Inšpirácia hlavne pre učiteľky - stop Juvenilnej justícii
tento prispevok som nasiel na fore "STOP Juvenilnej Justícii " https://www.modrykonik.sk/skupina/3456/ . podla mna je velmi dolezite, aby ho videlo co najviac ludi a este lepsie , aby ich inspiroval k niecomu podobnemu .
PETÍCIA RODIČOV /ZRPŠ/ na ZŠ a MŠ Š. Moyzesa Žiar nad Hronom - ohľadom zavádzania sexuálnej výchovy na škole
Vážený pán premiér, vážený pán minister Čaplovič, vážený pán minister Lajčák,
vzhľadom na úsilie zo strany štátu o presadenie gender ideológie v školách a MŠ, ako aj o plánované zavedenie sexuálnej výchovy, my, dolu podpísaní rodičia, zídení na ZRPŠ na ZŠ s MŠ Štefana Moysesa v Žiari nad Hronom vyjadrujeme ostrý nesúhlas s pripravovaným zavedením sexuálnej výchovy a gender ideológie do škôl a predškolských zariadení.
Podľa výskumov odborníkov na problematiku rodovej rovnosti a jej dopad na človeka a spoločnosť (H.Alvaré, G.Kuby) sme presvedčení, že je to nevedecká ideológia nepodložená žiadnymi faktami, vedúca človeka k zmätku, dezorientácii a následnej deštrukcii osobnosti dieťaťa a mladého človeka, ktorý bude v budúcnosti čeliť psychickým problémom. Mužské telo pozostáva výlučne z mužských buniek, ženské telo výlučne zo ženských buniek.Tento rozdiel je biologicky daný, ničím nemenný. Rozdielnosť týchto dvoch pohlaví je navyše vzájomne obohacujúca. Presviedčanie gender ideológie o tom, že biele nie je biele a čierne nie je čierne, je úplne neprijateľné , pričom všetci súhlasíme s rovnoprávnou dôstojnosťou muža a ženy. Snaha o zavedenie rodovej rovnosti do škôl vnímame ako snahu o skúmanie sexuality detí za účelom jej skorého stimulovanie. Súvisí teda celkom priamo so skorou sexuálnou výchovou už od predškolského veku, ako to je zaužívané napr.v Nemecku, pričom dochádza k zneužívaniu detí so štátnym schválením. Takéto vyučovanie pre naše deti nechceme.
K zavedeniu sexuálnej výchovy a gender ideológie nie sme viazaní Stratégiou ochrany ľudských práv a slobôd, ani zákonom, ani žiadnym medzinárodným dohovorom, preto pokladáme tieto Vami pripravované návrhy za absurdné. Sme znechutení z toho, že učebnice sexuálnej výchovy vychádzajúce z gender ideológie už máte pripravené, bez toho, aby sa k tejto závažnej problematike verejnosť mohla vyjadriť. Bolo nám tým ukradnuté výsadné právo vychovávať svoje deti podľa vlastného vedomia a svedomia.
Je zarážajúce, že učebnice pre naše deti pripravila Spoločnosť pre plánované rodičovstvo, ktorá má svoje korene v spoločnosti Plánované rodičovstvo v USA. Táto spoločnosť čerpá z učenia deviantného sexuológa Alfreda Kinseyho. ktorý mal za výskumnú vzorku väzňov, homosexuálov, pedofilov, sexuálnych násilníkov. Skúmal stovky detí od dojčenského veku a vykonával na nich otrasné sexuálne pokusy „v mene vedy“. Stal sa „otcom“ sexuálnej výchovy, z jeho výskumov čerpajú učebnice sexuálnej výchovy na celom svete. Uvedená spoločnosť má snahu o skorú sexualizáciu mladistvých, ktorým následne propaguje antikoncepč né prostriedky, z predaja ktorých jej plynú nemalé finančné zisky. Pod falošnou tvárou ochrany mladých pred HIV ich stimuluje k promiskuitnému životu s kondómom. V afrických krajinách, kde propagujú antikoncepciu, počet nakazených HIV stále stúpa, pričom v Ugande po zavedení Národnej stratégie morálneho života s dôrazom na abstinenciu a vernosť výrazne znížili percento nakazených HIV a percento sexuálne aktívnej mládeže zo 60 na 5 percent.
Na poslednej strane pracovného zošita sexuálnej výchovy, ktorý plánujete zaviesť do škôl je okrem odkazu na webovú stránku Spoločnosti pre plánované rodičovstvo i množstvo odkazov na stránky homosexuálov a lesieb. Tieto učebnice sú klamlivé, jednostranne orientované a urážajúce ľudskú dôstojnosť.
