Inšpirácia hlavne pre učiteľky - stop Juvenilnej justícii
tento prispevok som nasiel na fore "STOP Juvenilnej Justícii " https://www.modrykonik.sk/skupina/3456/ . podla mna je velmi dolezite, aby ho videlo co najviac ludi a este lepsie , aby ich inspiroval k niecomu podobnemu .
PETÍCIA RODIČOV /ZRPŠ/ na ZŠ a MŠ Š. Moyzesa Žiar nad Hronom - ohľadom zavádzania sexuálnej výchovy na škole
Vážený pán premiér, vážený pán minister Čaplovič, vážený pán minister Lajčák,
vzhľadom na úsilie zo strany štátu o presadenie gender ideológie v školách a MŠ, ako aj o plánované zavedenie sexuálnej výchovy, my, dolu podpísaní rodičia, zídení na ZRPŠ na ZŠ s MŠ Štefana Moysesa v Žiari nad Hronom vyjadrujeme ostrý nesúhlas s pripravovaným zavedením sexuálnej výchovy a gender ideológie do škôl a predškolských zariadení.
Podľa výskumov odborníkov na problematiku rodovej rovnosti a jej dopad na človeka a spoločnosť (H.Alvaré, G.Kuby) sme presvedčení, že je to nevedecká ideológia nepodložená žiadnymi faktami, vedúca človeka k zmätku, dezorientácii a následnej deštrukcii osobnosti dieťaťa a mladého človeka, ktorý bude v budúcnosti čeliť psychickým problémom. Mužské telo pozostáva výlučne z mužských buniek, ženské telo výlučne zo ženských buniek.Tento rozdiel je biologicky daný, ničím nemenný. Rozdielnosť týchto dvoch pohlaví je navyše vzájomne obohacujúca. Presviedčanie gender ideológie o tom, že biele nie je biele a čierne nie je čierne, je úplne neprijateľné , pričom všetci súhlasíme s rovnoprávnou dôstojnosťou muža a ženy. Snaha o zavedenie rodovej rovnosti do škôl vnímame ako snahu o skúmanie sexuality detí za účelom jej skorého stimulovanie. Súvisí teda celkom priamo so skorou sexuálnou výchovou už od predškolského veku, ako to je zaužívané napr.v Nemecku, pričom dochádza k zneužívaniu detí so štátnym schválením. Takéto vyučovanie pre naše deti nechceme.
K zavedeniu sexuálnej výchovy a gender ideológie nie sme viazaní Stratégiou ochrany ľudských práv a slobôd, ani zákonom, ani žiadnym medzinárodným dohovorom, preto pokladáme tieto Vami pripravované návrhy za absurdné. Sme znechutení z toho, že učebnice sexuálnej výchovy vychádzajúce z gender ideológie už máte pripravené, bez toho, aby sa k tejto závažnej problematike verejnosť mohla vyjadriť. Bolo nám tým ukradnuté výsadné právo vychovávať svoje deti podľa vlastného vedomia a svedomia.
Je zarážajúce, že učebnice pre naše deti pripravila Spoločnosť pre plánované rodičovstvo, ktorá má svoje korene v spoločnosti Plánované rodičovstvo v USA. Táto spoločnosť čerpá z učenia deviantného sexuológa Alfreda Kinseyho. ktorý mal za výskumnú vzorku väzňov, homosexuálov, pedofilov, sexuálnych násilníkov. Skúmal stovky detí od dojčenského veku a vykonával na nich otrasné sexuálne pokusy „v mene vedy“. Stal sa „otcom“ sexuálnej výchovy, z jeho výskumov čerpajú učebnice sexuálnej výchovy na celom svete. Uvedená spoločnosť má snahu o skorú sexualizáciu mladistvých, ktorým následne propaguje antikoncepč né prostriedky, z predaja ktorých jej plynú nemalé finančné zisky. Pod falošnou tvárou ochrany mladých pred HIV ich stimuluje k promiskuitnému životu s kondómom. V afrických krajinách, kde propagujú antikoncepciu, počet nakazených HIV stále stúpa, pričom v Ugande po zavedení Národnej stratégie morálneho života s dôrazom na abstinenciu a vernosť výrazne znížili percento nakazených HIV a percento sexuálne aktívnej mládeže zo 60 na 5 percent.
Na poslednej strane pracovného zošita sexuálnej výchovy, ktorý plánujete zaviesť do škôl je okrem odkazu na webovú stránku Spoločnosti pre plánované rodičovstvo i množstvo odkazov na stránky homosexuálov a lesieb. Tieto učebnice sú klamlivé, jednostranne orientované a urážajúce ľudskú dôstojnosť.
Vami pripravená sexuálna výchova vedie k strate detstva, k pedofílii, k incestu,
k masturbácii, k znásilneniam, k rozkladu osobnosti a propagovaním gender ideológie i k strate vlastnej identity, čo má pre dieťa a mladého človeka fatálne následky! (pozri. Globálna sexuálna revolúcia – Gabriele Kuby)
Týmto dochádza k porušeniu Ústavného práva nás rodičov podľa článku 41, ods.1 a ods.4 Ústavy SR:
(1) Manželstvo, rodičovstvo a rodina sú pod ochranou zákona. Zaručuje sa osobitná ochrana detí a mladistvých.
