icon

Čo všetko stíhate?

misutka27
24. okt 2015

Ahojte maminy... 🙂 čo všetko stíhatepri svojich detičkách???myslím tých uplne maličkých čo niesu ešte tak samostatné tak do roka.ja mám 3 mesačnú ale niekedy by som chcela aby mal den 36hodín alebo aby ho niekedy celý prespala aby som niečo stihla 😀

moni244
25. okt 2015

@martina9999 vidis a nebolo by lepsie niekedy ist s.manzelom spolu na prechadzku ako sa nahanat doma? Naco potrebujes kazdy den vygruntovat cely dom? To tolko bordelu narobite?

jana_eyre
25. okt 2015

Inak k tejto diskusii ma este vcera napadlo, ze ked bol prvy syn maly, tak som mala pocit aky strasny neporiadok doma mame.. teraz ked pozeram fotky z toho obdobia, vravim si ze sme mali super poriadok 😀 uhol pohladu sa meni asi poctom deti.. ked budeme mat tretie, asi budem spominat na poriadok pri dvoch 😀

slnecnica174
25. okt 2015

@misutka27 Ja som stihala vsetko. Bolo vzdy upratane, navarene, nakupene atd. + o malu super postarane, jej som sa tiez nonstop musela venovat, vsade som si ju bravala so sebou. Dostanes sa do toho mozno postupne. Bola som sice casto vecer dost vycerpana a to som k nej skoro dva roky 2-5krat v noci vstavala, ale zvladala som vsetko, sprchovala som sa sice az na obed, ale co uz 😀 😀

liebling98
25. okt 2015

@jana_eyre Áno, to budeš 😀 Tiež som mala pri prvom dieťati ten pocit, že nič nestíham. Teraz pri troch sa nad tým len pousmejem.

marcela305
25. okt 2015

Ja mam dve male deti a je to o nieco lepsie ako pri prvom ale zas ja som to nejako moc neprezivala muz bol vtedy v zahranici tak sme s malou vela cestovali 🙂 teraz stihnem ako sa hraju aj chlieb napiect upratat uvarit vsetko je o organizacii 🙂 a aj skusenostiach samozrejme

roamers
25. okt 2015

Aj materska je o manazmente. Vari manzel, upratuje nasa draha Petra, studentka, neodcenitelna. Nakupy potravin raz do tyzdna, je to s manzelom nase hobby, ak nestihame, objedname. Mne ostane cas na deti, hrame sa, chodime plavat, po kamaratkach, na prechadzky. V zivote mi nebolo tak dobre ako na materskej 🙂

katrinka8
25. okt 2015

No ženy, ja zase sa snažím upratať počas dňa tak, aby vyzeralo pre môj dobrý pocit, že je upratané 😀 T.z. nepovaľovali sa všade hračky, s ktorými sa nik nehrá, neboli vybraté zbytočne nepotrebné riady a oblečenie a boli ustlané postele. Máme ručný vysávač (ha, dostali sme, keď sa narodila dcérka, od kolegov mm, asi vedeli, čo treba 😀 )- tak keď deti niekde moc namrvia, tak to pohotovostne povysávam za pár sekúnd. Ale veľké upratovanie u nás pokrivkáva, to sa priznám, keď je pekne, tak radšej ideme niekam na výlet, ako tráviť pol dňa upratovaním. Prevádzkový neporiadok musí byť 😀 A snažím sa deti už malička učiť, že čo už nepotrebujem, nejdem sa s tým hrať, odložím ešte skôr, kým vyberiem niečo iné... Zatiaľ sme celkom úspešní, aj keď by to mohlo byť občas lepšie 😀

katrinka8
25. okt 2015

@roamers - to si šťastný človek, u nás nehrozí objednanie potravín - nemáme kde ☹ A nemáme peňazí nazvyš zatiaľ, aby sme si mohli objednať niekoho pravidelne na upratovanie. Ale na druhej strane, ja keď už robím veľké upratovanie - to pošlem muža s deťmi preč - tak ja pri tom relaxujem, vyčistím si pri tom nielen byt, ale aj hlavu. Pustím hudbu a idem - jedinú chybu to má, nerobím to často 😀

jana_eyre
25. okt 2015

@katrinka8 akoby som o sebe čítala 😀 presne takto to funguje u nas.. aj tie výlety su u nas castejsie ako velke upratovanie.. upratujem kazdy den len na oko..

