icon

Čakáme piate dieťatko

niki0121
2. jún 2012

Ahojte maminy! Je tu mamina ktorá čaká svoje pite dieťatko a chce si pokecať? Uvítam pokec a predanie skúsenosti.

irriss
3. jún 2012

@daniela02
Vsechno je to o prioritach..a umeni se uskromnit..zvazit co je nutne, co zbytecne a bez ceho se neda zit.. 😉

Reci o "dalsim hladnem krku" jsou neopodstatnene..tam, kde se najedi dva, naji se i treti a prijde mi to dost "osklive vyjadreni".. 😉
Plenky? Je nekolik reseni a trva jen chvili..
Argumentace o dalsim diteti a financnich vydajich je opodstatnena "jen" co se tyce vzdelavani a kultury..
neni to v plenach a v hladovem krku.. ☹

lili_mia
3. jún 2012

@nikolca u nás mama zaviedla .. hanba nehanba .. učiteľka do žiackej podpisovala, že sme fakt odovzdali peniaze triednej a dávala aj dátum z vlastnej iniciatívy, aby si to mama mohla spätne overiť, keby v daný deň zabudla skontrolovať
ty maj pri sebe peňaženku, pretože si peniaze môže vziať, ked budeš kúpať malú .. prípadne peňaženku maj prázdnu a peniaze do nej dávaj, len ked pôjdeš von a tie si schovaj doslova do ponožky u seba .. ked ho budeš posielať do obchodu, tak tam povedzme maj aj papierové, drobné, nech vidí, kebyže nakoniec pôjde do obchodu, ale potom vyber

daniela02
3. jún 2012

@tea333 asi si ma zjavne zle pochop[pila, jasne ze dotycne vydavky sa nezvysia, ale ostanu, a u nas si ja napriklad nemozem dovolit ostat doma na trvalo teda, nad druhym sme velmi rozmyslali a cakali na manzelove povysenie aj moje, a dodkonca som bola rada ze som si mohala stihla platiti DNP,lebo by sme to financne neutiahli, a dalsie dieta su stale aj dalsie vydavky, nech mi nikto nehovori ze nie, lebo uz len skolku platis dvakrat, mozno usetris na obleceni ak mas po starsom, o hrackach a hlupostiach ani nehovorim, ale strava ti vzrastie, skolka ti vzratsie, kruzky ti vzrastu , takze podla mna je to dalsi vydavok

stefit
3. jún 2012

@lili_mia ked je to az takto, tak asi bude pre teba najlepsie sa osamostatnit... lebo ublizovanie nikam nevedie, aj ked nevedome, aj ja poznam podobny pripad-tiez kamoska, kupila si byt a odisla z domu, a ked pride obcas domov, tak od rana same rozkazy co vsetko treba robit a samew vycitky ake nevdacne deti su...ze nechaju rodicov samych...citove vydieranie...Ale komu neni rady, tomu neni pomoci, treba odist...Zelam ti dobreho priatela, ktory ti to vynahradi... 🙂 🙂

czechzuzanaba
3. jún 2012

@mataharyy treba se podari dvojcata 😀

tomika
3. jún 2012

@aduskatt asi chlapci su taky 🙂 lebo aj ten moj mali chce vždy pomáhať-niekedy mi to riadne ide na nervy 😀 .A dcéru tu bolo treba postupne navádať nato

aduskatt
3. jún 2012

@nikolca ....jednoducho nie je mozne, aby 12 rocne decko takto s tebou kyvalo...ak sa ti da, skus ho prestat obsluhovat v cinnostiach, kde by mal byt sebestacny a uvidis, ci to pomoze..............v kazdom pripade ti zelam vela trpezlivosti a sil do boja, lebo to asi boj bude......a hlavne nepolavovat

daniela02
3. jún 2012

@irriss nepride mi to vyjhadrenie vobec nijak zvlast dehonestujuce ani nic podobne, a priority ma kazda matka podla mna rovnake a to aby sa jej deti mali najlepsie na svete a dala im co dokaze dat , ja si stale stojim za svojim, ze je to financne narocne , a len som sa pytala ako to zvladnu

irriss
3. jún 2012

@daniela02
ok - koncim..a jen zopakuji

DITE NEMA A NENI HLADOVY KRK ☹ ☹ ☹ ☹

mataharyy
3. jún 2012

@czechzuzanaba No a budu vdovou, pač ho chudáka trefí... No ale i bych si říct dala... Sice bych asi byla KO, neb víš jak od pondělí do pátku sama, ale 😵 😵 😵

czechzuzanaba
3. jún 2012

@irriss ahoj 🙂 ja bych k tem nakladum na dalsi dite pripocetla jeste naklady na bydleni, zase je rozdil mit dve deti v jednom detskem pokoji, a mit 4 deti...a taky nam by se dalsi uz neveslo do auta, museli by sme koupit nove auto 😀

