Kedy pozrieť novorodenca?
Je podla vás v poriadku vidieť novorodenca až po krste? Aj keď to bude až viac ako o mesiac po narodení. Jedna sa o blízku rodinu súrodenci
@buzz5 áno, je to uplne bežné. Ja som prijímala návštevy až po šestonedelí (kohokoľvek). Žena sa s babom musí zladiť a hlavne nepotrebuje aby sa na bábo ktoré je bez imunity lepili choroby lebo niekto je nedočkavy. Bábo nie je výstavný kus
@buzz5 keď su to súrodenci, tak nech súrodenec dvihne mobil a opýta sa kedy je mozne prísť pozrieť dieťa
V niektorých rodinách platí, že až po krste, ale to fakt len niekde.
Ideálne je dohodnúť sa s rodičmi ako im to vyhovuje
Niekto až po 600 nedelí. Mna doma čakala sestra a švagor a bolo to fajn.
Podla toho ako si to praje mamicka. Ak jej nevadi skorsia navsteva,je to v poriadku a takisto je v poriadku ak si aj mesiac praje byt bez navstev.
Ak si to tak želá matka, tak to treba rešpektovať a netreba rozoberať na fóre, či to je normálne.
Myslím, že toto je čisto na rodičoch. Osobne si neviem predstaviť nestretnúť sa s rodičom či surodencom.
Veď už von medzi ľudí, s dcérou do školy, do obchodu a podobne som chodila od príchodu z pôrodnice. ;)
Všetko,čo považuje za ok mamička,je ok.
Nevidíme do problémov,čo riešia.
Podla mna je to na tom ako sa citi mamička, ak si vyzaduje az po krste alebo 6nedeli, respektujem a hlavne v dnešnej dobe, kedy je aj kovid, ja sama o chvilu rodim a navstevy budem prijimat az po krste, plus nejaky cas chcem mat doma klud takze cca 3-4 tyzdne nepotrebujem nikoho maximalne mozno rodicov, kedže oni mi pomahaju s malou teraz
@buzz5 podľa mňa ideálne po 600 nedelí...bobužiaľ u mňa to netoleroval nikto že by som to tak chcela 😊
Do krstu nepôjde ani na prechádzku? Veď si dohodnite stretnutie v parku, a hotovo.
Chápem, že nechce návštevy doma a to je podľa mňa v poriadku.
ako rovno sa nasáčkujete na sálu ideálne, v pôrodnici a tesne po pôrode sa nejdú dvere trhnúť lebo sa patrí a potom ani pes neštekne a Vy musíte a Máte právo .....
ano podľa mňa je normálne vidieť novorodenca po krste alebo po mesiaci a prečo nie ? dakedy sa dala tzv, kútna plachta a nik tam nepáchol, doprial sa oddych kľud
a čo potrebuješ teraz kým je to malé omikron dovliecť ak ho nenachytá v nemocnici treba doniesť
nestačí ti fotka ? je to jej dieta bolo by fér aby si matka rozhodla kedy bude/nebude prijímať náštevy
položme si otázku čo sa takého strašného hrozného stane ked to dieťa uvidíš na živo o mesiac alebo dva
Momentálne by som sa asi stretávala len vonku, bála by som sa covidu. Moje deti boli letné bábätká a návštevy chodili už do pôrodnice (len moji rodičia a svokra), ale samozrejme len chvíľu (pol hodinka). Domov potom ostatné návštevy chodili zväčsa po troch týždňoch, keď som sa dala nejako dokopy.
Len vonku by som súhlasila. Žiadne návštevy napríklad ja nedovolím a môžu sa aj na lampárni sťažovať, aj sa nahnevať. Ak sa chcete trepať k novorodencovi Vy tak sa zamyslite. A ak ste matka toho novorodenca, tak sa na nich vykašlite, keď nemajú rozum.
