icon

Chceli by ste štvrté dieťa?

maminkajanka84
11. mar 2017

Ahojte maminy ,chcela by som vediet vas nazor na velku rodinu🙂
S manzelom mame tri deti a velmi tuzim po 4 dietatku..este nemamvysoky vek sice som 4 rok doma na rodicovskom ale srdce pisti atak neskutocne tuzi po 4mimi.Dali by dte sa na to aj vy?mali ste taku neskutocnu tuzbu?

emilia25
7. aug 2017

Na markize je pribeh ako sa zabezpecuje rodina s 1 dietatom.rodicia nemaju cas a matku supluje operka.

maminuska
7. aug 2017

@ostorha nie neobmedzene cestovať, ale 3-4 dovolenky letecky do roka so 4 deťmi si jednoducho dovoliť môžem . Ale táto debata nie je o mne a čo si ja môžem a nemôžem dovoliť.
Chcela som len poukázať že nie sú len mnohopočetné rodiny ktoré ledva žijú , nemajú elektriku , deti chodia otrhané ale aj mnohopočetné rodiny čo žijú slušným životom a deti nijak netrpia.

ostorha
7. aug 2017

@maminuska Jasne chapem.... a obdivujem velke rodiny.. Moja babka porodila 12 deti ved len uz to kazde dieta vynosit,porodit odkojit to chce vela sil..

maminuska
7. aug 2017

@ostorha to ja nedokážem potvrdiť. Pre mňa bolo najťažšie prvé , pretože mi výrazne zasiahlo do života. S každým ďalším dieťaťom mi to pripadalo ľahšie a ľahšie.
Teraz čakám piate , ktoré plánované nebolo a značne ma zaskočilo , nemám naň už práve najideálnejší vek 🙂 A obavy mám, pretože v mojej 60 tke moje dieťa bude mať 18 rokov , financie problém nie sú ale skôr ten vek ,

janickacrazy
7. aug 2017

@ostorha Moja prababka mala len jedného syna a všetci ju ohovárali, že má len jedno dieťa, bola vtedy za exota. No čo už, časy sa menia.

maminuska
7. aug 2017

https://spis.korzar.sme.sk/c/7035119/kollarovci...

úspešná súrodenecká skupina Kollárovci .

atrami
7. aug 2017

@vejula hovor mi o tom, jasne, ze mal byť v druzine. Najmladsieho rovnako druzinarka pustila sameho na autobus, nasla som ho sediet doma na dvore. Len mi synovia volali, ze maly v skole nie je, druzinarka nevedela ze jej chyba dieta. Ten bordel, co tam nastal ani nehovorim, myslim, ze tam ani nerobi už.

cecilia68
7. aug 2017

@maminuska Píšeš, že financie problém nie sú....ale môžu byť, možno o mesiac, možno nikdy. Ale kde máš istotu, že neostaneš sama s piatimi deťmi a potom čo?

maminuska
7. aug 2017

@cecilia68 o tomto sme už viedli mi dve debatu kedysi v minulosti . Neskončila dobre. Istotu nemám v manželovi , ale vo financiách áno .

maminuska
7. aug 2017

@maminuska opravujem my s tvrdým y.

emilia25
7. aug 2017

@cecilia68 clovek ma istotu len v jednom ze zomre tu sme si vsetky bytosti rovne je to jedina najvecsia spravedlnost ani prachy ti nepomozu vid poslanec.takze ked clovek rozmysla typu co ak na mna padne lietadlo nech si deti nerobi ved hadam nechce aby bolo polosirota ci uplna sirota.

