Chceli by ste štvrté dieťa?
Ahojte maminy ,chcela by som vediet vas nazor na velku rodinu🙂
S manzelom mame tri deti a velmi tuzim po 4 dietatku..este nemamvysoky vek sice som 4 rok doma na rodicovskom ale srdce pisti atak neskutocne tuzi po 4mimi.Dali by dte sa na to aj vy?mali ste taku neskutocnu tuzbu?
@marcelatje ved toto.inak by sa tam nedostala vzdy sa super ucila gympel same jednotky.
@novana samaaa chyba 🙈 idem radsej dlazku pozmyvat
Ja sa radím do skupiny pomerne majetných , mohla by som dať deťom veľmi veľa ale jednoducho nedám . Inak sa míňajú peniaze 17,5 ročnému synovi ktoré si odmakal za pultom v Kauflande alebo ako praktikant v tábore a inak ktoré mu položím na dlaň . Tie len tak frčia z nej . Som ochotná a cítim povinnosť im financovať vzdelanie , ale nie 2 , 3 alebo 4 vysokú školu a ani postgraduál . Som ochotná im prispieť štartovným do života, ale nie ich podporovať v čase keď by už mali stát na vlastných nohách . Ja osobne za svoj najväčší úspech budem považovať keď sa mi deti čo najskôr osamostatnia nebudú mi trčať doma ešte v 30 tke.
My máme štyri deti. Tri dievčatá a najstarší syn. Keď malá tretia osem mesiacov, otehotnela som zase. Poviem popravde bola som nešťastná. Celé tehotenstvo bolo ukážkové,aj pôrod a keď som ju prvýkrát videla,neviem opísať slovami tú radosť. Manžel pracuje,ja sa starám o rodinu. Je to ťažké ale aj krásne. Veľa nám pomáhajú moji rodičia. Či už postrážiť,ale aj finančne. Oblečenie nosia dievčatá po sebe, veľa dostávame od kamarátok, známych. Nakupujem tu na MK. Chodíme na výlety,deťom nechýba nič. Sme zdraví a to je základ.
Teraz mi zblbol mobil
@maminkajanka84 ja by som sa dala...ak teda dokážem finančne zabezpečit,aby im nič nechýbalo,jednoznačne,,kde sa najedia tri,naje sa aj štvrté a ak srdiečko tuži,tak prečo nie,,ved vychovávat budeš ty s manželom 🙂..spln si sen
Jasne, parny počet súrodencov je vždy lepší 😊. My mame čerstvo 3, plán bol aj 4 aj keď teraz som taká vystavena, že neviem či túžba na 4.te príde 😊. V okoli mame mnohých kamosov so 4detmi a je to super. Samozrejme veľa x ťažké vo všetkom, ale inak super.
Este sa vyjadrim k dedeniu.nie som toho zastancom.botasky kazdy musi mat svoje nehrozi: a este sa daju nosit dam ti ich do skolky ze dalsiemu.teplaky tak isto tricka tiez.nosili minuly rok v skolke tak sup bude to super na dvor tomu istemu.tam to raz dva donicia.hracky jaj tak tu robim chybu tiez som nazoru kazdy vsetko svoje a potom to tak dopadne ked maju jednu vec bitka hadky nemaju zas rovnake nic vsetcia.
@iway krasne, zelam ti uz len krasny zivot a aj to piate 🙂
Nás je súrodencov 6, nemala som vždy všetko, ale mala som to najdôležitejšie a to o koho sa oprieť a to pretrváva doteraz. Napriek tomu, že mama sa starala o nás a robil len oco nás dokázali podporiť, dvaja máme aj vyštudovanú výšku, ostatní nemali o ňu záujem.... My máme zatiaľ troch drobčekov, ale tiež by som chcela štyri, len zatiaľ sú čerstvé spomienky na pôrod, takže možno za pár rokov ak nám bude dopriate sa posnažíme o maznáčika 🙂
Hmm, necitam celu znovaotvorenu diskusiu, len par nazorov.. Takze ked svojim detom nemienim robit mamahotel pocas studia som egoista? Aha..
