Kedy bude mať dcérka 4 mesiace?
Ahojte, viete mi poradiť? Všade čítam inak. Dcéra sa narodila 14.7. Štyri mesiace bude mať, keď dovŕší 16. týždňov (3.11.), alebo až 14.11.? Lebo očkuje sa napríklad podľa týždňov v 12., čo je 3. mesiac, a v 20. týždni, čo je 5. mesiac. Aj pri príkrmoch sa to počíta podľa týždňov? Alebo podľa kalendárneho dátumu, čiže 14.11.? Ak by sme vychádzali podľa kalendárneho dátumu, tak každý mesiac má iný počet dní - takto potom dieťa narodené vo februári začalo s príkrmami inokedy ako dieťa narodené v marci, nie?
Lenže nejde o to, kedy sa oslavujú prvé narodeniny, veď to je úplne jasné. Ani sa nepýtam na to, kedy má podľa kalendára 4 mesiace, to som už uviedla v príspevku. Že je rozdiel kalendárne 4 mesiace a vývojové 4 mesiace. Ide o to, kedy je telo dieťaťa pripravené prijímať príkrmy. Kedy je to bezpečné. Preto som sa pýtala, ako sa to počíta, kedy je detský organizmus pripravené prijímať príkrmy. Ja mi jasné, že to nie je veda, že to nie je presný deň, ale keď sú tam také rozdiely, tak či neublížim dieťaťu, ak mu dám príkrm napríklad 8.11., keď podľa vývoja už má ukončené 4 mesiace, ale podľa kalendára nie.
@anonym_autor a ratas do toho aj cas? Vies ak sa ti narodila o 20:30 nemozes dat prvy prikrm o 10 toho spravneho dna.
@anonym_bcde12 áno, spravím to tak... Ona už javí záujem, preto som sa na to spýtala, ale radšej ešte počkám kvôli bezpečnosti.
@anonym_autor Ako javí záujem? Chodu v noci vyjednať chladničku?
Keď sa načiahne za pivom, dáš je ochutnať, však záujem?
Kam sa s tým oeikrmivanín ponáhľate?
Ešte si mohla napísať hodinu narodenie. Lebo ak sa narodila napr večer o 18 a ty by si jej ráno šupla prvý prikrm, no konečná!
@anonym_autor Autorka, podla WHO sa odporuca zacat s prikrom po ukocenom 6 mesiaci. Aj dojcene, aj nedojcene. Tak a teraz mozes ratat odznova 😁
Ďakujem za všetky reakcie, vidím, že aj tu sa odpovede rôznia. Najviac mi dáva zmysel práve to, že 4 mesiace bude mať 3. novembra.
@anonym_autor 4 mesiace bude mat presne 4 mesiace od narodenia. Mesiac je vzdy mesiac, aj vyvojovy mesiac je mesiac, aj vsetky ostatne. Inak sa to pocita predcasniatkam
Bože a takéto ženy sa množia...smutne...
Cize ked bude mat rok, nebude mat 12 mesiacov, ale 14? 🤣
nebohý Radek Brzobohatý na takéto "problémy" hovorieval: Jen se neposrat!
Dnes je to tu sama perla
@anonym_autor ty si z matiky mala co prosím ta? 8čku? 🤦♀️
Pokiaľ nechceš rátať na dni a týždne ako blbá tak rátaš podľa dátumu narodenia.
14.7. Nula mesiacov
14.8. Dokončený prvý mesiac
14.9. Dokončený druhý mesiac atď.
A 14.7.2026 bude mať ukončený prvý rok života.
@januska12323 ešteže to nerata od pocatia 🙈🤣
Lenže nejde o to, kedy sa oslavujú prvé narodeniny, veď to je úplne jasné. Ani sa nepýtam na to, kedy má podľa kalendára 4 mesiace, to som už uviedla v príspevku. Že je rozdiel kalendárne 4 mesiace a vývojové 4 mesiace. Ide o to, kedy je telo dieťaťa pripravené prijímať príkrmy. Kedy je to bezpečné. Preto som sa pýtala, ako sa to počíta, kedy je detský organizmus pripravené prijímať príkrmy. Ja mi jasné, že to nie je veda, že to nie je presný deň, ale keď sú tam také rozdiely, tak či neublížim dieťaťu, ak mu dám príkrm napríklad 8.11., keď podľa vývoja už má ukončené 4 mesiace, ale podľa kalendára nie.
@anonym_autor tých pár dní hore-dolu sa jej nič nestane🤷.Pediater / pediatrička ti povie.Je to len orientačné.
Ťažká matika 🤣🤣🤣
V tomto prípade je to 3. november a s príkrmami pri deťoch, ktoré nie sú dojčené, sa začína po ukončenom 4. mesiaci, čiže prebiehajúci 17. týždeň. Prípadne sa poraď s pediatričkou. No určite sa nič nestane, ak začneš neskôr.
V tomto prípade je to 3. november a s príkrmami pri deťoch, ktoré nie sú dojčené, sa začína po ukončenom 4. mesiaci, čiže prebiehajúci 17. týždeň. Prípadne sa poraď s pediatričkou. No určite sa nič nestane, ak začneš neskôr.
@anonym_3ed049 áno, potvrdila mi to aj pediatrička, že 3. november 🙂
Panebože🙏 a toto má dieťa🤦♀️ dnes už má dieťa fakt každý debil.

@anonym_336854 uz je????
@anonym_9756a9 samozrejme. Takáto inteligentná otázka je tam okamžite 🤣🤣🤣🤣🤣