icon

Kedy a ako sa dieťa odplienkujе?

nika11103
7. jan 2025

Ahojte. Hlavne prosím, tému zakladám z čisto “len tak pre info dôvodov” žiadne burcovanie vášni nechcem . Len čisto pre zaujímavosť . Moja dcéra ma dva roky a plienku stále ma . Na spánok a niekedy jej cez deň ujde . Kedy a ako sa vám podarilo vaše detičky odplienkovat ? Ďakujem a dobrú noc ❤️

maddie1711
7. jan 2025

Úplne keď mal 2roky a mesiac. Od vtedy bez nehody. Ale to bolo čisto náhodne odplienkovanie

siska53
7. jan 2025

@nika11103 syn 2,5 roka ( ale na kakanie do 3,5 roka pytal) - "vdaka" bakterii v moci pochopil cikanie. Dcera 2 roky pred 3.narodeninami. muz v 3 rokoch ( latkove plienky), ja v roku a pol.

katica06
7. jan 2025

@nika11103 na deň v18mes na noc v 20mes

denden77
7. jan 2025

2r7m na den/noc zaroven.. ani neviem ako, asi jej to dotuklo po predoslych neuspesnych pokusoch z mojej strany 😁

petamich
7. jan 2025

cca. ked mal 2 roky a par mesiacov, odplienkoval sa viac menej hned aj na den aj na noc

amelie22
7. jan 2025

Od roka a štvrť sa začala pýtať na kakanie a nechcela do plienky už vôbec, rok a pol som ju začala učiť cez deň bez plienky, asi za mesiac sa podarilo odstrániť nehody. Teraz má 2 roky ale na spánok má stále a nebudem to ani nejako siliť, lebo ona sa pýta cikať keď je hore, alebo keď je kratší slabší spánok a aj dlho vydrží - čiže cez denný spánok býva na 90% plienka suchá, ale v noci ke'd spí tuho sa nezobudí a tým, že pred spaním stiahne celú flašu mlieka tak proste niekedy je plienka fakt mokrá a nezobudí sa na cikanie. Aj sa mi v poslednej dobre preciká niekedy, pretože to už nie je také ucvrkávanie, ale proste naplno to v tvrdom spánku pustí a vtedy to asi tá plienka nevydrží, alebo jej ju zle dám...

duppka13
7. jan 2025

Na den v cca 2 roky 4 mesiace, cakali sme na teplejsie pocasie. na denny spanok ked isla do skolky 2 roky 8 mesiacov, na nocny spanok stale ma (3 roky), aj ked uz aj sama nechce tak stale ma nehodu ale je to tak pol na pol ze aj ma zavola v noci ze chce cikat aj niekedy tak tvrdo spi ze sa pocika ale ked ide cca o pol noci cikat tak rano je plienka sucha. Myslim ze uz to dlho trvat nebude ale nechcem ju s tym stresovat.

ki_ki2
7. jan 2025

V 2 rokoch 🙂

ina2405
8. jan 2025

@nika11103 všetci v 2.5r.

gladys_07
8. jan 2025

3 roky 2 mesiace. Na noc par tyzdnov na to.

lucia13022023
8. jan 2025

18m sam.

svetlonos
8. jan 2025

@nika11103
Ahoj, tak po 6 neúspešných pokusoch koli chorobám som to vzdala. Okolo 3 rokov mi raz maly povedal, že on už plienku nechce! A od vtedy to šlo super. Pocikal sa len keď bol zahlbeny v hre. Na veľkú potrebu pýtal plienku, nechcel ísť ani na nočník ani na wc. Nenudili som. Tu v AT betu do skolky aj deti s plienku. Pýtala som sa cítiš ho mam dat alebo radsej koli tomu počkať. Riaditelka mi povedala, ze to vôbec nie je dôvod aby som ho skolky nedala, ved sa naučí a odkiaľ od deti. Ked nastúpil tak už bez plienky len si ju pýtal na to kakanie. Za krátky čas sa naučiť chodit na wc.
Na noc bol bez plienky niečo pred 4 rokom.
Žiadne stresy neoplatí sa to. Ja som ozaj odmietla chodit nonstop s hanrou a tepovanie koberce a gauč.

oli18
8. jan 2025

1,5 roka.

mila06
8. jan 2025

@nika11103 vsetky 3deti 2,5 roka a v lete to bolo jednoduchsie. Neboj, pride to samo ani nebudes vediet a plienka jej zacne vadit.

valeriakadarova
8. jan 2025

@nika11103 naša sa odplienkovala keď nastúpila do škôlky čiže 2r1mesiac, v noci ešte plienku má...

nevenka
8. jan 2025

@nika11103 nasa najmladsia ma 2 roky a je plne plienkovana. Do leta neriesim.

martina2111
8. jan 2025

@nika11103 môj syn veľmi plakal keď som nedala plienku alebo videl nočník... Nerobila som z toho tragédiu, proste som si povedala, že ono to príde samo a naozaj prišlo a boli len nejaké tri nehody. Začali sme minulý rok presne 1.8 a vlastne 2.9 nastupoval do škôlky a tri roky mal deň pred škôlkou. Myslela som, že to nedá, ale poriadne ma prekvapil. Dokonca hneď aj kakal na nočník a jeho rovesníci čo boli už pol roka odplienkovani,tak doteraz ešte kakaju do plienky, lebo na nočník nechcú

nevenka
8. jan 2025

Ale podotknem, ze sestrina mala, je mladsia od nasej o 3 tyzdne a ta uz plienku nema vobec, ani na noc, oni ju svaali na taky serblik od narodenia. Ja som na takeyo srandiky, ako sledovat kazdy jeden signal, nemala fakt nervy, ani cas, lebo mame 3 dalsie deti a nikto mi nepomaha, takze ja to necham na cas, ked bude teplejsie a samej jej to zacne vadit. Starsie deti sa odplienkovali cca v 2,5 roku, relativne rychlo, toho tretieho drobca si dobre pamatam, prvy den sa pocikaval, on sa nepytal nikdy, ale sam proste siel. Druhy den uz nemal nehodu, do tyzdna bol odplienkovany aj na noc. Ked sme mu dali plienku, tak furt bola rano plna, ked sme nedali plienku a pripomenuli vecer, ze nema plienocku, ze treba vydrzat, tak vacsinou bol bez nehody. Nehoda bola len vtedy, ked sme neustriehli vecerne pitie a nebol schopny sa zobudit, tvrdo spal. Na cikanie som nebudila. Mal tie nepremokave plachty. Fakt to bola hracka.

lasona
8. jan 2025

2 roky jeden mesiac, úplne, sam od seba...žiadne tlačenie...

tamvtme
9. jan 2025

2 a pol roka….za par dni sme boli bez nehody a bez plienky aj na noc

nicol_10
10. jan 2025

2 a pol roka