martina9999
25. okt 2015

@moni244 nenarobime a mame novostavbu takze vsetko sa pekne ligoce a ja sa citim ako znovuzrodena ked tu kazdy den prach pochytam 🙂 a zas som rada ked je manzel s malym aj sam nech maju chvilku 2ja pre seba no a ja vtedy neviem co mam robit nejak sediet sa mi neda tak relaxujem pri tom upratovani 🙂

katrinka8
25. okt 2015

@jana_eyre - uff, trochu mi odľahlo, že nie som sama 😀 😀 😀 Nie, nie, nie trochu mi odľahlo. Veľmi mi odľahlo 😀 😀 😀

libka1
25. okt 2015

@katrinka8 su aj horsie pripady, ty pri upratovani relaxujes, ja upratovanie z celej duse nenavidim, predstava dna ked ma caka velke upratovanie je normalne ze hororova 😀 a ked potom o par hodin po upratani vidim ze sme tam isto ako predtym, tak mam obrazne povedane sebevrazedne myslienky 😀 😀 a niekedy vrazedne, ked viem kto je pachatel 😀 a potom sa na to vyprdnem a je mi zas dobre...
dovoz potravin je inac fantasticka vec, vyuzivam pravidelne a nedam nan dopustit, tak skoda ze nie kazdy ma tuto moznost.

martina9999
25. okt 2015

este ale mam mega stastie ze vari mi manzel aj veceru aj na dalsi den chysta ze si iba prihrejem. to vzdy vecer ked ja davam spat maleho. to je velka pomoc.

sue
25. okt 2015

Máme dve deti (takmer osem rokov a takmer 5 mesiacov) a stíhame celkom, i keď je pravda, že raz za dva týždne nám príde poriadne upratať pani 😊 ja každé tri dni vysávam, umývam podlahy a utieram prach + raz za týždeň kúpeľňa a wc...periem obdeň, žehlím 1x týždenne + chodím do školy + chodím do práce (4hod.denne)...chodím so starším na krúžky a každý deň hrávame polhodinu na klavír 😊 večer stíhame aj
Pohár vínka s MM 😊 okrem posledného uvedeného robím všetko s mojou takmer 7kg slečnou v šatke 😊
...ale prijala by som, aby mal deň 48 hodín 😊

evittam
25. okt 2015

Ja stíham všetko a pri dvoch deťoch, nakoľko musím a sama - nakoľko mm pracuje v DE, 5 týždňov je v práci a týždeň doma a ani pomôcť mi nemá kto, nakoľko už máme len jednu starkú a aj tá už má svoje zdravotné problémy, tak mi malú postráži raz za čas ak musím niečo vybaviť kam nemôžem vziať deti, inak samozrejme tiež všade s deťmi. 😉

bosoriak
25. okt 2015

Hehe, pozeram, ze ja patrim medzi tie neporiadne gazdiny, co ich poohovaraju po dedine (ak by mal kto 😀). upratujem tak, ze ked mi zasvieti slnko do obyvacky a ja s hrozou uvidim, co je na zemi, tak sup-sup postieram prach a povysavam a obcas, ked mi cas a chrbat dovoli, poumyvam zem. Co dodrziavam je, ze kazdy vecer spracem kuchynu, nech nemam rano chut spachat samovrazdu 😀

Okna som umyvala naposledy v juni a aj to len tak, ze osuchat mokrou handrou a prelestit mikroutierkom a ked mi do okna zasvieti slnko, tak sa radsej nepozeram.

