icon

Dvojmesačné dieťa má veľmi ľahký spánok

mer12
24. nov 2022

Dobrý večer, mam 2 mesačného syna, ktorý spáva vyše mesiaca strašne. Cez deň sme vycihali, že keď ideme von s kociarom ráno okolo 9 a poobede okolo 2-3 tak pospi vcelku v kľude, doobeda 3 hodiny a poobede 2. Medzitým si dá ešte jeden kratší spánok. Problém začína od 6, po cca hodinke bdenia chce znova spinkat a spí veľmi ľahkým spánkom, keď vidím, že mu nejde idem ho umyť, napapa sa a nachystám na nočný spánok o 7. Najprv vyzerá, že spí v pohode a potom sa zrazu preberie, oči do koran, dychci, macha rukami a beha nohami. Toto dookola, zaspí na 5 min a znova, konci to až medzi 22 a polnocou.kym sme doma zaspáva pri kojeni , cez deň v pohode akurát ho musím mať na rukách, no večer sa postupne preje a potom grcia tak ho nosíme, natriasame, skúšali sme už aj vysávač, fén aj biely sum. Nič nezaberá a už je to fakt náročné. Prosím, má niekto s týmto skúsenosť? Viem, že decká majú obdobia a všetko niekedy skončí no už to trvá fkt dlho a máme ešte šťastie dieťa. Zavinovačka ani ulitka nezaberá, chytá extrémne nervy a je to ešte horšie.

anavixy
24. nov 2022

Mne to podla popisu sedi na koliku. 🤷🏻‍♀️

mer12
autor
24. nov 2022

@anavixy aj keď neplace ? Akože, je nespokojný, chce si sať buď cecik alebo dudel...neviem, s bruškom problémy nemá žiadne cez deň....nejaké rady co s tým? Starší mal koliky no uňho nezabralo nič a ten plakal poriadne

sono2
24. nov 2022

@mer12 to je klasika. Nerieš to. To sa ti najskôr okolo roku tak stabilizuje

anavixy
24. nov 2022

Vobec neplace len kope nohami atd.? Koliky su prave typicke tym, ze nastupuju vecer, cez den moze byt ok. Ale moze byt problem aj to, ze ho preberies, ked chce spat vtedy, ked ako pises, ma lahky spanok. Skus nejako inak ten kupel a ukladanie na spanok vyriesit, mozno ho nechaj pospat vecer a na noc ukladaj az neskor. Na koliky asi vies co sa odporuca, hlavne cvicit s nozickami, poloha na tigrika, masaz bruska, tym nic nepokazis v kazdom pripade, a pripadne kvapky… mojej dcere tiez nic nepomahalo, ani zazracna hranica 3 mesiacov 🙈😀

mer12
autor
24. nov 2022

@anavixy hej, narába rukami a nohami a dychci...ono to vyzerá akoby mal taky ľahký spánok celý no 2x za deň ideme von, aby pospal dlhsie, starší napr, keď nevedel spávať v postieľke alebo v kociari tak zaručene spával na mne, nič ho nedokázalo zobudiť a tento vôbec nie, aj mne na rukách sa budí, ani ho už neskusam pokladať do postele cez deň lebo to ma asi 5 minútovú životnosť....a ten večer, keď už sme doma to ani spánok poriadne nie je, to je ze zavrie oči na chvíľku a zobudí sa a dookola, trocha iné ako potom neskôr zato ho potom beriem a idem kúpať, okrem toho mam toho staršieho čiže trocha aj jemu ss musíme prispôsobiť a potom to začína, ach, keď si predstavím ešte mesiac tohto 😭

ibrunova
24. nov 2022

@mer12 nedávate mu pred spaním VIGANTOL?

aaadkaaa
24. nov 2022

Skus ulitku,mozno sa budi rukami

mer12
autor
25. nov 2022

@ibrunova nie, dostáva devit rano

mer12
autor
25. nov 2022

@aaadkaaa píšem v poslednom riadku, že to je ešte horsie

beata_k
25. nov 2022

@mer12 Mozno nie je dobre odgrgnuty. Moje dojcene je nepokojne pocas spanku ked nie je dobre odgrgnuty. A co sa spanku tyka. Starsi ma spanok ako drevorubac, od babatka. Mladsi ako motylik. Vela veci ho zobudi.

aaadkaaa
25. nov 2022

@mer12 pardon, to mi uslo ta posledna veta...no tak len vydrzat, co ine...pevne nervy

mer12
autor
26. nov 2022

@beata_k toto je hneď prvé čo skúšam, keď začne s tymto, niekedy grgne, niekedy nie, ale ďakujem 🙂

beata_k
26. nov 2022

@mer12 Este som zabudla. Odgrgava sa mu velmi tazko. Na prvu supu sa mu nie vzdy podari.