Je normálne že mesačná zaspí o 1.00 a vstane na obed?

alegro
21. apr 2011

je to max.pokojne a mile deculko...len ma troska znepokojuje,ze nezaspi skor,ako o 1.00 rano....dovtedy je pokojna,usmievava,milucka.....kojim ju pocas vecera dost casto,akoby si robila zasoby na spanok 🙂 zobudi sa okolo 7.00 rano,napije sa iba caju a spi dalej az do obedu......vecer kym zaspi vydrzi aj 7 hodin bez spanku.....dakujem za odpovede....

dajna11
21. apr 2011

moj malý do dvoch mesiacov nespal vobec...iba v noci,čo sa zobudil napapal a spal dalej,ale cez den iba reval a nespal vobec. tvoja má trošku ešte posunutý den. ale pokial je pokojná bud rada...ešte je na svete máličko,musíte si násjť režim s spolu sa zžiť.neboj,dá sa to do poriadku,pomaly prejde na normálny režim.....len po kupaní večer ju nerušte hlasním hovorom,majte prítmie,intimčo,pokojno...aby pomaly dochádzala na to že je večer a čas spať. 🙂 🙂

iwulka23
21. apr 2011

aj my mame tento problem..doteraz spinkala ukazkovo ..cez den 2-3x po 3-4 hodinky..a vecer o 20:00 uz spinkala..a dobre spinkala aj v noci..ale teraz coto sa deje..uz normalne nechapem..z nicoho nic zacala vystrajat..cez den spi max.30az 60 minut.. a to dokonca ani v kociari nechce..stale len place..ale akonahle prideme domov tak uz je spokojna.neveim ci jej zacal vadit kociar..alebo co..v noci spinka stale celkom fajn,az na to ze jej uz troska dlhsie trva pokial zaspinka..ale da sa to..

zivika
21. apr 2011

kazde dietatko je ine aj co sa spanku tyka...podstatne je, ze je spokojna a prospieva, spinka tolko, kolko potrbuje a kedy potrebuje...neboj, este sa to bude menit 🙂 nas jurko sa najskor budil kazde dve hodinky, potom zo dna na den sa zobudil az o stvrtrj rano, napapal sa a spinkal este do osmej a teraz dva dni dozadu uz prespal celu noc...zaspi okolo 9-10tej a zobudi sa o siestej 🙂 a to som sa vobec nesnazila zavadzat nejaky rezim, sam sa rozhodol...dufam, ze mu to aj ostane 🙂 neboj, aj vase slniecko sa skor ci neskor nauci na noc a den 😉

divoska
21. apr 2011

je to dost netradicne, ale co dite to original. my sme prve mesiace nespavali cele dni, ale v noci spal. ale pravidelne buntosil na papanie. cize 10-12 hodin tahal cez den bez spanku a 10-12 spal a budil sa max na kojenie. jedine by som ten vas ranny caj vyhodila a len kojila 😉 na caj ma cas do 8-9 mesiacov pokial bude kojena.

bershka
21. apr 2011

ma nejak posunuty rezim

abbey1
21. apr 2011

U nás to bolo s oboma slečnami rovnaké cca do 2-3 mesiaca.Večer vydržali veľa bez spánku.Zaspávali po polnoci,vstávali okolo 10hod.Budili sa cuckať,ale spali ďalej.Potom sa režim upravil.

