Novorodenec na adopciu

20. apr 2021

Ahojte, chcela by som sa opýtať, mala som katastrofálne tehotenstvo a dieťa podľa všetkého nebude v poriadku - najmä mozog - psychomotorika, jazyk, ADHD/ autizmus/ MR atď. K dieťaťu nemám žiaden vzťah, nemám ho rada a nechcem si ho nechať, už len kvôli tomu tehotenstvu. Je to, ale biely novorodenec, takze si myslím, že do rodiny by sa dostal raz dva. Ja si postihnute dieta nechať nechcem preto ho dávam preč. Ako mám postupovať, keď ho už mám doma? Pozerám naňho a neznášam ho?

pribinak
20. apr 2021

Dúfam Že tato tema je vymyslená

Ak je to bábätko do 6 týždňov života, mizes ho vložiť do babyboxu.,
Ak je staršie, musíš osloviť úrad prace

autor
20. apr 2021

@pribinak do 6 týždňov? Ďakujem.

pribinak
20. apr 2021

Áno, do 6 týždňov od narodenia dieťaťa

autor
20. apr 2021

@pribinak aj keď bolo porodene v nemocnici?

anjelicek26
20. apr 2021

Ake a ci vobec bude mat dieta postihnutie (typu aky popisujes) nemozes absolutne vediet, vsetko su to len prognozy, co tu vidis podla vela pribehov, nemusia mat ziadnu realnu formu nakoniec. Postihnute dietatko (ak by realne bolo), aj ked je biele, nedostane sa do ziadnej rodiny raz dva, ale do pestunskej a nikde sa nebude mat tak dobre, ako u maminy. Nielen ty, ale aj ini rodicia sa casto tej zodpovednosti zlaknu. Zavolaj v prvej rade psycholog/psychiater, toto vyzera na poporodnu psychozu, je dolezite to riesit, to, ze dieta das prec tvoj psychicky stav nezlepsi, ono sa to vrati ako bumerang. Hniezdo zachrany je riesenie, ak nikto o tehotenstve nevie, ale ak mas uz dietatko - rodny list - ved ho budu hladat, nemozes povedat pediatricke ci na zdravotke, ze "je prec"... uz je registrovane. Zavolaj pediatricke alebo Alexis poradna, vedia, co robit a kam ta nasmerovat, ci uz kvoli adopcii, alebo tvojmu psychickemu stavu.

pribinak
20. apr 2021

To je jedno kde bolo porodenie, tam ide o vek, do 6 týždňov od narodenia

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
20. apr 2021

@anjelicek26 to nie je pravda, čo píšeš. Dieťa ide do profi rodiny a ver tomu, že tie profi maminy ktoré ja poznám sa o tie bábätka Starajú na 100%
Nič výnimočne nie je ani to že ich dojcis.
A ani to nie je pravda že dieťaťu nebude nikde lepšie ako u vlastnej maminy, existuju deti týrané, zanedbávané, zneužívané VLASTNÝMI rodičmi

Ale myslím že toto nie je reálna téma

anjelicek26
20. apr 2021

"viem co som robila v tehotenstve", teda alkohol, drogy, nikotin, dobre, ak je to tak, tak urcite daj babatko do rodiny, kde sa toto nedeje. Prajem vela spravnejsich rozhodnuti v buducom zivote.
@pribinak pestunske a profi je pre mna to iste, aj ked je mi jasne, ze nie je. A aj to, ze je tam o ne dobre postarane. Ale s takymto backroundom je adopcia tazsia.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anjelicek26
20. apr 2021

A ako si prisla na to, ze mamickam v strese ci cukrovkou sa rodia do radu postihnute deti? Ved takych je strasne vela a deti su zdrave. Mne proste prijde, ze psychicky s milionu dovodov je problem, aspon sa porozpravaj s psychologom, prosim.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
peto2211
20. apr 2021

Je to smutné že aj takéto matky sú ktoré vedia rozkrocit nohy a keď príde dieťa hneď sa ho vzdať ved to dieťa za to nemôže nech je aké chce sa spametaj!!

anjelicek26
20. apr 2021

Prave preto treba pracovat s psychologom/psychiatrom nadalej. Dietatko ti moze pomoct alebo na cas zobrat niekto s rodiny - sestra, mama, svokra. Poporodne hormony su katastrofa aj pre zenu, co psychicke problemy dopredu nemala. Su specialne lekari zaoberajuci sa poporodnymi depresiami/psychozami. A tie zeny sa postupne s toho dostanu. Bohuzial dat na adopciu je finalne rozhodnutie, ktore ta dost poznaci, nezbavis sa problemu v hlave, len ho presunies, stale na to dietatko budes mysliet a psychicky ta to bude tahat dole. Ze nemas vztah a vsetko uplne chapem, ja som si po prvej tiez presla poporodnou depkou, trvalo par mesiacov, kym sa to dalo do poriadku. Nastastie sa to pri dalsich detoch uz nezopakovalo.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivaa_
20. apr 2021

Nabudúce radšej neplánuj.

