Dieťa samé v nemocnici
Okolnosti mi nedovolia inak, musím nechať maleho v nemocnici samého. Ma 3 roky. Doma mám rocnu dcerku, muž musí chodiť do práce a babky s nim kvôli zdravotnému stavu nemôžu zostať. Je mi do plaču. Viem ze by muž malú v noci nezvládol, ani nikto iný. Nechala niektorá z vás takto dieťatko samé v nemocnici?😢😢😢 ide na pozorovanie do fakultnej, asi 80 km od bydliska...
Inak u nás v rodine bola s dieťaťom sestra otca, nikto iný nemohol, ona bola vtedy nezamestnaná, pekne sa o dieťa postarala. Možno by mohol aj niekto iný.........
@mima4 Úprimne? Kedysi to bolo iné. Veľmi iné. Ja som tiež ležala v nemocnici ako dieťa, viackrát. A mám z toho traumu. Dlho som bojovala s panikou z lekárov a ani teraz nemám úplne vyhrané. A iné to bolo v tom, že deťom sa viac venovali v nemocnici. Vypĺňal sa im čas aktívne. Normálne som chodila do "školy" a pod. takže to bolo iné. A hlavne, všetky deti boli bez rodičov, takže sa to príliš neriešilo.
@emmina1978 Chcela by som vedieť, ako si manžel nemôže vziať OČR? Lebo ak sa chce, tak sa dá.
@mima4 opakujem - nechaj si svoje musim povedat az vyslovene hlupe komentare. Ty nemas ani sajnu, co ja musim riesit ani ako sa mam, ani ake mam podmienky. nepozname sa.
neviem, ci mas dnes den - idem rypat hura.....ale vybrala si su zlu obet. zacala si to sama osobnym utokom na to, kolko mam penazi atd. vies o tom velke vies co.
na vytahovani a prekrucani informacii niet co pochopit, to robia len znudene klebetne baby na trhu.
A uz ma neoznacuj. dakujem
NEDA SA?! NEMOZE SI ZOBRAT OCR??!!! Prepac ale mam pocit, ze ty hladas vyhovorky ako sa to neda a nie sposoby ako sa to da...
NIKDY by som nenechala 3-rocne dieta v nemocnici same. Ale ja som toho nazoru, vsetko sa da len treba chciet a kde je vola, tam je cesta ☝️☝☝
toto asi citat nechcela..
Pozri, ja som isla od 6m na par dni do prace, bol s nim muz. Maly bol plnej kojeny. Vselico mi islo hlavou, ale chlapi to dali v podstate uplne v pohode, aj ho uspal, aj nakrmil aj vsetko. Ale tak ja som muza k tomu viedla od narodenia.
Je to raz otec a rodic, tak nech sa podla toho chova! Ty by si tiez mala zvazit, preco uprednostnujes potreby jedneho dietata pred druhym.. tvoja mala 1r si asi v noci poplace, ale bude s ocinom a v domacom prostredi. Tvoj 3r by vsak plakal urcite vacsiu cast dna, bol by sam a v nemocnici, uplne mimo vsetkeho a vsetkych co pozna.
NEVERIM, ze ak by teda predsa len tvoj muz nemohol, tak sa neda najst ine riesenie!
Bud naozaj tie babky, alebo niekto iny napomocny z rodiny, blizka kamaratka, ktokolvek. Hlavne prosim ta poriadne rozmyslaj a nehanbi sa poziadat o pomoc, urcite nieco vymyslite.
Drzim palce 🙂
@emmina1978 ja mam 7 rocnu a ani tu by som samu nenechala.....by som bola nervozna ako pes...teraz akurat je chora a v noci som ju nastahovala k nam, aby som ju mohla kontrolovat....ja by som sa zblaznila, ze 80 km odo mna.....a co sa malej tyka, cez den babky, tetky, ujovia a v noci manzel. Neberiem vyhorku, ze by ju nezvladol.....
@monicm aj teraz tam chodia deti do školy a skolok, aspon na kramaroch urcite.. Majú detské kutiky a vseliake neziskovky sa im venujú.. Muž bol veľa krát v nemocnici ako starší chlapec a ak to ma porovnať s pobytom co bol teraz so synom, urcite to je z jeho pohľadu lepšie ako vtedy.. A pristup personalu vtedy bol urcite rovnaky ak nie horsi, ak teda na nich nikto nedozeral a este k tomu sa clovek ani nicoho nedovolal v minulosti..
