Čakáme piate dieťatko
Ahojte maminy! Je tu mamina ktorá čaká svoje pite dieťatko a chce si pokecať? Uvítam pokec a predanie skúsenosti.
Našla jsem moc pěkný článek, tak třeba i to čtvrté (...) u nás jednou bude 😀 http://www.evalabusova.cz/clanky/jak_velkou_mit...
ahoj a zaroven gratulujem
niki0121 gratulujem ,ja by som zasa chcela ešte štvrte, ale keby nám pán Boh požehnal neskôr tak za tri roky. Lebo teraz to máme požehnane pokope. Tak sa teším s tebou,nech vám to vyjde🙂
určite je to finančne náročné vychovávať 3 a viac detí, ale poznám rodiny a nie málo kde majú viac detí a sú na tom finančne lepšie ako rodiny kde majú 1 alebo 2 deti. my máme tri detičky a tiež to nemáme z finančnej stránky zlé, nie sme nejaký boháči, ale sme na tom lepšie ako napríklad môj brat ktorý ma 1 dieťa, a vedela by som povedať viac príkladov. chcem týmto len povedať to že nie všetci čo majú viac detí ako štandard, žijú v chudobe a nevedia svoje deti poriadne zabezpečiť, hoci viem že takých rodín je menej.
@nela82 tak to by som povedala, ze je uz trochu aj lenivost, nie???? aj ja mam svagra, kt. je doma a teda vsetci do neho hucime, ze by sa mal konecne spamatat....chce stavat dom, ze sa az potom bude zenit.....no, ale z toho, ze bude sediet na zadku a nezarabat dom nepostavi......ale lenivost zatial vyhrava 😠 😠 😠 😠
@niki0121 jej gratulujem, my mame 5 deti, najmladsia oslavila vcera rok. chceli sme 3.4 deti ta toto prislo tak necakane, volam ju BOnus, a sme radi ze ju mame, je velmi zlata take nase slniecko, uz si to neviem predstavit ze by sme ju nemali. prajem ti bezproblemove teho a zdrave babatko. uvidis je to krasne mat velku rodinu 😉
@tomika juj ja som sa tešila,ked som druhýkrát zistila,že som tehu.Ja som bola sama"jedináčik".V detstve mi ani moc nechýbal súrodenec,ale v dospelosti veru áno.Vždy som hovorila,že ked sa nám podarí,že budeme mať 2 deti,tak to aj bude akurát stačiť,vychovávať,zabezpečiť všetko...no ako som tu na Koníku,tak normálne túžim po bábätku.No budú nám musieť stačiť tie dve slečny ktoré máme a nie len kvôli financii ale máme svoj vek ☹ Takže klobúk dole pred 😉 mamičkám,ktoré majú na starosti viac detí,domácnosť,prácu a funguje to u nich. 😉 Aj ty sa do toho počítaš,že si sa tak rozhodla,že vychováte ešte 3.dieťa. 🙂
My máme tiež 5 detí , dnes majú dvojičky 1 rôčik !!!
Gratulujem je krásne vyrastať vo veľkej rodine. Nás bolo doma sedem detí nám bolo veselo , ale rodičom až tak nie a pochopila som to až v sedemnástich. Preto ja som spokojná so svojou trojčlennou bandou s 🙂 🙂 🙂 ktorou je niekedy veselo až príliš. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ale nedala by som ich za nič na svete su to taky anjelici aj čerti zároveň 😵 😵
@emily3 Ahoj! Si milá, že si si spomenula. Áno už máme náš pokladík doma. Má už 2mesiace a skoro dva týždne. Je to chlapec, volá sa Tobiasko a narodil sa presne na termín 16.11.2012 4.40 ráno s mierami 3550g a 51 cm. Pôrod bola rozprávkový. Vôbec som sa netrápila a ani som nebola zničená. Jedna poriadna kontrakcia prišla až na sále na koze a to praskla voda a vyplavilo sa aj dieťatko. Všetko to šlo mimo mňa. Bolo to ako vo sne. Od narodenia je to zlatunké, pokojné, dieťatko. Lena papal a spinkal. Teraz asi týždeň čo je už aj dlhšie hore s nami rozpráva, smeje sa na nás a je úžasný. A ako je ot u Vás? Ako sa máte?
