Dvojtýždňové dieťa nespí
Ahojte, je to normalne? Vsade pisu ze ma prespat 20hod z 24hod. On ani tie 4. Nakrmim ho UM a namiesto spanku sa do dalsieho jedenia pestujeme lebo inak reve a zaspi mozno pol hodku pred dalsim krmenim a po krmeni zase to iste dokola. Uz som ZUFALA
@gretagarbo davam aj do zavinovacky sem tam ale skor mam pocit ze sa mu to nepaci a snazi sa z nej vykopnut
@bonnie29 no to neviem, by som zavolala dr a opytala sa na to. A rovno kup jamieson alebo Dvit, vigantol ani nedavaj. Na prirodnej baze je to lepsie aj pre bábätko. Moj sa tiez vzpieral v zavinovacke ale ked zaspinkal tak tvrdo a nebudil sa. Teraz sa do nej vecer tesi. Pomalicky by zacal chapat a prestal sa vzpierat. Tsk mi uz sme na stvrtom špeciálnom,pretoze mame podozrenie na alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka. Ale na zaciatku sme mali hami pre spokojne brusko a to bolo huste zasytilo na dlhsie, tak france lait, tak bebu ar a nakoniec nutrilon abkm, vsetky boli fajn, len nas z kazdeho vracal, sme mysleli, ze reflux, ale on to nakoniec nevedel stravit, preto vracal aj antirefluxne mlieko. Az pri poslednom sa vsetko upravilo. Hami je najlacnejšie a asi by som kupovala to, kebyze nemal tazkosti. France lait je riedke ale mamky si ho chvalia 🙂
@bonnie29 moze byt aj hladny kludne ako pises ze taha o sto sest dudu po 2,5 hodke. Ja som dvonickam davala od zaciatku nutrilon allergy care na odporucanie dr. Avsak po hodine a pol iz vrieskali vymenila som za anticolics- ten bol super je hustejsi az nam dudel zapchavalo. Vtedy.mi vydrzali tie 3 hodky. Inak to ze dieta spi 20 hodin denne- stastna to mama ktorej tak prespia mne hlavne dvojocky takmer vobec nespavali.maximalne 10 minutove slofiky. A celkovo vsetky tri som mala urevane.
@xevulax moj je taky, este aj teraz v 8,5 mesiaci prespi 15 hodin z 24, ale zas je casto chory, strasne citlivy na potraviny...kazde dieta ma nieco...chcem vsak povzbudit mamicku, ze deti sa podla mna rodia ako dobry, alebo zly spavci, tak ako som ja nic nespravila preto, ze moj dobre spi, ona nikde nespravila taktiez chybu..
@bonnie29 kakanie raz denne je malo, vacsina deti v tom veku kaka este niekolkokrat denne.. Samozrejme nemusi,ale kedze on nie je kojeny a je nespokojny, tak asi to nebude v pohode pre neho... skusala si rektalnu rurku???? Vyskusaj... mozno sa budes divit, ze kakanie z neho pojde aj niekolkokrat denne a bude pomerne hustejsie, mozno ho nevie vytlacit aj ked prdka sem tam, to nic neznamena, vidim to podla svojej dcery, ktora ked dokrmim UM, tak ma hustejsiu stolicu, viacej place a pomaha len rekt. rurka... alebo teplomer.. Rurku treba zaviest hlbsie a cvicit nozickami, pritlacat ich k brusku ( nie hned po jedle) a pomahat mu tlacit.....
A espumisan je slaby, vyskusaj SAB SIMLEX, 8 kvapiek do kazdej davky mlieka.. brusko sa snaz drzať v teple, hlavne u chlapcov to velmi pomaha, oni mavaju viacej koliky..... ak nechce byt v zavinovacke, aspon dečku mu nejako oviň okolo bruska... nech je v teplucku ....
Pripadne skus antikolikove mliecko .....
necitam celu diskusiu, tak neviem, ako place, ci sa puci, cervenie v tvari obcas a pod.... ak ano, tak je to brusko...
@bonnie29 a kludne mu daj papat viacej a nedrz sa navodu , co je napisane.. jedno dieta papa viac , ine menej.. mozno je aj hladny..... a vzdy daj poriadne odgrgnut, kludne aj v polovici papanie a potom dopapat...
citam, ze taha strasne dudlik.. Preboha , jasne, ze je hladny.. naco cakat dalsiu pol hodinu???
Preco sa vola po cesky dudlik " šiditko"..? lebo ho len oklames, ale on chce papat...
@alby2014 presne tak,kazde dieta je ine. Okolo mna je kopec mamiciek,ktorym deti spavali super od narodenia. Moje tri boli chronicki nespavci od narodenia. Starsia mi zacala spavat v 3 rokoch ze prespala xelu noc a dvojky budu mat 2,5 pomaly a celu noc ked spime tak bucha sampus- tak raz do mesiaca maximalne.