To ale nič nemeni na tom, že pre malé dieťa je cudzie prostredie a cudzí ľudia stresujuce.. Či už vtedy alebo teraz..len ľudia na zle zazitky z ranneho detstva zabudaju rýchlejšie, poprípade si ich castokrat pamataju len matne..
Inak co boli teraz moji v nemocke, tak s nimi ležal 8rocny chlapec sám, z vaznejsich dôvodov ako tu v teme.. A sám vravel že aký je rad že tam bol môj muž, lebo sa venoval aj jemu..
No zienky ja tiez nemam rada ked matky ponizuju muzov a hovoria ze dieta nezvladnu ale su fakt taki kt nezvladnu,mam takeho znameho po praci sa vedel zahrat so synom,okupat,prebalit aj nakrmit ale ked mu zena sla do porodnice 2t pred terminom skoro sa zrutil,akosi mu to neslo a fakt to nezvladal,autorka temy si chlapa pozna viac nez my na mk tak asi vie preco to tak pise,moj chlap sa postarat vie,uz bol so synom sam ale v noci by som mu ho nenechala lebo on sa nezobudi,maly mi v noci vrieska co mu idu zubky aj 4-5h a muz ani nevie ze sme boli hore..kazdopadne hladala by som riesenie,a sla s malym lezat.
@emmina1978
Prosim Vas urcite chodte s nim!!! Ja som bola 3x. (2xso syncekom a raz s dcerkou) a najhosire co bolo pocuvat plac cudzich deticiek za maminkou. Neviete si predstavit ako maly placuci chlapcek stoji celg den pred dverami a stale opakuje "maminka, maminka". Trha to srdce. Aj vacsie dievcatko tam bolo s krstnou a aj tak stale plakalo za mamou. Deticky sa bola dr.a este ked su tam same..tie očka nechcite vidiet. Plakala som s nimi, je to krute!!!
len pre info... ak ide rodič s dieťaťom do nemocnice, nemôže si čerpať OČR... jedná sa o štátne zariadenie, v ktorom je starostlivosť o dieťa zabezpečená (aká, to je už otázne).. každopádne štát nebude platiť 2 x za starostlivosť o dieťa (nemocnica + OČR rodiča)... jedná sa o dobrovoľný doprovod, ktorý si musí rodič vykryť nejako inak ako OČR.. buď dovolenkou, alebo náhradným, či neplateným voľnom a to verím, že je pre mnohých problém (v oktobri som bola so synom v nemocnici a musela som si to pokryť dovolenkou, OČR som mala až počas domáceho doliečovania).....Každopádne ja osobne by som samé dieťa v nemocnici nenechala...
@petulda333 tak sorry, ale naco je mu potom rodina, ked sa ide zrutit z toho, ze sa musi postarat o dieta ??
@kaja73 tak to je dosť hrozne potom.. Môj keď už nemusel len ležať išiel do skolky a venovala sa mu učiteľka.. A na to spomína rad, keďže do skolky ešte nechodi bol to pre neho zazitok, ako aj červené nosy.. Ale to lezanie a liečba toho sa boji doteraz, keď si spomenie.. A keď muža z neviem akeho dôvodu vykazali z izby pri vizite, tak tam reval že kam tato ide.. Každopádne najhorší musí byt pre tie deti večer a zaspavanie bez rodica..
@nyusika ja som písala z praxe. Slovenským "podnikateľom", samozrejme česť výnimkám je toto ukradnuté. Bohužiaľ, je to tak ☹ akceptujú len odtrhnutie hlavy ako dôvod, pretože v x firmách je namiesto 3 ľudí jeden, čo nevie kam skôr ruky vopchať a keď vypadne, tak stojí polka firmy,lebo nemá kto zastúpiť. Pre mňa je to nepochopiteľné a či tomu niekto verí či nie, funguje to takto skoro bežne. Môj švagor dostal mozgovú príhodu a už teraz vie, že sa nemá kam vrátiť a o poslednú výplatu žobre už mesiac. Vivat Slovakia a kontroly môžu poslať aké chcú.Papierovo je všetko OK. Ale nie o tom je táto téma
Tak je to ťažké, ale hľadala by som riešenie. Presne tak ako niekto písal, požiadala by som o pomoc rodinu.

Dúfam že si sa zbalila a sla za svojím dieťaťom.