Budíte deti v noci na cikanie?
Synček bude mať na jar 4roky,spí vo svojej izbe má posteľ 160x80 cm,paplón ešte používam malý čo mal v postieľke bez obliečok,bez vankúša.Aky posteľ a paplony používate vy v tomto veku?Ma aj nepremokavu podložku kvôli pocikaniu.No často sa docika.Budim ho večer keď idem ja spať o 22 hodín,no aj tak do rána sa docika.Rano vstávame o 6,30 a už je mokrý.Ja neviem mám si dať budík a budiť ho aj príklad ráno o 5tej a dať ho vycikať?Alebo len biť trpezliva a čakať kedy z toho docikania vyrastie?On tak tvrdo spí v noci že sa nezobudí na to.Krici mi mama,až keď docikal.
@kavaba Venujem sa mu pred spaním,hráme sa,aj si ľahnem prinho večer pokiaľ nezaspí.
Čítala som veľa o odplienkovani, ale všade písali, ak sa dieťa začne odplienkovavat, nevracat sa už potom k plienkam. Dieťa sa tým len môže pomýliť. Ja som budila syna okolo 23:30-24:00. Ešte nemal ani 2r.,ked bol odplienkovany. U nás to fungovalo 🙂
Ahoj,ja mám 2 deti,syna sme davali cikat okolo 22 a budik okolo 2h v noci,najskor sme ho nosili,potom presiel sam. Trvalo to cca pol roka,ale nepocikal sa.niektori mudrovali ze sa nikdy nenauci sam chodit v noci ma wc,a preco to robime prečo nedame plienku na noc,atd atd. K plienke by som sa uz nevracala. Dcerka od 3r odplienkovana,od prvej noci vydrzala do rana,alebo sa sama zobudila a volala ma na cikanie. Kazde dietatko je ine.skuste davat v noci 1x cikat mohlo by pomoct.
@minarova22 ...neber to akoze vyryvam alebo nejako osobne, len by ma to ozaj zaujimalo. V clankoch o odplienkovani som sice nasla info ze kedy zacat s odplienkovanim a pod. (napr. ze ked ma dieta rano suchu plenu a pod.), ale nikde som sa nestretla s tym, ze deti treba v noci na cikanie budit a tak som az prekvapena kolko mamiciek to robi. To ozaj niekde odporucaju deti budit v noci? Co ak su prave v najlepsej faze spanku?
...a nemyslim ze v tomto pripade by slo o navrat k plienkam, kedze odplienkovanie bolo ukoncene uz pred 2 rokmi. Ja to vidim skor ako vynimocny stav v dosledku psychickej zataze. Ale to uz musi posudit mamicka, ci jej to menenie postelnej bielizne stoji za to 🙂
Čítala osm len pár komentárov a som teda prekvapená....môj malý vždy pije najviac vody prabe večer. Proste vtedy ho najviac suší. A teda neviem si predstaviť ze by som mu to mala zakázať 😯. Môj sa teda nepocikava, ale keby aj, riešila by som to určite inak ako nedať mu napiť. Pocit smädu je príšerný predsa.
Nie, nebudila som a ani by ma to nenapadlo, budit dieta, ktore rano vstava do skolky, ma uz z toho stres, budit. A ani by som ho netrapila smadom. Chcela by som vediet, ci mamky, co to radia by sa v noci nenapili, ked su smadne. Daj mu plienku, nepomylis ho, upravi sa to same. Moja na noc nema plienku od 3,5 roka, povedala vtedy sama, ze uz ju nechce. Ked sa pocikala, ked bola teraz chora, tak to niesla velmi tazko, skus sa zamysliet nad tym ako to nesie tvoj syn, nielen ty. Asi mu to tiez vadi, len si s tym nevie rady.
@kavaba myslim si, ze to ci je v "najlepsej faze" spanku sa da pekne odsledovat na reakcii dietata ked po neho prides. Potom staci upravit cas. Ver mi, ze dieta ani len netusi, ze bolo cikat. Nepamata si to, lebo to vsetko prebehne v podstate v spanku.
Autorka urcite by som sa k plienkam nevratila ako niektore radia. Podla mna by to mohlo byt potupne pre to dieta samotne. Radsej ho daj cikat teoska neskor a nie o 22 ako si pisala. A napriklad ja vidim na synovi, ze sa nedokaze zobudit. Je velmi unaveny zo skolky, cez den nespava. Takze v noci tak odkvecne, ze sa proste nedokaze postavit a ist sam, ci nas ani zavolat niekedy.
