Čo si myslíte o ľuďoch, ktorí nechcú zaviesť cumlík?
Co si myslite o ludoch, ktory nechcu dovolit aby baby zacalo pouzivat cumel?
Iní ľudia ma nezaujímajú, riadim sa svojím rozumom, logikou, citom....
Príklad: dieťa plače. Dôvodom môže byť hlad, bolesť, nespokojnosť.... Ja ako matka - čo urobím? Zaštuplujem mu pusu???? Alebo ho nakŕmim, upokojím, pomojkam....teda uspokojím jeho potreby? Ja som vždy volila tú druhú možnosť. Moja svokra cumlík kúpila a pokúšala sa ho "zaviesť", ale našťastie obe moje deti cumlík prirodzene odmietali.
Ale to som ja. A čo robia iní - je to ich vec. Dieťaťu tým nejako neublížia, ale pomôžu iba sebe...
To si musime o vsetkom nieco mysliet? Kto pise tieto temy? Brigadnik?
Ja si nemyslím nič ... Nech robia ako uznajú za vhodné
Su mi ukradnuty jak p*d vo vetre... asi tak ako Ti ktorym dieta cumel ma
Co si o tom myslis ty?
Preco by dieta potrebovalo cumel? Ma matku, ktora sa mu ma venovat a nie natlacit cumel, aby dieta bolo ticho.
Mam 3deti bez cumla a nemam pocit, ze by im vadil.
Co si myslis o 2 a viacrocnych detoch co behaju s cimlom? A co na to matky, ktore ich chcu odnaucit od toho?
Ja si o nich nic nemyslim, je to ich rozhodnutie. Neodcudzujem, lebo kazdy chce to najlepsie pre svoje dieta a ked toto im pomaha, tak kludne.
Ako co si mam o nich mysliet? 🤦♀️ ani ja som nechcela ale nepodarilo sa. co si o mne myslis? 😅
Moje prve dve deti boli dudlove/cumlove do 2-3rokov. Syn este aj prvy polrok v skolke. Som sa napocuvala kydov. Treti syn mal cumel 1-2x v zivote a s hnusom vyplul. Co som sa napocuvala opat kydov. Dospela som k nazoru, ze strcit do huby nieco by si mali dospelí, v zaujme zbytocnych komentarov.
To akoze chces povedat, ze som hrozna mater, lebo som nedala detom cumel? To je niekde napisane, ze detom treba strcit cumel do pusy?
Ja si myslim, ze u vacsiny deti je cumel uplne zbytocny a rodicia deti na neho umelo ucia. Mam tri deti, ani jedno nepozna cumel. Dokonca nepoznali ani flasu. Boli kojeni, obcas som ich kojenim ukludnovala, ale inak som vobec nesluzila ako cumel, nemala som na to totiz cas. Palce si necmulali, neboli ani zavisli na maznakoch, ktorych by zuzlali.
Ak niekto chce, nech da dietatu aj tri cumle naraz, mna do toho nic. Tak ako ich do toho nic, ze ja som nedala. Ozaj nechapem, preco by sme si navzajom mali o sebe nieco mysliet.
Synovi sme nikdy cumel nedali ani to nepozna a ani nepotreboval 😇..
ako cerstva matka najstaršieho som mu krasny cumlik ponukla v porodnici. Na moje velke pocudovanie do sekundy ho vyplul. Skusala som to xy krat v priebehu nasledujucich par dni, ine materialy , rizne tvary. Vyhodene peniaze. Nikdy cumel nemál.
Nič si o nich nemyslím. To je povinné mať na všetko názor?
Myslím si o nich, že dobre robia.
Že je to ich vec.
Skôr mi príde divné, že máš vôbec potrebu ich riešiť.
Najmä citam medzi riadkami tvoje pobúrenie.. ak je to tak, tak to rozhodne nie je ok.
A hlásim sa k "necumlovym" matkám.