(4) Starostlivosť o deti a ich výchova je právom rodičov; deti majú právo na rodičovskú výchovu a starostlivosť. Práva rodičov možno obmedziť a maloleté deti možno od rodičov odlúčiť proti vôli rodičov len rozhodnutím súdu na základe zákona.
Uplatňujeme si výhradu vo svedomí. Nikdy nedovolíme, aby vyučovanie takéhoto typu preniklo k naším deťom!
Žiadame stiahnutie návrhu sexuálnej výchovy na školách a stiahnutie pripravených učebníc.
Vyjadrujeme ľútosť nad tým, že na rôzne výbory pre rodovú rovnosť, LGBTI a im podobné, vláda vyčlenila obrovské finančné prostriedky z našich daní. Múdrejším investovaním týchto peňazí, napríklad do rezortu školstva, v podobe zvýšenia platov pre učiteľov, by sa našim deťom mohlo dostať kvalitnejšieho vzdelávania.
V Ústave SR, v článku 41, ods.5 sa uvádza:
Rodičia, ktorí sa starajú o deti, majú právo na pomoc štátu.
My, rodičia, očakávame pomoc od predstaviteľov štátu, žiadame zastavenie snahy o rozklad zdravej rodiny, kde je otec a mama. Dieťa má právo na mužský aj ženský vplyv vo výchove, len vtedy sa môže zdravo vyvíjať.
Žiadame zastavenie tendenčného „masírovania mozgov“ v prospech homo-loby prostredníctvom médií.
Žiadame zastavenie prisudzovania nadštandardných práv pre LGBTI skupiny, ktoré si uzurpujú rovnaké práva ako majú tehotné ženy, starci, a pod. Sme veľmi tolerantní voči LGBTI, neodopierame im žiadne právo, ktoré sa týka všetkých občanov SR. Nesúhlasíme s uzákonením registrovaných partnerstiev, lebo to je len prvý krok k adopcii detí pre LGBTI, následne k snahe o skupinové partnerstvá, o dekriminalizáciu pedofílie, incestu a o demoralizáciu celej spoločnosti, tak ako sme tomu svedkami v krajinách Európy. Odmietame zjednodušenie odoberania detí a odmietame uplatňovanie antidiskriminačného zákona na úkor výhrady vo svedomí. Všetkým týmto praktikám vyjadrujeme jasný nesúhlas.
V mene pokrokovosti nestrácame zdravý rozum, snažíme sa chrániť naše deti, čím ochránime aj tie Vaše!
PRÍLOHA: Podpisy rodičov
Na vedomie: prezidentovi SR Ivanovi Gašparovičovi; tajomníčke výboru pre rodovú rovnosť Oľge Pietruchovej
@marci77 ?????
Norsko vydalo brožuru pro děti pod názvem „Homosexuál, lesba, bisexuál nebo heterosexuál“, která propaguje zvrácenosti. Kniha vypráví o děvčatech a chlapcích, kteří chtějí v budoucnu vytvořit milostné vztahy jako homo: „Být gay znamená být zamilovaným. Existuje ne jedna, ale mnoho forem lásky a romantických vztahů. Většinou se chlapci zamilují do dívek a dívky do chlapců. Nazývají je heterofilové. Některým chlapcům se však líbí chlapci a dívkám dívky. Nazývají je homofilové. Dívky, které se zamilují do dívek, nazývají lesbičkami. Dívky, kterým se líbí děvčata i chlapci, nazývají bifilními.
Homoláska má stejnou hodnotu jako heteroláska... Být dívkou nebo chlapcem může vypadat různě. Když děti vyrostou, často založí rodinu. Ženy, které se zamilují do žen a muži do mužů, také zakládají rodiny a pořídí si děti nebo domácí zvířata dle výběru, stejně jako heterofilové“ (všimněte si, že fráze „pořídit si děti“ se staví jako ekvivalent k „pořídit si zvířata“).
Brozurka, ktora propaguje zvratenost. Ok? Kde? V tom pridanom uryvku? Tam nic zvratene nie je. Tam sa snazia vysvetlit teenagerom, ze nie je spravne odsudzovat niekoho za to, ze je homosexual, ze tito ludia maju rovnake pravo zalubit sa a zalozit si rodinu ako heterosexual. Taktiez ucelom bude urcite to, aby sa teenegeri nebali priznat si, ze su ini ako vacsina spoluziakov, aby s tym nemuseli bojovat do 30 tky, skryvat to pred okolim a pod. Na tom uryvku nie je nic zle. Zly je akurat clovek, ktory to prekladal. Bud je to totalny idot (comu neverim) , ktory nepozna pojmy ako homosexual, bisexual a podobne, kedze ich nahradil priponov fil napriklad. homofil alebo to je totalny manipulator, ktory sa snazi ludi naviest na to, ze homosexual, bisexual spada do uchyliek ako zoofil, pedofil, nekrofil ... UZ len to ako je to okomentovane, ze propagacia zvratenosti, pritom tam ziadna nie je je jasny dokaz, ze si zase natrafila na nejaku demagogiu, ja ani nemusim po tej vete citat dalej a viem, kde tento zdroj zaradit.
