Je pri MMR očkovaní najhoršia vakcína ?
Ahojte mamičky je pravda že MMR je asi najhoršia vakcína že má veľmi veľa nežiaducich účinkov??
@zuzka1117 Zuzka, mám pocit, že skôr Ty potrebuješ doštudovať materiály ohľadom kolektívnej imunity 👀 ta nikdy neexistovala, neexistuje a ani existovať nebude, to je fantazmagoria. To skôr sa Tramp stane moslimom ako by mala existovať nejaká "kolektívna imunita". Prosím, dohladaj si na nete alebo v literatúre očkovacie kalendáre, zameraj sa na dátumy, kedy a co sa ockovalo a potom si zrataj percenta ocovaných ludi na konkrétne ochorenia. To, že povedzme 95% deti v roku Pána bolo zaockovanych absolútne nesúhlasí s pojmom kolektívna imunita 🤣 kolektív nie sú len deti... Zarataj tam aj ľudí nad 50 rokov, zarataj tam nepreockovanych, ľudí, ktorí k nám emigrovali... To naozaj niektorí veríte, že existuje čosi také? Ved elementárne znalosti z vakcinácie a jednoduchá matematika dáva jasný a zrozumiteľný výsledok 😅
@tahivka ja si nemusím nič doštudovať lebo čítam články ktoré sú odborne a nie tieto antivakcinacne nezmysly.
Čo je kolektívna imunita?
Ide o taký stav odolnosti populácie, ktorá bráni šíreniu infekcie a vzniku miestnych epidémií. V ideálnom prípade vedie až k vymiznutiu (eliminácii) ochorenia v danom regióne. Z éry pred očkovaním vieme, že sa kolektívna imunita objavovala aj spontánne v dočasnej forme. Dialo sa tak po epidémiách osýpok či čierneho kašľa, keď dva - tri roky po epidémii bol zaznamenaný ich výrazne nižší výskyt až do doby, kým sa neobjavila nová populácia nechránených detí. Trvalú kolektívnu imunitu možno zabezpečiť len dlhodobým zaočkovaním značnej časti populácie.
@zuzka1117 odporucam clanok.odpovedaju vedci a ludia znalí tejto problematiky.kuk ak budes mat cas. Scasti je pochopitelne,ze ludia vo svojej podstate hladaju vinnika za ochorenia a internet im v tom napomaha,akurat selektovat fakty a myty nie je take lahke... https://tech.sme.sk/c/22188704/pribudaju-nezaoc...
@lauritkatesty múdry článok. Ja tomu stále nechápem prečo niekto neočkuje.
@lauritkatesty ja s tebou úplne súhlasím ☺
Pomooooooooccc. Naco 368 tema o tom istom??????
@stanulienkat lebo sa este nerozhodlo kto ma pravdu 😂😂😂
ockovanie a nasledky po nom, maju vacsinou deti co maju imunodeficienciu. normalny jedinec by nemal mat ziadne nasledky. vsetky BIO matky, prosim vas, spamatajte sa. lebo vdaka neockovaniu sa to sem vsetko vrati spat. kebyze mam riesit, riesim vzduch co dychame, vodu co pijeme, jedlo co jeme. budem ustrachani a podme zit vo vakuu
u oboch mojich deti to bola najlepsia vakcina.
@evittam tak, ale definitivne za velmi vyrazne zvysi pravdepodobnost toho, ze tu chorobu dieta/clovek nedostane, resp. ze bude mat vyrazne miernejsi priebeh. Ja nechapem ludi, co dobrovolne vystavuju deti nebezpecenstvu a neockuju. Rozhodne su vedlajsie ucinky z ockovanie vyrazne miernejsie ako mozu byt po osypkach. A ak mam moznost ochranit seba a svoje deti, tak urobim vsetko preto, aby nikdy v zivote danu chorobu nedostali.
V takychto diskusiach si treba asi spomenut na niektore miesta v afrike, kde matky nesu na rukach deti 10 aj 30 km, len aby ich dali ockovat, lebo vidia dosledky danych chorob.
@lenkakravcova keď píšem že mali osýpky, tak mali osýpky..mali aj kiahne aj mumps...asi ťažko by 6 deti v jednej domácnosti dostalo dvakrát kiahne ;) nerobte z ľudí idiotov, len preto, že niekto považuje osýpky ako v dnešnej dobe za smrteľne ochorenie.... človek môže umrieť aj na zápal pľúc, aj na vytknuty členok 🤦🏼♀️ daňová na cokolvek...o 30 rokov budú kiahne smrteľne ochorenie, a moje deti a ich rovesníci "legendy ktoré ich prežili" 😘
@fitmama07 Ťažko, či ľahko. Poznám ľudí ktorí mali dva krát ovčie kiahne. Ja som ich mala znovu teraz pred dvoma týždňami. ☺️ Lepšie je pozrieť naisto do karty a skontrolovať.
