icon

Capnutie po zadku

miska22200
25. máj 2012

Moj syn je vtakzvanej faze vzdoru...občas mi prejde trpezlivost,hlavne ked ma bije a capnem mu pozadku...niekde som čitala članok,že dvojročne dieta si to zapamäta na cely život a je to pre neho velmi ponižujuce...ked ma udrie a ja som nahnevana alebo smutna tak sa mi ospravedlnuje a udobruje si ma....ale napriek tomu to robi stale znova...ked ho zato udriem aj ja tak to zaberie a posluchne ,ale vidim na nom že je smutny ztoho a večer sa stažuje manželovi....aky mate nazor na to vy ?

gubinka
7. jún 2012

@lujza123 to urcite ano!

anjelicek26
7. jún 2012

@gubinka - jej len toto co opisujes je uz VRCHOL NEVYCHOVANOSTI. Toho, ze rodicia zanedbali a neobmedzili prve naznaky, potom sa to stupnuje az to takychto vycinov.. Tomu sa totiz hovori ne-doslednost. Nehovor mi, ze hadzal hlinu a plul a vrieskal prvy krat. Vtedy to trebalo riesit, nie potom to davat za vinu, ze vystresovane dieta takto reaguje... a ja to poznam, ze mi v robote horia terminy, ale proste moje dieta ma prednost.. zatial som nemala sefa, co by to nepochopil.

Moje dieta si na mna plut, hadzat hlinu ci vrieskat v ZIVOTE nedovolilo. Lebo dobre vie, ze to je absolutne no-go.

hajanka
7. jún 2012

@gubinka ano to ze si mala nove som preletela 🙂 ale pre mna to nic nemeni, nechces ist do vody? nechod, sed si na piesku, alebo citaj si knihu 😉
alebo, nie. Radsej ti dam poriadny vyprask a donutim ta ist do mora! tak to bude urcite lepsie 😉 vsak? potom sa tak dobre a s chutou plava 😀
ak by si nechcela vyjst z apartmanu, viac by si na dovolenku urcite nesla 😉
inak, tazko mi je pochopit, ze to trvalo 3 tyzdne, vies ako sa moj 8rocny vie jedovat a zatat? trva to maximalne pol hodiny a potom ku mne pride s usmevom, tak to proste nechapem
....naozaj velmi cudne spravanie (tvoje aj tvojich rodicov), ale ano suhlasim, nechajme to tak.

gubinka
7. jún 2012

@anjelicek26 mala som tri kamaratky co robili operky v Londyne a kazda jedna povedala, ze v zivote nikdy, decka su tam vrcholne rozmaznane, rodicov cely den nevidia a ked na nich zvysili hlas, hned utekali zalovat a este boli s prepacenim aj zd.bane. vsetky tam zo zatatymi zubami vydrzali do pol roka. a sestranica uz desat rokov zije v amerike, takze o tom viem svoje. Len same ja, ja, ja, selfego, to je cela amerika. ja som zila dlho v rakusku a poviem ti dlho som bola znechutena, rodicia pichnu decka operkam a tie nech sa staraju. maly nieco chcel a mama mu to najprv nechcela kupit, tak sa nastval, z po nej hodil skolsku tasku a vies co ona spravila? Klakla si a opytala sa ho, ze to teda chcel aby mu kupila. a aj mu to kupila. Pozerala som ako puk. Mala som troch chlapcov a veru vychovala som ich po svojom, bolo mi to jedno, bud ma vyhodia, alebo nie. A vies co, decka ma milovali, totalne respektovali a ked som zavelila, hned posluchli. ked som tam koncila, plakali neskutocne. Takze ja o tom celkovom modernom pristupe vychovy velmi pochybujem.

gubinka
7. jún 2012

@anjelicek26 vidim ze byvas vo VB. Tu sefovia vela pochopenia nemaju. A ten pribeh s tou hlinou bol len fiktivny!!!!