@evkasus
Ano, precitala som ho uz, ked sa zacal tento cirkus stupnovat. Opakujem, pre mna tam nie je nic potencialne ohrozujuce. "Nebezpecnu rodovu ideologiu" ako ju vnimate vy za nebezpecnu nepovazujem.
Pani Kuby, ktorou sa tu neustale ohanate, vo mne vyvolava akutrat tak usmev na tvari. Osobu, ktora oznacuje Harryho Pottera za nebezprecny nastroj protikrestanskej ideologie, nemozem brat ani vazne.
@marci77 taktiez absolutne nechapes pojem gender ideology - si tak totalne zmanipulovana, ze ten bullshit, ktory pisu na tych nabozenskych strankach im zeres aj s navyjakom, bez toho aby si sa kriticky zamyslela, vyhladala tuto poucku v anglictine, precitala si nejaku inu stranku.
Gender ideology nie je nic ine ako subor nazorov, pohladov na rolu, prava a povinnosti zien a muzov v danej spolocnosti. Tychto ideologii je vela, moze byt tradicna, konzervativna, feministicka, antifeministicka, egalitarianska (to je vyrovnana, ktora hlasa, ze muzi a zeny su si rovne a maju rovnake moznosti prava a povinnosti. Nechod na mna s bullshitom ako, ze deti sa budu rodit ako "it" - bezpohlavne. Vacsiu koninu som uz fakt dlhsie nepocula. Dieta sa rodi ako muz alebo zena - s prislusnymi pohlavnymi rozdielmi. Bezne sa ludia nerozhoduju o tom, cim sa v priebehu zivota stanu. Kym samozrejme nedojde k odchylke akou je transexualita, ked sa muz narodi v zenskom tele. Je samozrejme, ze ma problem sa stotoznit s tymto telom, kedze sa povazuje za muza a preto hlada sposoby, ako sa zmenit aj fyzicky na muza. Zial tyto ludia to nerobia preto,ze chcu na seba uputat pozornost, ale preto, ze takyto problem v skutocnosti maju. Co sa tyka homosexualov, tam nie je ziaden problem s identitou, ti ludia vedia ze su zeny, ci muzi, iba ich sexualna orientacia nie je na opacne pohlavie, ale na rovnake.
Ako to tu uz niekto opisal gender ideology, ktora sa snazi byt presadena na Slovensku je ta egalitarianska - to znamena, chcu docielit, aby sa odburali v solocnosti stereotypy o muzskej, zenskej praci, o ich rolach, aby bolo normalne, ze chlap je "zdravotny brat" a ostava na materskej a zena je automechanik a po sestonedeli sa rozhodne pokracovat v kariere. Aby ich nikto za tieto rozhodnutia neodsudzoval, neponizoval, aby za rovnaku pracu, bol rovnaky plat .....
Ak sa ti to prieci je to v poriadku, hlavne tu nepis o detoch ktore sa rodia bez rodov, lebo s takej stupidnosti ma fakt uz porazi
@marci77 co je zle na tomto?
citujem z tvojho prispevku: Zmluvné strany prijmú, ak je to primerané, potrebné kroky na to, aby sa do oficiálnych študijných plánov na všetkých stupňoch vzdelávania začlenili študijné materiály týkajúce sa problematiky rovnoprávnosti mužov a žien, nestereotypných rodových rolí, vzájomného rešpektu, nenásilného riešenia konfliktov v medziľudských vzťahoch, rodovo podmieneného násilia na ženách a práva na nedotknuteľnosť osoby, ktoré sú prispôsobené vyvíjajúcim sa schopnostiam žiakov.“ KOniec citatu
A este k tomuto bodu:
citujem:Tento článok Istanbulského dohovoru odporuje článku 2 Dodatkového protokolu k Dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd, ktorý je pre Slovensko platný a záväzný – konkrétne sa to týka práva rodičov na vzdelanie a výchovu svojich detí: Nikomu nemožno odoprieť právo na vzdelanie. Pri výkone akýchkoľvek funkcií v oblasti výchovy a výučby, ktoré štát vykonáva, bude rešpektovať právo rodičov zabezpečovať túto výchovu a vzdelávanie v zhode s ich vlastným náboženským a filozofickým presvedčením.“ Koniec citatu
Tomuto odseku nemozem uverit, ktory stat sa zaviaze, ze bude zabezpecovat vychovu a vzdelavanie na skolach v sulade s nabozenskym a filozofickym presvedcenim rodica?! Tomuto sa Slovensko niekedy zaviazalo? Vsak to je absolutne nemozne zabezpecit. Nikdy to nebude v sulade s presvedcenim vsetkych rodicov a uz vonkoncom skoly nemozu vzdelavat v sulade s nabozenskym presvedcenim rodicov, kedze napriklad povod zivota na zemi by sa musel ucit ako kreacionizmus (ak mate v slovencine tento pojem) co by zase nahnevalo rodicov ateistov a co ostatne nebozenske skupiny? ....