@scorpionflower1 presne. Mňa to úplne šokovalo koľko matiek je ochotných trápiť dieťa smadom 😐
@aceris ale to nesuvisi s unavou, ale ze este nema dostatocne vyvinutu nervovu sustavu na tuto cinnost. Nema vyznam dieta budit v noci na cikanie, absolutne, pride to same
@kavaba vidis to dobre. Toto proste neradi nikto. Je to nieco, na co dieta musi same dozriet. Ja fakt nechapem, kvoli comu to mamicky robia
Aj moj jeden syn tvrdo spal, tiez som ho v noci budila ked som sla spat...tak vtedy bol rano suchy...ale prestalo ma to bavit a v noci mal plienku do 4r, cez den ako 2r uz bol bez plienky. Mal dlho nepremokavu podlozku pre istotu. Aj ked sa v zime nachladi, tak vie stale trochu ciknut...oznami mi to, zoberie si ciste veci a spime dalej 😁
...daj mu plienku, zbytocne budes v noci vstavat ci stale prat. Je to o vyzreti nervovej sustavy, neurychlis to. Starsi syn bol od 2,5r uplne bez plienky a nehody nemal ziadne. Kazdy je iny.
Od postielky sli moji hned okolo 2r na velku postel 190cm aj s velkymi oblieckami.
Naša ma plienku aby sa nebudila na pocikanie aby sa vyspala zobudí sa ešte z večera na cikanie a ráno ma raz cvrknute alebo suchú. A staršiemu som tiež tak dávala až keď si sám nepovedal ze nechce a budil sa na cikanie sám.a to spi ozaj tvrdo.urcite dat plienku a nechať ho samého nech na to príde.casom to pôjde.
@stanislavicenka nemyslim si. Preco by sa mi od 2rokov do 4 budil pravidelne sam, chodil sam cikat a zrazu utalo ako zacal chodit do skolky??? Mozem s nim aj triast a on sa nezobudi. Uz som mala parkrat dovod, ze som ho fakt potrebovala zobudit a on bol ako handrova babika a ani obraz ani zvuk. Nezobudil sa. Bala som sa ci sanitku volat. Ale pritom ma len taky tvrdy spanok. To ako ked ty makas cely den a s dotykom vankusa zaspis a nevies o sebe....podla mna uplne normalne a nema to nic s nervovou sustavou
@katrin69 aj keď vy sa na konci vášho príspevku usmievate, mne ide do plaču. 4 mesiace nechať dieťa každú noc sa pocikat to je horor, dúfam že z toho nebude mať psychické následky. Toto nie je hate, len môj názor 🍀
Pre mňa je budenie na cikanie nepochopiteľné. Dieťa potrebuje kvalitný spánok (potrebuje ho každý človek, ale dieťa ešte viac). A potom tu čítam, že deťom odopierate vodu hodiny pred spaním?? Tie, čo to takto robievate, to robíte aj v lete, aj keď sa dieťa ešte po príchode otca z práce o šiestej s ním pojaší? Veď je predsa známe, že drvivá väčšina detí potrebuje len fyziologicky dozrieť na to, aby sa v noci nepocikávali. Čo je tak hrozné na tom, nechať dieťaťu nočnú plienku aj v troch, štyroch rokoch? Nie je to lepšie, ako každú noc rušiť detský spánok, odopierať pitie a pravidelne uprostred noci sprchovať ocikané dieťa? Ešte aj ekonomicky výjde lepšie plienka ako x krát do týždňa spúšťať práčku kvôli praniu pocikanej bielizne.
Niekde som čítala, že u chlapcov sa môže fyziologicky nočné pocikávanie vyskytovať až do 5 rokov.
tak mas odpoved.skolka😑
Ahoj, ja to mam takto so svojou druhorodenou v aprili ma 4. Prvorodenu som lahko a uspesne odplienkovala, v takom case uz o plienkach ani nechyrovala. Tato nie, ta spi tvrdo ako kamen a to ju ja beriem na zachod, ked pocujem, ze mrnci. Samozrejme ze protestuje. Kope, vzpiera sa. Casto sa ale vycura. Ma vela nehod aj v skolke pocas popoludnajsieho spanku.Starsiu som budila v noci tiez a neublizilo jej to. Teraz ma 5 a chodi pekne sama. Musis si odpozovat ty, ja ich davam na zachod v noci iba ked sa prehadzuju a mrncia, vtedy viem, ze treba. Lepsie ako nonstop prat. Cakam ked sa minu obyc plienky z lidla a kupim tie drahsie nohavickove pampers. Tie sa nam ozvedcili, ze iba stiahnes, vycikaju sa, naspat hore a hotovo. Nesviet pri tom, aby sa zbytocne viac neprebrali. Ja by som mu dala plienku, ked to bude mat na noc, bude to ok, uvidis, ked nehody prestanu, zasa das prec. Ja napr mladsej davam aj doma na popol. spanok. Vodu pred spanim neriesim, ja sama som casto smadna, viem, aky je ten pocit neprijemny. Ono sa to ustali vekom, starsia pije vody kolko chce a dava to.. Paplon uz ma vacsi, lebo sa casto odkopavala, vankusik taky detsky z jysku, on je viac prazdny ako naplneny a potom v 5 jej dam vacsi, taky co sa ale vypln da regulovat vybratim, aby nemala moc vysoko.