daniela02
3. jún 2012

@czechzuzanaba pripajam sa k tvojmu nazoru ze pri piatich detoch uz treba aj bud velke auto, alebo dva, a okrem ineho k autu by som pripojila aj to tankovanie a povedzme si ceny za benzin su dnes nehorazne, aj ked tu mozte oponovat s tym, ze nie kazdy ma auto, no zakladatelka temy ho spominala

tomika
Autor odpoveď zmazal
irriss
3. jún 2012

@czechzuzanaba
Ahojky ♥♥♥
Opet je volba, ktera je periodicka, at uz mame vic deti nebo ne..zalezi na nutnosti auta..
1.nove ci opotrebovane auto
2.i v malem byte je krasne bydleni..i vsechny 4 v jednom pokoji...

Zalezi jaky prostor mu vytvoris...jaky rozhled mu umoznis.. 😉

Opet to zalezi na nas..nekdo radeji zvoli 2 deti a bude mit pokojicek pro kazdeho z nich..nekdo uprednostni vetsi rodinu, spokoji se s autem z druhe ruky a vytvori misto pro vsechny deti v jednom pokoji 😉

p.s. @daniela02

vetsi auto nepotrebuje vetsi tankovani,zalezi kam jedes a jak daleka je cesta, ne kolik deti auto veze

nikolca
3. jún 2012

@lili_mia aj toto sme už riešili že nam bral peniaze,ked som bola ja s malou vonku alebo som rano vstala a jeho načapala ako sa mi hrabe v taške,aj učitelka o tom vie,aj ona mu v škole dohovarala,teraz zakaždym ked mu dam peniaze do školy tak ona mu do žiackej piše že peniaze obdržala tak som sa s nou dohodla,a to si nebral 2 eura ale rovno 20,aj som mu povedala že sa to ešte raz bude opakovať,že mu zbalim veci a pôjde z domu a možno pochopi že k peniazom nikto nepride len tak 😔 ,my ako decka sme si toto nikdy nedovolili,keby som ja našim brala peniaze tak by som si na zadok aj tyžden nesadla

czechzuzanaba
3. jún 2012

@daniela02 tak ono si kazdy musi rozmyslet, na co ma a jake ma priority, o tech to prece je. Kdyz vychazim tak tak s dvema detma, tak planovat si treti sice muzu, ale musim pocitat s tim, ze nas zivotni standard klesne. Nekomu to vadi, nekomu ne. Nekomu neklesne i s peti detma, tak to ani nemusi resit 🙂

daniela02
3. jún 2012

@tomika ja to beriem, pre mna je to v tejto dobe obdivuhodnenepytala som sa so ziadnym zlym umyslom, len som to porovnavala s nami, kedze viem ake je vsetko drahe, len vies, potom a to nenarazam na nikoho osobne , citas a pocuvas ako sa niektory stazuju a prosia lebo oni maju vela deti a a toto a hento, tak sa zamyslim, ci budem mat vela deti alebo co jest, lebo vies aj ked sa financie preradia na hoc desiatu priecku, musis predsa niekde byvat, jest a minimalne satit sa alebo poskytovat vzdelanie

martinex
3. jún 2012

@tomika ake z lasky a ochoty pomahat sa nenajes,deti neobleies,nedas im to vsetko co by potrebovali....
bohuzial ☹
my mame 2 deti a uz musim pracovat,lebo hypoteku,najom,ucty,poistky,jedlo,oblecenie by sme z jedneho platu neutiahli...
nakolko nemame rodicov,ktory nam peniaze daju v lepsom pripade rovno dom ci byt.. ani sme nic nezdedili neukradli...a kedze manzel nie je ani Boris Kollar tak musime obaja makat aby sme sa mali aspon trochu dobre a mohli dat nasim synom co potrebuju 😒

aduskatt
3. jún 2012

@nikolca ja by som si to ani nedovolila.dokonca ked som chcela na zmrzlinu, dostala som 2 koruny a za to som musela tatkovi vypucovat komplet autobus znutra( bol vodicom z povolania)

lili_mia
3. jún 2012

@nikolca pošli ho na pionersky-skautsky tábor .. proste bývanie v chatkách či pod stanom, nemá si kde oprať veci, proste doslova do prírody nech ide, na mesiac .. bud sa vyšantí a príde spokojný, alebo bude bozkať zem okolo práčky 😀

daniela02
3. jún 2012

@irriss vacsie auto nema vacsiu spotrebu ? No daj mi priklad lebo tomuto nakolko mam manzela autickara velmi neverim, a ak dobre citam stale sa bavime o vozeni deti do skolky a skolky, o chodeni na nakupy a to je jazdenie po meste, na to aby bola spotreba taka super, museli by chodit po dialnici a rychlostnej ceste na urcitej rychlosti

irriss
3. jún 2012

@daniela02
ja auto nemam..nosim si nakupy pesky (vetsi nakupy a tezke jsou autem) - do obchodu to mam 2 km 😉 tam a 2 km zpet..
VSUDE chodim pesky - temer denne skoro 10km 🙂
Na prochazky chodim s detma PESKY a do skoly a ze skoly je odvazi autobus 😉

Auto ma muj manzel na pracovni ucely a kdyz jede sam a nebo s detma, tankuje za stejnou cenu.. 😉
takze s detma se to tankovani vyplati,protoze veze nejen jeho ale dalsich nekolik spolucestujicich..