Vami pripravená sexuálna výchova vedie k strate detstva, k pedofílii, k incestu,
k masturbácii, k znásilneniam, k rozkladu osobnosti a propagovaním gender ideológie i k strate vlastnej identity, čo má pre dieťa a mladého človeka fatálne následky! (pozri. Globálna sexuálna revolúcia – Gabriele Kuby)
Týmto dochádza k porušeniu Ústavného práva nás rodičov podľa článku 41, ods.1 a ods.4 Ústavy SR:
(1) Manželstvo, rodičovstvo a rodina sú pod ochranou zákona. Zaručuje sa osobitná ochrana detí a mladistvých.
(4) Starostlivosť o deti a ich výchova je právom rodičov; deti majú právo na rodičovskú výchovu a starostlivosť. Práva rodičov možno obmedziť a maloleté deti možno od rodičov odlúčiť proti vôli rodičov len rozhodnutím súdu na základe zákona.
Uplatňujeme si výhradu vo svedomí. Nikdy nedovolíme, aby vyučovanie takéhoto typu preniklo k naším deťom!
Žiadame stiahnutie návrhu sexuálnej výchovy na školách a stiahnutie pripravených učebníc.
Vyjadrujeme ľútosť nad tým, že na rôzne výbory pre rodovú rovnosť, LGBTI a im podobné, vláda vyčlenila obrovské finančné prostriedky z našich daní. Múdrejším investovaním týchto peňazí, napríklad do rezortu školstva, v podobe zvýšenia platov pre učiteľov, by sa našim deťom mohlo dostať kvalitnejšieho vzdelávania.
V Ústave SR, v článku 41, ods.5 sa uvádza:
Rodičia, ktorí sa starajú o deti, majú právo na pomoc štátu.
My, rodičia, očakávame pomoc od predstaviteľov štátu, žiadame zastavenie snahy o rozklad zdravej rodiny, kde je otec a mama. Dieťa má právo na mužský aj ženský vplyv vo výchove, len vtedy sa môže zdravo vyvíjať.
Žiadame zastavenie tendenčného „masírovania mozgov“ v prospech homo-loby prostredníctvom médií.
Žiadame zastavenie prisudzovania nadštandardných práv pre LGBTI skupiny, ktoré si uzurpujú rovnaké práva ako majú tehotné ženy, starci, a pod. Sme veľmi tolerantní voči LGBTI, neodopierame im žiadne právo, ktoré sa týka všetkých občanov SR. Nesúhlasíme s uzákonením registrovaných partnerstiev, lebo to je len prvý krok k adopcii detí pre LGBTI, následne k snahe o skupinové partnerstvá, o dekriminalizáciu pedofílie, incestu a o demoralizáciu celej spoločnosti, tak ako sme tomu svedkami v krajinách Európy. Odmietame zjednodušenie odoberania detí a odmietame uplatňovanie antidiskriminačného zákona na úkor výhrady vo svedomí. Všetkým týmto praktikám vyjadrujeme jasný nesúhlas.
V mene pokrokovosti nestrácame zdravý rozum, snažíme sa chrániť naše deti, čím ochránime aj tie Vaše!
PRÍLOHA: Podpisy rodičov
Na vedomie: prezidentovi SR Ivanovi Gašparovičovi; tajomníčke výboru pre rodovú rovnosť Oľge Pietruchovej
ináč minule dávali v dámskom magazín na stv príspevok o detskej mastrubácii....aj bábatka....psychiater alebo psychológ to veľmi pekne povedal....... ak je veľká frekvencia tak..dochádza k mozgovým poruchám...!!!.. 😕 ..ja zdieľam názor ......prvá pusa.....prvé dotyky.....to je láska a cit.......a nie sexuálna výchova......mne nevadí že môj mladší syn si myslí že bol na hviezdičke a vybral si nás rodičov... 😅 ......no vadilo mi pri staršom synovi keď bol v mš tak im učiteľka povedala ako prišli na svet....že mamka šla do nemocky kde ju strašne bolelo brucho a táááááák tlačila a tlačila.....nevedel si vysvetliť ako sa môže mamička tešiť na bábo keď ju veeeľmi bolelo bruško a šla jej krv 😠
@sendy182 tiez si myslim, aby rodicia vysvetlovali detom ako prisli na svet, ked uznaju za vhodne, ze teraz je ten spravny cas. a rozsirit informovanost o menstruacii a pod.....ved nech rozsiria hodiny biologie
nechapem, preco by vsetky deti povinne mali chodit na sex.vychovu podla p.Pietruchovej. videli ste tu knihu? tretina je tam o tolerancii k LGBT - vsetko im podrobne vysvetlia - no fasa, super predmet
tiež mám nejaké linky, môžte si prečítať
http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/286843-se...
http://www.rodicovstvo.sk/sexedu_metodiky.htm
http://afinabul.blog.cz/1308/odhalujeme-britsku...
http://m.noviny.sk/mobile/detail/zanedbane-diet...
http://afinabul.blog.cz/1308/odhalujeme-britsku...
a niečo na dlhšie čítanie
http://www.vssvalzbety.sk/userfiles/ZBORNIKZILI...
