Inšpirácia hlavne pre učiteľky - stop Juvenilnej justícii
tento prispevok som nasiel na fore "STOP Juvenilnej Justícii " https://www.modrykonik.sk/skupina/3456/ . podla mna je velmi dolezite, aby ho videlo co najviac ludi a este lepsie , aby ich inspiroval k niecomu podobnemu .
PETÍCIA RODIČOV /ZRPŠ/ na ZŠ a MŠ Š. Moyzesa Žiar nad Hronom - ohľadom zavádzania sexuálnej výchovy na škole
Vážený pán premiér, vážený pán minister Čaplovič, vážený pán minister Lajčák,
vzhľadom na úsilie zo strany štátu o presadenie gender ideológie v školách a MŠ, ako aj o plánované zavedenie sexuálnej výchovy, my, dolu podpísaní rodičia, zídení na ZRPŠ na ZŠ s MŠ Štefana Moysesa v Žiari nad Hronom vyjadrujeme ostrý nesúhlas s pripravovaným zavedením sexuálnej výchovy a gender ideológie do škôl a predškolských zariadení.
Podľa výskumov odborníkov na problematiku rodovej rovnosti a jej dopad na človeka a spoločnosť (H.Alvaré, G.Kuby) sme presvedčení, že je to nevedecká ideológia nepodložená žiadnymi faktami, vedúca človeka k zmätku, dezorientácii a následnej deštrukcii osobnosti dieťaťa a mladého človeka, ktorý bude v budúcnosti čeliť psychickým problémom. Mužské telo pozostáva výlučne z mužských buniek, ženské telo výlučne zo ženských buniek.Tento rozdiel je biologicky daný, ničím nemenný. Rozdielnosť týchto dvoch pohlaví je navyše vzájomne obohacujúca. Presviedčanie gender ideológie o tom, že biele nie je biele a čierne nie je čierne, je úplne neprijateľné , pričom všetci súhlasíme s rovnoprávnou dôstojnosťou muža a ženy. Snaha o zavedenie rodovej rovnosti do škôl vnímame ako snahu o skúmanie sexuality detí za účelom jej skorého stimulovanie. Súvisí teda celkom priamo so skorou sexuálnou výchovou už od predškolského veku, ako to je zaužívané napr.v Nemecku, pričom dochádza k zneužívaniu detí so štátnym schválením. Takéto vyučovanie pre naše deti nechceme.
K zavedeniu sexuálnej výchovy a gender ideológie nie sme viazaní Stratégiou ochrany ľudských práv a slobôd, ani zákonom, ani žiadnym medzinárodným dohovorom, preto pokladáme tieto Vami pripravované návrhy za absurdné. Sme znechutení z toho, že učebnice sexuálnej výchovy vychádzajúce z gender ideológie už máte pripravené, bez toho, aby sa k tejto závažnej problematike verejnosť mohla vyjadriť. Bolo nám tým ukradnuté výsadné právo vychovávať svoje deti podľa vlastného vedomia a svedomia.
Je zarážajúce, že učebnice pre naše deti pripravila Spoločnosť pre plánované rodičovstvo, ktorá má svoje korene v spoločnosti Plánované rodičovstvo v USA. Táto spoločnosť čerpá z učenia deviantného sexuológa Alfreda Kinseyho. ktorý mal za výskumnú vzorku väzňov, homosexuálov, pedofilov, sexuálnych násilníkov. Skúmal stovky detí od dojčenského veku a vykonával na nich otrasné sexuálne pokusy „v mene vedy“. Stal sa „otcom“ sexuálnej výchovy, z jeho výskumov čerpajú učebnice sexuálnej výchovy na celom svete. Uvedená spoločnosť má snahu o skorú sexualizáciu mladistvých, ktorým následne propaguje antikoncepč né prostriedky, z predaja ktorých jej plynú nemalé finančné zisky. Pod falošnou tvárou ochrany mladých pred HIV ich stimuluje k promiskuitnému životu s kondómom. V afrických krajinách, kde propagujú antikoncepciu, počet nakazených HIV stále stúpa, pričom v Ugande po zavedení Národnej stratégie morálneho života s dôrazom na abstinenciu a vernosť výrazne znížili percento nakazených HIV a percento sexuálne aktívnej mládeže zo 60 na 5 percent.
