icon

Dvojtýždňové dieťa nespí

bonnie29
6. máj 2016

Ahojte, je to normalne? Vsade pisu ze ma prespat 20hod z 24hod. On ani tie 4. Nakrmim ho UM a namiesto spanku sa do dalsieho jedenia pestujeme lebo inak reve a zaspi mozno pol hodku pred dalsim krmenim a po krmeni zase to iste dokola. Uz som ZUFALA

sardinka335
10. máj 2016

@charlie1980 suhlasim s tebou....chudak decko. Ved sa ešte len ,,rozkukava,, po svete a uz je všetko problém a urobia tu z neho alergika, refluxáka...Rurkovat dieta tiež nie je dobre stale, ved si na to zvykne. Je uplne normalne ze dieta plače, ze dieta sa pučí a nespi celu noc. Proste treba sa aj poradit, nehovorím ze nie, ale davat aj na inštinkt. Mne decka odgrcavali po kazdom krmeni aj take ,,šupy,, a nemaju ani relfux ani nič. Normalne bolo vela aj o manipulacii, ako nahle sme malu prudšie zdvihli alebo decka ju nosili tak odgrcavala. Ziadny reflux to nebol. Dava mu čaj, vody...boze moj...škoda reči v 2 týždnoch.

nikuskao
10. máj 2016

Ja ti teda co sa UM neporadim lebo ja stale kojim. Ale my sme tiez mali prve tri mesiace strasne. Syn mi plakaval vkuse. Nic ine som nerobila iba skalala s nim na fitlopte. Cize podla toho co si opisala si myslim ze je to jednoznacne brusko. Toto zas doverne poznam...my sme sa s kolikami vytrapili velmi. Espumisan mozes hodit do kosa a uz ho ani preventivne neskusaj lebo to je uuuuplne na nic. Skus radsej co ti baby pisali... bud ten Infacol alebo BabyCalm, nam pomohla Biogaya. Rektalnu rurku treba tiez pouzivat tak ako baby pisu ze hlbsie ju das. Ja som ju tiez nechcela pouzivat lebo som sa bala ze si syn na nu navykne a tiez som si vselico precitala ale ako nahle som ju pouzila tak moje dieta bolo stastne a pokojne. Ako nam prestali koliky tak som rurku nemusela uz nikdy pouzit. A casto musis tu rurku ist preplachnut vodou lebo nam sa upchavala a dlho trvalo kym sa maly aj s jej pomocou vykakal. A ak ho krmis z flase davas si pozor na to aby bol cumlik vzdy plny mlieka? Kamaratka si na to nedavala pozor a mala jej mala z toho take koliky ze az.... po nakrmeni babatko urcite nechavaj vo zvyslej polohe dlhsie nech si riadne odgrgne a natriasaj ho. Mne si syn vzdy odgrgol po papani ale mali sme stavy kedy cely cerveny reval ako najaty a ja s nim aj 15 - 20 min v kuse ked sa nahltal vzduchu a zrazu taky strasny grg ze ma to bolelo az za neho a potom odkvecol a zaspal. A urcite este ak je aj vygrgane a riadne vykakane babo tak si ho zavinut a stale ho mat pritulene k sebe...aj spat v jednej posteli...nemusis sa toho bat babo sa ti fakt nerozmazna ani si na to nezvykne. 🙂. Tak treba len skusat a skusat. Aj ked viem ze uz mas nervy a je to strasne pre teba....urcite je. Snaz sa byt kludna. Vela stastia. 😊

charlie1980
10. máj 2016

@sardinka335 No moj prave vtedy mal koliky, ked som ho na pleci Este odgrgavala. To len vyslo posledne mlieko, Ale ziadny vzduch. Zhodou nahod som musela na pohreb na SK a maleho som nechala 2 dni u kolegyni. Ked som sa vratila, maly mal vymenenu flasku+dudel, ukazala mi, ako krmit vlastne, lebo cez povodny dudel rychlo hltal, navarila mu vyvar z bobkoveho listu, ukazala mi, ze odgrgavanie na kolene je lepsie, az som nechapala, aku si dokaze tak male dieta odgrgnut a ja som si priniesla domovvymenene dieta po 2 dnoch. Caj ani vodu nikdy nepil, az do 1.prikrmu, kedy sa objem tekutin musi nahradzat. Ale tak kazdy sa uci, aj mne kolegyna vtedy velmi pomohla, stale som myslela, ze to bude nevhodnym mliekom a fitku borovu.

myjusiatko
10. máj 2016

Odporucam si precitat co najskor knihu Najštastnejsie miminko v okoli od Karpa

tomta
10. máj 2016

ach boze......co musite mat dieta podla knizky preboha?ved ma len 2 tyzdne to dieta ani nevie ze vobec je...ono si hlada svoj rezim a verte ze si ho najde....hlavne nehladajte odpovede tu lebo vas ostatne zeny tak zmagoria a vystresuje ze nebudete ani vediet cia ste....nechajte to na svoje babatko ono si poradi same so sebou.....kazde dieta je ine a kazde dietatko si vytvory svoj vlastny rezim...