A radsej sa idem prejst s detmi alebo si uvarime kolac alebo si pozrieme spolu nejaku rozpravku alebo im pustim rozpravku na telke a citam si internet (taka som ja mater!). Mam pocit, ze cim viac mam deti, tym viac volneho casu. Lebo som pochopila, ze nie som ten typ, co bude mat aj upratane aj navarene aj deti a psa vybehane aj oddychnuta na vecer s manzelom. Zvladam tak 2 z tychto cinnosti denne. A uplne nam to staci 🙂

Ale uprimne zavidim zenam, ktore maju stale upratane, naozaj. Ja to proste neviem.

danjelca
25. okt 2015

pri prvom....som sa nestihala najest...naozaj.doslova.okupat..uchytkom za revu a to aj ked bol mm doma a mal synka na rukach...teraz okrem umytia si vlasov ked som sama stihnem celkom dost..toho co sa da...to co sa s lezunom a 4rocakom neda to nerobim...teda vlastne co ja tak robim cez den...inak vybavte sa automatimi ja uz mam aut.vysavac, umyvacku, susicku,este mat tak sluhu a som v pohode 😀

ivec16
25. okt 2015

@bosoriak dom ma sluzit mne, nie ja jemu ;)

zabina27
25. okt 2015

ked bol malicky, tiez som mala pocit, ze nic nestiham. teraz, ked uz je to riadny lapaj, tak sa furt pytam, ze co som preboha robila, ked som nestihala? 😀 len lezkal, kde som ho dala, tam som ho aj nasla, nebala som sa o to, co zhodi, kam sa bude chciet vystverat, co rozleje... 😀 je to o zvyku, teraz aj stiham, co treba, ale selektujem, co sa mi fakt nechce, urobim inokedy, porobim v domacnosti s nim (aj ked to trva dvojnasobne, ale aspon sa zabavime, hlavne ak je vonku skaredo), rad vysava, dam mu nadstavcovu hadicu, on sa tvari, ze vysava a ja s tou kratkou s ohnutym chrbatom prebehnem byt 😀 😀 no a ked cez obed spi, tak nejaku polhodinku dobehnem, co treba a potom si dam kavu a kaslem na robotu 😀

katrin21
25. okt 2015

@martina9999 kazdy den utieras podlahy a nabytok aj kupelne??? tak touto diagnozou by som nechcelaa trpiet, mas moj obdiv, ze to bavi 🙂
ved tolko neporiadku sa nespravi.... este tak vysavat kazdy den, ked dieta stvornožku a beha po zemi, to chapem.ale ostatne.. naco?

yollanda
25. okt 2015

mne odkedy sa narodilo druhe dieta - nezehlim, nevarim, nespim, nesexujem, NEZIJEM

sardinka335
25. okt 2015

Podla mna čím viac času tým menej toho človek stíha...moja skusenost. Ked som bola len na RD tak bolo viac menej jedno či niečo urobím o hodinu, o dve alebo až zajtra...ked som chodila do práce sice len na pol uväzku tak som musela viac ,,kmitať,, lebo nebolo tolko času.
Ja stiham všetko čo ,,stihnuť chcem,,. Mam rada ,,spratane,, teda rano naložím pračku, prehodim periny, odložim rozťahane veci a hned to doma vyzerá celkom fajn. Utieranie prachu, dlažky, kupelna na to musim mať ,,chuť,,, musi sa mi chcieť - zaklad je stihnut to cez týžden aj s nakupom - vikendy sme doma všetci a to sa nejako extra upratovať neoplatí. Doobeda sa ,,premotám,, pustímpračku, navarím a poobede chodime von, pripadne na navštevu alebo navšteva k nam...
Čo sa dá sme si doma ulahčili - máme velku umyvačku riadu a vysavač ,,roomba,, takže aj to pomoze. Niektore veci pomozu aj deti - podelit ponožky, prichystaju si je jedlo, pomozu ošupať zemiaky, zeleninu, dokazu umyť umyvadlo Cifom a kefkou...Domacnost je tovaren s nikdy nekončiacou prevadzkou..
Bola som už vo všelijakých domacnostiach a ta moja je oproti iným ukážková...neznášam lapače prachu, všelijake postavičky, serepetičky na ktorých sa drží prach, nerobím nikde skadiská igelitiek, téglikov, ešusov, novín, časopisov, zaváracích pohárov, a celkovo rárohov.