123andy123
20. apr 2021

Ako vieš ze bude mat všetky tieto diagnózy? To ta straší lekárka alebo si to sama diagnostikovala? Ako staré dieta to je?

autor
20. apr 2021

@123andy123 nikto nepovedal, že všetky. 4 týždne ma.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuvelyn
20. apr 2021

Tak na jednu stranu tu všetky prolife aktivistky vypisujú každej žene co chce ísť na interupciu aby dala dieťa na adopciu, a keď sa tu nájde žena co to chce aj realne urobiť tak sa tu z nej o chvíľu spraví ľudská hyena. 🤦🏼‍♀️

Mnohe zabúdate na to že pôrodom zena neprestane byt ženou s vlastnými pocitmi a emóciami a životom, ktora ste neprišli niečím takým, nemáte ani najmenšie právo akokolvek osočovať zenu v podobnej situácii.

Autorka skús to hniezdo záchrany ak máš ešte čas. Dieťa potrebujem milujúcu rodinu, ak mu to vy neviete a nechcete zabezpečiť, nech mu to zabezpečia iný...

777januska777
20. apr 2021

Ja len ze, ak to aj urobíš a dieta das na adopciu, tak počítaj s tým, ze ta celá tvoja rodina odpíše. Najskôr sa spýtaj v rodine ci by ho niekto nechcel, lebo ak to urobíš dieta zoberieš všetkým nie len sebe.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuvelyn
20. apr 2021

@peto2211 ty sa spamataj. Jediné čo je tu smutné, je ze ze stale existujú také hlupe ženy ako ty, čo si nikdy neprešli nicim podobným ale dokážu dourážať do špiku kosti niekoho o kom ani len netušia cim si prechádza.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivaa_
20. apr 2021

@zuvelyn pretože nie je normálne že sa žena takto zachová. SAMA napísala že dieťa bolo plánované, tak asi sa na neho s láskou teším. A keď sa narodí a nie je zdravé tak čo, fuj odpad , dám ho preč . Ako sa môže matka ! Vyjadriť o svojom dieťati že ku nemu nič neciti, len odpor
Aj keď dá to dieťatko na adopciu , nie je pravda že bude raz dva v rodine , toľko procesov čo sa vybavuje keď si niekto chce zobrať dieťa z domova a je veľká šanca že tam chúďatko vyrastie namiesto pri matke, ktorá mu nedala ani len šancu

janne318
20. apr 2021

Prepáč, ale diagnostikovať u mesačného bábätka ADHD a autizmus nemohla neurologička. A psychomotorika? Vieš, čo je to psychomotorika? To nie je diagnóza. 🤦‍♀️ Dúfam, že nielen tie diagnózy sú vymyslené.🙏

jaskolka
20. apr 2021

Mne to príde skôr na ťažkú depresiu, alebo až laktacnu psychozu, čo máš teraz. To môže byť následkom aj tazkého tehotenstva alebo porodu, či obidvoch, že žena si predstavuje katastrofalne scenáre, nič necíti k bábätku, dokonca mu chce ublížiť a podobne. Ako tvoje rozhodnutie to je ze dieťa chceš dat preč, ale nepíšeš nič o otcovi jeho, ak on a ak tvoja rodina sa teší, tak to nebude len tak, že "nechcem a basta, ide preč" aj otec do toho má čo povedať, pripadne môže prevziať starostlivost on, alebo babka, svokra a podobne. Na tvojom mieste im poviem o tom, čo cítiš, vyhľadám odbornú pomoc (v prípade ze nejako môžeš ohroziť seba ci dieťa, tu môžu ti liečenie aj nariadiť).

anjelicek26
20. apr 2021

A s rodiny by si dietatko niekto nechcel zobrat? Ono ked ho das prec, v rodine bude urcite vzbura a pojdu mozno aj po neho, aj stari rodicia maju prava smerom dieta, ak sa ty vzdas rodicovskych prav, maju dobre sance ho ziskat k sebe, je to v dohovore o pravach dietata dost obsirne rozpisane. Prosim najprv sa porozpravaj s psychologom. Dobrym psychologom, co sa na toto specializuje.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre