icon

Išli by ste so 4-mesačným bábätkom na dovolenku do Rakúska?

denka259
17. júl 2018

Ahojte, manžel ma prehovára na dovolenku v Leogangu v Rakúsku (650 km). Ja sa obávam, či to nie je príliš skoro vláčiť bábätko po dovolenkách v zahraničí. Možno som len príliš uzkostliva. Kedy ste prvý krát boli s deťmi na dovolenke vy?

Strana
z4
hope252
20. júl 2018

Nas mal 3 mesiace a bola neskora jesen. Boli sme na horach, uplna pohodicka, tiez sa takto opat chystame ale v zime ked mala bude mat zhruba 3 mesiace. Teraz si treba uzivat kym si na materskej, najlepsi cas 🙂

jaruskatt
20. júl 2018

Ano, isla 😊 My sme boli s 2 mesacnym na Orave. A Rakúsko nie je exotika. Mnoho rodicov berie uz 2 ci 3 mesacne babatka k moru...

zuzana76
20. júl 2018

@sisaka vidis, tak ja som typ, ze rada chodim a cestujem, teda konkretne cestovanie ci uz autom, ci lietadlom pretrpim, ale potom si to uzivam, ale teda cestovanie s drobcom do 2 rokov pre mna nebolo lakave, ako vravim, kazdy vie sam, co chce, to co je pre jedneho nuda, pre druhého nemusi byt, vzala som knihu a citala, alebo sme isli na prechadzku, alebo sme isli na obed, ja som proste to chystanie okolo malého babatka nemusela

zuzuliennka1
20. júl 2018

vsetko zavisi od konkretneho dietata - mne moj 8mes. syn od narodenia spi celu noc... max. po ockovani, alebo ked je v izbe prilis teplo, zobudi sa na smad - cize pre mna je to pohoda.....niektore maminy nespia aj s rocnymi detmi a tak si nevedia predstavit ist hoc aj fakt napr. do Tatier....
prekazka to nie je, naozaj sa da ist aj s malinkymi detmi, je s nimi menej starosti, ako so starsimi.... a kazdy si dieta pozna, cize kazda radi podla seba.... rozhodnut sa musis sama

halci
20. júl 2018

My sme boli 1x na dovolenke s 5 mes dcérou na Liptove. uplne super bolo. Ale do exotiky by som nesla. Rakusko ok, preco nie.

katmi
22. júl 2018

@sisaka dakujem 😉👍

jurinecka125
24. júl 2018

@janinah polročné dieťa nieje novorodenec, aj dvojročné dieťa je malé dieťa, ibaže dvojročné už aj behá q môže mať viac úrazov!

29simona29
24. júl 2018

@denka259 tiež sa prikláňam k názoru,že závisí od dieťaťa. Môj syncek spinka celu noc od 3mesiacov,zaspi o pol 9 večer a zobudi sa o 7h ráno..Takze uplna pohoda a tým, že zatial mame iba jeho,miestami sa normálne nudim, čiže vieme pochodit aj postihat všeličo...Podľa mna 4mesiace je úplne ok do Rakúska...ja som napr dosť opatrná čo sa týka exotiky ale sem do okolia preco nie...Hlavne nezabudni na pas.

kreata
25. júl 2018

Samotna dovolenka uplne ok. Len ta vzdialenost 650 km sa mi zda na cestovanie s babom veeelmi dlha. Zavisi teda velmi od toho ako sa vase babo citi vo vajicku. A aj od toho ci sa tebe chce na takej dlhej ceste robit vela prestavok kojit prebalovat prestravovat vas dospelych plus stale riesit dietatko a ci mas s tymto trpezlivost prosto dlho cestovat do ciela. S detmi sa vie cesta dost aj casovo natiahnut. Ked s tym nemate skusenosti moze vas to nemilo prekvapit a sposobit nervotitu. Je vela krasnych miest v Rakusku aj ovela blizsie ku nam. Ja by som na dovcu sla, ale rozhodne prvykrat s babom niekam blizsie. Otukate sa na kratsich trasach a podla toho budete moct zvazit dlhsie.

monika494
25. okt 2018

Podla mojho nazoru to v tak rannom veku nie je vhodne.babo ma co najkratsi cas travit v autosedacke a nie sa v nej trmacat vyse 600km.s takym malym babom si ani neodpociniete pretoze bud3 vyzadovat stalu starostlivost a to mozete byt i doma. Vyckala bych az bude starsie..

winni
25. okt 2018

Ak sa na to cítiš aj ty, tak choďte. My sme boli v auguste v Maďarsku pri Balatone, dcérka 5 r. 6 m a druhá dcérka 2 a pol mesačná. Mali sme častejšie pauzy, takže cesta sa nám o skoro dve hodiny predĺžila, naspäť som sedela vzadu pri nich, lebo maličká mrnkala 🙂 ale inak to bola super dovolenka, užili sme si to, bála som sa zmeny, že čo to urobí s jej spánkom, ale nič sa nezmenilo, spávala ako doma, aj keď sme boli všetci štyria v jednej izbe 🙂 nevadil jej žiaden ruch, režim jej to nenarušilo a ja som si aj oddýchla, nevarila som, neprala, neupratovala 🙂 chceli sme ísť do Chorvátska, ale keďže boli horúčavy a aj tá vzdialenosť, upustili sme od toho. Keď bude trošku staršia, tak si ešte dovoleniek pri mori užijeme až až 🙂 Taktiež veľa závisí akú máš autosedačku, ja som už nemala vajíčko, od narodenia nebola vo vajíčku spokojná, tak som menila za autosedačku 0 - 18 kg.

Strana
z4