce a aj tuto noc party nemal ziadnu, nemam pocit zeby mal nejake poruchy spanku lebo to by mi uz aj spankova poradkyna povedala a povedala ze nic take nevidi ani ziadny velky problem ze je dobry spac praveze jedine pockat kym zvladne tie 2 spanky a hotovo .... nevidim ze by mal pocukany nervovy system alebo zaostaval vo vyvoji praveze je vo vsetkom skor ako boli sestry ktore spali kolko chceli a kedy chceli 🤪🤪🤪

kajus2227
autor
Dnes o 15:22
@letfenixa

@letfenixa jedno ale viem ze aj moja druha by vstala asi do dnesneho dna o 5 keby jej kus nepomozem a neupravim jej to umelo, lebo by tiez spala cez den donemoty a potom rano o 5 budicky, kus sa skratili denne, inak ako bez budenia to neslo kazdy den o 15 min kratsie denne spanky az sa prdlzila krasne noc a uz ani nepotrebovala tolko spat cez den, jedinu skusenost s nocnymi party nemam ale uz viem co mam robot aj s tym zhruba, jedna mamicka mi tu skvele poradila, zase uz 2 deti mi preslo pod rukami a 3 prechadza a poznam si ich ze ked im nieco nerobi dobre a nikdy tak nespali tak to nebudem brat ako bezne lebo mat disko 8 tyzdnov v noci nie je normalne ..... najma ked je dieta nespokojne.... ked 7,5 mesiaca prespal noc ako medved tak asi mu nieco zacalo vadit a to bolo 3 spanky a na 2 nebol dostatocne pripraveny ..... snad to uz dame nejako

natalka13
Dnes o 15:23
@kajus2227

@really8 napriklad aj dnes po 3 spankoch vcerajsich ni bdel presne 5-6 nad ranom ja od 5 rana hore, uz som sa riadne nastvala, cely den som hviezdy videla taka unavena az som nevedela ani s nim zaspat ani na 10 minut, ze nech sa deje co sa deje, samozrejme rano spal do 8.30, medzitym 2,5 hodiny som mu dala ked uz tak neskoro vstal a az o 21 zaspal, zajtra predpokladam vstane uz o 6 ked nebude mat party a nech si spi kolko chce ked aj 4 hodiny.... a som zvedava co bude robit v noci .... ale uz sa to neda vydrzat

@kajus2227 ty si videla hviezdy lebo ta zobudil a jemu spanok nedoprajes.🙈
Chuda dieta

kajus2227
autor
Dnes o 15:24
@natalka13

Chuda dieta

@natalka13 nechapem 🤪🤣🤣🤣

kajus2227
autor
Dnes o 15:29
@natalka13

Chuda dieta

@natalka13
@natalka13 jaj uz chapem, hej hej hviezdy vidim nie dobrovolne a kedy mu spanok nedoprajem cez den donemoty ? Nie nedoprajem, spanok je hlavny v noci a nie cez den do zblaznenia..... kym ma denny spanok donemoty nekonecny cez den, donemoty bude aj v noci bdiet a dokedy ? Ved to nerobi ani jemu dobre 🤪 ja som asi madar..... jednoducho nocne party sposobuje 3 spanky, nie to ze ja ho cez den budim, moze spat na 3 spankoch hodinu alrbo 4 hodiny aj tak ma v noci disco, proste MU VADIA 3 SPANKY 🤪🤪🤪🥵🥵🥵🥵 nie moje budenie..... dobre uz sem nebudem pisat chcela som vediet ci vy budite deti ked uz maju rezim, ja prechodne uz kym sa neustali na 2 spankoch ho budit nebudem a potom si to uz doladime ako nam bude pasovat .....

kajus2227
autor
Dnes o 15:33
@natalka13

Chuda dieta

@natalka13 a ano budem si detu budit pokial je to potrebne ako som spominala prva si spinkala ako chcela a o 23 mala vecierky aj ked tahala do 9 rana.... ale to je naozaj ale ze naozaj nerealne takto riesit ci co zatial dalsie deti do 9 ma budu cakat v izbe alebo same pojdu do skoly a skolky ? Ved on sa zobudi na moj budik ..... ci o 23 pojde spat lebo sak musi spinkat cez den kolko potrebuje a o 6bude vstavat ? To si viem uz trz predstavit jeho naladu 🤣🤣🤣

kajus2227
autor
Dnes o 15:38
@natalka13

Chuda dieta

@natalka13 aj tuto noc spinkal 21-7.30 doobeda 1,5 hodiny trz uz taha skoro 2, dokedy ho mam nechat do 18 ? No nie maximalne do 17.... nechcem aby chodil po 21 spat .... ved to musim aj krotit ci ako je to

kajus2227
autor
Dnes o 15:39
@natalka13

Chuda dieta

@natalka13 potom maju zase problem tu mamicky ze ma vecierku po 20 co je "vraj" neskoro .... takze nemam budit ale vecierku ma mat max o 20....a to ako mi to dieta ma vyspat od 20-6 aspon noc ked cez den bude spac bez zobudenia 5 hodin ? 🤣 sak by bol rekordman

kajus2227
autor
Dnes o 15:42
@natalka13

Chuda dieta

@natalka13 a ked to tak riesia ze nechaju spat dieta kolko chce a uz o 20 mi vopchaju vecierku ani sa necudujem ze je 8 krat v noci hore a o 5 budik, sak to kolko tie deti maju spat 15-16 hodin 9 mesacne ? 🤣 sak to spi mozno 10% tolko hodin v takom veku ..... a ja 8 krat hore nebudem ani bdiet v noci ked mam dobreho spaca, odmietam

Strana
z3