icon

Je bezpečné priviesť psa k novorodencovi?

30. okt 2024

Ahojte, čo by ste urobili na mojom mieste. Máme doma novorodeniatko, svokra ho chce prísť pozrieť. Má to 2h cesty a tak chce zobrať k nám aj psa. Vraj pol dňa nevydrží sám doma. Mne by to nevadilo keby je to pes čo si ľahne v chodbe alebo v obývačke na zem a leží, ale je to ustekany malý pes, čo skáče, behá do postele, na gauč, nosí cumle, cika len v byte. Svokra je naňho extrémne zaťažená a chce nech sa zoznámi s bábätkom. Mne je to ale veľmi nepríjemné a nechcem to. Mužovi by to nevadilo, ale postaví sa na moju stranu ak by bolo treba. Myslíte že je ok striktne si povedať že nech príde ale so psom nie ? (Keď bude bábätko staršie nebudem mať s tým problém ale nie ležiaci novorodenec)

Strana
z4
biba_18
1. nov 2024

@mandarinka555 no čoho viacej, daj 😂😂🤦‍♀️ kebyže si muž tak poviem že to sú také krčmové kecy… predpokladám že si žena, tak na teba by pasovalo potom že presne, takému slepačiemu kvokaniu nerozumiem.. ☺️ nerozumiem vôbec potrebám takých ľudí všetko hejtiť a vyrývať. a keď ti to niekto vráti už sa ti to nepáči…

mandarinka555
1. nov 2024

@biba_18 Keby neriešila pi*oviny na koni, ale svokre povedala do huby, čo si myslí, tak by som nereagovala. Je to verejná diskusia, tak si môžem napísať čo chcem. A mimochodom, písala som to autorke, nie tebe, tak na akú riť na mňa reaguješ.

biba_18
1. nov 2024

@mandarinka555 skľudni hormon 🤦‍♀️ presne o tom píšem, reguješ ako psychopat… tak ako ty môžeš písať čo chceš- podľa teba - môže to písať aj ona a teba je po tom kulové. mňa nezaujímajú tvoje dôvody prečo to robíš, ju viem ale skôr pochopiť ako teba…

mandarinka555
1. nov 2024

@biba_18 To zrejme tvoje hormóny robia v tebe šarapatu...menopauza je sviňa, čo?

biba_18
1. nov 2024

@mandarinka555 veď to poznáš ☺️

mandarinka555
1. nov 2024

@biba_18 Preto som to spomenula😝

duppka13
1. nov 2024

Nas pes bol pri nasom novorodencovi ale neolizoval ani nic take to by som nedovolila, postupne sme ho davali zvykat si byt mimo dom, ked zacalo dieta lozit uz mal pes zakaz do domu. Cudzieho psa by som nedovolila k novorodencovi.

laskonka_lasky
2. nov 2024

Ja neviem...ľudom už poriadne práši na hlavy zo psov.. ku mne by nemohol pes,a už vôbec nie k pár dni starému bábatku.. k tým cumlom sa nevyjadrujem radšej

lenka.25
2. nov 2024

Ja sama mám doma psa , na návštevy ho nikde k nikomu neberieme, iba k mojej mamine , ale ta ju ma rada . Na návštevu k bábätku a zvlášť , keď ten pes si v podstate robí čo chce , by ma ani nenapadlo ho zobrať . A na tvojom mieste svokre poviem , že sa na jej návštevu tešíte , ale pes momentálne ku vám určite ísť nemôže , ja všeobecne nemám rada keď ľudia beru na návštevy zvieratá a ešte sa tvária , že mame byt všetci z nich nadšení 🫣

misenka88
2. nov 2024

Ja by som normálne povedala, že bez psa, keď bude babo staršie nech sa páči, k novorodencovi isto nie, nech si každý hovorí čo chce, tiež by som nedovolila.

marionete
2. nov 2024

Určite nie a ani vo vyššom veku ak chodí pes šťajúci po byte.