@marci77 nie nevidela ........ak sa môžem ešte vyjadriť......môj syn sa ma raz opýtal či je gay?...prišiel s tým zo školy.......mal asi 9r.....ja som mu to vysvetlila.....takže normálna bežná vec......ak niečomu nerozumie som tu ja JA JA JA JAJAJAJAJAJA 😉 ......som rada že má ku mne dôveru..........aj keď viem že sa veľa vecí naučí popri spolužiakov aj to považujem za normálnu vec.. 😀 .....a ešte vo 4 alebo v 5 r. sa učili ženské a mužské orgány na biológii............no poviem ti že sa už tak dávno deti nenasmiali...........a ja sním.......rehotali sa celá trieda učiteľka to vzala športovo a sú tu.........tak asi tááák veľa pochopili 😕 ..............
@sendy182 ako presneo tom hovorim ze rodic si ma vybrat ci chce aby jeho dieta taky predmet navstevovalo.....nevidim nic zle ked rodicia hovoria kadejake mile pribehy svojim detom alebo aj ked im povedia taku prisposobenu pravdu......je to na rodicoch. nemalo by to byt povinne ako je napr. ockovanie.....kde sme potom??? 😨
ale nerozmiem celkom ako si to myslela ze nechces aby niekto tvojmu synovi povedal ze je dievca??? preco by mu to mal niekto hovorit????
@azbestica urcite to tak nebude...ale rodova rovnost je ideologia...ktora sa zaklada hlavne na zmene vyznamu pojmov...
nie je to veda.
Nie je to to jednoduche a kazdemu sedliackym rozumom pochopitelne zrovnopravnenie muzov a ziev v pracovnych prilezitostiach.
Je to filozofia, ideologia...meni podstatu...a pretlaca iste veci.
Mylsim, ze varovne hlasy voci tejto ideologii neprichadzaju iba od "zfanatizovanych laikov" ako to tu casto zaznieva, ale aj od ludi, ktori su niekde postaveni a tak ich slovo nemoze byt brane tak nevyznamne ako slovo jednej mamicky ....
Rodova ideologia chce dat detom vacsiu flexibilitu v ich ponimani seba ako dievcata alebo chlapca....chce menit stereotypy v detskom chapani a ponimani veci uz pocas dospievania. Naraza na pojem rod, ktory oddeluje od pohlavia. Tieto dve veci spolu vraj nesuvisia. Rod je iba pojem, ktory sa da spolocensky vytvorit.
Spaja "zdanlivu vychovu k rovnopravnosti" s utokom na pohlavnu identitu.
U deti moze tak posobit na vyvin ich spravneho stotoznenia sa so svojou pohlavnou identitou.
Projekt Gender und Schule, ktory zaviedlo a financovalo v Dolnom Sasku ministerstvo vzdelavania mal vo svojich pedagogickych navodoch aj tieto:
- Silonove pancuchy na nohach chlapcov napomahaju koedukaciu. Dievcata a chlapci musia "dostat moznost z potencialu, ktory sa v nich nachadza, rozvinut vlastny individualny repertoar spravania".
- Lesbicky a homosexualny sposob zivota.
Pedagogika rodovej rovnosti ma deti oslobodit od stereotypnych urceni pohlavi.
Ale samozrejme, ze vsetko sa podava salamovou metodou postupne. Cize urcite by sa nedalo zaviest nieco take hned na SK. Najskor to treba prijat oficialne ako ideologiu a potom postupne implementovat jej casti.
Tento pojem...hoci na SK este celkom nevysvetleny a nediskutovany v nasich pomeroch sa uz nachadza aj v metodickych pokynoch.
Uz sa mu venuju rozne aktivity a to este ani rodicom nebolo vysvetlene, ze ich deti sa v niejakom duchu maju viest.
Vid iniciativa toho roku v Nitrianskom kraji...(kto ma oci nech cita a aj porozumie)
http://www.nitra.sk/news.php?extend.2337
ako co ma ten link znamenat??? co je na tom zle???? neviem podla mna je to vsetko hnane do extremov.....ved ako som uz spominala tieto predmety budu ucit ucitelky, ktore tiez maju deti tak urcite nebudu robit z tych nasich hned homosexualov a podobne. a okrem toho aj na naboz. deti ucia ze maju byt dobre, pomahat, nehresit......a co z toho ked to deti nevidia doma a rodiacia im idu inym prikladom
niečo k tretiemu pohlaviu http://fafejta.blog.respekt.ihned.cz/c1-4602430...
