Čo všetko stíhate?
Ahojte maminy... 🙂 čo všetko stíhatepri svojich detičkách???myslím tých uplne maličkých čo niesu ešte tak samostatné tak do roka.ja mám 3 mesačnú ale niekedy by som chcela aby mal den 36hodín alebo aby ho niekedy celý prespala aby som niečo stihla 😀
@kristinkahugo no myslím že viac pretože už bude samostatnejšia 🙂
Ked sa malý narodil, tak len väčšinou spal, ale postupom času menej a menej spával a tiež som si vravela, že zrazu nestíham toľko, ani sa len najesť poriadne.. myslela som si, že ked zamrnčí musím byť hned pri ňom a tak..a teraz ked chodí a robí nezbedu, tak som si uvedomila, že aké to bolo bezstarostné..ale aj teraz je v podstate..malý je veľmi dobrý, takže stíham veľa toho a variť nevarím, chodievam si pre obedy do jednej školy, máme každý deň čerstvé a ušetríme..upratujem tak poriadne raz do týždňa a žehlím večer ked malý spí...tiež mi vadil bordel, ale ked vidím, že upracem a za 5 minút je všetko rozhádzané tak sa už nad tým ani nepozastavujem, je to normálny bordel, nežijeme v špine 🙂..a najlepšie, že zapájam aj malého, strašne rád nakladá prádlo do práčky, utiera prach, niekedy akože vysáva a podáva mi prádlo :D
zas nehovorím že nestíham nič, snažím sa mat stále navarené,zbežne upracem pre dobrý pocit a aby to lahodilo oku,perie práčka tak to je ok 🙂 stiham toho dost si myslím len mám pocit že by som toho chcela stihnut tolko ako ked bola v brušku ešte 🙂 asi som na seba moc náročná 😀 no a cez den spí málo možno tak hodinku viac prespí v kočíku ale to samozrejme sme vonku a to neurobím nič no a ešte som zabudla dodat že musím si aj mliečko stíhat odsávat 😉
Doteraz som si myslela ze pri dvoch detoch uz nestiham nic ale ako to tu citam tak toho stiham az moc 😀 varim 5 krat do tyzdna, raz za cas aj napeciem, kazdy den vysavam, umyvam podlahy, umyvam kupelku, wc, ucim sa so starsim a chodim von s mladsim, malicky mi spi raz aj to malicko, sice som vecer velmiiiii unavena ale zato spokojna ze som sa detom venovala, a mame cistucko 🙂 relax ako nett a knihu mam vecer ked vsetci uz spia, materska je najlepsie obdobia v mojom zivote a obavam sa ako budem toto vsetko stihat po praci 😲
Ja ked to čítam tak fakt nechapem ako som dokazala pri 2 deťoch vyštudovať vysoku školu. Všetko je to o organizácii...ako moze niekto ,,nestihať ,, pri 1 batolati? Čo budete niektore robiť ked pojdete do práce, deti do školy potom domov robiť ulohy, večera...Ja nehovorim ze treba byt otrok domacnosti ale nejaky aky taky system je fajn...a ja mam tiež aj nejaky ten ,,flakaci,, den ale ked mala spi tak stihnem toho vela a ked nespi tak si ju dam k sebe do lehatka a zehlim, vidi ma, prihovaram sa jej, pohladim...nie som ani otrok deti, samozrejme dam najest detom vzdy ako prvym, ale ze by som si nevedela sadnut - nech aj na zem na deku a pri decku sa najest tak to nie..a .určite sa nepovazujem za nejaku ,,matku roka,, ani super zenu.
