Do kedy má dieťa spávať dvakrát cez deň?
Ahojte, do kedy by malo dieťa spávať dva krát cez den? Mám doma ročnú slečnu a zatial spavame dva krát. Ďakujem
Tak toto bych podle tabulek fakt neresila...toto zalezi od kazdeho jedince..jsou deti, co v roce spi 1x denne, no nase Viki spala 2x denne do 17m 😀.
Ber to z te stranky, ze tim ze dite spinka, tak v tu chvili se mu regeneruji mozkove bunky, tedy cim vice spanku tim lepsi
Samozrejme na druhou strnaku nechcem rici, ze tim mene dite spi, tim je blbejsi, ale proste spanek je zdravy....urcite bych nedobouravala pokud dite jeste potrebuje spinakt 2x denne......
Takze se nic nedeje...pockej az ti sama da najevo, ze ji staci iba 1 spanek..
toto nechaj na dcerku, nech si to rozhodne sama🙂
problem moze nastat, ked dva spanky budu uz vela a jeden este malo, tam by som to uz skusila nejako poposuvat, aby sa dieta netrapilo. ale to nezvykne dlho trvat, u nas sa to ustalilo v 13 mes.
ja mam polročneho syna a spárva iba raz denne, potom taha v pohode osem hodin a ide vecer spat, bohuzial viac spat nechce.
náš veľmi málo spával a od roka už nespal vobec cez den a bolo to v poriadku,rovnako ako dieťa,ktoré si v troch rokoch rado cez den schrupne ,na to nie je tabuľka ,záleží aké má potreby ,je to individuálne
moja je zhruba tak stejne stará ako tvoja ale ja som nikdy spánok neriešila dávam ju spať podla potreby od cca 10 mes. mi spí len raz ale dlhšie (2 hod.) dovtedy mala asi 2 polhodinovky aj teraz keď nepospí vela cez obed ešte si zdriemne ku večeru na pol hodky ale to pak straší do 11 večer no normálne chodí spať okolo 21:30 vstane okolo 8-9 potom spí od 12 do 14
môj malý má 8 mesiacov a spinká už len 1x denne a to na obed. Sám si spravil taký režim, tak ho tak nechávam. Nieje ani nervózny ani zlý, vyhovuje mu to tak.......ja by som to nechcala na tvoju dcérku. Sama vie kedy potrebuje spánok 🙂
u kazdeho ditata je to ine. moja dcera zacala raz do dna spavat okolo 10 mesiaca ale nie vzdy ked spala kratsie tak som ju dala aj druhykrat..................u nas bol problem s uspavani iáujna druhy spanok nedalo sa ju uspat tak preto som ju davala len raz...........a okolo roka sa to ustalilo a spava raz do dna niekedy 3 hodiny ale niekedy aj hodinu...teraz jej to vyhovuje 😀
musis sledovat dcerku ci jej to bude stacit aby potom nebola mrzuta a unavena a nebude v noci dobre spat ked si nepospi cez den aspon u ans to tak je
vela zalezi od dietata, ak vam obom system dvoch spankov vyhovuje, tak nech spinka. Ak by vam denne dva spanky kazili vecerny rezim, tak treba zacat pomaly prechadzat na jeden spanok.
Syncek mi spaval dva krat tak do roka aj par mesiacov cca a dcerka mi spi jedenkrat za den uz snad od osmych mesiacov..... takze je to velmi individualne.
To je veľmi individuálne, zistíš sama... Môj malý začal spať raz denne nejak v 13. mesiacoch. Zistila som to tak, že doobeda zaspával veľmi dlho, začal vymýšľať a aj keď zaspal, bolo už toľko hodín, že druhý spánok sa nám pretiahol na neskoré popoludnie a z toho zasa plynuli problémy s večerným zaspávaním. Tak som zrušila doobedný spánok, radšej som ho zamestnala niečím a tesne po obede "padol ako gate" :D A bolo to lepšie aj pre mňa, nakoľko som si mohla oddýchnuť s ním. Lebo pri dvoch spaniach za deň som poobede vždy bola "grogy" a malý mi akurát vstával... Určite Ti dá najavo, kedy je vhodný čas ;)
Každé dieťa spáva inak. Moja začala spávať raz denne až keď mala asi 1apol roka. Sama sa prestavila z dvoch na jeden spánok.
mne starsia ani nie do roka spavala 2x denne od 2r mi nespi poobede vobec, nedostanem ju tam a to mi spava v noci od 20-21h do 6rana
Ahoj, my mame 13 mesacnu dcerku a presli sme na 1 spanok pretoze sa inak ani nedalo. Ten doobedny zacal byt velmi nepravidelny. Vstavame o 7.00 a o 9-9.30 to vyzeralo na spanie ale nakoniec sa vzdy v postielke mrvila a casto zadriemala len 10 min prip.vobec. tak chodime o 9.30 bon a obedujeme o 11.00-11.20 a sup spinkat. Zalezi to od babatka. A trosku musi aj maminka skusit napasovat. Takze my tak. Ja by som bola radsej keby boli 2 spanky ale co narobime,;)?