hajanka
7. jún 2012

@gubinka pravdepodobne si svoju pracu nerobili poriadne, ine ma nenapada... nemali voci nej ziaden respekt, ktory sa vsak nebuduje len bitkou 😉

anjelicek26
7. jún 2012

@gubinka - nemozes porovnavat vztah a respekt k opatrovatelke a vztah a respekt k matke. Toto je na mile rozdiel a deti to citia. Rovnako ked rodicia beru opatrovatelku ako nie rovnocennu partnerku - budu to tak robit aj deti a skakat jej po hlave. Preto nemozes skusenost svojich kamaratok brat ako dobru vzorku na spravanie anglickych deti... my zijeme na paradnom vidieku teda 😀 a vravim, deti su tu uzasne... kiez by nase boli tiez take.

gubinka
7. jún 2012

@hajanka presne nechajme to tak...ty si to cele nepochopila, robis z toho tragediu, my to doma berieme ako usmevnu prihodu, ze aka som vedela byt tvrdohlava ako baran a ked som si nieco vzala do hlavy tak koniec. A mama ma vytrieskala preto, ze uz mala toho naozaj plne zuby, jak som kazdy den jacala, nech hned ideme domov a vratime sa preto koleso. Nie preto, ze som nevliezla do mora a mimochodom plavat som vedela, pretoze od 5 rokov som aktivne plavala! 😉

gubinka
7. jún 2012

@anjelicek26 no ale 90% deti v zahranici maju na starost operky, lebo rodicia nemaju cas. a to mi nevyvratis, to je fakt.

gubinka
7. jún 2012

@hajanka sorry musim sa uz smiat...kto nezazil na vlastnej kozi, tak nepochopi. 😉

hajanka
7. jún 2012

@gubinka ok 🙂 pochopila a velmi dobre, sme uplne rozdielne, pre mna to tragedia JE, naozaj velmi cudne spravanie, pre mna nepochopitelne. Asi sa to dedi z generacie na generaciu, ako si to podobne sama napisala.

gubinka
7. jún 2012

@anjelicek26 no ja ti poviem, ze ja na nase slovenske deti dopustit nedam a ani na nas sposob vychovy.

gubinka
7. jún 2012

@hajanka toto akoze fakt??? 😀

gubinka
7. jún 2012

@hajanka ty potom nevie co je tragedia moja mila.

anjelicek26
7. jún 2012

@gubinka - prosim ta odkial mas tieto cisla 😀 😀 😀 Moje deti su doma a aj vsetky v okoli, az v 4 rokoch idu do skoly, predtym len par hodin do skolky. Predtym sme zili v Nemecku a tam su u opatrovatelky len deti, kde maminy idu skoro do prace a nedostanu miesto v jasliach, co je na nasich 6 dedin - presne 3 opatrovatelky a kazda moze mat max. 4 deti.. tak mi povedz, kde je ten zvysok deti , asi sa o ne staraju skriatkovia 😝

anjelicek26
7. jún 2012

@gubinka - no podla toho, co sa tu maminy stazuju, tak ani slovenske deti nie su ziadne hviezdy, preto ich treba capat, aby sa unormalnili, ze ano 😝 Podla mna je aj tak scestne hovorit slovenske, nemecke, anglicke... boh vie ake deti su take a take... kedze vzdy je to o rodicoch, ako to dieta vychovaju a to s narodnostou vobec nesuvisi.

hajanka
7. jún 2012

@anjelicek26 tiez ked som zila v Londyne ale aj vo Walese bola vacsina rodicov s detmi doma 🙂 vo Walese myslim ze vsetci ktorych som poznala zo skoly aj deti kolegov z prace, v Londyne bolo par takych co mali aupair rano s detmi do skoly a potom vyzdvihnt zo skoly ale to bolo vsetko. No holt, kto nezazije na vlastnej kozi, nevie 😉

hajanka
7. jún 2012

@anjelicek26 sväta pravda posledny prispevok
deti sa nerodia uz zle, vsetky sa rodia rovnake, ci na zapadnej pologuli ci na vychodnej... vsetko je to vo vychove a pristupe