aj ja mam pet krasnych deti a uz dvjmesacne vnucatko,tiez sa to neplanovalo,ale som stastna ze ich mam 😉
@niki0121 tak ako sa podvoch rokoch mate ??? mam 4 deti a sem tam nas napadne ze dame este jedno....ale az tak za 2 roky
@vililienka Ahoj! SI milá, že sa pýtaš. Joj máme sa super. deti sú úžasné. Najmladší je poklad no začína vystrkovať rožky a robiť neplechu. Veď má doma od koho sa učiť. 😝 Inka pohoda. A čo u Vás ako to ide? A ste obaja a piate dieťatko? Držím Vám palce. Krásny deň prajem.
@karinka2555 Takže tiež to máte doma veselo. Môžem sa opýtať aký je rozdiel medzi deťmi ako ste zvládli pubertu? Lebo tí moji dvaja najstarší to je horor čo sa vzťahu medzi nimi týka.
No Peto má 12 a pekne začína, ale tak ešte sa dá, človek by neveril ale najviac sa u nás hádaju s Alicou 3 rocnou rebekou 😀 -vie ho pekne vyprovokovat 🙂 no a potom mame 2rocnu sasku a rocneho vilka takze posledne tri - rozdiel vzdy 13,5mesiaca 😀 donedavna boli traja v plienkach , boloto tazke lebo kazdy mal okrem inej plenky aj inu stravu a iny denný rezim 😀 ale uz im davam vsetko jest rovnako a spia spolu v izbe aj cez obed -naraz aj vecer.....tak to vyzera ze to prezijeme 😀 obidvoch nas to napadne vzdy ked sa deti pekne hraju , alebo su iba take mile a krasne a my si povieme skoda nemat este jedno aj plno veci mame pre deti, aj miesta aj lasky -----ale ked v noci zacne maly jacat a pridaju sa ostatne a o pol trtej rano to u nas vyzerá ako na sutazi zavyjajucich vlkodlkov tak nas myslienka na dalsie dieta zvacsa rychlo prejde 😀
A tu už nikto nechodí ☹
@zuzulaxx no veľa párov nemá v dnešnej dobe podmienky, či už bytové, alebo finančné na to, aby malo plánovane päť detí. Je to síce krásne mať takú rodinku, ale ak by som nebola finančne dostatočne zabezpečená aj pre prípad, že ostanem z akýchkoľvek dôvodov s tými deťmi sama, tak by som do toho nešla.

@niki0121 juuuuuuuuuj tak v tomto mam chlapcov uuuuplne rozdielnych. Sebi starsi plynule rozprava od roka a pol, krasne cisto teraz vyslovuje aj R a vsetky pismenka. Ukecany od mala. Samko si v tomto dava riadne na cas. Nieje uplne ticho, ale nechce sa mu bubakovi. Ak ma nieco zopakovat, tak zopakuje, ale sam od seba nepovie. Iba ten zaklad. Az mi je smutno z toho niekedy, ze kedy sa spusti. Ja som bola ale ticho do 3 rokov, no ak sa to nezlepsi do 2,5 rocka, asi pojdem s nim k logopedicke. Ale abecedu vie celu a aj pocitat vie loptos a dokonca aj pise pismenka a cisla na tabulu 🙂
Plienocku este mame veru, serblik nechce, ale pyta sa na wc, ale zatial sa tam nevycikal. Ale toto neriesim. Sebi ako 2,5 odhodil plienku uplne sam a mal len na noc donedavna.