Meli jsme 5ti mistne Alfa Romeo a nyni mame 7mi mistne Peugeot 307SW - neni zadny viditelny rozdil 🙂
jen v parkovacim miste..je o nekolik desitek centimetru delsi nez byla alfa 😉

p.s. caste jazdeni autem po meste = casto zbytecnost

daniela02
3. jún 2012

@irriss no to je super, ze to mate takto poriesene, asi sa mame co od teba ucit, lebo podla toho co pises, tak my co vyuzivame auto sme pohodlne a je to zbytocnost a my co chceme mat pre deti aj vacsi byt sme na hlavu 🙂

lubicakovac
3. jún 2012

@niki0121 gratulujem 🙂

irriss
3. jún 2012

@daniela02
dokonale jsi to prekroutila 😀 😀 😀 😀
ale to se tu na MK stava..
Ja se ozvala na Tve vyjadreni: ze dalsi dite je HLADOVY KRK..a to jako mama 4 deti nedopustim ☹

Prinesla jsem a popsala vlastni zkusenost, kdy se mozna bojite a obavate neceho, co v praxi neni...

Zmena, kterou prinasi dite do rodiny je ve "financnim" strachu z budoucnosti a ne z hladoveho krku ci benzinu "navic" 😉

daniela02
3. jún 2012

@irriss ja si myslim, ze realita je trosku ina , a je to financne narocnejsie ale je to tvoj a moj nazor, mna si nepresvedcila o tom, ze by to tak nebolo, lebo napriklad neviem si predstavit 4 deti v jednej izbe, ani chodit 10 km denne peso a este to zabezpecit aj mojim detom, taktisto si neviem predstavit ze by som dcerke musela poveedat nie na vysoku skolu, alebo snad este aj na strednu,zakazovat jej kruzky, alebo este nebodaj potom vyplakavat, ze nemame a dajte nam lebo potrebuje, a takisto ze by sme namiesto trojizboveho, ktory si pekne splacame v hypo byvali v jednoizbaku lebo by sme chceli 4 deti, asi tolko k tomu

irriss
3. jún 2012

@daniela02

Proc to neustale prekrucujes?
Kdo chodi 10km pesky z deti? 😠 Psala jsem Ti, ze jezdi autobusem ze skoly a do skoly... 😠
Proc bych musela rict moji dcerce, ze na vysoku skolu nie??? 😠 😠 😠 Na vysoku se muze dostat i za vyborny prospech.. 😉 a pokud vynalozis "prostredky" na jeji vzdelani pomoci kultury uz v detskem veku - zajistis ji vsestranny rozhled...nebude treba prilis financnich prostredku pozdeji 🙂
Kdo mluvil o tom, ze zakazuju krouzky? Krouzky tu neexistuji, ale je tu sport... 😉
Kdo vyplakava a natahuje ruku?? 😠 😠 😠 😠

A na zaver:
Kdo bydli v jednoizbaku?? 😠 😠 😠 Mame 3oj izbovy byt jako ty..(jen s kouskem zahradky a terasou) ..zajimalo by mne, jak zabezpecis pokoj kazdemu ... 😉 a nebo proc je to nutne?
Moje deti prijizdeji ze skoly okolo 17te hodiny..funkcnost pokojiku je normalni a zabezpecuje vsechny jejich potreby a splnuje ucel... 😉
Zivot je venku ne doma mezi 4ma stenama.. 😉

tomika
Autor odpoveď zmazal
evening_star
3. jún 2012

Neviete si predstavit rodinu s 5 detmi? Pozrite si taku, co ich ma 19:

https://www.youtube.com/watch?v=nJDORG8qdOA

- velmi im fandim, su zlati. My tiez chceme aspon 3, ja by som brala aj 4 alebo 5, uvidime, ako to bude, zatial je na ceste prve...

daniela02
3. jún 2012

@irriss Ja neprekrucujem, pisem svoj postoj a nazor, kazda ho mame rozdielny a kazda ho ma ten spravny, to ze mam iny pohlad na financie a zabezpecenie, nezmanena, ze je to zle , takti sto to neberime tebe

Neber si nazor vseobecny osobne