mima283
10. máj 2016

Mne maly tiez furt len nariekal prvy mesiac cez den spat ani bohovi mozno dve hodinky dokopy az take kruhy pod ocami mal chudiatenko. Vies ako to babanko poriadne nevidi ani nic vnima len seba kazdu svoju boliestku a trapenie co sa to kolo neho vlastne deje. A co sa toho bruska tyka ja som mu davala espumisan vecer do mliecka a ked mu ten nezabral dala som rektalnu rurku hoci aj kazdy den a cuduj sa svete ziadna tragedia sa nestala maly si teraz kava a prdi ako o zivot a sam 😉 nam vela na spanok pomohla aj prechadzka v kociku. Ked sme zacli chodit von tak dokazal spinkat aj 4 hodinky. Len sme mal az nejake 3 tyzdne ked siel von lebo mal sopliky strasne

myjusiatko
10. máj 2016

@tomta ani nevies, o com ta kniha je. 🙂 A vykrikujes.

tomta
10. máj 2016

@myjusiatko neviem o akej knihe píšeš a o čom vlastne rozprávať ale v poho...ja príspevky necitam...

myjusiatko
10. máj 2016

@tomta predpokladala som, že reagujes na moj prispevok nad tebou.

mima283
10. máj 2016

A male babatka furt grcaju to je normalne oni to nemaju este vsetko tak tip top vyvynute. Pokial ti negrcka nejake gejziry doslova tak je to v pohode navlac ho s tym zbytocne po doktoroch. Ja som tiez pocuvala ako babatka prespia 20 hodin no az mi je do smiechu 😄 daj mu cas hlavne a ak tak zacni nieco riesit az potom urcite nie teraz ked ma len dva tyzdne

cichlida
10. máj 2016

@bonnie29 ahoj, tak moj prvy doslova prereval 4 mesiace- tiez som vsetko vyskusala a nic, jedine rurka pomohla aa strasne som sa bala aby mu to neuskodilo, ale ako nahle som mu dala prvy prikrm-mrkvu zacal kakat sam a po puceni a neustalom plakani ani stopy. Dufam, ze vam sa to upravi co najskor, lebo teda okrem toho, ze som nezila, ale skor prezivala, bola som zufala. Teraz sa uz smejem, vtedy som myslela, ze to hadam nikdy neskonci😊

petkovadanuska23
10. máj 2016

@bonnie29 Ano je to normalne 😀 Moja nespavala vobec cez den ....Len na vychadzke v kociku...V noci spala pekne...Tak to som bola rada...Ale tiez nepartila medzi deti ktore prespali cely den 🙂

bonnie29
autor
10. máj 2016

@nikuskao tak dnes sme boli u dr. ...podla nej teda plyny a tvrda stolica...cize tie koliky...sestra mu robila teplomer a mal teda tvrde brusko...mne sa ani tak nezdalo, lebo tak nevedela som ake makke ma byt...povedala ze davat espumisan a cvicit s nozkami, co teda aj robim...ked nebude zaberat espumisan tak skusim ten prirodny baby calm...no mas pravdu, je to na nervy ked babo tak place a nevies ako mu ulavit

bonnie29
autor
10. máj 2016

@sardinka335 tak podla.mna to az take normalne neni ked dieta stale place...lepsie je hladat pricinu preco place, lebo proste nejaka musi byt...ako tu uz niekto napisal..spokojne babo neplace

myjusiatko
10. máj 2016

@bonnie29 Nemam pri sebe teraz tu knihu, ako som ti odporucala vyssie. Ale vecer ti z nej odfotim graf spanku miminka v 2 tyzdnoch a intervaly v akych spinka.
V dvoch tyzdnoch az troch mesiacoch proste deticky placu viac. Skusala si zavinovanie?

bonnie29
autor
10. máj 2016

@cichlida presne tak sa citim aj ja...hadam to uz bude lepsie, ked aspon viem co to je...

bonnie29
autor
10. máj 2016

@myjusiatko dakujem to by bolo super...moc v zavinovacke nechce byt

iwusiak
10. máj 2016

@bonnie29 a aky vitamin D davas ?

nikuskao
10. máj 2016

@bonnie29 no prajem ti pevne nervy veru. Viem velmi co prezivas. Len aj ked si unavena tak narabaj s babatkom s nehou. Spievaj mu, mojkaj ho, hladkaj aj to mu pomoze. A brusko pri kazdom prebalovani masiruj, stale cvic tie nozicky a co je hlavne tak mu udrzuj brusko v teplucku. A toto stale dookola. Nijak inak mu nevies pomoct. A ak ti ma kto pomoct tak nech ti pomoze. Niekedy staci aj to ked je babatko pri niekom kto nie je nervozny. Ako sa hovori lepsie babatku pri pokojnej babicke ako pri nespokojnej mamicke. A ty si zatial aspon na hodinku oddychni.