feb13
22. apr 2011

Tvoje dieta ma zrejme posunuty rezim den-noc co je cca. do 6 tyzdnov normalne, ved v brusku to bolo stale rovnake. Nas maly vystrajal do pol dvanastej az do pol druhej tiez asi do tych 6 tyzdnov, ale on reval asi od tej siedmej-osmej a nedalo sa ho upokojit, potom zacal zaspavat okolo pol desiatej, neskor o pol deviatej, a teraz ked ho o siedmej okupeme uz o osmej spi. My mame ritual, kazdy vecer v rovnakom case dieta okupat, potom zhasneme svetlo iba male sviety, tak ho nakojim, trochu mu zaspievam potichucky a to uz vie ze ideme spinkat. A v noci ked sa budil, zasadne od zaciatku som zapinala len male svetlo, potichu som s nim hovorila, ziadna hra, len rychlo nakojit a prebalit, proste je noc a klud a to sa aj naucil po nejakom case, ze este ideme spat dalej. Vlastne je dolezite, aby to clovek robil stale rovnako a to dieta casom pochopi.
No u novorodenca to nie je normalne, ked je 7 hodin v kuse hore. Nas maly to tiez robieval, vlastne spaval len 2x denne, a to nadranom a poobede, dlho asi 6-7 hodin v kuse, a medzitym bol furt hore ale byval dost mrzuty. Okolo 7tt som si vsimla, ze ked sa zobudi, po 1,5 hod. vyzera ze je uz unaveny, tak som ho zacala cielene hojdat na rukach a uspavat a zaspal. Tak sme to dost dlho takto robili, ze po kazdej hodine a pol sme ho uspali na rukach a vzdy spal len okolo 30 min. ale potreboval ten spanok, len inak nevedel zaspat. Ja som precitala vela veci ohladom spania babatiek a teraz to vidim tak, ze on dost dlho nevedel sam zaspat a ked sme ho cielene neuspavali tak nespal aj ked bol strasne unaveny az kym sa nevycerpal uplne ze potom si potiahol tych 6-7 hodin co u novorodenca tiez nie je uplne normalne.
Neboj sa, to spanie sa upravi, len musis vediet co chces a zasadne podla toho postupovat, a hlavne treba k tomu vela trpezlivosti a pevne nervy, detickam trva nejaky cas kym si zvyknu na vonkajsi zivot. A to castejsie vecerne kojenie velmi dobre robis.
No nic v zlom, ale cajik by som jej nedavala, ani vodu nie este caj, materske mlieko obsahuje velke percento vody hlavne predne mlieko, to babatkam staci od smadu, pridana voda im len zbytocne zatazuje oblicky. A ked spala predtym 6 hodin bez prebudenia, tak moze byt aj riadne vyhladovana, cajik jej sice naplni zaludok ale sa z toho nenaje.
@iwulka23 tie polhodinove spanky su zial normale, mozu zacat uz od 4-6tt a zvycajne sa to zacina zlepsovat po zdojnasobeni porodnej hmotnosti. Moj syn uz duploval pred 3tt a teraz posledne dni az zacina spavat viac ako 30 minut. A niekedy sa budil s placom, lebo nebol este vyspaty, ale nedokazal dlhsie spat. Je to dane nezrelostou nervoveho systemu, ktory nevie spracovat tak vela podnetov a pri prechode z hlbokeho spanku do plytkeho sa dieta zobudi, je to neprijemne ale je to normalne a deticky z toho vyrastaju.

nanulik
27. apr 2011

juj tak toto dôverne poznám 😀 do pol druhej sme s malým pochodovali po izbe a o piatej išiel mm do roboty. a ja som sa učila do školy ale zvládli sme. teraz má malý dobrý režim. bábatko sa to postupom času musí naučiť. a sú spoôsoby ako to tvoju malú môžeš pomaličky a jemne naučiť.
a presne ako píše @feb13 aj náš bol po hodine a pol mrzutý. teraz to predlžujeme na dve hodinky a pred nočným spaním aj tri potiahne hore. a cez den spí tak 3-4 x po cca 45 minút a v noci od 19.00 do 5.30 s jedným krmením o 23.00

jaruska8
27. apr 2011

Ahoj, je viecero spôsobov, ako docieliť, aby si dieťa nezamieňalo deň s nocou, rôzne rituály, kúpanie, masáž, pri nočnom kŕmení nezapaľovať svetlo. Ale ja si myslím, že to je len otázka zvyku. tak ako v podstate všetko, vraj sa bábätká tak rodia, že nerozoznávajú deň a noc, učia sa to postupne. Držím palce, musí to byť namáhavé, ale treba myslieť na to, že to nebude naveky. 😉

moniciak
27. apr 2011

My sme tak mali asi dva tyzdne po prichode z porodnice niekedy aj do stvrtej rano 🙂

zmurkaz
27. apr 2011

...my sme mali veeeľmi podobný režim 😅 ...ale bolo to úplne ok ... teda aspoň naša si to časom prehodila 🙂