martina9999
25. okt 2015

@katrin21 ako postiham niekedy jeden den poschodie druhy den prizemie. kupelku na poschodi umyvam kazdy druhy den kedze tam maleho kupeme. dlazky vytieram najskor takym lapacom prachu jednorazovym a potom namokrim handru a pretrem ale na kazdu miestnost 1 handra a nezmykam sup do pracky potom. lebo karcherom stiham iba raz tyzdenne predsa rozkladat ho a tak to mi zaberie viac casu.

pupavka123
25. okt 2015

@misutka27 Ked zacne chodit a jest tuhu stravu,znamena to,ze uz vobec nebudes stihat...za 1.musis pre dieta varit a za druhe musis nanho stale davat pozor..ked teraz nestihas,potom uz vobec nebudes 🙂 zatial to je lazo-plazo,pochopi 🙂 s neskor,to je zbytocne teraz vysvetlovat,musis si tym prejst

kojka306
25. okt 2015

@tjaden nesuhlasim s tebou uplne. Dieta si musi urcite veci na sebe vyskusat. V zivote sme doma nemali ziadne zabrany, chranice ani nic podobne. Dokonca nemam ani skrinku na upratovacie prostriedky, deti mi v zivote do toho nesli. Kedy inokedy sa nauci ze ked spadne to boli a podobne. Neuchranis. Cim viac sa snazis chranit tym viac sa ti to moze vypomstit. Ked dieta zacne chodit nemozes mu dat skafander aby nespadlo vonku, alebo nepadlo z preliezky....

zuzi0911
25. okt 2015

No pri mojich kockach som nestihala ist ani na zachod..najest nehrozilo...od narodenia ci prva ci druha spavali dokopy 1 hodinu...dve hodiny uspania 20min.spania a to bolo este super....takze ja som nestihala nic...boli moc uplakane...narocne...

jankastubka
25. okt 2015

Do roka a v podstate aj teraz som stihala vsetko. Ale nesla som sa pretrhnut, na co aj. Kazdy den som si nieco rozdelila jeden den som varila, jeden prala, dalsi zehlila, ci vysavala.... vzdy som si stihla aj oddychut, pospat, na prechadzke s kocikom vybavit veci, ci precitat knizku.
Je to krasne obdobie, a vobec si neviem predstavit ako to bude po navrate do prace... uz nebude vsetko takto v pohodicke...

alaguema
25. okt 2015

@misutka27 pri trojmesačnom bábu som stíhala úplne všetko. Spalo, kojilo sa a spalo 🙂 Prechádzky, tulkanie, prebalovanie, kúpanie....to všetko bola číra radosť. Domácnosť ako z katalógu 🙂 Keď nespalo, mojkali sme sa 🙂 Zaberák je, keď sú dve. Teraz už pohoda...7 a 5 rokov, ale keď bolo jedno dva a pol ročné a druhé bábo kojenec...to bola sranda 😀

katrin21
25. okt 2015

@martina9999 naco kupelnu kazdy druhy den... podla mna je to fakt zbytocne... ved aj ked tam dieta kupes, tak staci raz za tyzden... zase prehnana sterilita viac skodi ako pomaha.... dieta ofukne prvy bacil, co stretne..
male sa aj tak kupe vo svojej vanicke a vacsie je v pohode
podla mna upratujes prilis... 🙂

evita_g
25. okt 2015

@sue Každé 3 dni vysávaš, umývaš podlahu a utieraš prach + kúpelňa a wc... Čo potom robí tá pani, čo príde raz za 2 týždne??? 😕 🙂