Vacsinu ludi co poznam ze vystudovali, studovali popri praci za vlastne peniaze a nemam pocit, ze by mali egoistickych rodicov.. Len rodicov co vychovali samostatne deti..
Ja som zo 4surodencov a nikto z nas netrpel tym, ze mama nam nema co dat ako na podnose.. Zivot nie je totiz pericko a mozes si teraz rozpravat ako sa zakryvate perinou na ktoru mas, ale nikdy nevies co bude ked deti budu velke.. (neubudlo zomna ze som isla robit 2t po maturite, neubudlo zomna ani ze vacsinu nasho byvania tvori hypoteka a nase zarobene peniaze)
Zo svojich deti planujem vychovat ludi, ktori sa budu vediet o seba postarat a nebudu sa spoliehat na druhych.. Nie, ani moje deti nemaju fondy na vs, dokonca ked budu chciet byt remeselnici "iba" s maturitou tak ich podporim.. Ale nie ze ich budem dotovat po mature.. Ale nie som egoista, len sa mi nepaci ako sa mnoho ludi spolieha na rodicovske peniaze (co je samozrejme kazdeho vec a nikomu to nevycitam, ale svoje deti tak vychovat nechcem)
Pekné, že keď s manželom túžime po 4.dieťati a finančne je mi lepšie na RD než v práci, tak som prirovnaná k asociálom 😉 Ale nevadí, každý podľa seba 😉 Vďaka Bohu, sme zdraví, deti sú zdravé a šikovné, dcéra čo má na to vek si aj vybrala krúžky v súkromnej zuš, dom máme vlastný a bez úveru. A aj tak nemienim deťom platiť "štartovné", aj keby som na to mala. Robila som v inštitúcii, kde deti dostali všetko komplet aj s dovozom, oblečením, pomôckami a nové! Po nových perách a zošitoch chodili a nové stoličky hádzali o novú omietku v triedach. Moja skúsenosť, nie teória. Nás mamina porodila štyroch a život je taký, že ostala sama- len ja som už nažive zo súrodencov. Jednoznačne chcem svojim deťom dopriať súrodencov, lebo väčší a vzácnejší dar jednoducho na tejto zemi nie je.
@booklover podľa mňa mas zvláštny prístup,veď rodičak nebudeš brať večne,len budes mať viac deti- tým pádom vyššie náklady. Takže do práce bude treba ísť tak či tak.A so 4 deťmi,no chcem vidiet toho zamestnávateľa,ktorý ta uprednostní pred nejakou inou ženou bez záväzkov,príp.so "štandardným" počtom deti🙂 Nechap ma zle,ja verím,že veľká rodina je super a nehovorím,že deti majú dostať všetko na zlatom podnose,to vôbec nie.Ale pre mňa,keď ma niekto deti,má im dať kvalitný základ- vzdelanie,aby sa mohli postaviť na vlastné nohy aj vďaka svojim schopnostiam,kt.ale rodičia neubili,ale podporili. A keď dieťa povie,že chce ísť na medicínu,architektúru..,odbory,čo nejdú študovať externe,aby malo šancu tam ísť,a nie je to o rozmaznanosti. Moja mama vždy hovorila,že aj keby mala chlipat slanú vodu,vzdelanie nám dá,a nie,nie sme rozmaznani a vážime si ten štart do života.
@ave17 aha cize viac deti by si mali dovolit len bohati ludia aby vsetci na planete mali vysoke skoly s dolezitym zameranim.. To by potom boli na zemi sami architekti a ich nakrealene domy by nemal kto postavit, vies? Nie kazdy na svete potrebuje vysoku skolu a ked velmi tuzi, nech si na nu zarobi..
Ja by som napr.nevedela spavat z myslienky, ze moja mama musi chlipat slanu vodu aby som sa ja mohla hrdit titulom..
