icon

Čakáme piate dieťatko

niki0121
2. jún 2012

Ahojte maminy! Je tu mamina ktorá čaká svoje pite dieťatko a chce si pokecať? Uvítam pokec a predanie skúsenosti.

irriss
3. jún 2012

@tomika
krasne napsane..presne takto u nas funguje rodina..po vzoru : Milka 😉 🙂 a to se tyka vseho.. 😉 🙂

teddynko
3. jún 2012

Dlho som bola mama dvoch detí a myslela som si, že to tak ostane, bola som spokojná, mala som už zabehnutý život, prácu v mieste bydliska, deti odrástli a ja, ktorá som vravela, že ďalšie načo? som zacítila potrebu po dieťati.. Ten náš malý drahý anjelik prišiel k nám rýchlo a na prvý šup ( až som to musela chvíľu predýchavať 😉 ), prekvapenie bolo na strane kolegov aj známych. Dnes si nevieme predstaviť život bez neho, každý deň som vďačná Bohu za jeho život. Nesmierne nám obohatil citový život, jeho smiech a neskutočné džavotanie sa rozlieha po celom dome a záhrade, cupitá vo svojich prvých sandálkach a zdokonaľuje svoje prvé samostatné kroky. K tým financiám : tiež som sa bála, ako to utiahneme, bola som zvyknutá na nové šaty, topánky, sem-tam reštaurácia, kafíčko s kamoškami ... do toho všetkého sa manžel rozhodol , že bude živnostníkom, plánoval rozbehnúť svoje podnikanie.. Dnes viem, že sa to dá. Je to naozaj o prioritách. Na materskej si nekupujem nové háby na seba, ale deťom, čo potrebujú. Do reštiky ma to neťahá, som spokojná doma, vo svojej záhrade, ktorá je mi koníčkom, venujem sa malému, chodíme na prechádzky , varím a veľa pečiem, snažím sa variť lacné a dobré jedlá, často nakupujem na bazáriku - kočík - mimochodom nikto nezbadal, že nie je nový, chodítko, vyhľadávam zľavy - aj v potravinách, u nás sa za týždeň minie karton mlieka a to malého kojím. 😵 Pribrala som v tehu 30 kíl, 10 mám ešte na sebe, netrápim sa preto. Rebríček mojich hodnôt sa rapídne zmenil a to k lepšiemu. Žijeme jednoducho a nad pretekami , ktoré vidím vo svojom okolí, kto sa má lepšie a luxusnejšie, kto má jeden pár topánok za sezónu a kto štyri , sa pousmejem a som rada, že z tohto som vytriezvela.
PS Neviem si predstaviť, že by som nášho synčeka nazvala " ďalším hladným krkom." 😖

irriss
3. jún 2012

@daniela02
Tak sve prispevky nesij a neadresuj na mne..pouzivas slova,ktere mi nepatri a snazis se mi z nich usit kabat na miru..
Pokud se vyjadrujes ke mne, vezmi podnety z meho prispevku a zivota a nesnaz se upravit me priklady na muj zivot..neodpovida to realite.. 😒 😠 😠 😠

tomika
Autor odpoveď zmazal
irriss
3. jún 2012

@teddynko
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
super - dalsi "Milka mama" 🙂

aduskatt
3. jún 2012

a ja by som taaaaaaaaaaaak chcela este jeden hladny krk.... 🙂

irriss
3. jún 2012

@aduskatt 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
abys mela komu pect dorty, ze?

radodajka
3. jún 2012

gratulujem k babetku a mas naozaj velku rodinu 🙂

aduskatt
3. jún 2012

@irriss ako si vedela?🙂

irriss
3. jún 2012

@aduskatt
Ja bych Ti to rekla, ale smazali by mne 😀 😀 😀 😀 😀 😉

Prispevek bol smazany - nesplnoval Pravidla - Nepis do fora, co patri do internej posty 😀

kokorunecka
3. jún 2012

Gratulujem k tehotenstvu 🙂 Želám hladký priebeh 🙂
@irriss Teba lajkujem, žena... 🙂

mata2
3. jún 2012

niki gratulujem 😵

irriss
3. jún 2012

@kokorunecka
nevsimla jsem si, kde? co? kdo? 😀 😀 😀
😉

p.s.Preji pekny vecer...zas nekdy priste🙂 ♥♥♥

Prispevek bol smazany - nesplnoval Pravidla - Nepis do fora, co patri do internej posty

niki0121
autor
3. jún 2012

@teddynko Krásne napísané a je to aj môj prípad.