A este doplnim, svagrinej sa chlapci pocuravali do vysokeho veku, 8 rokov, takze pri niektorych detoch je to normalne.
Pre dobro tvojho syna a nielen nateraz ale aj dobuducna, prosím vezmi ho k tej psychologicke.. keď to tak manželovi vadí no tak mu to skrátka nepovedz.. pamätám si ako som mala problémy iného charakteru na začiatku puberty a vyslovene som prosila maminu aby ma tam vzala. Nesúhlasila, nechcela si vyrábať hanbu, v tej dobe to bolo ešte v podstate tabu chodiť na terapie či k psychológovi a že to prejde aj samé. Nuž prešlo, ale celý život mám v ťažších obdobiach - ktorým, neklamme sa, sa v dospelosti vyhnúť skrátka nedá - návaly úzkosti a nočné mory kvôli ktorým mávam obdobia kedy prakticky poriadne nespím. A celkovo veľmi ťažko zvládam stresové situácie. V tom lepšom prípade dostanem ,,len" silnú migrénu.. toto chces pre tvoje dieťa?.. tvoj syn má nejaký vnútorný problém ktorý treba nutne riešiť..
A nemrvi sa v noci? Ze ako pri babatku,pri prvom naznaku ho das cikat? Nas pije tiež casto,ono to nejak same prešlo,ze nechodi v noci cikat. Ide na zachod aj trikrát pred spanim,ze s každou kvapkou skoro,ale noc vydrzi potom.Mozno to chce len cas.
@slamocka Áno zvykne mrncat v noci vtedy ho dám a vycika sa.No nezobudzam ja ho vyberem z postele a pozadím na nočník,vycika sa a dám ho naspäť do postele,spí ďalej.Nesvietim pri tom veľkým svetlom,len slabé svetlo na chodbe aby som videla niečo.
@ja_bb Mrvi sa,občas aj kričí zo sna keď sa mu niečo sníva.Priklad túto noc kričal idem domov a mrvil sa pri tom.
Ja ešte jeden koment predsalen napisem. Ja ta PROSIM v mene tvojho syna aby si nezačala robit co ti tu poradili niektoré ženy ohľadom toho pitia. Keď je smädný, vždy mu daj napiť prosím 🙂.
Ja svojho dávam tak okolo pol jedenástej...niekedy neskôr...a vydrží do rána pekne alebo sa zobudí sám, že mu treba cikať...a to teda vypije pomaly pol litra mlieka pred spaním 🙈 málokedy sa stane, že sa pocika..a vankúš a paplón má veľký ako my už skoro rok..ale tiež mu dávam pod plachtu aj nepremokavu podložku.
@kavaba
Ahoj. Ja som nepísala o odporúčaní budiť deti v noci na cikanie, ale o odporúčaní nevracat sa k
plienke-ak sme zacali dieťa odplienkovavat alebo je odplienkovane 🙂
Budiť som sa ho rozhodla zo svojho presvedčenia.
Mam skoro 3r.dceru,odplienkovana bola, keď nemala ani 2r.(ako starší syn). Dcéru som nebudila, ta cikala až ráno, po zobudení. Ta vydrží.
Syna som budila kvôli tomu, ze sa par x pocikal v noci a dcéra sa nepocikavala, tak ju nebolo treba budiť.
Každý nech spraví ako najlepšie vie, ja som napísala svoj názor k téme 💕
@gerrwie_girl Má vodu fľašku s cucatkom pri posteli.Ked je smädný vie sa napiť v noci aj sám a nevyleje to na seba.
Ahoj, necitala som vsetko a mozno to uz niekto pisal, ale podla mna je zo skolky velmi unaveny a v noci strasne tvrdo spi a nevladze sa prebrat na cikanie ;) casom si zvykne na novy rezim a bude menej vycerpany a opat sa to zlepsi.. drzim palce!

ja som tiež dávala v noci cikať, úplne v pohode aj do 5 rokov, ale súhlsím s názormi, že to bude súvisiť so škôlkou, prežíva tam nové situácie a to sa mu asi sníva, takže to bude len prechodné obdobie, treba len vydržať. Ja som nebudila úplne dieťa, iba som sa mu prihovorila a odniesla na WC, alebo ak som už nevládala ho nosiť, tak kráčalo samé so zavretými očami ako námesačné🙂
Akože ale extra som si budík kvôli tomu nedávala, ako som sa zobudila, tak som poňho išla, dakedy aj celú noc som nešla a až nad ránom okolo 5:00.