Mne zacala mala spavat 1x denne cca v roku. Na obed spala aj dve hodiny a potom este spavala raz podvecer tak na 45 minut...ked ale o podvecerne uspavanie zacalo trvat prilis dlho a na noc nevedela zaspat, tak som jej ten podvecerny spanok "zatrhla". Prve dva dni bola unavena a isla vecer skor do postele a potom si na to zvykla. Ale ak to tvojej dcerke vyhovuje takto, tak by som to nejako neriesila.
moj spaval v 9 mesiacoch este 3 krat, potom som mu zrusila asi v 10 mesiaci poobednajsi spanok a o mesiac na to si on sam zrusil doobednajsi spanok, takze spime 1x denne na obed asi 2 az 2,5 hod. ale ked vstane skoro, okolo siedmej rano tak ho skusam dat este pospinkat doobedu, lebo mu bude dlho kym pojde na ten obedny spanok. svagrina ma malu, ktora ma 17 mesiacov a spi 2x. takze tak.
Dokedy chce spinkt dva x nech spinka nasa spala cca do dvoch rockov .....
deti si same povedia ako chcu spinkat. moj maly ma 14 mesiacov a spi 2 krat denne (cca. 11-12:30) a (15:30-16:30) a potom v noci 20:00 - 8:00. Je to individualne. Moj maly je dost spavy, ale niektore deti spia dokopy za cely den cca. 12 hodin.
Do kedy to potrebuje, my sme spavali do 18 mesiacov a este aj sem tam si zdriemne 2x
dokedy potrebuje 😉
Ja by som neriesila dokedy ma dieta kolkokrat spavat. Podla mna to treba nechat na nom. Ak spanok potrebuje, tak mu ho treba dopriat... Moja starsia dcerka spavala 3x denne do 11 mesiacov, potom si zacala sama redukovat spanok na 2x... takto spavala do 15 mesiacov... potom uz len 1x denne
Mladsi ma 10 mesiacov a spava este 3x denne, nevidim dovod mu redukovat spanok, aj ked ten 3 spanok spava uz neskor vecer okolo 5-6. No ked ho potrebuje, tak nech spinka...
nechat to vyslovene na nom, ak to este chce,alebo ked vidis na nom, ze by to este potreboval ... detom treba nacuvat
My sme tak spali do 18 - 20 mesiacov ... no u každého je to inak, takže podľa potreby dieťaťa 🙂
Dokedy to dieťa potrebuje, máme 1 rok, občas si ešte zdriemneme aj 2x/deň 😉
my asi od roka spime uz len 1x,rano vstavame okolo7 a spinkat ideme o 11 pol12 potiahne asi 2 hod.a spinkat ideme medzi 19-20hod.okolo 17.30 uz zacne byt unavena taha sa pomne ale este si pozrieme serial spolu polezime a o 7 sup do postele...a spime tak nejak sme si to nacvicili my🙂
Nas maly spal dvakrat denne do cca 15 mesiacov, obcas to aj teraz tak vyjde. Ak zaspi skor nez obvykle (napriklad v aute), dam ho spat aj druhy spanok.
Moja začala spávať 1 x denne teraz v 11 mesiacoch. Spala 2 x, ale dlhšie zaspávala a večer to tiež trvalo kým zaspala cca okolo 21:30 az 22 hod. Teraz je ešte trošku zlá poobede, ale potom ju to prejde a zaspí okolo 20:30 až 21 a spí do rána cca 7 až 8. Cez deň spí kedy ako. Niekedy len hodinu, niekedy aj 2 a pol hodky.
moj drobcek ma rok aj dva tydne a stale spava 2x denne aj doobedu hodi slofika na 2-3 hod a poobede kolo 3 na hod a pol a vecer ide spinkat pekne o 8 a vobec neprotestuje 😀
dokedy chce 😀
moji mali presne 15mesiacov ked zo dna na den presli na jeden spanok obaja 🙂
dokedy chce, tak nech spi 2x. mne sa zda, ze moj syn spal skoro do 2 rokov 2z denne. pokial vam nevydrzi byt hore do obeda, tak ju dajte spinkat, nech si oddychne. mne chodil simonko spavat o pol 11 a potom niekedy o pol 3.

dokedy to potrebuje 😉 . Moj mladsi tak spaval takmer do 2 rokov - 2 denne, ale kratke spanky. A teraz (2,5 roka) som stastna a vdacna aj za ten jeden ked trva 1,5 hodky 🙂