Cítite stres, keď sa niekto priblíži k bábätku?
Stalo sa to niekomu, je to normálne?
Ktokoľvek sa priblíži k bábätku, tak mám až amok. Normálne mám potrebu mať ho iba u seba. Či ide o sestričku, lekára, príbuzných. Ešte aj partner, neznesiem keď sa ho niekto dotke, vadí mi aj keď sa niekto pozrie jeho smerom🫣. Ak ste take pocity mali kedy to prešlo ?
Vadi Ti ze sa niekto pozrie jeho smerom ? Prepac ale uprimne, myslim ze cudzie deti fakt nikoho nezaujimaju tak sa upokoj.
Nie toto normalne nieje , je to az prehnane
Nie, nie je to ok, ani ja som taketo pocity nemala. Do buducna to nevesti nic dobre, dieta potrebuje svoj priestor a poznat aj inych ludi. A navyse ani partner? To sa chces on starat 24 hodin len sama?
@andrea_82 tak dobuducna…hadam ma to nebude držať cely život. Ale teraz to je take silne, ani to neviem vysvetliť. Stresuje ma keď sa ho niekto chce dotknúť, tak ho nikomu nedávam keď naozaj nemusím, lebo potrebujem kľud a nie sa stresovať.
@ivik4 aj ja som z toho prekvapená, ale sú to emócie, aj keď logicky chápem že nemám dôvod to takto cítiť, no ale ten pocit tam proste je. Preto som dúfala že možno niekto ma podobnú skúsenosť. 🙂
Hormóny
Zdravé to nie je.
Kolko ma ro babatko dni? Lebo tak do 10 dni by to bolo ako tak OK, ake je starsie, tak nieco s tebou v poriadku nebude. Prejavy laktacnej psychozy su rozne, dobre, ze si uvedomujes, ze nieco v poriadku nie je, ale ak si s tym nevies sama poradit je cas na odbornika
Nejaka porodna trauma?
Chod k psychologovi je to az chore
Toto chovanie nie je správne to je podľa mna popôrodna depresia.Dobre je maličky ale aby nemohol muž na dieťa ktore si urobil doslova ani pozrieť tak toto nechápem.Mysliš si že je to dobre podľa mna nie.Dieťa bude neskôr potrebovať škôlku, školu kamarátov starých rodičov krstných rodičov tak isto ako TY si jeho mama tak tvoj muž je jeho otec.Potrebuje dieťa vzor oboch rodičov.
Da sa to pochopit ale nie je to dobre pre Teba a ani neskor pre dieta. Nemusis ho zase davat na hodiny niekomu inemu ale aspon partnerovi urcite na isty cas ano. Aj on si musi s dietatom budovat vztah. Malinke babatko je aj tak najviac casu pri mame ale zapajaj aj partnera do starostlivosti, lebo o par mesiacov budes sfucama, ze vsetko je len na Tebe a partner frustrovany, ze je doma zbytocny. Zacnu pomaly, daj mu ho na par minut a postupne ten cas predlzuj.
Prvé dieťa? Ja som žiarlila, keď niekto okrem muža alebo mojej mami chcel moje prvé dieťa na ruky. Okrem žiarlivosti som sa oňho aj bála a nikomu neverila. Podľa mňa hormóny spojené s tým, že išlo o prvé bábätko. Prešlo to po pár mesiacoch. Teraz mám druhé a už som takéto pocity nemala. 😀
Podľa mňa máš popôrodnú depresiu, mala by si zájsť k doktorke a zdôverit sa jej.. aj partnerovi.. nie je to žiadna hanba, ale ak to už takto prerastá cez hlavu už to treba riešiť..
Ja som mala popôrodnú depresiu pri prvom synovi, bolo to blbé obdobie a nerada na to spomínam.. ja som sa od neho nevzdialila prvé týždne, Max do sprchy a aj to.som stresovala... Pamätám si že mi pomáhalo pozerať v tv totálne tuposti aby som nemyslela len na to čo sa mu môže stať, veľmi som bola v strese...prešlo ma to potom samé, avšak keby som napr nemala chapaveho muža, tak by to bolo asi o dosť blbšie..