@gubinka povedz mi prosim co je pre teba tragedia? 🙂

natas4
7. jún 2012

@anjelicek26 ja som robila au pair v UK a starala som sa o troch surodencov...najmladsi mal rok ked som prisla, prostredny 7 rokov a ich sestra 9 rokov....ten prostredny syn absolutne nerspektoval a neposluchal nikoho ani svojich rodicov iba mna...svojej matke vynadal do kur.., vyhadzoval stolicky z okna, jedneho dna rozstrihal vsetky uniformy do skoly...posluchal len mna a ked som odchadzala vsetky deti za mnou plakali ( teda okrem najmladsieho, ten si este neuvedomoval ze sa nevratim) ...ani mna ten prostredny smozrejme nepocuval od zaciatku, ale po troch mesiacoch co mi dennodenne robil zle (a to teda sposobom ze ina povaha ako ja by odtial uz davno utiekla s placom) som ho capla po zadku a bolo mi v tej chvili uplne jedno ci ma deportuju...vecer sme to riesili s jeho rodicmi a dostala som od nich povolenie obcas ho capnut...od vtedy som ho este par x musela capnut, ale jeho spravanie sa zmenilo...mna miloval, hadzal sa mi okolo krku, nikdy mi uz nenadaval a nerobil zle.....ked bol s rodicmi tak im dalej nadaval a oni mu vysvetlovali, ze s to nesmie...zrejme im nadava doteraz a to ma uz 19 rokov

gubinka
7. jún 2012

a ked sa bavime este o tej "tragedii", podla mojho nazoru, frustrovanost, pocit nemilovanosti a pod. prameni uuuplne ale uplne z niecoho ineho a urcite nie z toho, ze decko obcas dostane po zadku, ale z toho, ze doba je taka ze rodic nema na decko jednoducho cas. A to je "tragedia".

anjelicek26
7. jún 2012

@natas4 - ja neviem, do akych psychotickych rodin zienky ako au pair chodite 😕 😕 😅 😅

natas4
7. jún 2012

@anjelicek26 bola to uplne normalna rodina pri Londyne v Surrey....nebola moja prva, bola som tam dva roky a dost vela skusenosti 😉 tam kde som byvala zas boli skoro same au pair, aj vtedy ked matka nepracovala ale bola doma..teda vlastne s kamoskou na kave...asi zalezi aka oblast, lebo tam kde som bola ja sa matky o svoje deti moc nestarali

gubinka
7. jún 2012

@anjelicek26 ja som nepovedala ze deti su zle, niekde som to napisala???? napisala som, ze su rozmaznane, neposlusne a protivne. A to je rozdiel. A takisto som pisala o detoch o ktore sa staraju operky, nie ich rodicia a tak isto moj nazor, preco tie deti take su, ze rodicia na nich nemaju nazor. Tak to nevytrhavajte prosim z kontextu!!! a zazit som si to zazila. A takisto tu neradim, aby mamicky svoje deti bili, trosku to prehanas nemyslis, uz zacinam byt fakt nastvana. Cele to je o tom, ze ked sa uz mamicke stane ze tomu dietatku po zadku da, ze to neznamena, ze je zla mama. Nikto tu nikomu nedava navod, ze bi svoje dieta, to je ga spravna vychova. Ale je dost chore ked niekto napise, ze ty si dala decku po zadku, teraz tvoje dieta bude frustrovane, citi sa nemilovane a ty si ta najhorsia mama na svete a zlyhala si. A ked toto neviete pochopit tak potom to je tragedia, ale pre vas!!! Presne jak tu uz niekto napisal a napisal to velmi pekne, mama neni dokonala, otec neni dokonaly a ani dieta neni dokonale. A kto to o sebe vie vyhlasit, ze ja som dokonala mama, tak potom by sa mal trosku nad sebou zamysliet, lebo dokonalost jednoducho neexistuje. A uz sa fakt odhlasujem. Este ze mam maleho dnes u babiny. U tej zlej frustrovanej babiny, co mi v chorvatsku dala na zadok!!!