Ja stiham to, co povazujem za podstatne. Cize venovat sa detom (zahrna aj varenie), venovat sa manzelovi, vlastnej praci, priatelom a zalubam. Domacnost mam hlboko v pazi, chodi nam upratovacka (ako zase spinu zo zeme dvihnem, nevalame sa v chlieve, len sa nerealizujem ako pilotka vysavaca a riaditelka prachovky), varim niekedy ja, niekedy manzel, niekedy cinan na rohu alebo su na veceru "stlacene sendvice" - to su take so syrom a sunkou a dva specene dokopy) A ze ma bavi experimentovat v kuchyni, tak u nas vacsinou rozvoniavaju kolace, zakusky, doma robene marmelady a v klude sa potkyname o hracky rozmetane po celom byte, topanky naprostred chodby a bundy v obyvacke a nemam pocit nestihania 😎
@misutka27 ahoj, tak ked bola moja dcerka mala, do cca 6 mesiacov.... nestihala som nic. Resp. nie ze nestihala,ale proste mala potrebovala celu moju pozornost, stale som sa s nou rozpravala, ukazovala jej veci v byte, stale sa chcela nosit a obzerat vsetko, bola velmi zvedava a ziva. Chcela aby som bola nonstop pri nej,inak plakala.Takze, poviem ti obcas nebolo ani navarene, o upratovani ani nehovorim. Spala veeeelmi malo,ked zaspala na polhodinku bola som stastna ze si vklude vypijem kafe,nie aby som nieco robila. Ale moj nazor - u tak maleho babatka je dolezite, aby si sa mu vela venovala, aby ta vnimalo,aby vdaka tebe poznavalo predmety v byte. Ak sa chce nosit,nos ho.... Mojej malej sme sa venovali fakt cele dni,bud ja,alebo muz,alebo babky,vkuse pri nej niekto bol a rozpraval jej nieco. Alebo spieval 🙂 Vdaka nasej pozornosti od 1 roka rozprava, teraz ma skoro 2 a hovori pekne basnicky,pozna ich niekolko, spieva pesnicky, je proste taka sikulka 🙂 Ja vzdy vravim, co dietatu das, to sa na nom urcite casom ukaze!!!! Ak mu das svoj cas,ver ze to bude viditelne. Ak ho supnes do postielky a nechas "vyplakat" aj ta sa casom urcite ukaze. Ja som dieta nikdy plakat nenechala, ked chcelo aby som sa mu venovala,tak som to robila. Teraz bude mat ako som uz pisala 2 roky, uz je to omnoho lepsie, uz sa vie pohrat aj sama s hrackami, s legom ci kockami,pozera si knihy. Ale venujeme sa jej stale, len uz popri nej stiham aj varit aj upratat,resp uz ju do tychto veci zapajam a teda aj v nej nieco podporujem, aj si vsetko porobim 🙂 Takze netrap sa ze nic nestihas, nie si sama, a urcite je lepsie venovat sa dietatu,ako mat dokonale vylesteny dom 🙂 pekny vecer
@zuzka_puska u nas presne tak isto 😉 podla mna, kto nema take dieta, nikdy to nepochopi.
malej sa venujem vacsinu casu, ked sme spolu.... inak sa neda... a to uz ma styri roky prec 🙂 bavi sa so mnou ako dospela, preberame od dinosaurov, slnecnu sustavu, matiku, vsetko mozne... stale ma bombarduje otazkami a ulohami 😀
od malicka neunavitelna, ale zato je obrovska sikulka, fakt nepochopi, kto nezazil 🙂 je to ovela lepsie, ako ked bola mala, ale aj tak pri nej padam na ...
domacnost stiham ako stiham, mavame upratane, niekedy bordel, ked treba, vypomoze upratovacka, ideme na obed, pomozem si ako sa da. manzel u nas nepomaha, je pracovne vytazeny. takze ked je doma, sme radi, ze mame cas na seba.
@paris3 ano, presne ako pises 🙂 Nasa mala bude mat 2 roky, ale nonstop chce aby sa s nou niekto hral.... Napriklad teraz jej svokor nosi obrovske papiere,to rozlozime na pol izby a kresli..... No kresli, čmára si kreslit este nevie 🙂 Ale vkuse, mamka, pod urobit hlavicku....nakreslim hlavicku ona dorobi "oci, nos,pusu,vlasky..." ale musim pri nej sediet na papieri a pozerat ci dobre.....Ked si dovolim ist na zachod, hned je mi v pätach, ze mamka aj mne treba..... Ked varim, uz si nesie stolicku k linke, a uz stoji a pozera, podava mi veci, robi bordel na linke,riady vytahuje,vari akoze tiez so mnou 🙂 Potom si vsimne lak na nechty, mamka pod,nalakujem....Alebo vytiahne moj kufor s licidlami a uz mamka pod nalicim ta.....A vkuse nieco vyhrabe co ide robit,a kde ja musim byt zapojena.... Sama sa nezahra ☹ Ale na druhej strane, to ze sa jej venujem je vidiet a preto som rada. Ako som pisala vyssie, nema ani 2 a rozprava, chape vsetko, vie kde co parti,ked nieco robime hovori mi ze teraz toto robime,teraz hento.... Ked ju porovnam s jej rovesnikmi, ti castokrat nevedia ani rozpravat, ani povedat co chcu robit, len tak zlato vyvaluju ocka a rozhadzuju veci 🙂 Upratovacka ma zatial nenapadla,popravde som ten typ ze ak mi