Na poslednej strane pracovného zošita sexuálnej výchovy, ktorý plánujete zaviesť do škôl je okrem odkazu na webovú stránku Spoločnosti pre plánované rodičovstvo i množstvo odkazov na stránky homosexuálov a lesieb. Tieto učebnice sú klamlivé, jednostranne orientované a urážajúce ľudskú dôstojnosť.
Vami pripravená sexuálna výchova vedie k strate detstva, k pedofílii, k incestu,
k masturbácii, k znásilneniam, k rozkladu osobnosti a propagovaním gender ideológie i k strate vlastnej identity, čo má pre dieťa a mladého človeka fatálne následky! (pozri. Globálna sexuálna revolúcia – Gabriele Kuby)
Týmto dochádza k porušeniu Ústavného práva nás rodičov podľa článku 41, ods.1 a ods.4 Ústavy SR:
(1) Manželstvo, rodičovstvo a rodina sú pod ochranou zákona. Zaručuje sa osobitná ochrana detí a mladistvých.
(4) Starostlivosť o deti a ich výchova je právom rodičov; deti majú právo na rodičovskú výchovu a starostlivosť. Práva rodičov možno obmedziť a maloleté deti možno od rodičov odlúčiť proti vôli rodičov len rozhodnutím súdu na základe zákona.
Uplatňujeme si výhradu vo svedomí. Nikdy nedovolíme, aby vyučovanie takéhoto typu preniklo k naším deťom!
Žiadame stiahnutie návrhu sexuálnej výchovy na školách a stiahnutie pripravených učebníc.
Vyjadrujeme ľútosť nad tým, že na rôzne výbory pre rodovú rovnosť, LGBTI a im podobné, vláda vyčlenila obrovské finančné prostriedky z našich daní. Múdrejším investovaním týchto peňazí, napríklad do rezortu školstva, v podobe zvýšenia platov pre učiteľov, by sa našim deťom mohlo dostať kvalitnejšieho vzdelávania.
V Ústave SR, v článku 41, ods.5 sa uvádza:
Rodičia, ktorí sa starajú o deti, majú právo na pomoc štátu.
My, rodičia, očakávame pomoc od predstaviteľov štátu, žiadame zastavenie snahy o rozklad zdravej rodiny, kde je otec a mama. Dieťa má právo na mužský aj ženský vplyv vo výchove, len vtedy sa môže zdravo vyvíjať.
Žiadame zastavenie tendenčného „masírovania mozgov“ v prospech homo-loby prostredníctvom médií.
Žiadame zastavenie prisudzovania nadštandardných práv pre LGBTI skupiny, ktoré si uzurpujú rovnaké práva ako majú tehotné ženy, starci, a pod. Sme veľmi tolerantní voči LGBTI, neodopierame im žiadne právo, ktoré sa týka všetkých občanov SR. Nesúhlasíme s uzákonením registrovaných partnerstiev, lebo to je len prvý krok k adopcii detí pre LGBTI, následne k snahe o skupinové partnerstvá, o dekriminalizáciu pedofílie, incestu a o demoralizáciu celej spoločnosti, tak ako sme tomu svedkami v krajinách Európy. Odmietame zjednodušenie odoberania detí a odmietame uplatňovanie antidiskriminačného zákona na úkor výhrady vo svedomí. Všetkým týmto praktikám vyjadrujeme jasný nesúhlas.
V mene pokrokovosti nestrácame zdravý rozum, snažíme sa chrániť naše deti, čím ochránime aj tie Vaše!
PRÍLOHA: Podpisy rodičov
Na vedomie: prezidentovi SR Ivanovi Gašparovičovi; tajomníčke výboru pre rodovú rovnosť Oľge Pietruchovej
@fidka79 no predstav si, ja som uz v takej situacii bola, ked som 4 rocnemu vysvetlovala, ze ako to, ze jeho kamaratka v skolke ma dve mamy .... no prezil to a ide dalej, mudrejsi o nove poznanie, ze nie vsetky deti maju mamu a otca, niektore maju dve mamy a niektore dvoch otcov a niektore .....bu bu bu, uz sa trasiem, ze koli tomu sa z neho teraz stane homosexual a keby nim aj bol a co? Nastastie v tejto krajine sa za to hanbit nebude musiet a bude moct o tom otvorene hovorit
@sisaka sme si vsetci rovni...tak muz ako aj zena...tak ma zodpovednost za rodinu muz ako aj zena,tak ma pravo na rovnaky plat muz ako zena....ja som za rovnopravnost....nie za delbu prace zo stredoveku a ustvene zeny doma v kuchyni v starych zasterach a kurim okom pod neostrihanym nechtom na nohe 😀 😀 😀
alenie som za 'novodobu filozofiu vychovy"....a uz vobec nie za to,aby mi niekto vychovaval dieta za mna a rozhodol sa za mna,kedy mu moze co povedat 😉
vies,ja ludi nedelim na krestanov a nekrestanov...a ked mi nejaky clovek napise,ze je ateista,tak ho hned odpisem-lebo nie je "moj".....a ani si nemyslim,ze som nieco viac ako ini...som len matka,kt.chce mat pravo rozhodnut sa sama,co, kedy a akym sposobom svojim detom povedat.
