Budíte deti v noci na cikanie?
Synček bude mať na jar 4roky,spí vo svojej izbe má posteľ 160x80 cm,paplón ešte používam malý čo mal v postieľke bez obliečok,bez vankúša.Aky posteľ a paplony používate vy v tomto veku?Ma aj nepremokavu podložku kvôli pocikaniu.No často sa docika.Budim ho večer keď idem ja spať o 22 hodín,no aj tak do rána sa docika.Rano vstávame o 6,30 a už je mokrý.Ja neviem mám si dať budík a budiť ho aj príklad ráno o 5tej a dať ho vycikať?Alebo len biť trpezliva a čakať kedy z toho docikania vyrastie?On tak tvrdo spí v noci že sa nezobudí na to.Krici mi mama,až keď docikal.
@chillibubble Dozvedel by to ,malý by mu to povedal.Ano hambil by sa za to,
Môj maly má 3.5r a okolo polnoci ho dávam cikať stále...nebudim ho, vezmem ho na ruky, posadim na záchod a poviem mu cikaj, vycika sa, vôbec sa pritom nezobudí.Potom už vydrží až do rána.Ked som ho nedávala, tak som vkuse len prala.Plienka je podľa mňa krok späť, neviem si predstaviť, ako by sa tváril, keby vstal ráno s mokrou plienkou.Urcite by kričal, že ja nie som bábätko 😅😅😅
co by mu maly povedal? maximalne ze boli u doktorky, pohrat sa. ani by si nemusel vsimnut, ze je to doktorka. boli ste sa hrat u jednej tety. take male dieta netusi, ze je u psychologa. s dcerou som tam bola ked mala asi 3 roky. najprv ja sama, potom druha navsteva s dietatom a na tretej zase ja sama. dcera tam len plnila ulohy, co jej doktorka zadala, formou hry.
a to naozaj nevezmes dieta k psychologovi lebo manzel? a ked bude mat depresie, ked sa mu budu deti nahodou za nieco smiat, ked sa bude v zivote trapit, tak ho radsej nechate tak?
az doteraz som ho nelutovala, ale uz zacinam, ako tu niekto pisal. chuda dieta...
@demi28 U nás tak isto.
@chillibubble Neviem,hádam keď si zvykne na škôlku tak prestane aj docikavat sa.
Ja som maleho budila len ked bol cerstvo odplienkovany, v 4 rokoch uz chodil sam na wc resp.zakrical a isla som s nim. Ziadnu plachtu ani nic podobne nemal, a spaval na velkej posteli od 1.5roka.
Môj bude mať na konci februára 4 a na spanie v noci má plienku. A čo? On je v pohode, ja som v pohode...
ono toto mava vela deti, ked zacne chodit do kolektivu. Ako dlho uz chodi? Pretoze ak sa ti uplne pocura kazdu noc, to uz je vela. Tam more/nemusi byt viac. Moja najmladsia zacala so skolkou v 2,8 roku. Prvy mesiac uplna pohoda. Potom si zacala cvrkat. Ale to bol fakt ze len cvrk. Nie ze uplne docikana. V noci vobec problem nemala a to som deti nikdy na cikanie nebudila. Bud sa zobudili sami a isli alebo prespali az do rana bez nehod. Odplienkovana bola na den v 1,5 roka a v noci na druhe narodeniny. V skolke mi povedala, ze to je bezne, ze deti su take zazrate do hry atd. ze nestacia. Takze bud mu das (aj nebadane v noci natiahnes) plienku alebo per veci kazdy den. By ma porazilo. Moze byt, ze ma zo skolky nejaky psychicky problem alebo jednoducho nie je este az tak vyzrety aby si to reguloval. Normalne sa zdravy clovek (aj zrele dieta) na nutkanie/plny mechur zobudi aj v noci a ide na WC. Moja mala bude mat koncom decembra 4 roky a ona v pohode ide v noci sama, ked jej treba. Nik s nou nechodi, ja realizujem len svetlo, ked sa na chodbe zapne (mame pohybovy senzor).
Ja som si vždy hovorila, že nehrozí aby som ja budila dieťa na cikanie! A robím to 😂
Chodím spávať neskoro, okolo polnoci, vtedy ho vezmem na ruky, spiaceho položím na záchod, vyciká sa, položím naspäť do postielky a on ani nevie že niekde bol. Keď ho nedám, pociká sa tiež nad ránom. A musím teda povedať, že vstávame cez víkendy po 8:00. Takže tých 8 hodín vydrží.
Podľa mňa tie zvierače musia na to len dozrieť, neurýchliš to. Môže to byť psychické zo škôlky, zmena a tak, alebo proste ešte nie je zrelý. Ak sa pocikáva každú noc, ja by som sa určite k plienke vrátila, veď to nie je hanba. Ja som na chorobu tiež davala plienku okolo 3,5r.