uprace niekto iny, tak som nervozna lebo neviem kde co mam a mam ten pocit "zasahu" do mojho sukromia, takze na toto som sama 🙂 Ale ak to zhrniem, áno bordel mám, aj teraz bordel, farbicky na zemi, papiere kde mala kreslila, knizky rozhadzane, babiky sedia po celej izbe.... Ale uz ma toto prestalo trapit, jednoducho som rada ked mala zaspi a ja si sadnem, vylozim nohy a uvarim kavu,zapnem telku a mam aspon tu hodinku kym spi pre seba.... Predsa len ,sme matky 24 hodin nonstop v "zamestnanni" a ak by sme boli bez pauzy, myslim ze nam prepne 🙂 Teda, aspon ja som taka,ze tu pauzu proste potrebujem. Aj napriek tomu,ze ten bordel je..... Oddychnem si,vypijem kavu, umyjem riad..... A to uz sa mala zobudi,a zas ten isty kolobeh, vyberie farbicky, knihy rozhadze, babiky posadi vsade kde sa da..... Kedysi som bola taka,ze hned ako zaspala,davaj do roboty,upratat, vylestit, povysavat,kuchynu dezinfikovat..... Proste komplet,krasne cisto aby bolo. A mala sa zobudila,narobila bordel a ked muz prisiel domov,ani nebolo vidiet ze som upratala kym spala. Takze som si povedala a DOST, ja si vychutnam svoju pauzu, bordel sa upratuje vecer ked mala ide spat. Vtedy mame cisto 🙂 Inak nie,a vobec ma to netrapi 🙂
ahoj, ja som vacsinou s malou cele dni sama lebo snubenec chodi do roboty a preraba barak takze je doma tak dve tri hodiny denne, aj to vecer pride.. mala prespi celu noc, max, raz ju nakojim (ma pol roka) a zase zaspi do cca 7-8h.. doobeda aj poobede si hodinku pospi, takze ja stiham aj varit, aj prat aj zehlit aj vysavat, co robim asi kazdy treti den a podlahy raz za tyzden lebo to sa mi malokedy chce :D a ked je mala hore cez den, je na hracej deke alebo v postielke a zareve len ked je hladna alebo ked je sama dlhsie ako pol hodinu, ale chodim ju pozeravat aby nebola sama stale lebo nieco robim, takze mozem povedat, ze co chcem, stihnem 🙂
Priznám sa, že ja teraz stíham mnohonásobne viac pri dvoch väčších deťoch ako pri jednom mimine 😀 ako tu už bolo spomenuté - žena, keď má prvé miminko, má pocit, že sa mu musí každú sekundu svojho času venovať - nezazlievam, bola som rovnaká 😀 Teraz chodí starší syn do škôlky, mladšieho mám doma. Asi 3x do týždňa vysávam, 1x upratujem celý byt - umytie podláh, čistenie kúpeľne, wc, utreť prach - taká klasika. Varím každý druhý deň, niekedy každý deň. Ráno chodíme von, prípadne dáme stretnutie s kamarátkami na striedačku - u nás , u jednej doma, u druhej doma...., ak nie, varím, pečiem, spratávam (prádlo do pračky, riad do umývačky a pod.) V čase, keď mladší syn spí, čo je cca 1,5 hodky sa venujem sebe - mrknem FB, MK, študujem materiály, ktoré potrebujem (privyrábam si popri MK). Poobede ideme pre staršieho syna do škôlky, čo je dokopy 1 hodina prechádzky. Doma sa venujem hlavne prckom, večer mám vyhradený pre manžela. 1-2x do týždňa chodím cvičiť + 1-2x do týždňa začínam robiť prezentácie, prípadne chodím na školenia - vtedy sa deti varujú. Víkendy si robíme výlety, návštevy a pod. skrátka trávime čas všetci štyria spolu. Keď k nám zazvoníte aj o polnoci, nájdete upratené 🙂 všetko sa dá, len treba chcieť a vedieť si to zorganizovať 😵
@snopkulka ked mas .len jedno dieta doma,tak sa to da. Ale ja som napr.mala maleho az do 4,5r.doma. A muz malokedy prisiel pred 17. Zvacsa az po 18-18:30,aj to casto este pracovala telefonoval. Nebyt toho,ze nasi,v pripade potreby jeho rodicia (vzhladom na vek som im nechcela deti nechavat na starost casto),tak by som ani cvicit nemohla chodit,co moj chrbat potrebuje.
Vikendy sme sice aj vyletovali ci chodili do zahrady a tak,no casto to bolo tak,ze mimo toho bol zas za pocitacom ci volal.
Jedine este ten polrok,co uz aj maly chodil do skolky,som to mala jednoduchsie (ked nebol chory), ale od novembra to zas bolo o daco tazsie-kym dovtedy spavala aj 2-3hodiny v kociku,po tom co ju zobudilo vrtanie,odmietla poobede spavat,ked,tak len vynimocne. Takze take volaco,ze mat cas pre seba poobede,kym dieta spi,som.ja velmi nezazila.

do cca 1,5 roka som stihala vsetko.. mat kazdy den upratane, navarene, ist s malou 2x denne von, hrat sa s nou, pracovat z domu a stihnut vsteko co som predtym stihla v praci... od jeden a pol roka koniec... cize isla do jasliciek. Teraz je uz skolkarka a nestiham nic :D Je to tym, ze to babatko toho neporiadku tolko nenarobi :D cize kluuud. bude horsie :D