@bonnie29 nemusíš ho krmiť tak ako je v návode, čo to máš za doktorku preboha? proste mu daj vtedy ked je hladný, ked plače a ťahá dudku a toľko, koľko vypije, moj malý už v porodnici vypil 90ml a čo? ked bol hladný, tak som mu dala, nie je každé dieťa podľa tabuľky! okrem toho daj sa objednať na gastro a robiť testy na alergiu na mlieko, moj druhý syn ju má a mal presne také prejavy ako opisuješ, nespal, reval furt, ked sme mu nasadili sojové mlieko, do 2 dní sa stal zázrak, žiadny rev a dieťa spokojne spalo!
@bonnie29 pravdaze clovek pri prvom dietatku nemoze hned vsetko vediet. je fajn ked ma kto poradit. Vsetko potrebuje svoj cas. Tak snad uz je tvoje babatko spokojnejsie. tak male babatka ani nemaju dovod na plac , vo vacsine placu len preto ze su hladne, alebo sa chcu pomojkat a citit mamku.
Skus ho teda nechat spinkat bez zavinovacky-a blizko teba-upokoji sa a potom ho preloz do postielky-ak tam spava a nie s vami. My sme tiez vyskusali vsetky mozne mlieka a skoncili sme pri tom z DM-Babylove Bio. Nebol problem s nicim. A dat takemu spuntovi jest az po 3.5 h je teror podla mna. Tiez som postupovala tabulkovo na zaciatku..a on bol hladnyyy hrozne. Daj spatnu reakciu-ci mu nieco zabralo. Podla mna musis take male babo "opit" mliekom...cize ho musi byt tolko-ze ma co tahat-tahanim sa unavi A pritom aj -alebo hned potom.-zaspi...
Nemam ani kedy reagovat...zatial nic nepomaha...skoro nespime, len placeme a pucime sa...ked zaspi na pol hodku tak zazrak...od hladu to uz urcite nebude, uz aj necha vo flaske ale neviem ci to moze byt to brusko...ved masirujeme, cvicime, zatial este stale skusam espumisan ci zaberie...kaka mi raz denne take skor tuhsie ale nie uplne tvrde..najprv som davala nutrilon ha a teraz tyzden comfort , ktory je vraj na zapchu ale dnes uz dam zase ha lebo mam pocit, ze po tom comforte je to este horsie...ja by som aj skusila zmenit znacku ale bojim sa aby mu to neuskodilo na brusko este viac..uz aj to som zvedava ci bude pediatricka frflat ze som skusila ten comfort...mne sa najviac nepozdava to "pucenie" a hned ako sa naje...cerveny je, rozhadzuje hrozne rukami a nohami ale pritom si poprdka, tak asi mu to nestoji v brusku..no neviem veru
@katrin21 raz som skusila rurku a pomohlo a potom ked sa mi zdalo, ze to bude zase v kakani tak som skusila a nic sa nedialo...aj mne sa to zda malo raz za den ale ako to urobit aby kakal viac? Nasadila som nutrilon comfort na zapchu a mam pocit ze je to este horsie...neviem ako casto sa moze striedat UM aby to neuakodilo...vzdy ked mu dam jest ale za 5min sa zacne pucit, ak si prdne ale aj tak nespokojny dalej
@bonnie29 moj sa puci ked.ma vsebe vzduch a potrebuje grgnut. Take male babo nema ziadne svaly na brusku a je to pre neho namaha prdnut si. Ja by som skusala rurku castejsie. A na vykakanie je dobry slivkovy odvar,zalej susene slivky 4 dc prevarenej vody, vyluhuj,preced,a tu hnedu vodicku mu davaj po lyzickach. Moj to pil dvotyzdnovy a pekne kakal. Nemas sa coho bat. Je to len vlakjina aby ro lepsie slo von. 🙂
@limetka69 moj si pekne grgne ale puci sa dalej...vsade pisu, ze to nie je dobre a ze si na to moze zvyknut, alebo sa bojim ze mu tym nieco urobim...lebo ked uz place a puci sa, tak ritku ma taku stiahnutu, ze mu to tam ani nestrcim....nie je to skoro tie slivky? Ale bolo by super keby mu to na kakanie pomohlo
@bonnie29 nie nie je to skoro, ved das pen par lyziciek,3-4 nam to velmi pomohlo aj babam v terminovkach. Teraz to moj pije ako cajik 🙂 tiez som sa bala, ze malemu ublizim,ale ked sa vykakal tak som bola najstastnejsia na svete asi 😀 alebo mu rovno daj ten caj do flasky s um. Ja som dala na spodok ako ked voducso sirupom robis,a zvyšok doliala vodu a rozrobila mlieko. Rektalna rurka, myslim,ze do skolky s nou uz nepojde,neboj. 🙂 ked vypracuje svaly na brusku uz mu to pojde jedna radost.🙂 a treba ju naolejovat,alebo spicku teplomera,to pojde lahsie 🙂
@bonnie29 a davas rurku dostatocne hlboko? niekedy ju treba skoro celu vsunut jemne... a dieta stale otacam. necham pokopat, drzim rurku aby sa nevysuvala, potom pritlacam nozicky, dam dieta na bok, nech si aj tak pokopka a tiez nozicku k boku .. trva to par minut , ale vzdy nakoniec nieco vytlaci...