celasapremenim
10. aug 2017

@maminuska prajem super tehotenstvo, pôrod a veselý život vo veľkej rodine 😉

mircalla
10. aug 2017

@maminuska tvoje prispevky sa mi vzdy pacili. a s tym vekom, u mna je to podobne, tak si drzme palce

booklover
30. aug 2017

"Čo k tomu odporúčate, čo určite deťom pomáha a nemalo by im chýbať? Napríklad dovolenka pri mori?
Aby sa rodičia deťom venovali a nezabudli na jedno: že žiadne tituly na svete, ani štyri autá v garáži nevyvážia to, keď sa s dieťaťom porozprávajú. Emočne nasýtené dieťa nemusí ísť ani každý rok k moru. Na komunikáciu si treba nájsť čas, aby sa rodičia neskôr nespamätali a nepovedali si, božemôj, nemusel som mať tak upratané, nemusel som toľko cestovať na služobné cesty. Pretože toto sa dohnať nedá."
https://zdravie.pravda.sk/zdrava-rodina/clanok/...

lenka_21
30. aug 2017

@maminkajanka84 ak by som bola zdravotne Ok tak by som to cisla 4 urcite isla. Tiez mam tu tuzbu a neviem sa s tym este zmierit, ze to asi nebude mozne. My to mame vesele, lebo moje prve dieta je "nevlastne", druhe biologicke a tretie mame adoptovane 😀 😉 Ked to ludom vysvetlujeme tak sa na nas pozeraju na nas ako na mimozemstanov...😀 Vsetci byvaju u nas, medzi biologickym a adoptovanym mame rozdiel iba 5 mesiacov... Muz si casto robi srandu, ze ma 3 deti s troma zenami 😀
Ja som onkologicky pacient, prisla som o oblicku. Vzhladom na pocet deti doma a vek mi uz lekari odporucaju radsej neriskovat...

Urcite by som sa zamyslela nad financnym aspektom...proste svet je taky aky je a to dieta niekedy tazko vnima velke rozdiely...😢

lenka_21
30. aug 2017

@maminuska u nas podobne...c.4 by nas nepolozilo...a aj keby som zostala s nimi sama tiez to zvladnem (teda financne) ...ale rozumiem, ze nie kazda zena ma take zazemie a urcite treba rozmyslat aj nad tym... Ak by som mala problem deti sama uzivit, tiez rozmyslalm poriadne nad poctom...a mozno by som mala jedno max dve.

Moj muz sa kvoli veku na c.4 neciti, plus ja mam zdravotne problemy a preto netlacim. Na druhej strane sa napriek svojej narocnej praci detom venuje maximalne, po nociach vstava, ked su chore tak sa stara, starostlivost sme si vzdy delili....Teraz ich vlaci tyzden po Tatrach, aby som si ja oddychla...takze to jeho vycerpanie chapem a respektujem... 😉

maminkajanka84
autor
30. aug 2017

@lenka_21 dakujem za uprimnost a krasny sprispevok, moc ta obdivujem v tom ake maš detičky, a velmi ti drzim palce aby si bola zdravotne ok!!!lebo to je najviac!
Ja som myslela, že som tiež uz za tym a prešlo ma to ,že mame tri zdrave deti,ale este nie je všetkym dnom koniec, uvidíme čo nas čaká a možno bude aj 4- té!😉😍😘❤

lenka_21
30. aug 2017

@maminkajanka84 dakujem...ano aj ja uz prajem iba zdravie, zvysok sa da zvladnut.

Urcite by som pocuvala aj manzelov nazor. Ten by bol pre mna podstatny. Neviem necitala som celu diskusiu a tak neviem ako to vidi on... Tuzba moze byt, ale treba aj trosku porozmyslat. Tiez tuzim po kadecom 😉
My sme to s manzelom dost rozoberali a aj ked sa mi niektore veci nepozdavali, ale respektujem to a nejdem do toho za kazdu cenu. Muzi (cest vynimkam) nemaju az taku silnu tuzbu po detoch a chcu mat partnerku aj pre seba. Takze ja ti len doporucujem zamerat sa na neho a dat aj na jeho nazor... No a ak sa zhodnete, aj tie financie su Ok nemas nad cim vahat a sup do toho... 👍

booklover
31. aug 2017

@lenka_21
@maminkajanka84 u nás práve manželík túžil po štvrtom viac 😉 A nebola som proti. Veľa zdravia prajem a rodinnej spokojnosti!