Boze, co prispevok to perla
@fra mas pravdu, bola som prepracovana, sama sa cudujem co za slova som tu vyflusla. Ospravedlnujem sa vsetkym, koho sa moje sproste slova dotkli.
Napriek tomu stale nechapem, ako sa ludia dokazu odvolavat na take pochybne zdroje, ktore len cerpaju z dalsich zdrojov bez ich uvedenia. Toto mi stranka v prvom momente evokovala, je to presne styl pochybnych existencii s motivom akehokolvek zisku (nieco ako Slota ked si zalozil Pravu SNS) nazvat kvazi-spravodajsku stranku "hlavne spravy" len preto, aby to posobilo ako najdoveryhodnejsie medium? No sorry, toto nieje ziadna zurnalistika, nulova investigativa. Nech to ma pozadie akekolvek, samo sa diskredituje.
Viac nemam k teme co dodat, verim ze bude sexualna vychova v zakladnych skolach povinna. Kvoli predchadzaniu zneuzivania deti. To, ze sa s detmi bavite o sexe vy, neznamena, ze to robia vsetci rodicia.
@evkasus
Ako skoro by sa teda malo zacat s takou sexualnou vychovou, ktora by detom ozrejmila, kedy su zneuzivane alebo tyrane?
Myslim, ze su deti, ktorych sexualne zneuzivanie zacina v skolkarskom veku a myslim. Budeme preto uz detom v skolkach vysvetlovat, co je to zneuzivanie a co su to neprimerane dotyky? Budeme to hovorit pausalne vsetkym malym detickam a robit im v hlave misung z pojmov a zasievat im do srdca strach?
Alebo to odlozime do skolskeho veku, kedy ale hrozi, ze deti uz zneuzite budu a tak to bude neskora prevencia?
Asi si ma s niekym mylis, ja nie som odbornik na sexualnu vychovu a nerozhodujem o tom, ako bude sexualna vychova prebiehat na Slovensku.
Ak ta zaujima ako to vyzera to v Kanade, tak mam len ciastocne vedomosti - z vlastneho pozorovania a ciastocne info o sexualnej vychove malych deti od uciteliek. To len tak, co sme hodili medzi recou a ja som z toho nieco vydedukovala, nieco som si nasla ohladom sex. vychovy v predskolkych zariadeniach v Kanade.Tato "vychova" je integralnou sucastou vychovy malych deti, nejde o ziadne mentorovanie, ale o usmernovanie deti, odpovedanie na otazky a pod.
Takze ked to vsetko zhrniem ulohou uciteliek je
naucit deti zaklady reprodukcie - babatka rastu v maternici, na reprodukciu su potrebny muz a zena - do ziadnych detailov sa nezachadza
•ucia zakladne pravidla ohladom sukromia. Nebehame nahi pred cudzimi ludmi, nevykonavame potrebu pred druhymi ludmi, nedotykame sa intimnych casti tela pred druhymi ludmi ... - o tom sa bavia, ked sa vyskytne nejaka citliva situacia napr. chlapec s rukou v trenkach a pod.
•ucia: Tvoje telo patri tebe - je ok odmietnut objatie bozk, ked ho nechceme, je ok odmietnut pohladenie, ked je nam neprijemne, nikto sa nemoze dotykat tvojich sukromnych partii - vynimky - rodicia pri hygiene, lekar pri vysetreni. Bola som pri tom,ked syna objal kamarat a stlacil mu rukou zadok (samozrejme zo srandy) Ucitelka hned zakrocila a povedala: hands off.
•ucit deti rozdielom medzi vhodnymi a nevhodnymi dotykmi - napriklad hore uvedeny priklad, je ok, ked ta kamarat objime na rozlucku, nie je ok, ked ti stiska zadok 🙂
detom nikto nerobi "misung" v hlave, ani nezasieva starch. Aj male dieta musi vediet, ktore dotyky su primerane, kto moze a nemoze sa ho dotykat a ako sa ho moze dotykat, nie kazdy rodic na tom doma pracuje s detmi a aj ti co pracuju na tom je dobre, ze tato vychova pokracuje aj v skolke.
@ofeliah
1. ty nevies nic o mojej moralke
2. predpokladam, ze ty si ta, co ten zdravy rozum ma ...
3. ti so zdravym rozumom to su ti, co si myslia ze su viac ako homosexuali? To su ti, co chcu aby sa zachovali tradicne zenske a muzke roly? Aha, no tak to mas pravdu zdravy rozum nemam. Nastastie takto postihnutych je nas tu v Kanade vela. To vies, vrana k vrane sada .....
tiež zaujímavé čítanie http://www.martinus.sk/?uItem=25684
alebo http://www.martinus.sk/?uItem=24321
a tiež http://www.martinus.sk/?uItem=27370
@marci77 tvoje linky si pozriem - teraz nestiham... len k tomu homo paru co poznam - obaja chalani sa narodili v rodine ako posledne dieta - otcova tuzba po synovi😉 jeden po 2och a druhy po 4roch dcerach. obe rodiny su hlboko veriace so silnym muzskym prvkom - tym chcem povddat ze hlava rodiny bol otec silne muzsky zamerany.