niki0121
autor
3. jún 2012

No pána! Ja som si tu chcela nezáväzne pokecať s mamičkami viacerých detí a čo to tu čítam? Ja nikomu názor neberiem ani nezakazujem aby sa vyjadril. Len to robte tam kde sa na to pýtajú. Ja nie som zvedavá na ľudí čo majú prachy hypotéky, lízingy ....... Majte si to prajem každému. Ja som zvedavá na mamičky s deťúrencami a ich názory, rady a postrehy s detičiek. O to mi šlo pri založení tejto témy. verím, že som nikoho neurazila. Každý si je strojcom svojho šťastia a vie čo môže a čo nie. *O.K.

niki0121
autor
3. jún 2012

@irriss 7mi mistne Peugeot 307SW? Nemalo to byť 807?

niki0121
autor
3. jún 2012

@ellit A ako je na tom tvoj synček s plienkami? Používa nočník? Rozpráva už?

niki0121
autor
3. jún 2012

Milé mamičky . Viete mi niekto poradiť ako zmierniť bolesti v prsníku. Zväčšili sa mi o číslo alebo aj dve a ľaví prsník ma neskutočne bolí. Nieje citlivý len ťažký a bolestivý. Ešte som to nezažila. Viete mi niečo poradiť?

irriss
3. jún 2012

@niki0121 🙂
ne, 807 je novy typ..nas je ten predchozi z roku 2001/2 😉

je to 5 mist plus 2 sedacky vzadu 😉 🙂

niki0121
autor
3. jún 2012

@irriss No lebo som pozerala na nete a všetko píše, že 5 miestne o sedačkách sa nezmieňujú. tak som zas o niečo múdrejšia.

irriss
3. jún 2012

@niki0121
ohledne prsniku, zkus hledat jine tema...at te tu nesmazou, je to mimo daneho Tematu..a pokud nenajdes, zaloz nove tema nebo otazku..
ja jen v rychlosti: 😉 mela jsem u posledniho vicecetneho tehotenstvi bolesti - duvodem byla vaha prsou ☹ - bolest neustoupila ani po letech, az ted, kdyz hubnu.. 🙂 😉

niki0121
autor
3. jún 2012

@irriss Ďakujem za upozornenie.

katren
3. jún 2012

@daniela02 no ja sa zas sklanam pred tym tvojim nazorom 🙄
ako ty planujes deti podla toho, ci mate financie a nie podla toho, ci sa mate radi???? a keby sa vam "prihodilo" tretie, das ho prec, lebo mate hypo a leasing?????dost blby nazor....
my mame tiez leasing....mm je zivnostnik, praca nikdy nie je ista, ja som doma s detmi, poberam len RP a tretie dieta na ceste.....NIKDY som nepremyslala nad tym, ze by som ho dala prec len pre to, ze to bude tazke.....nehovorim ze nebude, ale ved existuje zahradka, co netreba kupit si dopestujem....mozno nebudu mat kazdy svoju novu vybavu, ale dieta to ani nepotrebuje....je hanba to, ze zdedi po svojom surodencovi????nie, nie je....
pises, ze mate dobry prijem obdivaja, takze nebudes mat asi minimalnu matersku alebo len rodicak, takze sa nemas ani na co stazovat.....ine maminky to maju ovela tazsie a aj tak to zvladaju.....
a suhlasim s @tea333 tiez si myslim, ze viac deti maju skromne zeny, ktore vedia hospodarit s peniazmi a nerozhadzuju ich na vseliake sprostosti.....nepotrebujem predsa napr. kocik za 900€, a dieta detto.... 🙄

mamutovazena
3. jún 2012

byt single pri rodicoch je horor, 🙂 poznam..

lauricka
3. jún 2012

@daniela02 je to cele o tom, kto ma ake poziadavky na zivotny standard, niekto nevyjde ani pri jednom dietati a dobrom plate, niekto vyjde s mizernym platom pri troch detoch. Su zazobanci, ktori nikdy nemaju dost a su chudobni, co dokazu hospodarit s malom, az je to nepochopitelne, ako to zvladaju. Takze ja by som sa tak nedivila, ako to kto utiahne. Holt, niekto to dokaze, niekto nie.

