Chceli by ste štvrté dieťa?
Ahojte maminy ,chcela by som vediet vas nazor na velku rodinu🙂
S manzelom mame tri deti a velmi tuzim po 4 dietatku..este nemamvysoky vek sice som 4 rok doma na rodicovskom ale srdce pisti atak neskutocne tuzi po 4mimi.Dali by dte sa na to aj vy?mali ste taku neskutocnu tuzbu?
@natalienka12 rok 2009 ..🙂 , rozviedla som sa s prvým manželom , založila firmu ..čo ešte viac chceš o mne vedieť ? mala som dve deti . Dnes je rok 2017, to znamená 8 rokov.
@maminuska Nic. Dakujem. 😂
@natalienka12 teraz som sa este zacitala do komentarov, tak sa ozyvam - takze podla teba neexistuje tiaden stred, bud su mnohopocetne rodiny, co maju vela penazi a deti si "dovolit mozu" k comu gratulujes, alebo potom existuju uz len socky s vela detmi.. Aha, zase som mudrejsia vdaka mk, stredna vrstva vlastne neexistuje pri mnohodetnych rodinach..
Uz mi tu len chyba aby mi niekto tie moje deti polutoval..
@jana_eyre Nie. Nic take som nenapisala.
My máme štyri deti, Rada by som niečo k tým financiam. Zrovna včera sa nam prvý krát stalo, že nam naš najstarší 7 ročný urobil výstup, pretože chcel kupiť niečo, čo sme mu my kupiť nechceli. Zrejme k tomu prispel fakt, že tu boli v poslednej dobe kamarati, ktorí už maju telefon, on nema, tak sa citil zle. Pekne sme si ho posadili a vyvetlovali. Prečo kamarati telefon maju a on nie (potrebuju ho, kedže obaja maju problematické vzťahy medzi rodičmi a aby bolo možno kontrolovať či su deti v poriadku prípadne aby ho jeden z rodičov mohol počuť atd) Že ho ešte nepotrebuje, ako sa mame dobre. Ako jeho kamarat, ktorý ma telefon tuži po bračekovi alebo sestričke a nema ho. Ukazala som mu zopar fotiek deti z afriky, synovi sa oči zaleskli, hodil sa na mna a silno objimal. S detmi sa treba rozprávať, hovoriť o hodnotach, o svete, aby nežili v nejakej bubline, kde neexistuje chudoba. Netreba deti podporovať v krivdach, v závisti...
Moja odpoveď NIE. Zle mi byvalo do 6. mesiaca. Maly bol oplakane dieťa, kvôli refluxu som ho kojila postojačky. Neskoro zacal chodiť, rozprávať. Už pôjde do 3. triedy, je zdravy, šikovný, múdry, ale rozmaznany. Ak by sa narodil prvý, je jedináčik.
@vejula u nás majú deti mobil od prvej triedy, boli sme na koberci kvôli tomu v škole. Aj tak ho nosil. V škole im zrušili krúžok a syna poslali domov na autobus, ak by mobil nemal, ani by sme o tom nevedeli, pri autobuse mi ho pockala suseda. Je iné ak si doma na MD ako ked si v praci.
@natalienka12 "Gratulujem. Takych ludi slovensko potrebuje. Nie mnohopocetnych pocernych co ziju z davok. Takze u mna mas palec hore." Tymito vetami plus s ostatnymi tvojimi nazormi mi to tak nejako z toho vyslo.. Ale priznavam, nenapisala si to..
@maminuska Mne sa mnohopocetne rodiny pacia a mamicky obdivujem,ale zili sme 15 rokov v Swiss a poznali rodinu vinarov so 4 detmi mali 5 hektarov vinice a 15 hektarov ornej pody a velmi slusne zarobky ale niekolko krat do roka letecke dovolenky si veru nemohli dovolit.Chodila som varit jednemu manzelskemu paru obaja boli vysok.profesory ona profesorka francuzstiny on profesor matematiky mali jedneho dospelého syna ktory studoval opat krasne prijmy ,ale taktiez nie letecke dovolenky niekolkrat do roka.Dajme tomu 1 krat letecky Kuba a jeden krat tyzdnova dovolenka v Alpach a nejake fakultativne vylety.Myslim ze je len velmi malo ludi ale nie len na Slovensku ale vseobecne vo svete ktori si mozu dovolit neobmezene cestovat a navyse s velkym poctom deti.Hovori sa im hornych desat tisíc v celosvetovom meritku nemaju viac ako 10 percent mozno ani tolko nie,ostatni su klasika dobra stredna vrstva to je takých 20-30 percent celosvetovej populacie a zvysok tvori chudoba...Nechcem chytat za slovicka len konstatujem ..