homosexualov nemam preco kamenovat,to by som potom musela aj zopar svojich znamych 😀 a to by som nerada 😉
hmmmm...len vidim,ze ja som liberalnejsia ako ty...lebo ty teda kategorizujes ludi...a to je smutne.....
Ja som za to, aby deti preberali sexualnu vychovu na zakladnych skolach, aby vedeli ze dotyky ruk pana farara na prsickach malych dievcatiek nie su skratkou do nebicka...
aby chlapci ani dievcata nemuseli trpiet x-rokov sexualne obtazovanie pribuzneho, ktory ma v rodine autoritu, lebo by im nikto neuveril, aby vedeli, ze je to zle a je to trestne...
aby 13-rocni vedeli, ze sex moze mat hocikto a co moze byt jeho dosledkom, lebo na tom mat sex nic nie je, horsie je nezazit lasku... aby vedeli, ze mat sex nie je cool (akekolvek tabu pritahuje najviac)
Ja dufam, ze sa prestaneme tvarit, ze normalny model rodiny je otec, mama, vysmiate deti a ostatne rodiny,
ze je menejcenne dieta z rodiny, kde rodic chyba, resp. deti su vychovavane starymi rodicmi, resp. deti su v rodine s akymkolvek milujucim rodicom, ktory nie je v tradicnom zvazku...
@terezka1947 vsak ty si napisala:
"...alebo mozem v duchu hesla-sme si vsetci vo vsetkom rovni ticho usmievat a raz,ked uz bude neskoro plakat emoticon
to znamena,z e nesuhlasis s tym, ze sme si vsetci rovni. "
Tak co s tym myslela, s kym si si neni rovna? tak nepis v hadankach. Muz a zenu povazujes za rovnocenych takze, suhlasi s rovnostou pohlavi - to by ta teda nemalo hnevat, ze deti budu tejto rovnosti ucene, homosexualov nepovazujes za menejcenych, takze tiez by ti nemalo vadit, ked sa v skole deti dozvedia, ze to nie je ziadna uchylka, ale odchylka a nerobi tychto ludi menejcennych, tak co ti potom vadi? Ze to deti nebudu pocut z tvojich ust, ale od pani ucitelky? No tak ju predbehni a porozpravaj to doma detom ty
@sisaka ...presne o to mi ide...byt prva...a najma o to,aby som im to povedala vtedy,ked na to budu pripravene a im primeranym sposobom....teda celu pravdu,ziadene rozpravky....kazde dieta je ine,potrebuje aj iny pristup...nie vyklad za katedrou 😒
@terezka1947
a tuto poziadavku chces uplatnovat dosledne aj pri inych vyucovacich predmetoch alebo len pri sexualnej vychove? Co taka biologia? Tam nevidite ziadnu hrozbu?
@sintra neviem preco ta ironia...ale kopni si 🙂
@terezka1947
nemam potrebu si kopat, normalne sa ta pytam
@dazdovka prepac, ale musim sa zasmiat...akoze si myslis, ze sexualnou vychovou v skolke/skole pomozes predist sexualnemu obtazovaniu?
a kde je tvoja uloha rodica hovorit o tom s detmi? nie je to uloha nas rodicov o takychto veciach hovorit s detmi? nie iba my vieme, akym sposobom a kedy su nase deti pripravene to pocut a akou formou im to povedat???
pripominas mi jednu mamicku, ktora sa mi stazovala, ze ju doma maly neposlucha, ze ho dava do skolky a dufa, ze oni ho uz naucia poriadku 😕 😕
skolka ani skola nenahradza nas rodicov!!!