gubinka
7. jún 2012

@anjelicek26 to su neni psychoticke rodiny, to je vacsina rodin, kde robia operky, a vedz ze operiek poznam neskutocne vela, kedze sme sa spajali a vymienali si skusenosti. 😉

monikac
7. jún 2012

@gubinka ano to je pravda, ze v zahranici maju na deti Au pair a ze rodicia nemaju na ne cas, lebo napriklad v UK je materska len 9 mesiacov a potom nedostanu rodicia ani fuka, nie ako na SK, ze materska je 3 roky... 😉 a niektore rodiny maju Au pair lebo je to ovela lacnejsie ako skolky, kedze to je nehorazna palka...

gubinka
7. jún 2012

v tom predoslom som chcela napisat, ze nemaju na nich cas, nie nazor.

hajanka
7. jún 2012

@natas4 to je tym, ze sa o deti nestarali 😔

hajanka
7. jún 2012

@gubinka mozno to neznamena ze je mama zla, ale ze sa nevie ovladat ??? ze jej prasknu nervy ??? ze nema silu inak riesit ???

@monikac ako? ze nedostane ani fuka, odkial to beries? to je taky blud... a skolky su aj zadarmo, rovnako ako na SR, staci si len vybrat

m.i.r.i
7. jún 2012

odznelo tu par veci
To, ze nasi dedkovia a mozno rodicia posluchali aj po bitkach trstenicou - posluchali, ale zo strachu..ja som tiez dostala po zadku..a pamatam si to dobre ked som uz bola starsia, ale nebol to nikdy respekt voci rodicom, ale STRACH. Vychova nie je o tom, aby sa deti bali, ale aby pochopili PRECO to co robia nie je spravne.
A suhlasim s nazormi co tu odzneli, hlavne co pisala briketa, ze to spravanie deti vzdy z niecoho prameni a mali by sme patrat po tom preco dieta robi co robi a ako to predchadzat..,ja to vidim tiez na nasom malom...nejde o to, ze dostane vzdy vsetko co chce, ale o to, snazit sa mu podat veci jemu veku primerane..my sme sa od malicka snazili ho viest k tomu, ze kvietky hladkame, zvieratka tiez, stanovili sme na vsetko rezim- kedy sa spi, kedy sa je...ked sa ide vonku, snazime sa co najviac nevystavovat sa casovemu tlaku- teda ist niekam v konretnu hodinu na konkretny cas...ale ked treba ist do obchodu, tak si dam aj pol hodiny na to, kym sa z domu dostaneme, teda v klude sa vychystat, od malicka mal v rucke trebars hracku, vzdy sme povedali, ked niekam nechcel ist, ze moze si so sebou zobrat oblubene auticko napriklad...Nerobime to tak, ze nesmies vziat nic - ale tieto velke auta nie, tieto male ano..ide sa kupat a chce sa kupat s tou a tou hrackou - tak opat ,s tymito nie, ale tu su take s ktorymi mozes...chces sa spiechat vodou vonku - ked mame gumaciky a prsiplastik, tak mozes, inokedy nie..nezakazovat vsetko, snazit sa najst sposob, aby dieta bolo spokojne...
Vsimla som si tiez, ze teraz sa hneva uz viac,je to aj vekom, hlada co moze, ale je to aj tym, ze je uz vacsi a aj my ako rodicia mame pocit, ze uz nemusim pri nom stale byt, uz sa pristihneme, ze sa s manzelom rozpravame a maly pobehuje okolo a v podstate potrebuje pozornost a vtedy robi zle...
Ked mal 17-18 mesiacov tak z mojho poslusneho dietata sa jedneho dna stal maly agresor co zacal hryzt a bit niektore deti, hlavne sesternicu v jeho veku..bola som z toho nestastna..doma take nic nevidel, nemal kde..televizor nepozeral, my sme mu nikdy necapli...a mama na mna zazerala, ze kde to videl, co ho to chytilo, aky to bude agresor a ako bude mlatit neskor deti v skolke a nebude mat kamaratov...ja som si o tom citala a patrala po pricine - a vlastne - pre neho to bolo obdobie velkych spuntov a zmien..v 16 mesiacoch zacal chodit, v 17 krasne rozpravat, oducili sme za 1 tyzden od plienky, o mesiac zacal spavat sam vo vlastnej izbicke...zo 16 mesacneho sediaceho mlciaceho babatka sa za 2 mesiace stal chodiaci, hovoriaci, odplienkovany samostatny cloviecik, co sa proste s tym vyrovnaval po svojom..myslim, ze sam nechapal tie zmeny co sa udiali...a nikdy by som to ale nebola riesila bitkou, ani vratenim nech vidi ake to je ked niekoho udrie...snazila som sa ho proste drzat trosku dalej od deti, chodili sme sa normalne hravat na ihrisko, so sesternicou, ale stale som bola pri nom, ked hrozilo, ze moze ublizit, tak som hned zasiahla a odtahovala ho..vysvetlila, ze nie...ale urcite by nebolo na mieste ho preto trestat..on za to naozaj nemohol a nebol agresivny umyselne..ako prislo tak odislo..o 2-3 mesiace to prestalo..a teraz miluje deti, hrava sa, pozicia...proste deti sa vyrovnavaju so zmenami tazko ( ako tu spominany surodenec, ucenie cikat do nocnicka atd)..ja som za hranice, za pravidla, my sme ich od zaciatku pouzivali, hlavne spravny rezim, ale skor sa snazim predchadzat maximalne tomu co ho moze vyburcovat...a ked sa uz naozaj stane, ze sa hneva, krici alebo nieco, tak je to uz skor typom - ked budes takyto, nebude to a ono...ale hlavne sa snazime motivovat - ked budes zas tak pekne papat ako vcera, pojdeme tam a tam..sli by sme tam tak ci tak, ale on to nevie... 😉