@lenkakravcova aj moja mamka ročník 1950 mala osýpky. A dokonca aj sesternica ročník 1972 mala osýpky. Prečo sa Ti zdá také neuveriteľné?
@lenkakravcova 6 deti dvakrát kiahne po sebe v Tom istom čase? Troška dosť scifi ;) prečo sa snažis silou mocou znevažovať informácie o Tom že osýpky niesu žiadne hrozne ochorenie? Že stará generácia ich mala bežne ako dnešné deti kiahne? A mumps mi chceš čím vyvrátiť? Alergickou reakciou? :D
@katka2602 neuveriteľné pretože to rúca všetky dnešné preukrutne hrozné informácie o osypkach ktoré lekári matkám podávajú....
Už len to je cez ,že jeden inteligentny, múdry, úžasny a megavzdelqny tvor akým je pediater, nemá problém podať vakcínu dieťaťu ktoré má sopeľ, kašle, poprípade pár dní pred očkovanim malo zvýšenú teplotu....len aby to mal z krku...a takýchto je veru neúrekom! Aj v zahraničí!
@fitmama07 Nesnažím sa nič vyvrátiť. Len som napísala co som videla v okolí. ☺️ Nemusíš sa hneď zlostiť.
Kľudne si svoje deti neockuj,,, ja svoje budem.
@lenkakravcova neočkujem, a ničoho sa nebojím... kľudne očkujte a bojte sa chorôb proti ktorým ockujete,🤔...a trebalo by sa opýtať rodinných príslušníkov, či majú všetky vakcíny ktoré majú deti...a hlavne tých starších, či boli pravidelne na všetko preočkovaní, babky, dedkovia, prababky, strykovia tety....či nič nevynechali, aby vám náhodou neohrozili deti 🤷🤔 treba im pozrieť do karty 🤔
@fitmama07
Momentálne v Afrike. Osipky. Už 6.000 obetí.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=241...
Nech si ale každý robí ako uzná za vhodne.
@lenkakravcova píšem to znova.... snáď nebudeme porovnávať AFRIKU S NIZKOU ÚROVŇOU HYGIENY s vyspelou krajinou 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ pre kristove rany! Aj u nás boli v lete osýpky a kto ich mal? Cigani z osád s nulovou úrovňou hygieny 🤦🏼♀️ a dokonca tie osýpky mal aj dospelý plne preočkovany a o ľahkom priebehu so Teda nepočula...ako to že osýpky dostal aj v Ke detský primár na ORL? Veď ten je preočkovany hádam na všetko na svete.... porovnávať AFRIKU s Európou a vyspelými krajinami je akokeby som porovnávala metanol a alkoholom 🥴🤣🤷🤦🏼♀️ totálne neporovnateľne....
@fitmama07 A čo také nervičky máte?
Dala som reportáž, a napísala nech si každý urobí po svojom... Je na tom niečo nepochopiteľné?
Porovnávať Afriku je dosť mimo. Napr na L9 je tiež nonstop žltačka a predsa nie je žiadna epidémia v KE, prečo asi? To akokeby si porovnávala slušnú čistotnu rodinu s ciganmi z osady.
tu je zlozenie vakciny
Po rekonštitúcii jedna dávka (0,5ml) obsahuje:Vírus osýpok1kmeň Enders Edmonston (živý, oslabený)................nie menej ako 1x103CCID50*Vírus mumpsu1kmeň Jeryl Lynn™ [hladina B] (živý, oslabený).... nie menej ako 12,5x103CCID50*Vírus ružienky2kmeň Wistar RA 27/3 (živý, oslabený)...................nie menej ako 1x103CCID50**50 % infekčnej dávky bunkovejkultúry1rozmnožený na bunkách kuracieho embrya2rozmnožený na ľudských diploidných pľúcnych fibroblastoch WI-38Očkovacia látka môže obsahovaťstopové množstvá rekombinantného ľudského albumínu (rHA).Táto očkovacia látka obsahuje stopové množstvo neomycín

Autorka, prosím ťa, poraď sa s pediatrom a nie tu na Modrom koníkovi, ako to robia niektorí ľudia, potom sa zbytočne šíria dezinformácie.