@mizulienka
ale ved to nikto netvrdi. Nikto nemoze branit rodicom, aby svoje deti vychovali v sulade so svojim zivotnym svetonazorom. Len vy situaciu licite tak, ako keby mali tie deti internovat do nejakych taborov, kde im vymyju mozgy a nasledne ich predaju pedofilom na zabavu.
@terezka1947 takze ty sa bojis, ze v skole by im rozpravali nejake "rozpravky"? No ja mam skor opacnu skusenost, tymi rozpravkami krmia deti prave ich rodicia. V skole je to zalozene na faktoch, medicinskych, vedeckych poznatkoch, bez vplyvu nabozenstva a aspon tu v Kande, je to veku primerane a deti sa nedozvedaju nieco, co by v ich veku nedokazali spracovat. Na priprave osnov sex. vychovy tak ako pri priprave osnov hocijakeho predmetu sa vzdy podiela viac odbornikov, tito maju za ulohu z mnostva info vybrat to, co dieta potrebuje v danom veku vediet a co je pre jeho zdravie a jeho vyvoj potrebne, tieto hodiny maju okrem ineho naucit deti chranit si svoje sukromie, byt sam sebou, vediet rozpoznat rozne formy tyrania .... rozhodne to nie je o sex. polohach v 6. triede zakladnej.
@sintra praveze sa nepytas normalne...ide mi o sexualne vychovu....nezachadzam do krajnosti....nie som az tak mimo,aby som nezistila,ze zijeme v 21.storoci....
@sisaka hmmm...poznam par "odbornikov"kt.nase osnovy tvoria=preto sa bojim
@dazdovka prepac, ale asi mas o sebe velmi ubohu mienku, ked si presvedcena, ze iba pracovnik s "pedagogickym" vzdelanim v skole by mal tvoje dieta vychovavat v oblasti sexuality. preco konktretne na toto nie je rodic dostatocne kompetentny? lebo nemaju vsetci rodicia rovnaky nazor??? :D a tie vyjadrenia typu ze skoro kazdy kto ma nieco proti LGBT agende je latentny homosexual, tak to mi prosim posli link, kde si to vycitala, rada sa pobavim!
@mizulienka vysvetlis dietatu, aky dotyk je este ok, aky je uz uchylny? Ako vysvetlis, co citi uchyl a preco to robi? Ako to, ze sa katolicke dievcatko nechalo obtazovat fararom, myslis ze je v poriadku, ze to muselo zajst tak daleko? Ako sa asi to dievcatko citi?
@mizulienka ano, sexualnou vychovou v skole je mozne predist sexualnemu zneuzivaniu. Rodicia, ktori zneuzivaju, ci tyraju deti im nebudu rozpravat o tom, ze to nie je spravne, ak dieta vyrasta v rodine, kde nadavanie, ponizovanie dietata je normalne, ci je dokonca sexualne zneuzivane od mala, tak sa nema kde dozvediet, ze toto nie je standard, ze nikto ani rodic, nema pravo ho ponizovat, nikto sa ho nesmie sexualne dotykat ...
@terezka1947
ja len rozvijam tvoju logiku do dosledkov. Lebo z tejto perspektivy aj v biologii sa mozu stretnut s faktami, ktore povazujete za kontroverzne.
@terezka1947 jaaaj zabudla som u vas v Europe je to ine, tam osnovy chystaju sami pedofili, zoofili a im podobni, ktori chcu deti prerobit na ich obraz ....
@sintra to si povedala ty a je to blud...my iba vravime, ze nesuhlasime so sexualnou vyucbou v skolkach (toto do skolky vobec nepatri, toto je uloha rodiny) a stat by mal prenechat tuto ulohu rodicom.
Presne ako tu uz niekto pisal, vezmite si Anglicko...oni boli v zavedeni sexualnej vychovy vlemi liberalny, mozno si naivne mysleli, ze vyriesa ich problemovu mladez...a cuduj sa svete opak bol pravdou...Anglicko vedie v statistike najmladsich mamiciek....dlhsie som zila v Anglicku a videla som to na vlastne oci, kedy uz deti mali deti...a zazila som aj rodicov, ktorym sa zavedenie sexualnej vychovy vobec nepacili a predstav si, ze neboli vobec veriaci, boli to iba rodicia, ktori mali sedliacky zdravy rozum a zazili to na vlasntej kozi...mudry je ten, ktory sa pouci na chybach druhych, ale hlupak sa nauci iba na svojich vlastnych.
@sintra kto je to "povazujete"???????
lebo ja som svojpravny clovek...mne nediktuje nikto,co mam robit,pisat,citat,rozpravat...nad cim mam rozmyslat....