po rozhovoroch s nimi viem ze od puberty vedeli ze s nimi nieco je ine ako so zvysnymi chslanmi- jednoducho ich nrpritahovali zeny ale muzi.
pisem o casoch kedy sa o nejakych homosexualoch absolutne nehovorili, jeden z tych chalanov vyrastal v mojom rodnom krpatom mestecku - kvoli tomu xe videl ze nema sancu v nasom minimestecku prezit diskriminaciu velmi rychlo odisiel do vaecsieho mesta... jeho sestry a mama vedia o tom kto je, otec stale nie lebo by to asi neprezil. moj kamarat s tym len tazko zije, zit s vedomim ze ho neakceptuje jeho vlastny otec je asi zle☹ riesi to tak zw chodi co najmenej domov...
ja osobne neverim ze homosexualitu ci transsexualitu sa mozes naucit, my sa kamaratim roky a nema to teda na mna absolutne v tomto smere ziaden bplyv - zeny ma nepritahuju tak nemam co riesit😉 homosexualita je vrodena
Poslankyna Europskeho parlamentu Anna Zaborska pise:
Vyskum mozgu, medicina, psychologia a sociologia dokazuju existenciu objektivnych rozdielov medzi muzom a zenou.
No kedze "gender" nema nic spolocne s vedou, ale ide o ideologiu, stavia vedu do ulohy porazeneho. "Prirodne normy reprodukuju platne normy", "v naroku na objektivitu prirodnych vied je skryty muzsky habitus" - taketo vety pocuvam vo vybore pre prava zien a rodovu rovnost Eropskeho parlamentu.
Gender je protestom proti prirodzene danej rozmanitosti a doplnaniu medzi muzmi a zenami: akademicka disciplina, ktora nechce objavovat, ale vsetkou silou nieco znicit.
Hlavne posolstvo rodovej ideologie znie: neexistuju prirodou vytvorene biologicke rozdiely medzi muzmi a zenami, pretoze z politickeho hladiska ziadne byt nemozu.
@sisaka
Tvoja predstava...
"gender ideology, ktora sa snazi byt presadena na Slovensku je ta egalitarianska - to znamena, chcu docielit, aby sa odburali v solocnosti stereotypy o muzskej, zenskej praci, o ich rolach, aby bolo normalne, ze chlap je "zdravotny brat" a ostava na materskej a zena je automechanik a po sestonedeli sa rozhodne pokracovat v kariere. Aby ich nikto za tieto rozhodnutia neodsudzoval, neponizoval, aby za rovnaku pracu, bol rovnaky plat ....."
...je pekna. Ak by to tak bolo, tak by som bola aj ja spokojna.
@sisaka Ja nie som proti sexualnej vychove ako takej...aj ked ovela radsej by som bola, keby sa taky predmet volal napr. Vztahova vychova, alebo Vychova rodinna.
Lebo sexualita by sa nemala oddelovat od lasky a od vztahu. Ak podame detom iba A a nepodame B, tak im dame nastroj, naucime ich ako si telesne neublizit, ale mozeme ich nechat aby si ublizili duchovne. Sex nie je iba nastroj.
Problem vidim v tom, co moze byt obsahom takejto vychovy, aku formu bude mat a ake informacie bude podavat.
Tato oblast totiz zahrna v sebe rozne pristupy aj v zavyslosti od svetonazoru, moralnosti a i nabozenskeho presvedcenia.
@sisaka sexualna vychova propagovana u nas v Europe ma diametralne daleko od sexualnej vychovy, ktoru ty spominas v Kanade.
Ale kedze odmietas precitat si linky, ktore ti tu uz dali dievcata, pretoze clanky povazujes za neodborne alebo za konspiracne teorie, tak diskutovat o tom s tebou straca zmysel.
@dai Ziskana homosexualita urcite existuje...a vedia o tom i homosexuali.
Pani, ktora sa im uz 15 rokov terapeuticky venuje hovorila, ze dokonca medzi sebou o tom vtipkuju...tipuju medzi sebou, kto ju ma ziskanu. Ale jedna sa o tych, ktori sa uz samozrejme neboja svojich rodicov a riesia si uz zivot po svojom.
Vyrovnavanie s takymito pocitmi musi byt tazke, hlavne ak nie je podpora rodiny.
@marci77 takze zas je "tradicna" rodina lepsia ako netradicna, co maju na to povedat vsetci co ich vychovali stari rodicia, mama vdova, otec vdovec, starsi surodenec po smrti rodicov... asi sa mozu ist past, pretoze ich rodina je menej ako tvoja rodina, ze?