tomika
Autor odpoveď zmazal
mataharyy
4. jún 2012

Hmm jaká ekonomická diskuse se tu rozvedla 😀
Nejde o skromnost, nebo neskromnost.... Jsou lidé kteří mají životní standard takový a jiný makový... Nechápu proč jste tu @daniela02 pomalu svozili pod černou zem, jen se zeptala jak to dělají, že si to nedovede představit, vesměs i já velké rodiny v tomto velmi obdivuji, že to zvládají, teď myslím ekonomicky. Jistě vše je o prioritách a člověk zvládne i takové věci, o kterých nemá tušení že jdou, ale zase jsou lidé co potřebují jistoty a jiný životní standard, proč odsuzovat někoho za to že se bojí mít více dětí vlivem finanční situace a naopak?? 😉
Ano, více dětí mívají méně majetní lidé, protože jsou naučený vyjít z mála, takže už pro ně není jedna porce jídla na víc, takový problém, zatím co majetnější lidé více počítají, mají jiný standard atp. ale tak je to hádám věc každého jednoho rodiče, co si dovolí a co už je mimo 😉
Mě kdyby stačilo srdce a chtění, mám dětí deset, jenže bohužel ani z jednoho se nenajíme... Ano novorozeně nestojí tolik, pokud je vše v pořádku, daří se kojení a nejsou zdravotní komplikace... Ale co potom, školky, školy, družiny, školní jídelny, vybavení do školy, učebnice atp... Ono to není jen o tom malém miminku, kterému je úplně jedno zda má na sobě body značky nike, nebo tesco, ale jak roste, rostou i potřeby a o to jde. Jistě, pak je předpoklad že začnou pracovat oba rodiče a tedy bude vyšší příjem, ale realita je mnohdy jinde a co pak...?
My jsme počítali zda zvládneme uživit i další "hladový krk", no a že jsme opravdu dlouho počítali, nejde o teď, ale co potom...? Tak ano, zvládneme, ale čtvrté (ač bych hrozně chtěla) už by jsme finančně (při té situaci co je teď) nezvládli, kdo ví možná se to časem změní, ale teď to nevidím reálně... Ale proto aby jsme mohli zajistiti potřeby dětí, mají spořící účty, ze kterých lze potom čerpat, až půjdou do školy atp. Protože co když se stane, že si nenajdu práci? Z jednoho platu pokryjeme tak hypotéku, energie a jsme na nule a těžko řeknu dítěti které se těší do první třídy, víš zlato do školy budeš chodit s igelitkou, protože nejsou peníze...
Ono nejde o milku, ano děti se mají umět podělit a je jedno zda máme jedináčka, nebo fotbalovou jedenáctku... Jde o to, zda zvládneme udržet dětem takový standard, který potřebují (to kde ho každý máme je věc druhá), aby se cítili jistě... Já jsem nikdy nelitovala, že mám více sourozenců, i když to znamenalo že jsme měli vesměs jen to nejnutnější, v určitých chvílích ani to ne, ale ne každé dítě to tak má a já se nechci dožít toho že mi děti vyčtou, že jich bylo tolik a proto se jim něčeho nedostávalo (a ruku na srdce, toto se stává a v posledních letech čím dál častěji... 😢 ) Jasně zůstat nečekaně těhotná, tak po prvotním šoku nepřemýšlím nad potratem, ale nad tím jak to udělat aby se to zvládlo, jenže nikdy nevíme v jaké situaci se člověk nachází a to co je pro jednoho neřešitelný problém, může druhý vidět jako banalitu... 🙂

mataharyy
4. jún 2012

@katren Ono mít se rádi, ne vždy stačí... Po psychické stránce ano, ale po fyzické... 😉 Navíc ona nikde nenapsala že kdyby se přihodilo, tak by dítě dala pryč...
Jináč upřímně, ty kdyby jsi stěží vycházela s penězi, tak i přes to by jsi si pořídila dítě (myslím racionální úvahou, ne že se stane "nehoda"), jen proto že se máte rádi?? Pokud ano, tak to tedy koukám, protože my se můžeme mít sebevíc rádi, ale při plánování dítěte svou podstatnou roli sehrává i racionální smýšlení a ekonomický stav rodiny... 😉

mataharyy
4. jún 2012

@niki0121 Koukám se tady diskuse stočila úplně pryč... Jináč tedy držím dcerce palce, ať jí klapne ta sestřička, ono je fajn mít hromadu bráchů, ale ta ségra 😀 Já se jich dočkala až když mi bylo sedmnáct, ale i tak to bylo fajn 😵