@atrami nehovorim, že žiadne dieťa nema mať mobil, hovorim, že naš syn ho ešte nepotrebuje. Manžel ho vozí autom do školy aj zo školy. Nemôžu! nam dieťa len tak verimBoha pustiť zo školy na autobus, ked sme na začiatku roka vypisovali papier, že pre dieťa chodiť budeme každý den o tej a tej hodine. ak je v škole zmena, su povinný nam to oznamiť vopred, ak zmena nastane v momentálnej situacii, su povinný zabezpečiť dieťa kým pren neprídeme. Ak by pustili dieťa zo školy same v dobre v ktorej má byť ešte v školskej družine, mali by velký pruser a to predpokladam si len tak dovoliť nemôžu. Ked bude naš syn mobil ptrebovať kupime mu ho. Nema ho preto, lebo ho nepotrebuje a nemusí mať všetko čo ma jeho kamarat. Aj keby sme na to peniaze mali.
@ostorha precitaj si odkaz ktory som dala. V inej diskusii lamentuje ze jej exmanzel nekupi ani darcek detom k narodeninam. Tak asi tazko chodi x krat na letecke dovolenky. Ved tu je kazdy milionar. 😂
a číslo na mna aj mnažela ma moj syn v žiackej knižke, takže v nejakej nečakanej situacii (ak by sa nedajbože niečo nečakané stalo) na učitelka či vychovávatelka v momente zavola. (raz mi už tak volala vychovavatelka, ked bolo treba)
@vejula Ty o com tocis? Koho zaujima tvoja logistika. A vysvetlovat decku ze mobil maju len deti z problemovych rodin to co uz je za diagnozu?
@natalienka12 za 8rokov asi zmenila financne zazemnie, co dost jasne vyplyva z jej komentarov, tak nechapem preco pises znova to iste..
@natalienka12, veď je tá diskusia stará. Jej pomery sa zrejme zmenili. 🙂
@natalienka12 zaklad je čítanie textu s porozumením. Potom môžme o tom pokecať
Jasnacka vydala sa za arabskeho sejka. Sila internetu je v tom ze kazdy sa hra na niekoho kto nie je. Preto ja nikomu z internetu neverim.
@natalienka12, 😀
@maminkajanka84 nie. Mám len jedno a stačí mi. Chcela som dve, no mali sme taký problém s krvou, nuž zostalo len pri jednom a som spokojná. Túžba mať deti a koľko, je u každého individuálna a záleží od pomerov, okolností a situácie z akej vychádzate vy, takže táto otázka tu nie je veľmi na mieste.
@natalienka12 Ja mam dlhorocneho kamarata plastického chirurga robi v Kosiciach ale je sikovny tak ma uspech aj v Cechach operuje aj na Prazskych klinikách ale teda ani on nemoze cestovat niekolko krat do roka na letecke dovolenky.Ide raz do roka na 3 tyzdne do Indie a v zime klasika Tatry alebo Alpy nic viac a to ma len jedno dieta.Manzelka tiez doktorka...
Ja určite nie. Mám jedno a to bohate stačí. Možno o pár rokov druhé.
Idem sa pridat komentarom. Ked som mala tri deti, neustale som mala pocit, ze mi nieco chyba, ze nie sme kompletni. Ludia sa smiali, provokovali a vycitali mi nerozumnost, nehovoriac o svokre, ta ma skosila pod ciernu zem. Nic to na mojom pocite nemenilo. Ked som otehotnela, boli sme neskutocne stastni, najkrajsie tehotenstvo, najkrajsi porod. Napriek tomu, ze sa nam narodila dcera s viacerymi srdcovymi vadami a cely jej zivot bojujeme o jej zivot naucila nas tolkym veciam, ze sa to neda ani spocitat. Naucili sme sa stat pri sebe aj v zlom, deti sa naucili, ze najdolezitejsie je byt zdravy a peniaze bolo v nasom pripade to posledne... Ano aj mna sa deti opytaju, preco nejdeme na dovolenku niekde na Floridu, ako kamosi ( zijeme v zahranici ) ale vedia sa potesit aj na SK a to neskutocne. Tohto roku sme boli vo Velkom Mederi 7 dni a doteraz je to pre nich najkrajsia dovolenka. Vela veci proste neriesime. Bicykle mavame aj zo skladok, aj od znamych obcas aj nove. Oblecenie si dedia a vsetkemu novemu sa potesia. Na tuto temu by sa dali pisat cele romany, za mna vsak na zaver, vsetko sa da, ked clovek chce.
@novana To mi je jasne ... viem ze uspesnejsi podnikatelia ich hravo strcia do vrecka o politikoch nehovoriac...Ale to bolo tak na porovnanie ze ani dobre platena stredna vrstva nejako velmi nevyskakuje.Vsak niekolko drahych dovoleniek do roka to je iba jedna polozka co treba zaplatit kde je byvanie,hypoteky,poistenia,skoly,kruzky,benzin,kto ma rad kvalitnejsie oblecenie,jedlo v bio kvalite kolko stoji ojojoj...
Neútočíme, debatujeme. Príklad s pomocou súrodencov na stavbe bol na odľahčenie, čomu zjavne aj poslúžil. Ide o tisícky situácií, kedy nie je nad to mať súrodenca-čo dobre vedia tí, ktorí o súrodencov prišli.

@maminuska No mne sa az tak velmi nezda ze by si mala velke auta a chodila na dovolenku x krat za rok.
https://www.modrykonik.sk/forum/som-na-deti-sama/ako-vysvetlit-detom-preco-im-otec-nekupuje-darceky/