@sintra Chorvátske osnovy pripravil nemecký inštitút BZgA, ktorý sa v roku 2007 preslávil incestnými brožúrkami „Láska, telo a hra na doktora“, adresovanými rodičom pre vekové kategórie 1-3 roky a 4-6 rokov. Tu je pár vybraných citátov pre vek 1-3 roky: „Otcovia nevenujú dosť pozornosti klitorisu a vagíne svojich dcér. Ich pohladenia tam len zriedka smerujú, hoci je to jediná cesta ako dievčatá môžu získať zmysel hrdosti vo svojom pohlaví.“ „Dieťa sa dotýka všetkých častí otcovho tela, niekedy mu tým spôsobí vzrušenie. To isté by mal robiť otec.“ Brožúrky odporúčajú rodičom dovoliť deťom neobmedzenú masturbáciu až do bodu, keď sa môže vyskytnúť fyzické zranenie. 4-6 ročným deťom treba ukázať pohyby pohlavného styku – podobne ako navádzajú obrázky schválená pre 5-ročné britské deti s vysvetlením orgazmu a ďalších sexuálnych praktík - čo tiež vyvolalo nemalý škandál.Podľa poľských novín Rzecszpospolita sú nemecké brožúrky povinné v 9 nemeckých regiónoch pre učiteľov jaslí, škôlok a základných škôl. Dotyčný inštitút vraj konzultoval obsah s rodičmi, vychovávateľmi a psychológmi, z ktorých údajne 93% ho odobrilo. Neprekvapí to v dekadentnom Nemecku, kde rok predtým populárny tínedžerský časopis publikoval fotky nahých tínejdžerov v sexuálnych pozíciach, čo by legislatívy iných krajín považovali za detskú pornografiu.Jana TutkováAutorka je riaditeľka Centra pre bioetickú reformu CBR Slovakia, spravuje webstránku coskolaneuci.sk.
@warholette tradicna rodina je najidealnejsia pre vyvoj dietata.
Urcite by ti, ktorych vychovali stari rodicia boli radsej, ak by to boli ich vlastni rodicia, alebo ak by nemuseli byt vychovavani starsimi surodencami po smrti rodicov, ak chybal v rodine otec alebo mama.
@dai aj ja poznam jeden par homosexualov v mojom okoli. osobne si myslim, ze vzdy existovali a nemam nic proti inak orientovanym. je mi uplne jedno, co robia doma za zatvorenymi dverami, ale nech nechcu od celej spolocnosti, aby sa im prisposobovala. Rodina je preto rodina, ze jej ulohou je plodit a vychovavat deti a to zial homosexuali nedokazu.
a co sa tyka toho, ako sa clovek stane homosexualom - urcite je to aj geneticky podmienene ale podla mna druhy faktor je aj ta socializacia - teda vychova - a ked sa bude verejne prezentovat, ze mozes si vybrat ci chces vlastne byt - tak vznikne transexual. alebo podporujme lasku k rovnakemu pohlaviu v skolach - vid pracovny zosit
https://www.modrykonik.sk/group/3456/co-si-mysl...
No a tak ....... aj tento pan to celkom dobre popisal http://patarak.blog.sme.sk/c/337965/O-gender-tr...
@warholette uplna rodina s otcom a mamou je ideal a nic sa mu nevyrovna. Preco si nedokazes pripustit, ze neuplna rodina je o nieco ochudobnena? Preco by som mala tvrdit, ze som mala uzasnu rodinu, rovnocennu s kompletnou, ked ma vychovavala iba mama a som smutna z toho, ze absentoval milujuci otec, ktory mi v srdci chyba doteraz? Preco musi byt vsetko rovnocenne? O co ide ludom v tejto dobe? Umelo zrusit rozdiely, ktore existuju? Nie je to chore?
@igiana hej hej urcite ten citat, ze otec nevenuje pozornost klitorisu svojej dcery je vynaty z brozurky pre sexualnu vychovu deti v predskolskom veku, ktora je urcena nemeckym rodicom. Ide vam to dievcata, troska vam chyba to kriticke myslenie, ale nevadi kludne sa tu straste navzajom - sodoma, gomora, koniec sveta je tu, teda zapad je zvrateny, ale uz to ide aj k vam na SLovensko, nedajte sa bojujte proti homosexualom, treba ich prevychovat a ti, co sa nedaju, tych treba zbavit obcianstva a vyhnat z krajiny, Kanada ich rada prijme ako utecencov, ktori boli prenasledovani koli svojej sex.orientacii. No a deti z neuplnych rodin? No tie treba dat na adopciu do tych vasich uplnych, krestanskych, nech nevyjdu z takeho patologickeho prostredia ako poskytuje slobodna matka.
@evkasus ako vies, ze sexualna vychova na slovenskych skolach bude oddelena od vztahovej a ze tam nebude zahrnuta? No nevies, kedze stale dokola tvrdite, ze osnovy este nie su. No nie su, ale podme proti nim preventivne protestovat, lebo urcite nebudu take, ake by sa nam pacili.. Fuu, logika jak svina
Uverejnim tu cast listu, ktory napisal clovek, ktory sa venuje par rkov pomoci homosexualne orientovanym ludom.
Mozno bude pre niekoho podnetny. (Nie je to plne znenie, lebo je dost dlhy a tak nehladajte logicku naslednost medzi odstravcami.)