@terezkaarthuramax to je inak super paradox, ze najprv ho rodicia babatku natlacia a potom ho od urciteho veku za cumel zahanbuju🫣
Tak treba mat zdravy rozum a zdravu mieru, u babatka je vse tolerovane, ale pre mna je horsie, ked ma dieta (polrok+) nonstop aj bradavku v ustach 😅to uz mi pride uchylne, ale tak nie kazda vie dieta utisit, aj niecim inym ako strkanim nonstop niecoho do ust…
@akje … tak ja ozaj pisem, že som videla viac krát mamu, kt rozpráva s chodiacim dieťaťom a pýta sa ho na niečo, čaká odpoved a dieťa ma cumel! :D Za mňa je toto extrém. Mne mnoho ľudí hovorí, že ako to, že rok a pol ročne dieťa rozpráva.. podľa mňa aj preto, že nemá cumel. Nielen preto ale pomaha to, keď vôbec môže rozprávať.. :D
… práveže vôbec. Teraz 4ty ma také tendencie. Iné sa upokojovali ináč a to som aj ja skúšala cumel, lebo mali väčšie nepokoje neskôr a druhorodena revala 8 mesiacov pri zaspávaní ale nechceli.. a ja som ich na to zas nechcela nejak ciele učiť, len keby pomohlo, nechala by som na spánok, no ozaj vypluvali. Asi zvyknutí na dojčenie?
o nich si nemyslim nic… tiez som chcela razit tuto cestu.. nakoniec mi cumel pomohol pri dennom spanku, ale ani jedno z mojich deti ho nemalo ako zavislost, mali ho len pri spani a v roku som im ho prestala davat ani si to nevsimli… myslim si zle veci skor o detoch ktore si chodia po pieskovisku s cumlom atd.. proste velke deti a cumel v ustach.. to uz je aj na mna moc
@ivangeline no neviem, toto je vysoko individuálne, kedy sa dieťa rozrozprava.. neviem, či tam vôbec cumel hrá úlohu..
Kazdeho vec, ani by ma nenapadlo riesit niekoho ineho cumel... Ja sama som cumel synovi do vybavy kupila, ale nikdy nepouzila.
Ani mi nenapadlo sa nad niečím takým zamýšľať. 🤷
@majlo1234 ale aj od dojcenia treba raz dieťa odučiť a je.potrebne babatko dojčiť.
@majlo1234 v mojom pripade ma rodicia nechali tak. Sama od seba som sa za cumel hanbila pred navstevou.. takto som aj prestala robit cirkus pri pichani injekcie. Boli v ordinacii. Okrem mna ine deti a hanbila som.sa robit pred nimi cirkus.
Nic si o nich nemyslim, je to ich vec, mna to nezaujima. Mat tvoje problemy...
Ze su to cisti diabli.
@mandzula coze? Diabli by boli kebyze dietatu odopierajú to na co ma narok alebo ho tyraju. Ani cumel ani ked ho babo nemA mu.nijak neublizi
ako vies, ze dieta cumel potrebuje? za mna = je to na rodicoch... Dalsia vec, preco a kolko ho to dieta ma je tiez podstatne, nikde davaju dudel V KUSE, doma, vonku... ja som vedela, ze to veru nechcem... 2-2,5r poslala dudle postou "burburniakovi" a bolo vybavene. My bolo az nevolno, ked sme hocikedy stretli aj 4r dieta s dudlom... nevidim dovod, aby deti pocas hry vonku, atd dudlovali... a dokonca som si vsimla, ze to malo vplyv na chorobnost u nas, ked sa vysmarili dudle (a to som ich mala cez 10ks! a vyvarali sa) tak nam paradne klesla chorobnost aj sa zrychlilo liecenie doma, prestali sme byt doma 3t s kazdou somarinkou. Kedze chore dudlave dieta= sople, bacily a vsetko furt na tom dudle... aspon ja si myslim teda, ze to na to malo vplyp
@ivangeline moje dieta malo dudel (naucili ho uz v porodnici, vyfasovala od sestrier hned ) a rozpravala ako verklik, uz rocna mala cez 10 "slov", na prehliadke, 1,5r rozpravala v pohode... cize nebude to s tym mat vela.
Dalsia vec, preco a kolko ho to dieta ma je tiez podstatne, nikde davaju dudel V KUSE, doma, vonku... ja som vedela, ze to veru nechcem... 2r poslala dudle postou "burburniakovi" a bolo vybavene. My bolo az nevolno, ked sme hocikedy stretli aj 4r dieta s dudlom...
@terezkaarthuramax to bola ironia.

Je to ich vec. Každý nech si robí ako najlepšie vie a ako si myslí že najlepšie vie.