Chodili by ste s dieťaťom do zafajčenej domácnosti?
Ahojte. Moji svokrovci fajcia vo vnutri bytu. Mne to ako matke aj cloveku, ktory nefajci prekaza. Tolerujem, ze je to ich domacnost a mozu si robit co chcu. Ale svokra mi neustale vycita, ze k nim nechodime castejsie. Vraj ich nebude vnuk poznat, nebudu mat pekny vztah. Cez leto sme k nim chodili, ale boli sme len vonku za blokom. Jednoducho nebudem s dietatom v priestore, kde vsetko smrdi. Svokra nemala problem fajcit aj pri mne, ked som bola tehotna, nerobi jej problem fajcit aj pri vnukovi, preto do bytu jednoducho uz nevstupujem.
Co si myslite? Som zla, pretoze mi vadi zafajceny priestor a syn sa najma kvoli tomu, nestretava casto s babkou a dedkom?
Velakrat som ich k nam volala, ale nikdy neprisli. Velakrat som im vysvetlila, ze fajcenie pri synovi nebudem akceptovat. Vzdy mi len svokra odvetila, ze som prilis precitlivena, alebo ze aj pri svojich detoch to robila a nic sa nestalo… manzel jej povedal, ze kym nevymaluju a neprestanu fajcit v byte, tak tam chodit nebudeme.
Chodili by ste na hodinu dve do takeho priestoru, len aby bol pokoj, alebo trvali na svojom? Dakujem
@anonym_autor nie nešla by som do takého bytu, keď by mi vyčítala, prečo tam nechodíme, tak by som jej na rovinu povedala, že prečo a že za to, aký vzťah bude mať s vnúčaťom je zodpovedná ona sama. všetko slušne a ohradila by som sa že mi je zdravie dieťaťa prvoradé.
Nie, muz jej to uz vysvetlil a kym s tym nebudu nieco robit, tak by som tam neisla. Nech sa stazuje kolko chce. Mne by to tiez vadilo. Ked chcu vidiet vnuca, nech dojdu k vam, ale to sa im asi nechce.
Mne vadia klasické cigarety, s elektronickými problém nemám. Snúbenec fajčí tiež takže mne to v domácnosti nevadí ale keď budeme čakať dieťa tak som mu povedala že zakazujem mu fajčiť vnútri pri mne a tak isto pri dieťati. Takže ja by som uricte nechodila. Nie nie si prehnane citlivá proste je to škodlivé pre deti a bodka, ak nie sú schopný to akceptovať ich problém “ že nepoznajú babku”. Je to tvoje dieťa nie ich. Ty si zaňho zodpovedná oni svoju už svoje vychovali. Ak nie sú schopný prísť k vam tak nemusia ho vidieť.
Nie nechodila. Nechodila by som tam Aji ja sama, nechcem smrdieť a dýchať dym
Sa čudujem že si sedela tehotná vedla nej keď fajčila. By som sa dvihla a šla preč
Ja osobne nechodím kde sa fajčí ,s deckom nehrozí
@anonym_autor ja sama fajčím, ale veľmi mi to smrdí. Vôbec by som nefajčila v dome, alebo v aute. A už vôbec nie pri deťoch. Úplne normálne by som jej to povedala.
@anonym_autor boze ako by si pisala o mojich rodičoch. Naozaj do bodky este aj ta reakcia ze si precitlivelá. Tiez sme riešili ten problem a mala som nervy co bude ked bude zima. Tiez fajčili dnu ked som bola tehotna a s ročným babom u nich. To som tam bola naposledy. Ano som ta zla a trápi ma to ale moje deti su mi prednejšie. Aj kvoli tomuto konfliktu sa nestretávame a oni nejavia záujem o vnúčatá.
Nikto z rodiny nefajci, takze takyto problem nemame ale keby ano, nesla by som k nim. To nie je o tom, ze som fajnova na smrad ale je to velmi nezdrave vdychovat. A preco by som to dobrovolne mala robit? Ak su im prednejsie cigarety tak ten vztah s vnukom mat jednoducho nebudu.
Nikdy.
@anonym_autor No niee. Za,žiadnu cenu.
V žiadnom prípade, keď sú bezohľadný ich jedy nemá čo dýchať dieťa ani dospelý. To si môžeš rovno pred ich nosom prdnúť, sú ešte na horšej úrovni.
@anonym_autor nechodíme tam aj keď starká je nahnevaná. Vždy ideme smradľaví odtiaľ až tak že musíme ísť ihneď do sprchy a veci do prania.
Dakujem, uz som zacala mat pochybnosti, ze som ja ta neprisposobiva, precitlivela a “nedovolim” mat synovi vztah so svokrovcami.
Tiez si myslim, ze ak by mali zaujem o vnuka, tak by prisli k nam. My byvame v dome, mozu fajcit na dvore. V byte maju balkon, tak nechapem tu lenivost, ze musia zadymovat cely byt. Niekedy aj vari s cigou v ruke, takze u nich ani radsej nejeme. No hnus…
Nie ani na hodinu. Je len na nich či budú chcieť mať vzťah s vnukom alebo nie. Podmienky sú dané.