ale je pravda, ze z UM je stolica hustejsia a ide to ovela horsie s rurkou, ako ked som len kojila.... vtedy je hovienko redsie, ako pri UM... takze ani do rurky moc nejde...ale vascinou sa vykakala aj tak, napr. popri rurke jej islo von, takze aj ked nie cez rurku, tak sa vykakala pri nej...
Ja rurku min. 2x denne davam.. vzdy ked vidim, ze napr. ma uz 2 plienky bez kakania, alebo ked dlho place, puci sa a neda sa jej ani odprdkat..
@bonnie29 aj my sme davali skoro celu rurku. Nam doktorka povedala, ze mame olejcekom natriet rurku a jemne pomaly strcit malemu do ritky tocivymi pohybmi, ze celu ju mame dat, iba za 1-2 cm co sa drzi ma zostat trcat. A vytahovat pomalinky a zasa strcit. Ze brusko a crievka ma ok pokial ide ta trubicka lahucko. Pokial to ide tazko, tak to treba ,,pretlacit,,. Nam dr povedala ze aj 5 minut to moze trvat...treba popritom aj nozickami hybat a brusko masirovat..
@bonnie29 ach jaj, 2 tyzdnove babo a uz si do neho teda dala vsetko mozne.... 😒 nechcela si radsej dojcit? Mozno by si to este rozbehla s pomocou lakt. poradkyne. Tam mas istotu, ze mlieko mu "pasuje"... 😒 .... viem, ze ma ukamenuju, ale jednoducho mi to pride hrozne liat do neho vsetku tu chemiu, preventivne espumisan, a neviemco vsetko... Traviaci trakt babatka sa do 6 mesiacov len rozvija, takto sa moze uplne rozbit ☹ Urcite by som tie UM nekonzultovala na MK, ale s pediatrom a velmi citlivo 😒 ...uz ked
@bonnie29 moja tak revala tri mesiace, kym sme nepresli na UM a potom zacala spat, viackrat za den a celu noc... viem, ze ti to ide na nervy, ja som svoju kazdy den chcela ,, vyhodit" z okna...kto nema take zarevane decko nepochopi, aka je to zataz na psychiku....kamoska mala tiez taky problem, vyskusala vsetky tie drahe mlieka z lekarne a nakonec skusila hipp combiotik ako ja a mala sa jej ukludnila... uz nam maju deti 3,5 roka a ona o druhom nechce ani pocut, kolko ju to straumatizovalo...
Skus sa poradit s lekarom, alebo vyskusat ine mlieko... spokojne babo neplace...ja som to videla az po troch mesiacoch...
Boze, baby, 2 tyzdnove dieta a by ho tu uz rektalnymi rurkami chcete vyprazdnovat😁 Ak ma dieta na UM stolicu kasovitej konzistencie 1x denne, je to v poriadku. Optimalne je po kazdom krmeni, Ale ak je min. 1x, je to ok. Treba sa riadit instinktom. A nie Co je na krabici. Moj syn pil v 2.mes 180ml a je tu zivy a zdravy. Tak isto pytal kazde 2hod. Taketo babatko ma iba papat a spat, ak nema zazivacie problemy.
1.krmit podla toho, kolko pyta.
2.ak place aj tak, zmenit mlieko, vela mamiciek si na Nutrilon stazuje
3.Ak ma koliky, davat pozor na techniku krmenia, aby nehltal vzduch, mozno zmenit tvar dudla na flaske, podla tvaru pusinky.
4.babsky recept- vyvar 4 ks bobkoveho listu a do toho zarabaj mliecko. Nam to velmi pomahalo, odgrgavat som ho davala nie na pleci, Ale kvazi po sediacky na kolene, o ucinkoch bobkoveho listu precitaj na nete, odvtedy bol ako vymeneny. Spal od 3.mesiaca celu noc.

@limetka69 no tak to sa tesim ked to zacneme davat...my mame 16 dni a netusim preco nam to nepredpisala