icon

Do akého veku ste pomáhali deťom utierať sa po veľkej potrebe?

31. okt 2022

Dievcata naozaj sa hanbim za takú otázku, preto anonymne, ale do koľkých rokov ste pomáhali svojim deťom utierať sa po veľkej potrebe? Prosím nezhejujte ma, ak Vám to príde primitívna otázka, prosím neodpovedajte. Nechcem rozpútať žiadnu kritiku ani emócie a ani si kaziť príjemný večer. Ďakujem za pochopenie.

Strana
z3
sroubek78
1. nov 2022

@mojmacik no zlatý drobec, sám vedel, čo mu treba. My sme si zažili s tým kakaním peklo...

iwesska
1. nov 2022

No neviem,ale mojmu 12r.by to bolo uz dobre trapne ma volat utriet zadok. A to co potom robi v skole,alebo SvP? Neutrie sa cely tyzden alebo zavola ucitelku? 😳 Nepoviem,ak ma dieta nejaky fyzicky alebo mentalny problem,ale utierat zdravemu pubertakovi zadok to uz zdrave nie je.

euka210
1. nov 2022

Ako ktory, vacsinou v predskolskej triede uz vedeli, ale najmensi je maly, na 6r vyzeral ako 4r a neverili ze ide do skoly, takze jemu este utieram. Dvaja mensi v skolke, skole nekalali nikdy, vzdy "nosia" domov 🤣

sulavikova
1. nov 2022

Nemám doma “žiadneho” génia, ale samoobslužné činnosti musel zvládať pred dovŕšením 2 rokov. To bola podmienka prijatia do škôlky. A nakoľko som učiteľka ZŠ vidím, že latka sa veľmi posúva… žiaľ. Asi rodičia nemajú nainštalovanú potrebnú appku, že ich dieťaťu treba🤔

jarmilka86
1. nov 2022

Dcéra 3,5 chce už sama, ale kako má potom všade, sem tam sa jej podarí aj dobre utrieť,, syn čo chvíľa 7 spotrebuje pól rolky papiera a aj tak má občas fľak na trenkách, pomôcť už samozrejme nechce,,

lacibo
1. nov 2022

@jana_eyre_2 to je super ze mas samostatne v tomto ale chcem t
len povedat ze moze sa stat aj to, ze si nemas sancu vsimnut..v nasej rodine mal chlapec nador na semen. mama sa to neskoro dozvedela kedze ho uz nesprchovala..nastastie to dobre dopadlo..ale treba mat vsetko pod kontrolou..aj pri dcerach samozrejme

lacibo
1. nov 2022

@sulavikova ziadne dieta..ani genius..nezvlada samoobsluzne cinnosti pred dovrsenim 2 rokov..myslim uplne samostatne

jana_eyre_2
1. nov 2022

@lacibo máme v rodine deti čo prekonali ako maličké rakovinu, bratranec mal aj rak.semennikov.. preto aj deti učím čo si majú všímať, ako si maju všímať a vždy čo sa im nezdá mi povedia.. tak isto.planujem dcéru učiť na samovysetrenie prsníkov keď bude mať čo vyšetrovať.. stále si myslím že v určitom veku sa už ich intímnych častí dotýkať nebudem a vedia že to nie je vhodné, lebo je to ich telo..

annm81
1. nov 2022

12 rokov je naozaj obrovský extrém. My sme v tomto ako rodičia kládli veľký dôraz na samostatnosť. Takže od cca 3 rokov sa sprchuje úplne sám a od 4. narodenín aj sám utiera po potrebe. Inak nám toto vyriešilo problém s potrebou v škôlke. Štandardne čakal až príde domov, potom mal samozrejme kŕče a bolesti. Odkedy zvláda všetko sám, nemá problém ísť aj v škôlke (s tým, že v škôlke rešpektujú súkromie a majú normálne kabínky, nie len priečkami oddelené záchodiky).

lacibo
1. nov 2022

@jana_eyre_2 ano, chapem..ja mam najmensiu 6 rocnu, a sem tam sa sama osprchuje ale sledujem ju a ked sa mi napr.stazuje na nejaku nepohodu dole, pozriem jej to vizualne a aj natriem ked treba..skratka sledujem ju..jej telo..samozrejme uz to nie je babatko, uz sa citi ako slecna..ale nehanbi sa..deti si same urcia aj, kedy sa zacnu distancovat vo svojej intimite..to je super, ked si ich uz takto poucila, je to potrebne, aby vedeli, s cim sa uz treba zverit pripadne..

simca06022011
1. nov 2022

No moja si uz ako skolksrka nedala, cize okolo 4-5r

simca06022011
1. nov 2022

@sulavikova neexistuje aby si 2r dieťa vedelo dobre utrieť zadok. Ziadne. A to nam velmi samostatne a samoobslužné dieťa od malička a v jasliach od 1,5r

jana_eyre_2
1. nov 2022

@lacibo ale ja nevravím že by sa moje deti hanbili, nahých ich samozrejme občas vídam, avšak uz sa proste nestane aby som sa nejako dotkla na intímnych častiach 10r syna či 9r dcéry, to mi príde už dosť cez.. ak má napr.dcera začervenanie, pálenie, čo sa stáva ak sa v škole minie toaletak, povie mi to a natrie sa sama.. 6r dieťa je ešte malé dieťa, ale 10, 12r deti to sa nedá porovnať..

lacibo
1. nov 2022

@jana_eyre_2 to suhlasim

bluka2
1. nov 2022

@simca06022011 to vôbec nie je pravda. Moja si začala utierať sama asi 3 mesiace pred 3. narodeninami a vedela to perfektne. Vlastne som to zistila tak, že im v škôlke neutierali (iný kraj, iný mrav) a doma to potom začala tiež robiť a moju pomoc už nepotrebovala. Presne na tie 3. narodeniny už úplne samostatna v tomto.

anettt183
1. nov 2022

Ja som chcela po 3 ročnom aby si skúsil utrieť riťku. A dostala som odpoveď že nemôže lebo je riťka moc moc ďaleko 🤣

ja_bb
1. nov 2022

Ako bolo pisane,deti maju kratsie ruky,ale nas ked išiel do skoly,uz vedel,lebo vsak co keby v škole🙂 Najprv kontrola a teraz uz sam,len keď sa mu nieco nezda, tak nas ešte zavolá.

zorkahorka
1. nov 2022

Skusali sme, ked mal 4, ale... no koberec pri wc stale v kosi na pranie 🤪 ale je predskolak, musime skusat znova

katarina0420
2. nov 2022

@slovakboy ďakujem už je z nej 13ročna slečna.

kvietocek87
2. nov 2022

Ešte aj dospelí chlapi si nevedia vytriet poriadne zadok 😂😂😂

zuzikak
3. nov 2022

@dominiicka tak skolku treba len trocha vydrzat..doma po prichode zadocky umyjete. A do skoly im mozno aj ruky dorastu 🙂 Ak nie, tak potom tie vlhcene - ved uvidite.

dominiicka
3. nov 2022

@zuzikak starší už druhý deň skúšame 🙂
Mladší je horšie ten sa môže prehnúť zohnúť ako chce ale nedosiahne si na riťku 🙈🙈🤣🤣🤣

zuzikak
3. nov 2022

@dominiicka aj to pride 🙂

januska12323
3. nov 2022

@dominiicka nech sa utiera spredu

Strana
z3