anjelicek26
7. jún 2012

@gubinka - zasa sa tu nelutuj len kvoli tomu, ze si dovolime s tvojim nazorom nesuhlasit 😉

m.i.r.i
7. jún 2012

a este k tomu zahraniciu - tiez som bola au -pair...vo viacerych rodinach..a zila som aj v zahranici..a deti aj rodicia su vsade taki aj taki..nemam rada extrem ani ten, ze na SK je vsetko super, lebo to zahranice nam nosi len benevolentu vychovu a zas ani to, ze na zapade je vsetko uzasne a u nas nie..ale rodicia su rozni...na zapade maju casto opatrovatelky preto, lebo tam nie je taky socialny sysem ako u nas, ktory umozni matkam byt doma 3 roky...tak aj v tej uz tolko omielanej Amerike, ked ma ist matka do prace po 6 tyzdnoch a nema muza, ktory ju zabezpeci tak aby bola bez prijmu full time mom, tak inu moznost zial nema...ale samozrejme aj tam su take, ktore sa o deti nestaraju a buduju si karieru alebo zas socialne pripady ktore vychova ulica
takze pausalizovat sa tiez neda....au pairky su v roznych rodinach aj v anglicku..tam deti nemozu byt same doma, ani vacsie, tak rodicia casto nemaju na vyber..a ak su to rodicia, co sa nestaraju, tak je to smutne..ale vsetko ma za aj proti...ja som mala napriklad s americko-nemeckou vychovou velmi dobre skusenosti..a vela z toho cerpam aj ja teraz pri svojom synovi..aj ked pred 10 rokmi som si vtedy tiez myslela, ze nasa slovenska vychova s vychovnymi po zadku je najlepsia...