Ake je to pekne znejuce, ked ma dieta nakreslit obrazok na temu "ake je to byt chlapcom", "ake je to byt dievcatom".
Cloveku by sa mohlo zdat, ze ide prave o upevnenie spravneho stereotypu, ktory sa viaze s jeho pohlavim...o utvrdenie jeho sexualnej identity.
Bolo by to tak, ak by rodova ideologia nehlasala a nebrala si OFICIALNE za ciel odstranovanie stereotypov viazucich sa na urcite pohlavie.
Vidite ten zmatok a manipulaciu?
Pod zastitou Rodovej rovnosti tie kresby nemaju utvrdzovat stereotyp, pretoze ten ma byt odstranovany, ale ma byt spochybneny..
A ze tam o nieco take ide (co rodovi experti vedia) dava tusit aj komentar:
"Na otvorení výstavy sa zúčastnil prednosta úradu Igor Kršiak, ktorý sa poďakoval učiteľkám za to, že umožnili deťom odhaliť svoje dušičky a cez prizmu výtvarného umenia sa pozrieť na svoje intímne okolie."
@azbestica presne tak, ani desiatimi prikázaniami sa neriadia všetci, ktorí sa ich učia, a sú im pripomínané celý život, nie len pár hodín na ZŠ 😉
@azbestica Vies poviem to iba prikladom...neber to doslovne...
Aj za komunizmu vyucovali v skolach dobri ucitelia, ktorym zalezalo na dobre deti. Ale urcite veci boli v osnovach a urcite veci sa vyucovat museli. A cim prijatelnejsie sa odprezentovali, tym neskodnejsie sa zdali.
Aj ja som pocula ako mala rozne hesla...a nemyslim, ze mi uskodili, lebo v rodine som nemala komunistov.
Ale to neznamena, ze neslo o demagogiu.
@evkasus čo je zlé na tom, že ak by dieťa nakreslilo otca, ako číta noviny, a matka upratuje kuchyňu? alebo čo by si ty nakreslila na tému aké je to byť chlapcom? ja napr. by som nakreslila niečo v tom zmysle, že ako chlapec by som behala za loptou, jazdila autom, hrala sa na počítači strieľačky, alebo?
@kristinaanna
@evkasus podla mna bude skutočne velmi zaležať do učitelky a z toho mam obavy, lebo je tu velky priestor na osobné postoje. Viem si predstaviť, že pokial bude učitelka uvedomelá a bude mať zdravy pohlad na to všetko, tak môže byť prinosom pre deti, ktoré skutočne doma nemaju zazemie a možnosť ziskať normalny zdravy pohlad nasexualitu. Ale tiež sa bojim, že ked bude učitelka prava liberalka, tak môže tieto veci vysvetlovať v uplne inom svetle ako by som chcela aby to bolo môjmu dieťaťu prestierané.
@kristinaanna No ale ved prave...nakreslit nieco na tu temu znie dobre...
Asi si nepochopila logiku v mojom prispevku.
A je uplne jedno, co deticky, alebo co by sme my nakreslili.
Dolezita otazka tu je, preco im to kazali kreslit, ak rodova rovnost chce stereotypy spravania odstranovat.
@evkasus intimita -dôvernosť, súkromie, útulnosť prostredia (slovník cudzích slov)
@kristinaanna no comment...
Je podla mna dobre byt pozitivnym, ale nie za kazdu cenu a okolnosti...tolko moj koment k inym prispevkom.
@kristinaanna prosím ťa a vysvetli mi toto, lebo tomu asi naozaj nechápem, čo je na tom zlé (čítam už asi stokrát, ale mi to nejak nepáli, takže, či som to nepochopila) ďakujem
"a všetkých stupňoch vzdelávania začlenili študijné materiály týkajúce sa problematiky rovnoprávnosti mužov a žien, nestereotypných rodových rolí, vzájomného rešpektu, nenásilného riešenia konfliktov v medziľudských vzťahoch, rodovo podmieneného násilia na ženách a práva na nedotknuteľnosť osoby, ktoré sú prispôsobené vyvíjajúcim sa schopnostiam žiakov.“
@evkasus ten príspevok nad, teda mal určené tebe (už mi to fakt asi nemyslí)

@evkasus presne, ani ja by som neprispela na unicef, tiez mam ten isty dojem
radsej prispejem na vysielanie slobodneho vysielaca