Vec: Otvorený list k ,,Celoštátnej stratégii ochrany a podpory ľudských práv“ v Slovenskej
republike
Vážený pán minister Miroslav Lajčák! 4. 9. 2013
Dovoľte mi reagovať na Váš článok uverejnený dňa 20. augusta 2013 na blogu sme.sk, pod
názvom: ,,Čaká nás ešte veľa práce, pán Brown!“
http://lajcak.blog.sme.sk/c/335716/Caka-nas-est...
Píšem Vám nielen ako občan tohto štátu, ako otec, ale aj ako ten, ktorý sa už viac ako 15
rokov venuje pastoračnej službe duchovného sprevádzania ľudí s homosexuálnymi sklonmi
na Slovensku, a to cez našu službu s názvom Linka Valentín, ktorá pôsobí pri
Gréckokatolíckej cirkvi v Košiciach.
Venujem sa ľuďom zraneným v oblasti vzťahov, citov, sexuality, ktorí prežívajú vo svojom
živote homosexuálne cítenie, ako aj ľuďom inak sexuálne cítiacim.
Túto našu službu ocenil aj pán premiér SR Róbert Fico, a to aj na stránkach Katolíckych
novín (KN č. 22 zo dňa 6. júna 2010, na str. 10). Text o našej službe bol uverejnený v KN č.
19, dňa 16. mája 2010, na str. 12 - 13.
Píšem Vám preto ako človek, ktorý nielen teoretizuje, ale aj hlbšie vidí do samotnej
problematiky, pretože sa týmto ľuďom osobne venujem viac rokov.
Nechcem sa tu vracať k tomu, čo už je aj Vám zrejme dobre známe z ,,Pripomienok k tvorbe
strategického programového dokumentu pre oblasť ochrany a podpory ľudských práv.“
Stratégia ochrany a podpory ľudských práv je ale tak nejasná, zahmlená a neprehľadná, že sa
nečudujem, že mnohí sa pýtajú a vyžadujú vysvetlenie. A mnohí to ani nevyžadujú, lebo
vôbec nevedia, o čo tu vlastne ide.
Tento navrhovaný koncept sa však iba skrýva za ľudské práva, pričom v skutočnosti navrhuje
porušovanie ľudských práv a slobôd iných. ..........................
Za rovnako škodlivé treba považovať texty a knihy, na ktorých sa podieľali ľudia z LGBTI
propagandy, a ktoré sa snažia pretlačiť aj do škôl. Ich obsah je v každom prípade nebezpečný
pre celú spoločnosť, keďže je v nich množstvo nepresností, zavádzajúcich a nepravdivých
informácií, a preto je skreslený a neobjektívny. V skutočnosti tu ide o podvrh a veľké
klamstvo.
Som rád, pán minister, že Vám ide o celospoločenskú diskusiu. Súhlasím s vami. A ďalej
píšete: ,,Som však presvedčený, že vzťahy medzi ľuďmi – a práva z nich vyplývajúce – musia
byť postavené na zásadách rešpektovania a úcty k tomu druhého.“
Homosexualita však nie je ľudským právom. Je to zranenie. To je najvýstižnejší výraz,
vyjadrujúci podstatu alebo pozadie homosexuálneho sklonu. Všetci ľudia s homosexuálnymi
sklonmi sú zranení, a to bez ohľadu na to, či žijú alebo nežijú homosexuálne aktívne. Preto
všetci títo ľudia to, čo potrebujú, a čo im môže skutočne pomôcť je jedine uzdravenie.
....................................
Dňa 1.1.1993 bola síce homosexualita vylúčená z Medzinárodnej klasifikácie chorôb
(MKCH-10), a síce pod nátlakom niektorých aktivistov, ktorí vyznávali homosexuálny štýl
života. Nestalo sa tak na základe odbornej diskusie, totiž nebola nestranná, ale značne
spolitizovaná. Jednoducho sa rozšíril názor bez toho, aby bol podložený skutočným
výskumom a štúdiom, nakoľko tomu do dnešného dňa nikde vo svete nepredchádzala žiadna
seriózna vedecká diskusia. Takúto diskusiu by bolo potrebné zorganizovať a venovať sa tejto
otázke.
Treba vedieť, že nie všetci ľudia s homosexuálnymi sklonmi žijú aktívne, nakoľko pre
mnohých toto zistenie nie je ľahké a nestotožňujú sa s tým, ale hľadajú inú cestu. Je naozaj
veľa tých, ktorí reálne v detstve či dospievaní pociťujú homosexuálne sklony bez toho, aby k
tomu akýmkoľvek spôsobom prispeli a bez toho, aby mali akúkoľvek homosexuálnu
skúsenosť.
.................................................
V USA a v západnej Európe, ako i inde vo svete, sa niekedy pod zámienkou rozširovania
občianskych práv, ochrany práv menšín, tolerancie a demokracie podávajú falošné
a zavádzajúce informácie, ktoré sa týkajú aj zdravotných rizík homosexuálnych skutkov,
a zatajujú sa dôležité informácie o homosexualite, a tiež možnosti efektívnej pomoci tým,
ktorí majú problém identity s vlastným pohlavím.
Týmto ľuďom sa dá pomôcť vrátiť sa k ich skutočnej identite.