A čo sa týka vody, môj tiež nevydrží nepiť. Mne sa osvedčilo dať napiť hodinu pred spaním koľko chce, aj 2 poháre v pohode, poviem teda že už pôjdeme spať že už piť nebude nech sa napije riadne teraz a potom pred spaním mu dám pol pohára maximálne.
Syn mal 3 roky a 2 mesiace keď prvý krát bol cely deň bez plienky, akosi sme mu ju zabudli dat na noc a nepocikal sa. Potom sa stalo ze sa po týždni raz počkal, no odvtedy nič. Prešlo pol roka a ani nevieme ako sme ho odnauculi bez plienok. Každopádne nepije už večer žiadnu vodu! A už vôbec mu ju nedávam k posteli. Je iné keď ma Horúčky a naozaj sa v noci napiť potrebuje ako keď ma len tak cucat vodu a potom sa pocurat. Podľa mňa si na vine aj ty že si to nevies prizriet. Véd ja sa tiež na pijem asi pol hodinu pred spaním a nepotrebujem piť až ráno keď sa zobudím. Mam 6 ročného brata ktorý je prvák a ešte teraz sa hocikedy pocika. Nie len počas nočného spánku, aj keď zaspí v aute počas jazdy alebo cez deň keď zaspí na gauci. A to len preto ze sa stále napája vodou a je lenivý ísť na WC aj keď sa mu chce. Mimochodom syn spava od niekedy 9 večer do 9 ráno. Čiže 12 hodín a vydrží úplne normálne, veľa krát ide cikať až okolo 11h cez deň prvý kra.
Maminko, snažila som sa syna odplienkovať cez deň, keď mal rok a pol. Pre niektoré maminy skoro, ale dcéra to zvládla, tak som myslela, že to zvládne aj on. Dcéra sa odplienkovala v noci, keď mala 2roky a mesiac. Každé dieťa je iné, na každé iné platí. Syna som cez deň odplienkovala toto leto, keď mal 2,5 roka (išiel do škôlky). A keďže ceny plienok išli hore, boli to posledné plienky, čo som mu kúpila. Bol nútený v noci vstať. Pitie pred 18h či po bolo úplne jedno. (Aj tak mi pije, i keď poviem, že nie.) Aj mne boli dané tieto rady, počúraný bol stále. 4mesiace som sa poriadne nevyspala, čo som k nemu vstávala každé dve hodiny a na moje prekvapenie bol stále prečúraný a do nočníka sa nevyčúral. Nevadí. Povedala som si, že do konca októbra má čas, no praskli mi nervy ešte skôr. Nechala som ho tak.
Večer po 19h, keď nechce spať, tak vymýšľa a stále chodí na nočník. Už keď ho tam vidím po 10x, tak zavelím "spať", že ho zobudím. Dávam ho na záchod okolo 21.30, keď ideme spať. Keď sa v noci my starí zobudíme, tak aj jeho zobudíme a vstávam 5.30, tak vtedy vyskočí z postele a nie je počúraný. Za odmenu má hračku v posteli. Stane sa nehoda, podložku stále má, ale už som konečne vyspatá 😂
Ked sme si adoptovali syna ako 5 rocneho, tak sa tiez nikedy pocikal. Dokonca sa zo 2x pocikal postojacky. Myslel si, ze je na wc. Rano si nic nepamatal. Bolo to psychickeho povodu. Plienku som mu nedavala, oprala som a bolo. Preslo to same. Hodinu pred spanim, som uz nedavala pit. To pomohlo. Drzim palce.
Aj moja dcérka to tak mala chvíľku keď začala chodiť do škôlky, ale rýchlo to prešlo.
Malý mi išiel cikat pred spaním a keď som išla spat ja okolo 12tej večer som ho proste v spánku posadila na serbel vycikal sa a pekne vydržal do rana.
Neni to žiadne zobudzanie podľa mňa
A určite plienku by som už nedávala 🙈
Budim 4.5rocneho. Bolo obdobie, ze sme nebudili a vydrzal celu noc. Potom ako nastupil do skolky, stalo sa 3x ze sa pocikal. Odvtedy ho davame cikat medzi 00-1:30 a uz nebola ziadna nehoda. (Muz vtedy chodi spat, tak len preto tak neskoro v noci.)
môj má 5 a pol a musí mať plienku na noc tiež lebo sme skúšali bez ale tiež nula bodov. musí dozrieť mozog lebo deti máj uvelmi tvrdý spánok a to ich nedokáže zobudiť . treba tomu čas a ziez mám nepremokavé podložku a dokáže sa ešte aj cez plienku popísať. mali sme na 3 mesiace aj jeden liek ale ani to nepomohlo to úplne odstrániť takže to potrebuje len čas.