myjusiatko
10. máj 2016

@bonnie29 Skus sa este pozriet na toto. 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=mm3aJ78TXak
bonnie29
autor
10. máj 2016

@iwusiak zrovna dnes nam dala dr. Vigantol...uz sa "tesim" co to po nom bude

bonnie29
autor
10. máj 2016

@nikuskao a myslis, ze sa to moze robit tak casto tue plyny, ze pri jednom papani je ok...brusko makke a za tie 3 hodky uz ma tvrde brusko zas? Lebo ked sme dnes boli u dr. tak tam ho ona uvolnila teplomerom a brusko makke a pol 4 hodkah sa mi zda, ze uz zase tvrdne..

eliskaevicka
10. máj 2016

@bonnie29 ak boli brusko najlepšia je bio Gaja.. My sme mali tiež problémy S bruškom. Nechcela spinkat A tak. Ako sme jej ho dali už sne ani raz teplomer nepotrebovali...

nikuskao
10. máj 2016

@bonnie29 babatka este nemaju dobre vyvinute brusko. Oni nevedia este napnut svaly aby si mohli prdnut tak ako dospeli. Trva to zhruba tie tri mesiace kym sa im to upravi. Takze kludne ho to moze trapit kazdu chvilku. My sme zo zaciatku kakali a prdeli iba s rurkou, neskor uz len pri cviceni s nozickami a od 2,5 mesiaca uz kakal krasne sam. A dnes ma 8 mesiacov a do plienky uz vobec nekaka dokonca uz ked ho tlaci tak mi "povie" kaka, dam na nocnik a krasne sa vykaka. Cize tej rurky sa nemusis az tak bat. Ja uz som potom na malom videla kedy bolo treba brusko uvolnit. Niekedy sme museli aj v noci.

renkita
10. máj 2016

Moj maly tiez mal take iste stavy a nakoniec pomohlo UM Hami na citlive brusko na nafukovanie, ja by som to UM radsej asi vymenila, kedze mu nerobi dobre.

myjusiatko
11. máj 2016

@bonnie29 oneskorene posielam slubene obrazky. Je tam kolko placu je v akom veku normalneho. A spankove cykly u novorodeniatka. Snad pomoze k ukludneniu.

reja22
19. máj 2016

🙂 spievaj mu a zároveň hladkaj bruško ...... 🙂

migrificka
12. jún 2016

@bonnie29 my sme nemali koliky ale spat nam nechcel. Po mesiaci z porodnice mi vsetvi v rodine hovorili ze dieta musi stale spinkat-no to moje nie a nie. V 2hom mesiaci som Zaviedla 2hod rezim a po mesiaci boja to zabralo. 2hodky hore a potom 30min spanku.Je to unavne a znicujuce pre zenu ako matku,ale fakt to zabralo. Musis sa zatat a cicikat ho kym nezaspi,ale kazda drina prinasa ovocie. Potom to uz islo same. Po 2hod si pretieral ocka a chcel spinkat. Nemusela som ho dlho uspavat. Priznam sa ze na zaciatku som to vzdavala,no som rada ze som zotrvala.
V 6tich mesiacoch sme museli prejst zas na iny rezim,ale ten 2hodinovy bol naj.

p_z
12. jún 2016

@bonnie29
Ahoj, ja by som ťa len chcela trošku podporiť a ubezpečiť, že spánok tvojho bábätka sa určite časom upraví. Chce to rozhodne veľa trpezlivosti a citlivosti voči dieťatku, ktoré je takýto dlhým bdením vysilené.
Ja mám síce dieťa plne kojené, každopádne problémy s bruškom sme mali taktiež. Rovnako nám malá bdela veľmi dlho. Môžem povedať, že sme vyskúšali viacero kvapiek na uľavenie, čo s odstupom času hodnotím ako zbytočné. Rovnako aj podozrenie, že by vigantol mohol spôsobovať problémy, bolo neopodstatnené.
Po tej čarvovnej hranici troch mesiacov sa všetko postupne upravilo. Momentálne malá spáva prakticky celú noc a cez deň sa uloží po max. 2 hodinách bdenia.
Predtým sme sa s ňou snažili chodiť na čo najdlhšie prechádzy v kočíku, keďže tam si dokázala pospať dlhšie.

bonnie29
autor
12. jún 2016

@p_z ja dúfam v tie 3 mesiace ....ale som skeptická, moc neverím na tú zázračnú hranicu...ale bodaj by...lebo nejaká taká hranica je vraj aj 6. týždňov...že aj bábo má také 600nedelie ale to nemalo žiadny efekt..tak moc neverím ani na tie 3 mesiace...ale inak ďakujem za povzbudenie 🙂