Viem, že to znie divne, ale tiež som mal také pocity, keď sa maličký narodil. Tuhla vo mne krv, keď sa k nemu priblížil niekto iný, než jeho mamina. Asi je to u otcov a matiek normálny ochranársky reflex.
Prečo myslite že depresia? Ja sa cítim dobre, len nedávam nikomu dieťa ani na ruky zatiaľ. Jasne že otca k nemu pustím, len mi to nie je úplne prijemne keď ho ma dlhšie u seba ako pár minút 😅. Ale nemyslím že je to depresia, ja som šťastná aj veselá. A natešená že mám bábätko.
@hugoboss1923 aj ja myslím že je to u mňa take niečo skôr. A kedy to prestalo byť take intenzívne ?
Ja si tiez myslim, ze vplyvom hormonov sa ti vycibrili az zvieracie instinkty. Ja som mala nieco podobne u prvorodeneho syna. Ziadna depresia, ale mala som silne ochranarske pudy voci nemu. Pamatam, ze suseda ho chcela ist pokocikovat, bolo mi blbe povedat ze nedam. Ale cely cas co ho mala vonku som bola nalepena na plote s vyrazom sialenej Viktorky. Asi som aj tak posobila, lebo viac ho pytat nebola🤪.
fuha. mam 3 deti a toto som nezazila. ani u kamosiek. az v takomto rozsahu to uplne bezne nie je ako pises.
Pár týždňov.
@hugoboss1923 no parada, tak mám nádej 😀
Toto co popisujes v dalsich komentaroch normalne je, aj ked urcite to tak nema kazda zena, skor asi mensia cast matiek. Ale je uplne v poriadku nechciet dietq “poziciavat” cudzim ludom, alebo ak necudzim, ale proste nedavat im ho a uz vobec nie napr. ked place. ALE to co popisujes v samotnej otazke hore je dost extrem. Takze bud si to tam poriadne zvelicila alebo to naopak bagatelizujes potom v dalsich komentaroch. Nemusi ist o poprodnu depresiu, mozno skor “len” uzkost, kazdopadne musis si sama zvazit ci je to len nasledok rozburenych hormonov (v sestonedeli?) alebo by si si zasluzila pomoc odbornika. 🍀
Koľko má to bábätko dní / týždňov / mesiacov?
myslim si, ze to moze byt sucast poporodnej depresie, ta sa nemusi prejavit doslova ako depresia ale napriklad aj vybuchmi hnevu, a takymi to vecami ale mozem sa mylit
Ako takto. Tiež som uzkostliva na dcérku a nemam rada ked ju chce mat na rukách ktokoľvek okrem muža a mňa 😃
Tiež nemam rada, keď ju chcú oblapavat cudzí ľudia na ulici.
Ale aby som mala problém s tym ze sa jej dotkne lekár alebo pozrie na ňu jej babička, tak to nie, to je už fakt choré.
Najmä keď ti vadí, ze sa jej dotkne JEJ OTEC.
To dieťa nie je tvoj majetok, tvoj partner ma rovnaké právo na dieťa ako ty.
Treba vyhľadať psychológa ak je to až v takých extrémoch, ako popisujes...
Mne to trvalo do 4t malej. Vytacalo ma, ked ju chcel niekto na ruky, ked sme boli napr. na jarmoku a znami mali potrebu na nu nazerat, kocikovat som ju nikomu nedala. Vynimkou bol partner a moja mama. Inym by som najradsej olamala paprce 😅😅 a hlavne nadejnej svokre, lebo ju chcela na ruky aj ked spala. Teraz bude mat 8t a okruh ludi, co mi nevadia sa trosku rozsiril a vlastne, uz nie je taka zaujimava ako ked sme dosli z nemocnice 😅 kocikovat som ju dala uz 3ludom a s prevratrnymi ocami uz ju malo aj par ludi na rukach.
Za mňa to nie je normalne. Moc prehnane.
Choré...🙄
Nie, nemala som ani raz take stavy

Nie nemala.