Pokiaľ však pod ľudskými právami rozumiete napr. ,,registrované partnerstvá“, vedzte pán
minister, že tým sa nevyriešia problémy týchto ľudí. Práve naopak, iba sa skomplikujú. Tie
problémy ktoré majú budú mať bez ohľadu na to či žijú alebo nežijú v registrovaných
partnerstvách.
............................................
Charakteristickým znakom aktívneho homosexuálneho životného štýlu je totiž
nemenná promiskuita a závislosť na sexuálnej fantázii a sexuálnom prežívaní.
Možno o tom neviete, pán minister, ale v homosexuálnom vzťahu nie je možná
vernosť! Každý človek s homosexuálnymi sklonmi pokiaľ žije homosexuálne aktívne, je
nútený žiť, a žije promiskuitne, nakoľko inak v týchto vzťahoch nevie, nemôže a nedokáže
fungovať. Takýto postoj vnáša do duše človeka pocit bezvýchodiskového riešenia problému.
A tak sa títo homosexuálne aktívni ľudia dostávajú akoby do začarovaného kruhu a postupne
strácajú zmysel a cieľ svojho života. Ranu ranou totiž nikdy nemožno zahojiť. A to, čo je
proti ľudskej prirodzenosti je aj proti ľudskému šťastiu a životu človeka vôbec.
......................................
V článku tiež uvádzate: ,,Na všetko prichádza emocionálna odpoveď: nie, len nič nemeňme,
dobré je to tak, ako to je! Prepáčte, ale nie je.“
Súhlasím s vami pán minister, nie je.
V našej spoločnosti sa totiž najčastejšie stretávame s dvoma nesprávnymi pohľadmi
dvoch odlišných skupín - konzervatívcov a liberálov.
Tí prví pokladajú homosexuálnu aktivitu za morálne zlú, no na druhej strane však
prechádzajú okolo týchto ľudí bezradne, nevedia im pomôcť, lebo nemajú o tom žiadne
vedomosti.
Liberáli sa zasa skrývajú za toleranciu, no ich postoj v skutočnosti vedie ľudí
s homosexuálnymi sklonmi do hlbokého osamotenia, lebo sa ním nerieši podstata ich
ťažkostí, čím ich udržiavajú v omyle a klamstve. Práve preto je medzi nimi toľko samovrážd a
nešťastia , čím prispievajú k tragédiám. A svojim homosexuálne aktívnym spôsobom života
a jeho propagáciou ohrozujú správne ponímanie rodiny. Preto sú homosexuálne skutky
nebezpečné a škodlivé nielen pre tých, ktorí ich praktizujú, ale aj pre ďalší vývoj rodiny a
spoločnosti.
Nečinnosť prvej skupiny je preto rovnako falošná ako nadšenie tej druhej.
Obidve tieto, i keď odlišné skupiny nechávajú ľudí s homosexuálnymi sklonmi a ich
ťažkosťami osamotenými. Sú v nepráve a nečinnosť prvej skupiny je rovnako falošná ako
nadšenie tej druhej.
................................
Ľudia s homosexuálnym cítením majú hlad po skutočnej láske,
ktorej sa im v ich živote nedostalo. O to smutnejšie je konštatovanie, že často jediným
miestom, kde títo ľudia môžu zažiť aké-také prijatie, pozornosť a záujem, je aktívne
homosexuálne prostredie, ktoré ich ale odsúva od pomoci a naplnenia ich skutočných potrieb.
Preto si všetci ľudia, kresťanské cirkvi, aj celá naša spoločnosť, musíme plne uvedomiť našu
zodpovednosť aj za starostlivosť o ľudí inak sexuálne cítiacich - našich bratov a sestry.
Nedostatok informácií, predsudky a strach z nepoznaného vytvárajú veľké bloky u ľudí a to
ich núti neuvážene konať.
Preto možno len privítať vaše slová, pán minister, ktoré uvádzate: ,,Problémy, ktoré v oblasti
ľudských práv Slovensko má, sa nevyriešia samé od seba, a ničomu nepomôže, ak budeme
pred nimi zatvárať oči.“
..................................
Tu skutočne treba pán minister celospoločenskú diskusiu. Je potrebné stretnúť sa a navrhnúť
solídny koncept o tolerancii, rešpekte a úcte voči druhým ľuďom, aby sa to dostalo do
povedomia celej spoločnosti, ktorú v tejto oblasti treba vyškoliť.
S úctou
otec Vitalij
za Linku Valentín
@sisaka vas sposob spravania mi pride ako spravanie pani Pietruchovej, mozete si vypocut
https://www.youtube.com/watch?v=mhY1oF6Tgmk
mne na tejto ideologii nepride nic vznesene a prospesne pre slovensku spolocnost ako to tu ospevujete. neviem, ci vas nemam zaradit medzi platenych ucastnikov diskusie ........
@sisaka myslite, ze aj tento pan, ktory je psychiater, ma pomylene nazory??? http://patarak.blog.sme.sk/c/337965/O-gender-tr...

@evkasus myslis tu citaciu z clanku 14?