Osobne si tiež myslím, že je to psychika, treba sa v škôlke opýtať, či má kamáratov, či nie sám celé dni, ako sa správa cez deň a deti k nemu. Môže to byť aj učiteľkou, možno nejaká potvora,kamoškin syn zo stresu z učky sa v škôlke pokakával a to boli iné stresy, potom bol doma, psychológa by som asi tiež zvážila, syn sa tam môže rozhovoriť o veciach o ktorých ani netušíš a že manžel o tom nechce počuť? Daj mu zakaždým oprať všetko čo decko pocikalo a bude v obraze....veľa šťastia
Nám kazala nefrologicka budiť. Tiež mal tak tvrdý spánok ze sa vôbec nezobudi a spal by do r a na v mokrom. U neho bol kriticky čas okolo 2 v noci. Tak sme ho vždy okolo 1 zobudili a zobrali na wc. Od 7r.sa budil už sám a šiel na wc. Kazala n a m aj nedať piť o 18 ale to sme nedokázali. Do 19 pije ako chce. Pred spaním už len 0,5-1dcl
Skúste sa s ním.porozpravat o škôlke. Ako sa mu tam paci ,čo sa mu páči a čo nepáči. Možno príčinu zistíte takto.
Ja by som nebudial a urcite to ma so skolkou suvis na 100% ja nejdem ani opisovat co sme zazivali prvy rok… ja by som pitie neuprierala, ale na mnozstve ubraal trosku, mozno je aj viac vycerpany zo skolky, tak ma tvrdsi spanok.
Vankus a paplonik ma vo velkosti ako maju v skolke ale paplon nepouzivame, pouziva deku. Vankus od 3 rokov zacal mat ked nastupil do skolkya zacali prve sople a kasel.
@yanni Do škôlky chodí od septembra,no chodil len na pol dňa.Kvoli tomu že ťažko si zvykal na škôlku,plakal veľa.Od októbra chodí na celý deň aj tam spinká a presne odvtedy čo chodí na celý deň sa začal v noci doma pocikavat sa.
@nikiki29 Není to každú noc,príklad cez víkendy sa nepocika.Cez týždeň kedy ako,niekedy každý deň, niekedy 2-3 krát do týždňa.
@lindahal Syn u psychológa by nerozprával,on len teraz začal rozprávať jak mal tri roky a este nehovorí plynule,teda rozumieme mu len my rodičia.Ucitelky má dobré čo som si všimla ako sa chovajú k deťom.Kamaratov viem že nemá,môj je taký nesmelý,často mi hovorí že v škôlke sa nehrá s deťmi že ich len pozoruje a hra sa sám.
@monikamatulova Pýtam sa ho často čo v škôlke.Povie že boli vonku,že jedol obed a spinkal tam.S deťmi sa nehrá,je nesmelý a hra sa sám s autíčkami.Ked niečo kreslia alebo robia úlohy to robí aj on, má rád bludiska šľahačky a podobné veci
@zuzikq91 Zažívali ste toto isté?
V noci sa nepocikaval, on mal skor mal nocne mory, plakal, sceny robil , cez den ani nehovorim , ale nam cez dne sa zacal , nie pocikavat ale cvrkol si
Nebudim. Sám sa zobudí a vypyta má 3 roky 🙂
Ja by som mu urcite dala plienku. Preco by to bol ,krok spat,? Nepocikava sa predsa naschval, ze by nezvladol odplienkovanie. Ked citi potrebu (aj cez den) tak ide na zachod. V noci by to bolo len pre istotu, keby mu nahodou uslo. Aspon by mal o jeden stres menej - alebo myslis, ze sa netrapi tym, ze sa pocika a musis to pratat, aj ked vie, ze by nemal? Aspon by ste si nenarusali spanok. ...no a ked opadne stres a bude psychicky ok, pocikavanie proste prestane. Ci ma plenu alebo nie.
Kedze podla toho co pises, chce byt s tebou a nie v skolke. Co keby si skusila viac sa mu venovat napr. pred spanim? Nejaka spolocna aktivita, alebo prijemny ritual pred skolkou?
Ak nepomoze, skus zistit ci ma skolka skolskeho psychologa a ak ano tak kontaktuj. Nejde o to ze syn nerozprava. Psycholog/icka ho uvidi v skolke ako sa sprava a zisti ako ma rozvinute rozne schopnosti a posudi. Vie to riesit s pedagogmi. Mozno staci aby si ho ti viac vsimali a podporovali aby ziskal istotu. Za co sa tu treba hanbit? Radsej nechat dieta trpiet? Ja mam s tym dobru skusenost. Drzim palce aby ste to zvladli cim skor ;)

Tak toto by u nás absolútne nebolo reálne, dokonca ani u mňa 😄 ja som najviac smädná večer a v noci a to môžem piť cez deň koľko chcem. Teda u nás plienka na noc dokedy ozaj nie je dlhodobo suchá.. u najstaršieho syna myslím do 4,5 roka, u stredného podobne. Najmladší drobec ešte uvidíme, ten má plienku zatiaľ non-stop a teda v noci cika veľmi veľa, dokonca ho aj prebaľujem raz za noc 🙂 navyše ak je dieťa náchylné na močové cesty je absolútne nereálne nedávať piť hodinu dve pred spaním. Dosť keď nepije celú noc.