Ja som toto nikdy neriešila.Ale ja som o generáciu staršia.Nas prišli pozrieť aj do pôrodnice aj domov po príchode z pôrodnice.Nikdy som ani máme ani svokre nehovorila či a kedy môžu prísť.Ja som sa vždy potešila každej návšteve.A som rada,že som neobmedzovala,pretože ani mama ani svokra si vnúčatá dlho neužili.To až teraz je taká divná doba,že ak chce človek vidieť vnúča ,aby sa doprosoval.Niektore maminy sú až príliš precitlivele
@lesanka845 nik tu nepíše o babke , to je snád rozdiel
@sara07 samozrejme že je to bráne celkovo, návšteva po šestonedelí je aj babka aj brat aj bratranec či kamarátka
@diamond007 ale tu sa rieši V nie PO , čo je rozdiel
Treba rešpektovať rodinu, ak si zelaju navstevy az po mesiaci, dvoch, tak asi je to z nejakého dôvodu. Je to ich vec v každom prípade. Bohužiaľ dnes je tu sama korona a ine pliagy, ktovie ako sa bude mama citit po pôrode, takze kazdy inak preziva toto obdobie.
Kocikovat urcite budu chodit, tak moze ta blizka rodina navrhnut niekedy nejake kratke stretnutie v parku, ked bude pekne. Mozno casom radi uvidia zname tvare a budú chcieť pokecat aj o niecom inom, nez bezne budu riešiť.
@buzz5 Prosím, nepchaj sa nasilu. Mne by nebolo komfortné, keby sa mi trepali všetci do pôrodnice. Po pôrode určite nepotrebujem zvedavé pohľady. Neviem si to ani len predstaviť. A prosím, neočakávajte pohostenia. Normálne sa opýtaj, čo mama potrebuje. Ja som povedala po pôrode jasne: môžete mi nechať pred dverami teplé jedlo, ale na návštevu ešte nie. Naozaj to nie je príjemné, riešiť takéto veci po pôrode. Treba ju nechať, nech si oddýchne. Ona sa ti ozve.
@buzz5 Ide aj o to, ako si kto predstavuje navstevu. U nas po narodeni dcerky prisla cela rodina, ale na skok ju pozriet, doniesli nam navarene jedlo na par dni a podobne. Bola to velka pomoc a nezdrzali sa dlho, lebo chapali, ze aj mala je vystresovana, aj ja unavena. Ja som bola rada, ze malu vidia, ona cely ten cas prespala a nemuseli sme varit aspon dva dni. Kedysi bolo aj zauzivane ze navstevy do konca sestonedelia nie. Ale zase, chodili zeny stale rodicke pomoct, jedlo doniest a podobne, co bolo treba. Cize nie na navstevu v pravom slova zmysle.
Ak ale sa za navstevu mysli, ze niekto pride na pol dna a bude cakat od zeny pohostenie a novorodenca si prekladat z ruk do ruk, budu vsetci hlucni a podobne... Myslim, ze taka navsteva este nie je vhodna.
Na tvojom mieste beriem ohlad na mamicku a jej prianie a ked chces vidiet dieta, tak maximalne jej navrhni, ze sa zastavis a donesies jej jedlo, ci jej netreba upratat alebo pomoct s niecim inym, aby si ona oddychla a popritom uvidis aj babatko. Mozno jej to dobre padne. Ale na klasicku navstevu, ze by ste sedeli pri kave alebo co, je podla mna velmi skoro.
@lesanka845 tiež som stará vydra,ale tie návštevy by som bola hnala rovno od dverí,okrem starých rodičov...nikomu nenapadlo,že žena po pôrode je zmordovaná,nevyspatá a nemá doma slúžku...skôr ako po sestonedelí nijaké babetko v rodine nechodím obkukovať,radšej až po 3 mes.v dnešnej dobe mám fotky a video pár minút po narodení...aj vlastného vnuka v česku som naživo videla až ked mal 6 t. a prežila som to,nebudem nikoho ohrozovať kvôli môjmu egoizmu,lebo nevydržím a patrí sa to

@buzz5 ak to mamicke takto vyhovuje, tak ano, je to v poriadku. Ostatni mozu s prepacenim vyliezt na hrb.