lenka_21
31. aug 2017

@booklover to je supeeeer...ved ako pisem su aj vynimky 🙂

Moj muz by bol za c.4 keby mal nizsi vek. My sme veeelmi dlho cakali na zazrak c.2, potom rychlo dobehol zazrak c.3 a teraz uz na sebe pocituje nedostatok energie...hlavne ked po nociach dobre nespime. Sice su to len detske choroby, ale poslednych 5 rokov ani dobre nepamatam kedy sme prespali celu noc... Dokonca sme chvilku rozmyslali, ze zazrak c.4 si adoptujeme (kedze mne uz dalsie dietatko nedoporucuju), ale to by bol beh na dlhsi cas a v 50tke sa nam to uz zda trosku vela...

V kazdom pripade sa pri vacsom pocte deti treba urcite zamysliet aj nad inymi vecami...stat sa moze vsetko a je to obrovska zodpovednost. Pisem, len za seba, ale ja som sa napr.vzdy pozerala aj na to ci by som deti uzivila keby som manzela nemala a pod...

yennn
31. aug 2017

@lenka_21 asi mimo temu, ale ked spominas adopciu a vyssi vek - nie je tam hranica? Mam pocit ze od urciteho veku uz to nepovazuju za "primerany vekovy rozdiel"

lenka_21
31. aug 2017

@yennn to neviem ci je tam hranica. V case ked sme to riesili som mala 39 a manzel plus 5 rokov. Kedze uz jedno adoptovane mame, asi by sme az taky problem nemali, ale treba vsetko postupit znova a to by bol nejaky cas plus cakacka na dietatko. Pri prvom to cele trvalo 4 roky a tak ked si to manzel zratal ten "primerany vek" mu nevysiel 😉

stvura
Odpoveď bola odstránená
maminkajanka84
autor
1. sep 2017

@lenka_21 dakujem za tvoj nazor a suhlasim s tebou, nemozem byt v tomto "sebecka" a jasne ,ze sme to s manzelom dopodrobna rozobrali,dakujem a vazim si tvoj nazor😉

xevulax
1. sep 2017

Ja mam 3 deti, ak by sme este mohli mat realne by som rozmyslala nad 4. (My uz deti mat nemozme bohuzial). Pokial ma clovek hlavne prostriedky aby ufinancoval trolko eti, preco nie? Ja by som osobne privitala dalsich 2 surodencov (mam jedneho) 🙂 na md som bola s detmi dokopy 4 roky- tak ziadne vysedavanie doma na zadku sa nekonalo (ak by si niekto myslel ze som trcala 9 rokov doma 😂). Som rada ze mame aspon 3 deturence, je to super 🙂

iway
6. okt 2017

@cecilia68 ked ta zaujíma tento detail, rozpíšem...bola som chorá a užívala som lieky , z ktorých som tvrdo spala. Potom mi ich znížili, lebo som nebola schopná vstávať k malému, ex manžel to hnusne zneužil, namiesto toho mal pomôcť s malým nech sa dám dokopy, ale to je zbytočné o tom ...je to minulosť a veľmi bolestivá pre nás všetkých zúčastnených

iway
6. okt 2017

@novana ty o čom píšeš, najprv sa opýtaj , potom zváž či je to vhodné a až potom používaj sarkazmus, alebo sa radčej zdrž .

novana
6. okt 2017

@iway, nespomínam si, že by som zrovna Teba žiadala o radu.

iway
6. okt 2017

@novana ty si mimo, nemá to zmysel, pre budúcnosť nerýp keď nepoznáš okolnosti

novana
6. okt 2017

@iway, máš pravdu, nemá to zmysel, pretože netuším, o čom točíš, takže týmto našu konverzáciu považujem za uzavretú.