@canama ty si pripravila svoje deti na to, ze ich moze niekto obtazovat? Ako si to vysvetlila, akymi slovami vies vysvetlit malemu dietatu, ze napr ucitel sa ho nesmie dotykat "tak a tak", ale inak je to ok? Ja neviem vysvetlit dietatu vzrusenie uchyla. A tym uchylom moze byt ucitel, farar, sused, veduci kruzku, ktokolvek, komu ho v dobrej viere zveris.
@sisaka vies lenze existuje nieco ako sloboda vierovyznania. ty to nazyvas "rozpravkami", to je trochu urazajuce. ja som tiez ateistka, ale snazim sa mat pred nazormi inych respekt. co co sa tyka odbornosti pedagogickych pracovnikov, dovolim si byt velmi skepticka, aspon co sa SR tyka.
@sisaka mala by si si asi niekedy sadnut s ludmi, ktori pracuju so sexualne zneuzivanymi alebo tyranymi detmi...
povedia ti jednu vec, dieta, ktore je od mala zneuzivane a tyrane je tak psychycky "vycerpane", ze nejaky predmet sexualnej vychovy mu ozaj nepomoze...je psychycky tak ubite, ze to, ze ucitel v skole povie, ze to nie je dobre...bohuzial nezmeni ten jeho svet...
a ozaj myslis si, ze dieta, ktore je od mala sexualne zneuzivane nevie, ze to nie je dobre? silno pochybujem.
@sisaka hm....opat ironia
@canama nie len pracovnik s pedagogickym vzdelanim dokaze dieta informovat o tejto citlivej teme, ale preco by to mal byt len rodic. ja som dcere toho povedala myslim si, ze dost, ale uplne do hlbky som v mnohom nezachadzala a v skole sa dozvedela aj veci, ktore sme nepreberali, napriklad rozne formy tyrania, venovali dost casu aj sexualne prenosnym chorobam, tito ucitelia su na to vyskoleni a vedia ako citlivo podavat tieto info.
Taktiez treba ratat s tym, ako som uz pisala, ze niektore deti dostavaju od rodicov nepravdive info, alebo ich rodicia vcas neinformuju, alebo na to kaslu a tuto temu s detmi ani nerozoberaju. Tu v Kanade je ale respektovane pravo rodica nedovolit dietatu tento predmet absolvovat. V dcerinej triede boli taketo dievcata, ktore nemali dovolene sa predmetu zucastnit (islo o niekolko moslimskych dievcat)
@dazdovka myslis si, ze keby to dievccatko nekatolicke, tak by sa to nestalo???
ano vysvetlim to mojmu dietatu, nemam s tym problem, k tomu mi ozaj sexualna vychvoa nie je nutna....nepoznam rodica, ktory by na toto potreboval ucitela...asi mame stastie, ze rodicia, ktorych poznam sa tejto ulohy neboja 😉
@sisaka skus si este raz a doslednejsie precitat ten clanok o sex.vychove v Chorvatsku? a potom si pozri tu nemecku relaciu o Kinseyom...a ak sa aj potom opytas, ci u nas v europe osnovy pripravuju homosexualy a pedofili...budes si vediet odpovedat sama.
@mizulienka ja si nepotrebujem s nikym sadat, sexualne zneuzivanie nie je len pohlavny styk a dieta si nemusi uvedomit, ze ide o sexualne zneuzivanie. Tu v Kanade sa na tomto predmete zaoberaju aj inymi formami tyrania, deti su oboznamene s psychickym, fyzickym tyranim, zanedbavanim ... co treba robit, na koho sa obratit atd. Nejde tu len o to rozpoznat nieco co sa deje, ci dialo, ale o to, aby sa tieto deti nenechali v buducnosti tyrat (roznymi sposobmi) napriklad od svojich partnerov, ci manzelov. Preberaju sa tam medziludske vztahy, priatelstva, manzelstva, co je potrebne na ich fungovanie, co nie je v poriadku ..... Neuskodilo by to veru ani na SLovensku, kde je alarmujuci pocet tyranych deti a zien
@mizulienka demagogicke clanky ma nejak nefascinuju, prepac

@kristinaanna presne pozri si sekciu "svetonazor" a mas to, katolicki fanatici, ovecky hltajuce ciernoprdelnikov, ziadne kriticke myslenie, len strach a homofobia 😝