@anonym_autor nechodilaaaaa
@anonym_autor nie nechodila a to som prilezitostny socialny fajciar....
nešla by som ani keby to boli moji rodičia. raz, jediný raz som s dieťaťom (vtedy asi 2r) nocovala v domácnosti, kde sa fajčilo "iba" v kuchyni a "iba" pri otvorenom okne. smrad bol však všade. usadený v nábytku, v textíliách, dobre že nie aj v plastoch, po celom byte. nocovali sme tam jedinú noc v miestnosti, ktorá je oddelená od kuchyne 3 dverami. prišla som domov a prala celú výbavu, vrátane malej cestovnej tašky. ten smrad zašiel počas jedinej noci aj do našich vecí, bol proste všade. a to, podotýkam, v tom čase som bola príležitostná fajčiarka, ale toto nie... doma nikdy, v žiadnom prípade. ten smrad vadil aj mne...
nešla by som ani keby to boli moji rodičia. raz, jediný raz som s dieťaťom (vtedy asi 2r) nocovala v domácnosti, kde sa fajčilo "iba" v kuchyni a "iba" pri otvorenom okne. smrad bol však všade. usadený v nábytku, v textíliách, dobre že nie aj v plastoch, po celom byte. nocovali sme tam jedinú noc v miestnosti, ktorá je oddelená od kuchyne 3 dverami. prišla som domov a prala celú výbavu, vrátane malej cestovnej tašky. ten smrad zašiel počas jedinej noci aj do našich vecí, bol proste všade. a to, podotýkam, v tom čase som bola príležitostná fajčiarka, ale toto nie... doma nikdy, v žiadnom prípade. ten smrad vadil aj mne...
@amdornik oni tiez fajcia len v kuchyn, ale nemaju v nej dvere, cize sa zapach siri vsade. Nechapem ze im to nevadi, chodit ako popolnik.
@amdornik oni tiez fajcia len v kuchyn, ale nemaju v nej dvere, cize sa zapach siri vsade. Nechapem ze im to nevadi, chodit ako popolnik.
@anonym_autor oni to necítia, oni v tom žijú... to, čo píšem, tá návšteva... tá domácnosť nemala balkón, inak by chodievala pani tam. takto si otvorila okno v kuchyni, síce "vyfukovala" smerom von, ale to sa stále vracalo dovnútra a postupne rozptyľovalo do celého bytu, až ho zasmradilo. ľudia, ktorí v tom žijú, to necítia. aj preto sa môže tvoja rodina cítiť ukrivdená, lebo oni nechápu, o čom ty hovoríš, oni nechápu, že ty ten smrad cítiš a chceš deti od tohto uchrániť. a ani to nepochopia, kým budú fajčiť.
@anonym_autor ja by som tam nevosla ani sama, s deťmi ani náhodou. Aj by som povedala prečo a navrhla, že môžu prísť oni k nám, ak nepridu, tak nech svokra netliacha o tom, že deti k nej nebudú mať vzťah. Môžete sa stretnúť a ísť napr. do ZOO, teraz na trhy. Tvoj muž co na to?
@anonym_autor nechodila by som a si každý deň jednu zapalim. Ale nikdy nie v uzavretom priestore. S dieťaťom fajčenie neakceptujem vôbec.
no zase, na balkon nech sa netrepu, vsetko by slo susedom hore...bleeeeeeeeeee
Typicky fajciar - neberie ohlad na seba a ani na okolie a nerobi mu problem dymit do ksichtu inym, este aj malemu dietatu, ale treba ich brat s rezervou, su to ludia chori na hlavu. Ja by som toto neakceptovala a nechodila k nim, bodka.
no zase, na balkon nech sa netrepu, vsetko by slo susedom hore...bleeeeeeeeeee
@gelifil tiež pravda. ale potom ako? pred barák? tiež to ide ľuďom do okien, dokonca do výšky niekoľkých poschodí... ešte by bola možnosť ísť niekde ďalej od domu, ale úprimne... ani jeden klasický typický fajčiar toto neurobí. oni toto nepochopia. inak ale, ja sama som veľakrát nasratá. večer otvorím okno, že vyvetrám pred spaním, prídem o 5 minút a tam smrad z cigariet. a ja už normálne nahlas nadávam a kričím, čo za sviňu to zas hulilo, že mám plný byt smradu 😀 akože fakt, neskutočne to lezie do bytov. ja by som to zakázala na balkónoch, to máš pravdu. v byte nech si smradia alebo potom nech idú niekam ďalej od bytovky, aspoň tých 15-20 metrov....
Muz povedal ze vymalovat, prestat fajcit vo vnutri a potom prideme. On to tiez neznasa. Ale svokra si asi mysli, ze ho ovplyvnujem😅
@anonym_autor ja by som tam nevosla ani sama, s deťmi ani náhodou. Aj by som povedala prečo a navrhla, že môžu prísť oni k nám, ak nepridu, tak nech svokra netliacha o tom, že deti k nej nebudú mať vzťah. Môžete sa stretnúť a ísť napr. do ZOO, teraz na trhy. Tvoj muž co na to?
@anonym_ff7c51 to som neraz navrhla, sli sme na kupalisko ci sa nepridaju, do zoo, na prechadzku, zmrzlinu, vzdy len odvetila ze nemoze, je unavena, nestiha, alebo ze pojdeme inokedy. Ked s malym telefonuje vzdy nieco povie v zmysle: kedy prides? Vobec ta tu mamka nenosi, zabudnes na babku… neviem no, moji rodicia byvaju 30km a vzdy si najdu cas. Asi raz sme boli na ihrisku, ale aj to este pred letom. Aj tam dokazala vypalovat usta pri hojdani syna🤷🏻♀️ niekedy nechapem, ci nedokaze hodinu vydrzat bez cigarety. Rovnako sa stazuje, ze k mojim rodicom chodime a k nim nie. Vzdy sa opakujeme, ze nie je problem prist, problem je fajcenie v byte, smrad.. nechape🤷🏻♀️
@anonym_autor a kde je problem ked ste s muzom zajedno?
Vadí mi smrad a človek je potom z toho dymu celý napachnuty, smrdľavý...takže určite nie.
Nie, v ziadnom pripade. Bez diskusie by som oznamila, ze v zafajcenom priestore nebudem ani sama, nieto este s detmi.

Nechodila.