marionete
2. nov 2024

Nech si za zlú, je to tvoj byt tvoje dieťa tvoje podmienky a ak ich niekto nechce rešpektovať má smolu.

penelope2066
2. nov 2024

Určite nie so psom,nedovolila by som.

mimi3008
2. nov 2024

Bolo by mi jedno, za aku som, prvorade by mi bolo dieta. Proste nie a ked to neakceptuje, nech nechodi vobec

bobkovci5
2. nov 2024

Za mňa určite nie keď chce prísť určite bez psa a kde ho dá je jej vec dieťa je na 1.mieste.
Nech berie ohľad na to že ide na návštevu ku novorodencovy !

mary174
2. nov 2024

Nikdy by som toto nedovolila. Psy roznasaju vselico co nam dospelym neublizi, ale malemu babatku moze. Bud by svokra prisla bez psa alebo vnuca neuvidi.

petrofka
2. nov 2024

jasne, že budeš za zlú. To sme vždy 😂 keď si chránime svoje deti pred babičkami a ich nápadmi. Ja neznášam bozky na pery a ruky detí. A robila som za to riadny randál. Aj s mojou mamou. Nech sa hnevá koľko chce. Urob si tak, aby si s výsledkom bola spokojná. Keď sa bude zdúvať, jej problém. Keď je jej prednejší pes ako prísť pozrieť vnúča, nech si s ním sedí doma. Veď jej na rovinu povedz, že ten pes je nevychovaný, uvreštaný a nepraješ si ho pri dieťati. Tvoj byt, tvoje pravidlá. A ja by som toho psa nepustila ani k väčšiemu dieťaťu. A ani do svojho bytu. A ani dieťa do jej bytu. 🤷

zuzu11166
2. nov 2024

@1ryba presne!
A inak to mi hlava neberie,ze pišá pes v byte???
To som este nepocula.to ako? Ani nechapem
Macky maju zachod svoj,ale pes???

viktorkas27
2. nov 2024

Autorka, za mňa u nas doma s novorodencom a cudzí pes v žiadnom prípade, akože názory budú rôzne vždy nevesta-svokra takže zla a precitlivela budeš aj inokedy. Čím skôr si obhájis co je pre teba a tvoje dieťa naj, tým lepšie ♡ držím palce

maxik24
2. nov 2024

@basska_b ked bude vacsie, uz to nevadi. Aj ja som poprosila o takuto "izolaciu" vacsieho psa, ked sme prisli ku svokrovcom a babatkom, pes bol zatvoreny v koterci. Inak je vnutrajsi, s vybehom do zahrady. Ale naozaj som nechcela aby nam na syna skocil, stupil, svihol chvostom, stekal.. Cokolvek.. Svagrina u svokrovcov nemala problem, deti sa tmolili na zemi a pes pomedzi ne svihal chvostom, nikdy sa nic nestalo, ale ja som to nechcela. Teraz uz sa hraju a pes byva vnutri, ked prideme.

Takze za mna cudzi psik nie.

lev26
2. nov 2024

Máme tiež malú a svokrovci tiez majú psa a tak isto keď ju len idu chytiť na ruky poviem im či si umyli . A keď ideme tam pes je v inej izbe. Male deti nemaju byť čo pri psovi možu mat alergiu a predsa je to novorodenec nema ani poriadnu imunitu.

nyusika
2. nov 2024

Normálne príde so psom a bude mimo bábätka.

loliki
2. nov 2024

@nyusika Vonku pod oknom? 😀

nyusika
2. nov 2024

@loliki nie 😁😁
Kľudne aj v tej istej miestnosti. Akurát nie pri bábätku, keď jej to prekáža.

floriss146
2. nov 2024

Vaša domácnosť,Vaše pravidlá.Najvyšší čas sa naučiť povedať nie.🙅

lulu1812
2. nov 2024

Doteraz k vam svokra so psom nechodila? Ale urcite by som to nedovolila...moj dom moje pravidla 😉

slaviivals
3. nov 2024

Ako to dopadlo? ☺️

emeridiam
Autor odpoveď zmazal
Strana
z4