Baby treba napisat nabuduce ak boh da.lebo ten ked neda mozte tu vypisovat co chcete a realita bude uplne ina ako zabezpecenia vs svojmu potomkovy stale sa na to zabuda.a ktory rodicia su tak za vodou ze uz by nemuseli v zivote robit.ci je tu zena poslanca co si nakradol a schoval do raja bez dani.takze zas a opet pisem najprv dakujte za zdravie svoje a muzove a samozrejme deti.potom pride vsetko co si clovek zela a chce.strasne sa na toto tu zabuda.hodnotovy rebricek uplbe mimo.ale ako vravim ten sa vzdy otoci az ked clovek pride o zdravie.
Jasné, že pôjdem do práce, ak dožijem 😉 Ani so vzdelaním detí nemám problém a rada im pomôžem, ale nie za cenu, že dieťa nebude mať súrodencov. Mám proste inde priority, ale veď každý po svojom. Ja som vlastne nemala problém sa zamestnať, lebo v školstve chce málokto robiť. Len som zarábala o 50€ viac než upratovačka, pričom tá nemala toľko stresu a nerobila doma po nociach "nadčasy" ako ja. Takže s manželíkom túžime mať deti, dovoľuje nám to zdravie, vek aj financie, nemáme problém ani s bývaním a myslím, že mi k tomu môže každý, kto mi neprispieva na výživu detí len a len blahoželať. 😉
@novana je mnoho ludi, co na vzdelanie bunky nema a studuje, lebo moze 😉 potom mame tolko odbornikov ako mame.. Vysoka skola sa casto krat precenuje a aj tu na diskusiach vidno ako sa ludia s nizsim vzdelnim znevazuju, hoci vzdy samozerejme to nikto tak nemysli...
@ave17 tu moznost ma kazdy, kto ma predispozicie, ale za vlastne peniaze.. Neviem co je na tom nepochopitelne 😉
Pokiaľ sa na to cítiš a zvládnete to aj s manželom po všetkých stránkach, tak je to krásne mať veľku rodinu. Určite som za.
ALE! Jednu takú poznám, čo strašne chcela 4. dieťa. Teraz pravidelne pridáva zúfale príspevky, ako to nezvláda. Fakt nie je týždeň, aby nepísala, aká je vyčerpaná, aká je zlá matka, atd. Treba si to dobre zvážiť.
@jana_eyre sorry ale mas uplne scestne nazory...vysoku skolu nikto neprecenuje. Ale vyskusaj si vystudovat medicinu a potom hovor o zarabani si na studium. Alebo si vyskusaj sa ucit na taku justicnu skusku kde budes 4 mesiace zavreta v izbe v strese 12-14 hodin denne. Ked si si tym peklom nepresla tak neprekrucaj fakty. Ano socialnu pracu vystuduje aj baba co cez den brigaduje v kauflande ale skutocne narocne skoly asi tazko.
@booklover Je krasne mat velku rodinu ale vsetko ma svoju pre a proti. Uprimne, zenu so 4 detmi nezamestna nikto. Nikto. Ale je dobre ze su aj mnohopocetne rodiny lebo napr. ja mam len jedno dieta a druhe uz nam nebolo dopriate. Ale 4 deti je uz fakt velmi velmi vela. 3 roky na rodicovskej uvehnu ako voda a budes bez prijmu lebo ta nikto nezamestna. Napr. len taka letna dovolenka pre 6 clennu rodinu vyjde kolko? Nepredpokladam ze by ste si mohli dovolit kazdy rok letecku dovolenku so 6 detmi.
@natalienka12 Ty si akože normálna? Dobre som sa zasmiala, že ženu so 4 deťmi nikto nezamestná. Moja sestra má 4 deti a predstav si, pracuje už od jedného roka toho najmladšieho a jej zamestnávateľ na nu nedá dopustiť. A určite nie je jediná.

@emilia25 mna taketo situacie hrozne vytacaju. Ludia nadavaju ako to na Slovensku funguje resp.nefunguje a pritom si za mnohe veci mozu sami aj takymto spravanim. Nech si skusi niekto vypytat nieco odo mna 😈😂😂😂😂😂😂