icon

Dvíhanie nožičiek v spánku

smejka033
15. sep 2016

Zdravim vsetky maminy,mam taky problem. Maly ma 4,5 mesiaca a ma nejake divne noci. Nejako po12-tej a nad ranom stale vykopava nozky a stona...kruti hlavkou zo strany na stranu. Vsetko robi v spanku,musim mu chytit rucky,aby vedel,ze som tam lebo inak by sa prebral. Maly nie je kojeny,UM pouzivame nutrilon. Napapa sa o 21:00 a potom az rano okolo pol 7. Takto prespi celu noc,no kebyze ho nehladkam a nedrzim za ruky,zobudil by sa. Mate aj vy nejaky podobny problem,pripadne ako ste to riesili vy. Cez den mi pekne spi,ale tiez musim byt pri nom a ked sa zacina po nejakej hodinke preberat,utisim ho a znova zaspi. Ked nema svoje odspate,je podrazdeny. Poprosim rady a nie kritiku,ze mozem byt rada,ze neplace a spi. Dakujem 😉

meusicka
15. sep 2016

@smejka033 mozno to bude fazami spanku.... pravdepodobne sa mu daco sniva a on to preziva sa sa preto pohybuje. jedna z mojich dvojiciek tiez dakedy zo sna aj rozprava a obcas aj krici, sa hada o hracku a pod. a sa tiez nejka po polnoci budia a vacsinou odpochoduju rovno do spalne.
pokial je to len 1x za noc, ja by som to vobec neriesila, 😉

smejka033
autor
15. sep 2016

@meusicka len on to vie robit aj hodinu v kuse a potom sa z toho prebudi 😐

gabika2580
17. sep 2016

Aj môj malý 10 mesačný syn to robí, niekedy sa krúti pomaly celú noc. Dvíha nohy a pretaca sa zo strany na stranu a dlho trvá, kým si,, nájde,, dobrú polohu..

petrapod
17. sep 2016

Moj syn tiez tak nepokojne spaval . Potom som zistila ze ked mu nedam vecer mlieko tesne pred spanim spinkal pokojne celu noc. Ked bol vacsi mlieko sme uplne vecer vypustili.

alchemilkazltozelena
17. sep 2016

@smejka033 aj moja mala to robila podla mna je to normalne

smejka033
autor
18. sep 2016

Dakujem za odpovede,tak uz len cakat 😢

kacena4
18. sep 2016

ma 4mesiace mozu to byt mierne nocne koliky mozno ho boli brusku, nafukuje sa mu mozno ho boli preto kope nozickami lebo si chce ulavit, poprdkat - neviem len uvazujem - mozno by pomohol feniklovy caj na noc, ja som v nom napr. zarabala nocnu davku mlieka popr. do nocnej davky mlieka pridala sab simplex poprdka si a bude lepsie, vyskusaj uvidis ci to zaberie. skor mi to pride ako rozumnejsie ako tie zle sny pri 4mesacnom babatku. alebo skus vecernu masaz bruska pred spanim v smere hodinovych ruciciek po celom brusku ako ide crevo malo by sa mu zlepsit travenie. drzim palceky nech je lepsie

jankap55
18. sep 2016

Môj malý má 4 mesiace a má tiež podobný problém len v trochu horšom stave. On sa takto presadzuje, kope a place v spánku od polnoci do rana už dva mesiace. Ideme s tym na vysetrenie k neurologicke. Ale ako som písala on to má omnoho horsie

smejka033
autor
20. sep 2016

Masaz mu davam pri kazdom prebalovani,samozrejme aj vecer a dokonca aj v noci. Nezobudi sa na to a mam pocit,ze sa mu potom aj kusok ulavi...podla mna to ma tiez zastavene vetry v noci...lebo sa popri tom aj spuca...len ako keby sa mu nedalo vyprdkat 😦 ako keby to v spanku nevedel 😯

smejka033
autor
20. sep 2016

@jankap55 daj vediet ako ste dopadli,to sa nevyspis uz vobec...co? 😞

smejka033
autor
20. sep 2016

@kacena4 tiez si myslim,ze to asi nebudu tie zle sny...este ma napadli zubky a z toho je nervozny...a tie prdiky k tomu...
A ten caj to si normalne dala ako davku?

kacena4
20. sep 2016

@smejka033 ano napr. 120ml vody do toho 1CL granulovaneho cajika a 4 odmerky sus. mlieka tak ako normalne davas (proste len do vody pridas granule cajika na zafarbenie vody, alebo vyluhujes cajik ak mas porcovany)

smejka033
autor
20. sep 2016

@kacena4 aha super,vyskusam,za to nedam nic...dakujem 😉

tomasko27
20. sep 2016

@smejka033 Ahoj.Moja ma 6mesiacov a v spanku dviha obe nohy,vyklada na kolisku,este spi v koliske,no ona ale dviha aj hlavu a hrudnik a spi.Ona to robi aj cez den obcas ked spi.Ma um nutrilon pri alergii.

jankap55
20. sep 2016

@smejka033 bohužiaľ už dva mesiace nespim v noci ☹

smejka033
autor
21. sep 2016

@tomasko27 boze moj,to co mame za deti ☺ nas dviha hlavku tiez aj cez den a este si ju uplne vtlaca do vankusa,tiez v spanku...ach len mne neda,nezobudit sa a utisit ho,lebo viem ze by sa zobudil...my mame zas nutrilon comfort 😐

smejka033
autor
21. sep 2016

@jankap55 tak to som na tom este dobre,dufam ze to coskoro prejde aj u nas aj u vas 😉

poloma1
9. nov 2016

U nas to zacalo pred tyzdnom. Neustale kope nozkami a kruti hlavickou. Mame 5 mesiacov. Tiez som z toho zufala :(

timea1712
2. máj 2021

@jankap55 ako ste dopadli

jankap55
2. máj 2021

@timea1712 nakoniec sme dopadli dobre, on mal tieto stavy v lete, ako sa trosku ochladilo tak to prestalo. Takže to bolo asi tým teplom